Blogi: Olli Pusa, to 17.01.2019 22:31

Uutta turvapaikanhakija-aaltoa valmistellaan

Oulussa ja muuallakin paljastuneet turvapaikanhakijoiden alaikäisiin kohdistuvat seksuaalirikokset kiehuttavat vaaleihin valmistautuvia puolueita. Innolla esitellään erilaisia keinoja rikosten selvittelyyn lähtien lakien kiristämisestä ja poliisin resurssien kasvattamisesta. Hyviä ja kannatettavia muutoksia.

Yksi asia kuitenkin pistää silmään: yksikään valtapuolue ei uskalla vaatia rajoituksia maahan otettavien turvapaikanhakijoiden määrään. Poliisien määrän kasvattaminen ei itsestään vähennä tällaisia rikoksia ja kovemmat tuomiotkaan tuskin menoa juuri jarruttavat. Taustalla on poliittinen ajatusharha, joka kieltää sen, että suurelta osin kyse on pääosin islamilaisten maiden kulttuurisesta piirteestä. Ongelmaan vaikuttaa tehokkaimmin potentiaalisten rikosten tekijöiden määrän vähentäminen.

Seuraavasta hallitusohjelmasta on valmiina perinteiseen tapaan jo 95%. Vaaleissa vain valitaan puolueet, jotka lähtevät tuota ohjelmaa toteuttamaan. Palkkioksi ne saavat pikku hyötyjä itselleen, kaadereilleen ja taustoilleen. Puolueiden jyrkkä kieltäytyminen puuttumasta lähinnä islamilaisista maista suuntautuvaan maahanmuuttoon Suomeen kertoo, että tuossa ohjelmassa on tavalla tai toisella sisällä samankaltainen maahanmuuttajien tulva, kuin 2015 nähtiin.

Tuota oletusta tukee myös elinkeinoelämän into ajaa maahanmuuttoa Suomeen. Siinä tuntuu kelpaavan mikä tahansa perustelu. Yksi selitys on keksitty eläkejärjestelmästä. Elon toimitusjohtaja Huber oli laitettu uutisiin selostamaan, että nettomaahanmuutto Suomeen pitää kaksinkertaistaa 17.000:sta kaksinkertaiseksi. Tuo nettomaahanmuutto koostuu suurelta osin turvapaikanhakijoista.

Jos noin ei tehdä, eläkejärjestelmä ajautuu ennusteiden mukaan vaikeuksiin ja rahat eläkkeisiin eivät riitä. Eli Huber on tosiasiassa laitettu uutena selittäjänä uhkailemaan ihmisiä, että ellei EK:n maahanmuuttovaatimuksiin suostuta, eläkkeitä leikataan. Tuo ”eläkejärjestelmän pelastaminen” tehtäisiin kuitenkin veronmaksajien varoilla. Tulijoiden kustannukset jäisivät veronmaksajien maksettaviksi ja lisäksi EK on vaatinut, että yhteiskunta subventoi turvapaikanhakijoiden työvoimakuluja 70%:lla. Halvemmaksi yhteiskunnalle tulisi varmaankin maksaa suoraan valtion kassasta eläkejärjestelmän kustannuksia, jos tarvetta sellaiseen joskus vuosisadan lopulla oikeasti esiintyisi.

Todellisuudessa missään muussa maassa ei tuollaisia 50-70 vuoden päähän ulottuvia ennusteita käytetä yhteiskunnallisen päätöksenteon pohjana. Niissä on niin valtavia epävarmuuksia, että ne ovat lähinnä asiantuntijoiden analyysivälineitä. Pätevät tekijät saavat tuollaisella aikajänteellä ennusteista ulos melkein millaisia tuloksia haluavat. Niitä käytetään, koska niillä voidaan ”perustella” haluttuja päätöksiä ja poliittiset päättäjätkin voivat paeta sellaisten taakse.
 

Jotenkin tuo toimitusjohtaja Huberin julkitulo vaikutti tutulta ja kaivelin vähän historiaa. Esimerkiksi 20.9.2015 Hypon pääekonomisti Brotherus julisti yhtiön sivuilla, että Suomen nettomaahanmuutto 17.000 henkilöä vähintäänkin tuplaantuu tai triplaantuu vuoden 2015 aikana. Hypon mielestä se vaati valtavia investointeja asuntotuotantoon. Pääkaupunkiseudulla ja muissakin suurissa kaupungeissa vuokra-asumisen hinta on jo nyt karannut käsistä mm. ay-liikkeen ja eläkeyhtiöiden Varma ja Ilmarinen VVO-Kojamo kähminnän takia.

Vuoden 2015 maahanmuutto ei ollut mikään omituinen sattuma. Saksassa se oli ehkä vieläkin villimpää, vaikka vuonna 2010 Angela Merkel oli todennut monikulttuurisen Saksan rakentamisen epäonnistuneen täydellisesti. Käsky oli selvästi käynyt ylemmältä taholta, käytännössä Saksan elinkeinoelämältä. Toteutus oli kuitenkin jotakin muuta kuin odottivat.


Tuon sotkun analyysi on luettavissa saksalaisista medioista, esim.

https://www.focus.de/politik/deutschland/politik-die-job-illusion_id_8721486.html


Toimittaja Pertti Rönkkö tulkitsi suomeksi artikkelista joitakin kohtia:

”Vuonna 2015 alkaneesta maahanmuutosta toivottiin uutta ja verestä työvoimaa Saksan ikääntyville työmarkkinoille. Yritysjohtajat olivat toiveikkaita. Nyt toiveikkuus on muuttunut pettymykseksi. Kokemukset ovat Focus-lehden mukaan osoittaneet, että vaellus ei kohdistunutkaan työmarkkinoille vaan saksalaiseen sosiaalisysteemiin. Yli 80 prosentilla pakolaisista työmarkkinoille pääsy kilpistyy huonoon tai olemattomaan kielitaitoon, eikä tämä ongelma ole helposti korjattavissa. Ulkomaalaisten osuus on noussut sosiaaliavun saajista kolmannekseen. Suuri osa heistä on syyrialaisia. Focus-lehden arvion mukaan vain joka toisella pakolaisella on teoreettinen mahdollisuus päästä töihin.”

Eli kyseessä oli Saksan elinkeinoelämän toiveiden mukainen ratkaisu. Sieltä ilmeisestikin annettiin Merkelille käsky laskea tulijat maahan. Suomen silloinen sisäministeri Petteri Orpo selitti eduskunnassa, että Suomen oli pakko laskea tulijat maahan. Myöhemmin jopa pääministeri Sipilä on myöntänyt, ettei se ollut pakko. Ilmeisestikin 2015 oli määräys myös Suomen elinkeinoelämän johdolta.

Saksalaisten analyysi oli karu. Surkea kielitaito ja usein jopa luku- ja kirjoitustaidon puuttuminen esti työllistymisen. Ajatus, että tällainen joukko jotenkin ratkaisisi eläkejärjestelmän ongelmat, on suorastaan omituinen. Työeläkejärjestelmä kaipaa hyväpalkkaisia pitkän työuran tekeviä työntekijöitä. Turvapaikanhakijat eivät tähän profiiliin istu. Harvat työllistyvät ja hekin hyvin matalapalkkaisille aloille. He ovat kustannus yhteiskunnalle. Edelleen heidän työuristaan ei tiedetä paljoakaan. Nekin, jotka työllistyvät voivat taustoistaan johtuen ajautua esim. työkyvyttömiksi paljon useammin kuin kantasuomalaiset, jolloin heistä tulee kustannuserä eläkejärjestelmälle. Ja tuollaista julistavat työeläkeyhtiöiden johtajat?

Toki Suomessa yritettäisiin varmaan ainakin muodollisesti menetellä uusien tulijoiden suhteen eri tavalla kuin 2015. Silloin kuka tahansa rajalle lipun ihmissalakuljettajilta ostanut pääsi maahan. Kuitenkin tulijat otettaisiin varmaankin samoista kulttuureista kuin rajalle raahautuneet turvapaikanhakijat. Lopputulos on samanlainen pannukakku.

Tässä vaiheessa herää kysymys, missä ja miksi tuollaisesta on oikeasti sovittu. Saksalaisten uutisten mukaan on selvää, että yksi odotus oli suuret määrät halpatyövoimaa. Tuo odotus osoittautui harhaksi. Maahanmuuttoa nimenomaan halutaan islamilaisista maista, joista tulijoiden sopeutuminen länsimaiseen elämäntapaan on kokemusperäisesti todettu heikoksi. Taustalla olevien tahojen täytyy tuo tietää. Esimerkiksi monista Kaukoidän maista olisi saatavilla työvoimaa, jonka suhtautuminen työhön ja yhteiskuntaan on paljon suosiollisempi kuin islamilaisissa kulttuureissa kasvaneilla. He voisivat hyvin sopeutua Suomeen. Miksi siis halutaan juuri kulttuurillisesti huonosti sopeutuvia tulijoita?

Ei tuosta juuri jää muuta selitystä, kuin että samalla halutaan hävittää eurooppalaisten maiden kulttuurillisia erityispiirteitä ja tehdä valtavan maahanmuuton avulla maista samanlaista mössöä. Silloin oletettavasti vastustus Euroopan liittovaltiohankkeita kohtaan kuvitellaan vähenevän. Tällainen ajattelu tulee hyvin ilmi entisen YK:n pakolaisvaltuutetun ja samalla EU:n yritysjohtajien foorumin puheenjohtajistossa toimineen Peter Sutherlandin lausahduksista.

https://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

Oheisessa artikkelissa Sutherland vaatii, että EU-maiden pitää heikentää kansallisten valtioidensa yhtenäisyyttä. Tässä väestösiirrot on historian kuluessa todettu tehokkaiksi keinoiksi. Esimerkiksi Neuvostoliitto käytti tätä menetelmää yrittäessään hävittää Baltian maiden kansallisen identiteetin. Sen seurauksena kyseisissä maissa on edelleen suuri venäläisvähemmistö, vaikka Neuvostoliitto romahtikin ennen kuin ehti tuhota Baltian maat.

Ja muistakaamme nykyisen komission puheenjohtajan lausahdus:
 

https://www.talouselama.fi/uutiset/eu-pomo-juncker-rajat-ovat-huonoin-keksinto-ikina/58550a1b-5a9b-3371-9e6c-52634e5f10be


Rajat ovat huonoin keksintö ikinä. Eli liittovaltiota halutaan.

Ja ihan pienistä suunnitelmista tässä ei ole kyse. Kukaan tuskin kuvittelee, että Jyrki Katainen on ihan omassa päässään EU:n ja Suomen suuria visioita miettinyt. Kenen tekstiä hän toisti vuonna 2008 julistaessaan, että Suomeen tarvitaan 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2020 mennessä. Se on siis ensi vuonna ja olisi edellyttänyt 150.000 maahanmuuttajan vuosivauhtia. Suuret ovat jossakin suunnitelmat.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001571298.html

Siis miksi puolueet Suomessa eivät uskalla sanoa, että tällaista maahanmuuttoa on syytä voimakkaasti rajoittaa tai lopettaa? Se on tutkimuksissa todettu tehottomimmaksi ja kalleimmaksi tavaksi auttaa pakolaisia.

Olli Pusa to 17.01. 22:31

Olli Pusa

Sosiaaliturvapolitiikan dosentti, Yhteiskuntatieteiden tohtori, vakuutusmatemaatikko (SHV) Eläkkeiden ja sosiaaliturvan rahoituksen asiantuntija

tuoreimmat

Tuomioistuin poliittisena toimijana?

to 13.06. 22:46

Miksi tuhota onnistunut yhteiskunta?

ti 04.06. 08:02

Islaminuskoiset eivät sopeudu

su 19.05. 21:43

Kokoomuksen ristiretki sananvapautta vastaan

pe 17.05. 23:40

Hitto kun se ei uppoa!

su 05.05. 18:26

Hyville selittelijöille paikkoja tarjolla

su 28.04. 22:34

Eduskuntavaalien jälkeen

ke 24.04. 13:56

Seuraava maahanmuuttaja-aalto tulee jo kesällä?

to 11.04. 13:09

Maahanmuutto hulluuden lajina?

ma 08.04. 17:33

Hesari ja vaalivaikuttaminen

ma 01.04. 17:07

blogit

Vieraskynä

Globalisti Paavi ja kapinalliset papit

ma 10.06.2019 23:35

Juha Ahvio

"Vihapuheen" torjunta, sananvapauden rajoittaminen ja ilmastohulluus etenevät

la 15.06.2019 22:54

Professorin Ajatuksia

Kansa tuomitsi vallankaappauksen

ti 18.06.2019 00:41

Marko Hamilo

Puolusta Eurooppaa, äänestä euroskeptikkoa

la 25.05.2019 16:12

Jukka Hankamäki

Tarkistuksia Titanicin törmäyskurssiin

ti 04.06.2019 23:07

Petteri Hiienkoski

Uutisointi europarlamenttivaaleista harhaanjohtavaa: Mitä jäikään kertomatta?

to 30.05.2019 02:44

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

PS:n eurovaalitulos historiansa paras

ma 27.05.2019 20:18

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Etiopialaiset mysteerimiehet junassa

ma 17.06.2019 13:44

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Natsittaja Ohisalon pitää vastata puheistaan

la 15.06.2019 22:51

Mika Niikko

Kuka kantaa vastuun SETA-lobbareiden aiheuttamista peruuttamattomista vahingoista?

ti 28.05.2019 22:52

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

HBO Chernobyl sarja - Greenpeacen valheellista narratiivia

su 16.06.2019 10:20

Heikki Porkka

Tanska - maahanmuuttovastainen sosialidemokraattinen puolue voitti vaalit

to 06.06.2019 11:26

Tapio Puolimatka

Sukupuoli-ideologia estää kriittisen seksuaalikasvatuksen

ti 18.06.2019 00:49

Olli Pusa

Tuomioistuin poliittisena toimijana?

to 13.06.2019 22:46

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Ev.-lut kirkosta vasemmiston kivakerho

ti 18.06.2019 13:42

Reijo Tossavainen

Demarit seuraavat kepua tuhon tiellä

ti 18.06.2019 11:46

Jessica Vahtera

Feministinen hallitus täysin tasa-arvoton

pe 24.05.2019 15:56

Pauli Vahtera

Kansanvaihdon kiihdyttäminen

pe 07.06.2019 23:27

Timo Vihavainen

Helppohintaisuuden kysymyksiä

la 15.06.2019 01:04

Matti Viren

Hiilinielut ja markkinatalous

ti 11.06.2019 23:28