Blogi: Olli Pusa, to 17.01.2019 22:31

Uutta turvapaikanhakija-aaltoa valmistellaan

Oulussa ja muuallakin paljastuneet turvapaikanhakijoiden alaikäisiin kohdistuvat seksuaalirikokset kiehuttavat vaaleihin valmistautuvia puolueita. Innolla esitellään erilaisia keinoja rikosten selvittelyyn lähtien lakien kiristämisestä ja poliisin resurssien kasvattamisesta. Hyviä ja kannatettavia muutoksia.

Yksi asia kuitenkin pistää silmään: yksikään valtapuolue ei uskalla vaatia rajoituksia maahan otettavien turvapaikanhakijoiden määrään. Poliisien määrän kasvattaminen ei itsestään vähennä tällaisia rikoksia ja kovemmat tuomiotkaan tuskin menoa juuri jarruttavat. Taustalla on poliittinen ajatusharha, joka kieltää sen, että suurelta osin kyse on pääosin islamilaisten maiden kulttuurisesta piirteestä. Ongelmaan vaikuttaa tehokkaimmin potentiaalisten rikosten tekijöiden määrän vähentäminen.

Seuraavasta hallitusohjelmasta on valmiina perinteiseen tapaan jo 95%. Vaaleissa vain valitaan puolueet, jotka lähtevät tuota ohjelmaa toteuttamaan. Palkkioksi ne saavat pikku hyötyjä itselleen, kaadereilleen ja taustoilleen. Puolueiden jyrkkä kieltäytyminen puuttumasta lähinnä islamilaisista maista suuntautuvaan maahanmuuttoon Suomeen kertoo, että tuossa ohjelmassa on tavalla tai toisella sisällä samankaltainen maahanmuuttajien tulva, kuin 2015 nähtiin.

Tuota oletusta tukee myös elinkeinoelämän into ajaa maahanmuuttoa Suomeen. Siinä tuntuu kelpaavan mikä tahansa perustelu. Yksi selitys on keksitty eläkejärjestelmästä. Elon toimitusjohtaja Huber oli laitettu uutisiin selostamaan, että nettomaahanmuutto Suomeen pitää kaksinkertaistaa 17.000:sta kaksinkertaiseksi. Tuo nettomaahanmuutto koostuu suurelta osin turvapaikanhakijoista.

Jos noin ei tehdä, eläkejärjestelmä ajautuu ennusteiden mukaan vaikeuksiin ja rahat eläkkeisiin eivät riitä. Eli Huber on tosiasiassa laitettu uutena selittäjänä uhkailemaan ihmisiä, että ellei EK:n maahanmuuttovaatimuksiin suostuta, eläkkeitä leikataan. Tuo ”eläkejärjestelmän pelastaminen” tehtäisiin kuitenkin veronmaksajien varoilla. Tulijoiden kustannukset jäisivät veronmaksajien maksettaviksi ja lisäksi EK on vaatinut, että yhteiskunta subventoi turvapaikanhakijoiden työvoimakuluja 70%:lla. Halvemmaksi yhteiskunnalle tulisi varmaankin maksaa suoraan valtion kassasta eläkejärjestelmän kustannuksia, jos tarvetta sellaiseen joskus vuosisadan lopulla oikeasti esiintyisi.

Todellisuudessa missään muussa maassa ei tuollaisia 50-70 vuoden päähän ulottuvia ennusteita käytetä yhteiskunnallisen päätöksenteon pohjana. Niissä on niin valtavia epävarmuuksia, että ne ovat lähinnä asiantuntijoiden analyysivälineitä. Pätevät tekijät saavat tuollaisella aikajänteellä ennusteista ulos melkein millaisia tuloksia haluavat. Niitä käytetään, koska niillä voidaan ”perustella” haluttuja päätöksiä ja poliittiset päättäjätkin voivat paeta sellaisten taakse.
 

Jotenkin tuo toimitusjohtaja Huberin julkitulo vaikutti tutulta ja kaivelin vähän historiaa. Esimerkiksi 20.9.2015 Hypon pääekonomisti Brotherus julisti yhtiön sivuilla, että Suomen nettomaahanmuutto 17.000 henkilöä vähintäänkin tuplaantuu tai triplaantuu vuoden 2015 aikana. Hypon mielestä se vaati valtavia investointeja asuntotuotantoon. Pääkaupunkiseudulla ja muissakin suurissa kaupungeissa vuokra-asumisen hinta on jo nyt karannut käsistä mm. ay-liikkeen ja eläkeyhtiöiden Varma ja Ilmarinen VVO-Kojamo kähminnän takia.

Vuoden 2015 maahanmuutto ei ollut mikään omituinen sattuma. Saksassa se oli ehkä vieläkin villimpää, vaikka vuonna 2010 Angela Merkel oli todennut monikulttuurisen Saksan rakentamisen epäonnistuneen täydellisesti. Käsky oli selvästi käynyt ylemmältä taholta, käytännössä Saksan elinkeinoelämältä. Toteutus oli kuitenkin jotakin muuta kuin odottivat.


Tuon sotkun analyysi on luettavissa saksalaisista medioista, esim.

https://www.focus.de/politik/deutschland/politik-die-job-illusion_id_8721486.html


Toimittaja Pertti Rönkkö tulkitsi suomeksi artikkelista joitakin kohtia:

”Vuonna 2015 alkaneesta maahanmuutosta toivottiin uutta ja verestä työvoimaa Saksan ikääntyville työmarkkinoille. Yritysjohtajat olivat toiveikkaita. Nyt toiveikkuus on muuttunut pettymykseksi. Kokemukset ovat Focus-lehden mukaan osoittaneet, että vaellus ei kohdistunutkaan työmarkkinoille vaan saksalaiseen sosiaalisysteemiin. Yli 80 prosentilla pakolaisista työmarkkinoille pääsy kilpistyy huonoon tai olemattomaan kielitaitoon, eikä tämä ongelma ole helposti korjattavissa. Ulkomaalaisten osuus on noussut sosiaaliavun saajista kolmannekseen. Suuri osa heistä on syyrialaisia. Focus-lehden arvion mukaan vain joka toisella pakolaisella on teoreettinen mahdollisuus päästä töihin.”

Eli kyseessä oli Saksan elinkeinoelämän toiveiden mukainen ratkaisu. Sieltä ilmeisestikin annettiin Merkelille käsky laskea tulijat maahan. Suomen silloinen sisäministeri Petteri Orpo selitti eduskunnassa, että Suomen oli pakko laskea tulijat maahan. Myöhemmin jopa pääministeri Sipilä on myöntänyt, ettei se ollut pakko. Ilmeisestikin 2015 oli määräys myös Suomen elinkeinoelämän johdolta.

Saksalaisten analyysi oli karu. Surkea kielitaito ja usein jopa luku- ja kirjoitustaidon puuttuminen esti työllistymisen. Ajatus, että tällainen joukko jotenkin ratkaisisi eläkejärjestelmän ongelmat, on suorastaan omituinen. Työeläkejärjestelmä kaipaa hyväpalkkaisia pitkän työuran tekeviä työntekijöitä. Turvapaikanhakijat eivät tähän profiiliin istu. Harvat työllistyvät ja hekin hyvin matalapalkkaisille aloille. He ovat kustannus yhteiskunnalle. Edelleen heidän työuristaan ei tiedetä paljoakaan. Nekin, jotka työllistyvät voivat taustoistaan johtuen ajautua esim. työkyvyttömiksi paljon useammin kuin kantasuomalaiset, jolloin heistä tulee kustannuserä eläkejärjestelmälle. Ja tuollaista julistavat työeläkeyhtiöiden johtajat?

Toki Suomessa yritettäisiin varmaan ainakin muodollisesti menetellä uusien tulijoiden suhteen eri tavalla kuin 2015. Silloin kuka tahansa rajalle lipun ihmissalakuljettajilta ostanut pääsi maahan. Kuitenkin tulijat otettaisiin varmaankin samoista kulttuureista kuin rajalle raahautuneet turvapaikanhakijat. Lopputulos on samanlainen pannukakku.

Tässä vaiheessa herää kysymys, missä ja miksi tuollaisesta on oikeasti sovittu. Saksalaisten uutisten mukaan on selvää, että yksi odotus oli suuret määrät halpatyövoimaa. Tuo odotus osoittautui harhaksi. Maahanmuuttoa nimenomaan halutaan islamilaisista maista, joista tulijoiden sopeutuminen länsimaiseen elämäntapaan on kokemusperäisesti todettu heikoksi. Taustalla olevien tahojen täytyy tuo tietää. Esimerkiksi monista Kaukoidän maista olisi saatavilla työvoimaa, jonka suhtautuminen työhön ja yhteiskuntaan on paljon suosiollisempi kuin islamilaisissa kulttuureissa kasvaneilla. He voisivat hyvin sopeutua Suomeen. Miksi siis halutaan juuri kulttuurillisesti huonosti sopeutuvia tulijoita?

Ei tuosta juuri jää muuta selitystä, kuin että samalla halutaan hävittää eurooppalaisten maiden kulttuurillisia erityispiirteitä ja tehdä valtavan maahanmuuton avulla maista samanlaista mössöä. Silloin oletettavasti vastustus Euroopan liittovaltiohankkeita kohtaan kuvitellaan vähenevän. Tällainen ajattelu tulee hyvin ilmi entisen YK:n pakolaisvaltuutetun ja samalla EU:n yritysjohtajien foorumin puheenjohtajistossa toimineen Peter Sutherlandin lausahduksista.

https://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

Oheisessa artikkelissa Sutherland vaatii, että EU-maiden pitää heikentää kansallisten valtioidensa yhtenäisyyttä. Tässä väestösiirrot on historian kuluessa todettu tehokkaiksi keinoiksi. Esimerkiksi Neuvostoliitto käytti tätä menetelmää yrittäessään hävittää Baltian maiden kansallisen identiteetin. Sen seurauksena kyseisissä maissa on edelleen suuri venäläisvähemmistö, vaikka Neuvostoliitto romahtikin ennen kuin ehti tuhota Baltian maat.

Ja muistakaamme nykyisen komission puheenjohtajan lausahdus:
 

https://www.talouselama.fi/uutiset/eu-pomo-juncker-rajat-ovat-huonoin-keksinto-ikina/58550a1b-5a9b-3371-9e6c-52634e5f10be


Rajat ovat huonoin keksintö ikinä. Eli liittovaltiota halutaan.

Ja ihan pienistä suunnitelmista tässä ei ole kyse. Kukaan tuskin kuvittelee, että Jyrki Katainen on ihan omassa päässään EU:n ja Suomen suuria visioita miettinyt. Kenen tekstiä hän toisti vuonna 2008 julistaessaan, että Suomeen tarvitaan 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2020 mennessä. Se on siis ensi vuonna ja olisi edellyttänyt 150.000 maahanmuuttajan vuosivauhtia. Suuret ovat jossakin suunnitelmat.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001571298.html

Siis miksi puolueet Suomessa eivät uskalla sanoa, että tällaista maahanmuuttoa on syytä voimakkaasti rajoittaa tai lopettaa? Se on tutkimuksissa todettu tehottomimmaksi ja kalleimmaksi tavaksi auttaa pakolaisia.

Olli Pusa to 17.01. 22:31

Olli Pusa

Sosiaaliturvapolitiikan dosentti, Yhteiskuntatieteiden tohtori, vakuutusmatemaatikko (SHV) Eläkkeiden ja sosiaaliturvan rahoituksen asiantuntija

tuoreimmat

Oikeusviranomaiset vastaan kansa

pe 22.11. 18:37

Työeläkejärjestelmä kriisissä

ke 20.11. 12:47

Halla-aho vs. Orpo

ti 19.11. 00:20

Natsien kirjarovioille jatkoa?

ma 04.11. 19:17

Käräjäoikeuden virkavirhe?

pe 11.10. 20:00

Valheiden takaa

ma 30.09. 11:01

Ylen aivopesu ja valehtelu

ti 27.08. 04:28

Uusi Eurooppa tuhoon tuomittu?

su 18.08. 11:57

YLE propagandan lähteenä

pe 26.07. 21:53

Taas hyöky Afrikasta Suomeen

ti 23.07. 11:18

blogit

Vieraskynä

Jälleen kerran kaikki alkoi siitä, kun Israel ampui takaisin

su 17.11.2019 00:37

Juha Ahvio

Suomessa näyttää vallitsevan kommunistinen etuoikeus

su 24.11.2019 22:35

Professorin Ajatuksia

Uutisia muuttuvasta Suomesta

pe 06.12.2019 00:08

Marko Hamilo

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

pe 05.07.2019 00:00

Jukka Hankamäki

Gallupeissa kullan kiiltoa - Perussuomalaisten kannatus ylitti Kepun ja Sdp:n yhteiskannatuksen

pe 06.12.2019 00:11

Petteri Hiienkoski

Sananvapaus on jakamaton

ti 17.09.2019 01:15

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Haluan provosoida ihmisiä tutkimaan asioita itse

la 12.10.2019 11:17

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Espoon nuorisotiloissa jatkuvia etnisiä konflikteja

la 05.10.2019 23:55

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Keulakuvat eivät sovi Suomen hallitukseen!

pe 06.12.2019 00:10

Mika Niikko

Mielipide tai vihainen puhe ei ole rikos!

ma 11.11.2019 22:02

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Hourulan väen ilmastovallankumous julkistettiin

su 17.11.2019 09:51

Heikki Porkka

Viro kellisti kaikki monikulttuurisuutta ylistävät hyvinvointivaltiot

to 05.12.2019 11:14

Tapio Puolimatka

Voiko mies synnyttää?

ma 07.10.2019 23:31

Olli Pusa

Oikeusviranomaiset vastaan kansa

pe 22.11.2019 18:37

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Mikä on muuttunut 30-vuodessa.

pe 11.10.2019 00:57

Reijo Tossavainen

Vihreät nuoret haukkuvat väärää puuta

pe 23.08.2019 09:24

Jessica Vahtera

Työhyvinvointia yhteiskunnan piikkiin

to 22.08.2019 16:17

Pauli Vahtera

Mansikanpoimintaa ja sokerijuurikkaan harvennusta

su 14.07.2019 21:43

Timo Vihavainen

Lavasteitakin tarvitaan aina joskus

pe 06.12.2019 00:09

Matti Viren

Saastuttajat kuriin!

pe 29.11.2019 23:14