Blogi: Arto Luukkanen, pe 28.12.2018 18:39

Siperian Suomi vai tolkun Suomi?

Siperian Suomi vai tolkun Suomi?

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja, Markku Jokisipilä aprikoi ennen joulua tehdyssä haastattelussa tulevien eduskuntavaalien tarjoavan yllätyksen perussuomalaisten kohdalla (https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/731081-eduskuntatutkija-perussuomalaiset-voi-yllattaa-vaaleissa-jos-jollain-puolueella-on). Jokisipilä viittaa maahanmuuttopolitiikkaan mutta näyttää siltä, että tuleva ”tripla-yllätys” perustuu ennen kaikkea kansalaisten järkevän politiikan kaipuuseen.

Tolkun kaipuuseen.

Halu järkevään politiikkaan – pelko tulevista seikkailuista

Tämän kaipuun tunteen on vaistonnut turuilla ja toreilla kiertäessä. Tavalliset ihmiset haluavat välttää kokoomuksen, SDP:n, keskustan, vasemmistoliiton, ynnäs pienpuolueiden edustajien todellisuudentajun katoamista.

Tolkun ihmiset ovat huolissaan tulevista seikkailuista. Huoli on perusteltu; edellä mainitut puolueet ovat vakain aikein muuttamassa Suomea elinkelvottomaksi ulkomuseoksi, jossa ei voida normaalisti liikkua, elää tai harjoittaa taloudellista toimintaa. (https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/kahdeksan-eduskuntapuoluetta-paatti-yhteisista-ilmastopolitiikan-tavoitteista).

Askel No 1 - liikkumisen vaikeuttaminen

Ihmisiä ahdistaa wanhojen puolueiden ns. ”alarmistinen ilmastokiihko”, joka toteutuessaan merkitsee kajoamista tavallisten suomalaisten liikkumiseen, normaaliin elämään ja taloudelliseen toimintaan.  

Vanhojen puolueiden ilmasto-ohjelman mukaan:”teemme oman osamme maailman keskilämpötilan nousun rajoittamiseksi 1,5 asteeseen ja hiili-neutralisuuteen”. Suomen on laskettava ”päästöjä” 55% vuoteen 1990 verrattuna.

Liikenteessä tämä merkitsee hiljaista jäätymistä. Kuten ohjelmassa todetaan:” edistämme vähäpäästöistä ja päästötöntä liikennettä.”

Selkosuomeksi tämä merkitsee tyrmäysiskua suomalaiselle yksityisautoilulle ja vaikeuttaa huomattavasti liike-elämän autokuljetuksia. Tämä merkitsisi käytännössä dieselautoilla ajon kieltämistä –kuten on jo yhdessä Saksan suurkaupungissa tehty- ja sähköautojen massiivista tukemista.

Näyttää siltä, että keinovalikoimissa on rajoituksia, lisämaksuja, haittaveroja ja ankaria rangaistuksia. Suomelle tämä on vielä paljon turmiollisempaa kuin Keski-Euroopalle, koska Suomen autokauppa pohjautuu käytettyjen autojen myyntiin. Mistäs saat käytettyjä sähköautoja?

Ohjelma on raaka ja sydämetön -  vanhoista dieselautoista olisi päästävä eroon samalla kun kansalaisten olisi pakko ostaa isolla rahalla sadantonnin käytetty Tesla. Olisimme latauspisteiden armoilla.

Käytännössä tämä merkitsisi sitä, että me emme enää voisi liikkua autolla töihin ilman suolaisia laskuja; valtateillä ei olisi mahdollista liikkua tietullien, maksujen ja verojen takia. Autoilu kesämökille tulisi olemaan luksusta ja vain rikkaille.

Yksityisautoilusta tulisi siis ”syntiä”, josta voisi vapautua korkeintaan huippukalliilla aneilla. Herrojen taksit kyllä liikkuisivat.

.Askel No 2 – Suomen talouden ulosliputus ja pako maihin, jossa taloudellinen toiminta on mahdollista

Ohjelman mukaan ”EU:n on edistettävä Pariisin sopimuksen tehokasta toimeenpanoa sekä hiilidioksidipäästöjen hinnoittelua ja hiilijalanjälkilaskentaa maailmanlaajuisesti. Koko maailman kulkiessa kohti vähähiilisyyttä myös kunnianhimoinen ilmastopolitiikka tukee eurooppalaisen teollisuuden kilpailukykyä”.

Alkuvaiheessa teollisuus olisi pakotettu massiivisiin ”päästökauppoihin”. Se merkitsisi toteutuessaan sitä, että suomalainen teollisuus joutuisi maksamaan ylimääräisiä veroja, kun taas pääosa kilpailijoita selviäisi joko kokonaan ilman tai ainakin halvemmalla. Kun kansainvälisessä kilpailussa on kysymys pienistä marginaaleista, niin on helppo arvata kuka voittaa.

Yksityiselle kansalaiselle tämä merkitsisi katoavia työpaikkoja ja tuloverotuksen rajua kasvua yritysverotuksen tulosten laskun korvaamiseksi. Samoin se merkitsisi myös sitä, että lämmityksessä olisi pakko talven aikana laskea tasoja (ns. Romanian malli) sillä ”päästökauppaa on laajennettava kattamaan esimerkiksi kiinteistökohtainen lämmitys ja jäähdytys.”.

Maataloudelle, jota rasitetaan suuremmilla kuljetuskustannuksilla ja sinnekin tunkeutuvilla päästökaupoilla olisi nopeasti edessään kysymys lopettaako toiminta? Myös maankäyttöön ja yksityisomistamiseen tulisi rajoituksia, sillä ohjelma sisältää ns. ”kokonaisvaltaisen maankäyttösektorin nielupolitiikan. Kasvatamme Suomen hiilinieluja pitkäjänteisesti muun muassa lisäämällä metsien kasvua, käynnistämällä laajamittainen metsittäminen, hillitsemällä vahvasti metsäkatoa, vähentämällä turvemaiden päästöjä ja kehittämällä maatalouden hiilensidontaa…”

Lyhyesti: turvetta ei saa hyötykäyttää, ei edes ojitetuilla ja siis luontokäytölle jo pilatuilla soilla.. Loputkin pellot pitää metsittää ”hiilinielujen” luomiseksi. Taannutaan aikaan ennen peltojen raivaamista ts. kivikaudelle.

Askel No 3 – elämisen edellytysten loppuminen Suomesta

Ohjelman mukaan: ”Suomessa sähkön ja lämmön tuotannon tulee olla lähes päästötöntä 2030-luvun loppuun mennessä…” Tämä merkitsee sitä, että 10 vuodessa Suomen kansalaisten on joko muutettava Etelä-Suomen kaupunkeihin tai alettava elämään ns. ”museo-elämää” 1800-luvun malliin. Polttopuuta ei voi käyttää lämmitykseen, turve on tietenkin kielletty ja ainoa sähkö tulee suurista ydinvoimaloista – joiden vaarallinen uraani sitten kalliilla ostetaan ulkomailta. Metsissä pyörivät tuulihyrrät saisivat tukiaisia ja kannattaisivat – niiden omistajille. Hyrrien infraäänistä sairastuneet tavalliset tallaajat saavat syyttää itseään ”luulosairaudesta”. Kuvittelevat vaan.

Tärkein on kuitenkin ohjelman lause: ”kestävän kehityksen budjetointia tehostamme ottamalla ilmastokestävyysarvioinnin osaksi valtiontalouden suunnittelua.” Käytännössä tämä merkitsee Pohjois-Suomen ”siperialaistamista” ts. väestön keskittämistä taajamiin sillä ”ilmastokestävyyden” varjolla nykyinen elämisen muoto maaseudulla on kestämätöntä. Mallia otetaan Alaskasta tai Kanadasta, jossa ihmisiä on ainoastaan jossain sotilas- tai kaivoskaupungeissa tai sitten reservaateissa. Ohjelman mukaan muu-Suomi kehä III ulkopuolella olisi raaka-ainevarasto, jota maa ei itse kykenisi edes hyödyntämään (kt. Dragon Mining/ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9237a1be-6922-4ece-99e4-4774daf6e1b4).

Kevään tolkun yllätys

Kansalaisten huomattava enemmistö ei voi ymmärtää ulkoa saneltua ilmastokiihkoa vaan haluaa elää normaalisti. Kansainvälisessä vertailussa Suomi on erittäin ympäristöystävällinen hankalissa olosuhteissa. Me olemme Euroopan keuhkot suurien metsävarojemme takia.

Ylhäältä annetut neuvot ja irrationaalinen ilmastoraivo ovat muualta – tuontitavaraa. On ymmärrettävä, että hiilidioksidi ei ole mikään myrkky vaan hapen ja typen ohella nykyisen elämän perusta. Oikeitten, Suomen maata, vesiä ja ihmisiä kalvavien myrkkyjen torjunta sen sijaan unohtuu ilmastokiihkoilussa mappi Ö:hön.

Kansalaiset ovat jo alkaneet kysellä toisiltaan siitä mitä tämä vouhotus oikein merkitsee. Aprikointi on tuottanut tulosta. Keskustelut kertovat suuresta huolesta ja ihmetyksestä; mistä näitä senttejä oikein tulee? Näyttää siltä, että EU ei ymmärrä Suomea ja sen erikoisolosuhteita yhtään.

Ohjelma kertoo siitä, että Brysselissä kaivataan ”normaalia” riippuvaista ja alikehittynyttä arktista Suomea kansainvälisesti omistettuine kaivoksineen, vieraine sesonkityöläisineen ja kansallispuistoineen turisteille. ”Arktinen maatalous” on näille tahoille huvittava juttu. Vanhojen puolueiden kehittelemä ympäristöohjelma näyttääkin olevan ulkoatungettujen ohjeiden kirjoittamista suomeksi – henkisesti se on yritys saavuttaa luokan priimuksen asema.

Perussuomalaiset ovat looginen vaihtoehto siksi, että järkevät ratkaisut voittavat haihattelun, kiihkoilun ja vimman. Jokainen tolkun demari, kokoomuslainen, keskustalainen, suomenruotsalainen ja vihreä voi äänestää perussuomalaisia ihan sen takia.

Siellä äänestyskopissa voi valinnan tehdä turvalliselle mielellä – me emme mene tähän alarmistiseen vouhotukseen mukaan. Me kehitämme Suomea sen oman vanhan, koetun mallin pohjalta yhä tarkempaan menestykseen!

Arto Luukkanen (ps)

ps. Ilmastokiihkon naivia rajuutta voi tarkkailla katsomalla videon, jossa ministeri Mykkänen pursuaa vilpitöntä lapsenomaista riemua ohjelman hyväksymisestä. Se löytyy netistä. https://www.facebook.com/mykkanenkai/videos/1803166516477716/

ps. Kohta 15 000 rikki! Tästä se lähtee! https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3592

Aloitetaan toinen kampanjan viikko! Ei kun levittäkää ja nimiä aloitteeseen!

 

 

Arto Luukkanen pe 28.12. 18:39

Arto Luukkanen

Dosentti Arto Luukkanen toimii Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistolehtorina Helsingin yliopiston Renvall-instituutissa. Vuonna 1964 syntynyt Luukkanen on väitellyt vuonna 1994.

tuoreimmat

Perussuomalaiset - rakkauden puolue

Klo 00:53.

Suomen maanviljely EU:ssa: kurjulaa ja petosta

to 23.05. 00:43

Wanhojen puolueiden likaiset temput ja epätoivo

ti 21.05. 23:35

Mistähän löytyvät ne todelliset "Putinin kätyrit"?

ma 20.05. 21:24

Kentän hyytävä viesti kepun johdolle: emme äänestä...tai äänestämme persuja

ke 15.05. 23:40

Kyttäys kaunistaa - urkinta uudistaa!

ma 13.05. 22:12

Viher-Ruotsalainen Kansanvaltuuskunta ja Antti-parka

su 12.05. 21:17

#Näytetään eduskunnan koulukiusaajille- liike

ti 07.05. 22:58

Missä on sinun kultasi, oi Suomi-neito?

su 05.05. 22:24

Eduskunnan "sikailu" varmistaa PS:n vaalivoiton

pe 03.05. 23:24

blogit

Vieraskynä

Maahanmuuttoahdistus koskettaa monia suomalaisia

to 23.05.2019 01:36

Juha Ahvio

Mistä vuoden 2019 europarlamenttivaaleissa on kyse?

ma 06.05.2019 23:38

Professorin Ajatuksia

Halla-aho linjasi maahanmuuttopolitiikkansa perusteita - niin minäkin

pe 24.05.2019 00:52

Marko Hamilo

Kuinka muutosta äänestetään - miksi oikeistolaisen kannattaa äänestää perussuomalaisia

su 14.04.2019 09:35

Jukka Hankamäki

Suomelle tärkeät europarlamenttivaalit

to 09.05.2019 22:08

Petteri Hiienkoski

Arkkipiispan tuella sananvapautta vastaan

la 18.05.2019 16:09

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Euvostoliiton purkaminen alkaa vihdoinkin!

ke 01.05.2019 16:15

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kansallismielisten vietävä ympäristöagenda vihreiltä

ti 14.05.2019 23:15

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Perussuomalaiset - rakkauden puolue

pe 24.05.2019 00:53

Mika Niikko

Somekampanja käänsi tuhansien turvapaikkavaeltajien suunnan

su 07.04.2019 23:11

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Maailman muovin kierrätys totaalikaaoksessa Uusi raporttini julki Lontoossa

ke 15.05.2019 20:55

Heikki Porkka

Yle, Trump, Orban, Salvini, "islamismi" ja Tynkkynen

ti 14.05.2019 12:56

Tapio Puolimatka

Setan kunniarotta-antipalkinto ja itävaltalainen rottaruno

ti 21.05.2019 23:38

Olli Pusa

Islaminuskoiset eivät sopeudu

su 19.05.2019 21:43

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Chile ja media

to 04.04.2019 21:30

Reijo Tossavainen

Mitä sinä haluat?

pe 17.05.2019 21:13

Jessica Vahtera

Säästöjä ammattiylpeyden hinnalla

to 04.04.2019 19:27

Pauli Vahtera

SDP valehtelijoiden klubi

pe 03.05.2019 21:34

Timo Vihavainen

Eurooppa on aina oikeassa

ma 20.05.2019 21:22

Matti Viren

Ei tarvitse leikata

ke 22.05.2019 00:03