Blogi: Arto Luukkanen, pe 28.12.2018 18:39

Siperian Suomi vai tolkun Suomi?

Siperian Suomi vai tolkun Suomi?

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja, Markku Jokisipilä aprikoi ennen joulua tehdyssä haastattelussa tulevien eduskuntavaalien tarjoavan yllätyksen perussuomalaisten kohdalla (https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/731081-eduskuntatutkija-perussuomalaiset-voi-yllattaa-vaaleissa-jos-jollain-puolueella-on). Jokisipilä viittaa maahanmuuttopolitiikkaan mutta näyttää siltä, että tuleva ”tripla-yllätys” perustuu ennen kaikkea kansalaisten järkevän politiikan kaipuuseen.

Tolkun kaipuuseen.

Halu järkevään politiikkaan – pelko tulevista seikkailuista

Tämän kaipuun tunteen on vaistonnut turuilla ja toreilla kiertäessä. Tavalliset ihmiset haluavat välttää kokoomuksen, SDP:n, keskustan, vasemmistoliiton, ynnäs pienpuolueiden edustajien todellisuudentajun katoamista.

Tolkun ihmiset ovat huolissaan tulevista seikkailuista. Huoli on perusteltu; edellä mainitut puolueet ovat vakain aikein muuttamassa Suomea elinkelvottomaksi ulkomuseoksi, jossa ei voida normaalisti liikkua, elää tai harjoittaa taloudellista toimintaa. (https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/kahdeksan-eduskuntapuoluetta-paatti-yhteisista-ilmastopolitiikan-tavoitteista).

Askel No 1 - liikkumisen vaikeuttaminen

Ihmisiä ahdistaa wanhojen puolueiden ns. ”alarmistinen ilmastokiihko”, joka toteutuessaan merkitsee kajoamista tavallisten suomalaisten liikkumiseen, normaaliin elämään ja taloudelliseen toimintaan.  

Vanhojen puolueiden ilmasto-ohjelman mukaan:”teemme oman osamme maailman keskilämpötilan nousun rajoittamiseksi 1,5 asteeseen ja hiili-neutralisuuteen”. Suomen on laskettava ”päästöjä” 55% vuoteen 1990 verrattuna.

Liikenteessä tämä merkitsee hiljaista jäätymistä. Kuten ohjelmassa todetaan:” edistämme vähäpäästöistä ja päästötöntä liikennettä.”

Selkosuomeksi tämä merkitsee tyrmäysiskua suomalaiselle yksityisautoilulle ja vaikeuttaa huomattavasti liike-elämän autokuljetuksia. Tämä merkitsisi käytännössä dieselautoilla ajon kieltämistä –kuten on jo yhdessä Saksan suurkaupungissa tehty- ja sähköautojen massiivista tukemista.

Näyttää siltä, että keinovalikoimissa on rajoituksia, lisämaksuja, haittaveroja ja ankaria rangaistuksia. Suomelle tämä on vielä paljon turmiollisempaa kuin Keski-Euroopalle, koska Suomen autokauppa pohjautuu käytettyjen autojen myyntiin. Mistäs saat käytettyjä sähköautoja?

Ohjelma on raaka ja sydämetön -  vanhoista dieselautoista olisi päästävä eroon samalla kun kansalaisten olisi pakko ostaa isolla rahalla sadantonnin käytetty Tesla. Olisimme latauspisteiden armoilla.

Käytännössä tämä merkitsisi sitä, että me emme enää voisi liikkua autolla töihin ilman suolaisia laskuja; valtateillä ei olisi mahdollista liikkua tietullien, maksujen ja verojen takia. Autoilu kesämökille tulisi olemaan luksusta ja vain rikkaille.

Yksityisautoilusta tulisi siis ”syntiä”, josta voisi vapautua korkeintaan huippukalliilla aneilla. Herrojen taksit kyllä liikkuisivat.

.Askel No 2 – Suomen talouden ulosliputus ja pako maihin, jossa taloudellinen toiminta on mahdollista

Ohjelman mukaan ”EU:n on edistettävä Pariisin sopimuksen tehokasta toimeenpanoa sekä hiilidioksidipäästöjen hinnoittelua ja hiilijalanjälkilaskentaa maailmanlaajuisesti. Koko maailman kulkiessa kohti vähähiilisyyttä myös kunnianhimoinen ilmastopolitiikka tukee eurooppalaisen teollisuuden kilpailukykyä”.

Alkuvaiheessa teollisuus olisi pakotettu massiivisiin ”päästökauppoihin”. Se merkitsisi toteutuessaan sitä, että suomalainen teollisuus joutuisi maksamaan ylimääräisiä veroja, kun taas pääosa kilpailijoita selviäisi joko kokonaan ilman tai ainakin halvemmalla. Kun kansainvälisessä kilpailussa on kysymys pienistä marginaaleista, niin on helppo arvata kuka voittaa.

Yksityiselle kansalaiselle tämä merkitsisi katoavia työpaikkoja ja tuloverotuksen rajua kasvua yritysverotuksen tulosten laskun korvaamiseksi. Samoin se merkitsisi myös sitä, että lämmityksessä olisi pakko talven aikana laskea tasoja (ns. Romanian malli) sillä ”päästökauppaa on laajennettava kattamaan esimerkiksi kiinteistökohtainen lämmitys ja jäähdytys.”.

Maataloudelle, jota rasitetaan suuremmilla kuljetuskustannuksilla ja sinnekin tunkeutuvilla päästökaupoilla olisi nopeasti edessään kysymys lopettaako toiminta? Myös maankäyttöön ja yksityisomistamiseen tulisi rajoituksia, sillä ohjelma sisältää ns. ”kokonaisvaltaisen maankäyttösektorin nielupolitiikan. Kasvatamme Suomen hiilinieluja pitkäjänteisesti muun muassa lisäämällä metsien kasvua, käynnistämällä laajamittainen metsittäminen, hillitsemällä vahvasti metsäkatoa, vähentämällä turvemaiden päästöjä ja kehittämällä maatalouden hiilensidontaa…”

Lyhyesti: turvetta ei saa hyötykäyttää, ei edes ojitetuilla ja siis luontokäytölle jo pilatuilla soilla.. Loputkin pellot pitää metsittää ”hiilinielujen” luomiseksi. Taannutaan aikaan ennen peltojen raivaamista ts. kivikaudelle.

Askel No 3 – elämisen edellytysten loppuminen Suomesta

Ohjelman mukaan: ”Suomessa sähkön ja lämmön tuotannon tulee olla lähes päästötöntä 2030-luvun loppuun mennessä…” Tämä merkitsee sitä, että 10 vuodessa Suomen kansalaisten on joko muutettava Etelä-Suomen kaupunkeihin tai alettava elämään ns. ”museo-elämää” 1800-luvun malliin. Polttopuuta ei voi käyttää lämmitykseen, turve on tietenkin kielletty ja ainoa sähkö tulee suurista ydinvoimaloista – joiden vaarallinen uraani sitten kalliilla ostetaan ulkomailta. Metsissä pyörivät tuulihyrrät saisivat tukiaisia ja kannattaisivat – niiden omistajille. Hyrrien infraäänistä sairastuneet tavalliset tallaajat saavat syyttää itseään ”luulosairaudesta”. Kuvittelevat vaan.

Tärkein on kuitenkin ohjelman lause: ”kestävän kehityksen budjetointia tehostamme ottamalla ilmastokestävyysarvioinnin osaksi valtiontalouden suunnittelua.” Käytännössä tämä merkitsee Pohjois-Suomen ”siperialaistamista” ts. väestön keskittämistä taajamiin sillä ”ilmastokestävyyden” varjolla nykyinen elämisen muoto maaseudulla on kestämätöntä. Mallia otetaan Alaskasta tai Kanadasta, jossa ihmisiä on ainoastaan jossain sotilas- tai kaivoskaupungeissa tai sitten reservaateissa. Ohjelman mukaan muu-Suomi kehä III ulkopuolella olisi raaka-ainevarasto, jota maa ei itse kykenisi edes hyödyntämään (kt. Dragon Mining/ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9237a1be-6922-4ece-99e4-4774daf6e1b4).

Kevään tolkun yllätys

Kansalaisten huomattava enemmistö ei voi ymmärtää ulkoa saneltua ilmastokiihkoa vaan haluaa elää normaalisti. Kansainvälisessä vertailussa Suomi on erittäin ympäristöystävällinen hankalissa olosuhteissa. Me olemme Euroopan keuhkot suurien metsävarojemme takia.

Ylhäältä annetut neuvot ja irrationaalinen ilmastoraivo ovat muualta – tuontitavaraa. On ymmärrettävä, että hiilidioksidi ei ole mikään myrkky vaan hapen ja typen ohella nykyisen elämän perusta. Oikeitten, Suomen maata, vesiä ja ihmisiä kalvavien myrkkyjen torjunta sen sijaan unohtuu ilmastokiihkoilussa mappi Ö:hön.

Kansalaiset ovat jo alkaneet kysellä toisiltaan siitä mitä tämä vouhotus oikein merkitsee. Aprikointi on tuottanut tulosta. Keskustelut kertovat suuresta huolesta ja ihmetyksestä; mistä näitä senttejä oikein tulee? Näyttää siltä, että EU ei ymmärrä Suomea ja sen erikoisolosuhteita yhtään.

Ohjelma kertoo siitä, että Brysselissä kaivataan ”normaalia” riippuvaista ja alikehittynyttä arktista Suomea kansainvälisesti omistettuine kaivoksineen, vieraine sesonkityöläisineen ja kansallispuistoineen turisteille. ”Arktinen maatalous” on näille tahoille huvittava juttu. Vanhojen puolueiden kehittelemä ympäristöohjelma näyttääkin olevan ulkoatungettujen ohjeiden kirjoittamista suomeksi – henkisesti se on yritys saavuttaa luokan priimuksen asema.

Perussuomalaiset ovat looginen vaihtoehto siksi, että järkevät ratkaisut voittavat haihattelun, kiihkoilun ja vimman. Jokainen tolkun demari, kokoomuslainen, keskustalainen, suomenruotsalainen ja vihreä voi äänestää perussuomalaisia ihan sen takia.

Siellä äänestyskopissa voi valinnan tehdä turvalliselle mielellä – me emme mene tähän alarmistiseen vouhotukseen mukaan. Me kehitämme Suomea sen oman vanhan, koetun mallin pohjalta yhä tarkempaan menestykseen!

Arto Luukkanen (ps)

ps. Ilmastokiihkon naivia rajuutta voi tarkkailla katsomalla videon, jossa ministeri Mykkänen pursuaa vilpitöntä lapsenomaista riemua ohjelman hyväksymisestä. Se löytyy netistä. https://www.facebook.com/mykkanenkai/videos/1803166516477716/

ps. Kohta 15 000 rikki! Tästä se lähtee! https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3592

Aloitetaan toinen kampanjan viikko! Ei kun levittäkää ja nimiä aloitteeseen!

 

 

Arto Luukkanen pe 28.12. 18:39

Arto Luukkanen

Dosentti Arto Luukkanen toimii Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistolehtorina Helsingin yliopiston Renvall-instituutissa. Vuonna 1964 syntynyt Luukkanen on väitellyt vuonna 1994.

tuoreimmat

Toverien valkopesu

la 17.08. 22:10

Miten ja miksi KGB avusti tiettyjä ihmisiä suomalaisessa yhteiskunnassa?

pe 16.08. 00:05

Syvätyperyyden aika - sensuuri iski)))

ti 13.08. 22:56

Avoin kirje tovereille Husu ja Rinne

to 08.08. 21:40

Moskovan mielenosoitukset ja demokratiakulissin romahtaminen Venäjällä

su 04.08. 23:19

Mikä on poliittisen rohkeuden hinta?

pe 02.08. 23:22

Nalle Puh ja Antti Rinne

to 01.08. 23:16

Hallituksen kesän surkea saldo: suhteet Unkariin pilattu?

ke 31.07. 22:12

Viesti Antti Rinteelle - nyt tuli puolikas piste!

pe 26.07. 23:50

Ylen ja SDP:n pitää sanoutua irti Al-Taheen ja Husun näkemyksistä

ti 23.07. 22:30

blogit

Vieraskynä

Tanskan sosiaalidemokraattinen hallitus lipsuu lupauksistaan

to 25.07.2019 21:43

Juha Ahvio

Sananvapaus on entistäkin uhatumpi Suomessa

pe 16.08.2019 00:09

Professorin Ajatuksia

Rinteen hallitus on marokkolaisen enon ja turkkilaisen espoolaismiehen kaltaisten asialla

la 17.08.2019 22:06

Marko Hamilo

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

pe 05.07.2019 00:00

Jukka Hankamäki

Kant: monikulttuurisuuskriittinen filosofi ajallemme

ma 29.07.2019 23:29

Petteri Hiienkoski

Kunnioitetaanko koululaitoksessa enää ihmisoikeuksia?

ti 13.08.2019 00:15

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Rauhan projekti ei etsi vihollisia omistaan

ti 30.07.2019 17:12

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Monikulttuurisuus lisää rikollisuutta

su 18.08.2019 04:14

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Toverien valkopesu

la 17.08.2019 22:10

Mika Niikko

Väärinajattelijoiden oikeudet

ma 08.07.2019 21:55

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Hussein Al Taee, Taqiya ja muslimipoliitikkojen perimmäiset lojaliteetit

su 18.08.2019 09:12

Heikki Porkka

Turkkilainen espoolainen, marokkolainen helsinkiläiseno ja muita kiellettyjä aiheita

pe 16.08.2019 15:29

Tapio Puolimatka

Asetun ehdolle Suomen Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi

ma 12.08.2019 22:21

Olli Pusa

Uusi Eurooppa tuhoon tuomittu?

su 18.08.2019 11:57

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Ev.-lut kirkosta vasemmiston kivakerho

ti 18.06.2019 13:42

Reijo Tossavainen

Toimittajien mielestä mediat tarkoituksella vääristelevät!

to 08.08.2019 20:22

Jessica Vahtera

Tapaus vihreä poliisi

to 15.08.2019 14:00

Pauli Vahtera

Mansikanpoimintaa ja sokerijuurikkaan harvennusta

su 14.07.2019 21:43

Timo Vihavainen

Vaikea tapaus

la 17.08.2019 22:07

Matti Viren

Väärään suuntaan

la 17.08.2019 22:11