Blogi: Arto Luukkanen, pe 28.12.2018 18:39

Siperian Suomi vai tolkun Suomi?

Siperian Suomi vai tolkun Suomi?

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja, Markku Jokisipilä aprikoi ennen joulua tehdyssä haastattelussa tulevien eduskuntavaalien tarjoavan yllätyksen perussuomalaisten kohdalla (https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/731081-eduskuntatutkija-perussuomalaiset-voi-yllattaa-vaaleissa-jos-jollain-puolueella-on). Jokisipilä viittaa maahanmuuttopolitiikkaan mutta näyttää siltä, että tuleva ”tripla-yllätys” perustuu ennen kaikkea kansalaisten järkevän politiikan kaipuuseen.

Tolkun kaipuuseen.

Halu järkevään politiikkaan – pelko tulevista seikkailuista

Tämän kaipuun tunteen on vaistonnut turuilla ja toreilla kiertäessä. Tavalliset ihmiset haluavat välttää kokoomuksen, SDP:n, keskustan, vasemmistoliiton, ynnäs pienpuolueiden edustajien todellisuudentajun katoamista.

Tolkun ihmiset ovat huolissaan tulevista seikkailuista. Huoli on perusteltu; edellä mainitut puolueet ovat vakain aikein muuttamassa Suomea elinkelvottomaksi ulkomuseoksi, jossa ei voida normaalisti liikkua, elää tai harjoittaa taloudellista toimintaa. (https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/kahdeksan-eduskuntapuoluetta-paatti-yhteisista-ilmastopolitiikan-tavoitteista).

Askel No 1 - liikkumisen vaikeuttaminen

Ihmisiä ahdistaa wanhojen puolueiden ns. ”alarmistinen ilmastokiihko”, joka toteutuessaan merkitsee kajoamista tavallisten suomalaisten liikkumiseen, normaaliin elämään ja taloudelliseen toimintaan.  

Vanhojen puolueiden ilmasto-ohjelman mukaan:”teemme oman osamme maailman keskilämpötilan nousun rajoittamiseksi 1,5 asteeseen ja hiili-neutralisuuteen”. Suomen on laskettava ”päästöjä” 55% vuoteen 1990 verrattuna.

Liikenteessä tämä merkitsee hiljaista jäätymistä. Kuten ohjelmassa todetaan:” edistämme vähäpäästöistä ja päästötöntä liikennettä.”

Selkosuomeksi tämä merkitsee tyrmäysiskua suomalaiselle yksityisautoilulle ja vaikeuttaa huomattavasti liike-elämän autokuljetuksia. Tämä merkitsisi käytännössä dieselautoilla ajon kieltämistä –kuten on jo yhdessä Saksan suurkaupungissa tehty- ja sähköautojen massiivista tukemista.

Näyttää siltä, että keinovalikoimissa on rajoituksia, lisämaksuja, haittaveroja ja ankaria rangaistuksia. Suomelle tämä on vielä paljon turmiollisempaa kuin Keski-Euroopalle, koska Suomen autokauppa pohjautuu käytettyjen autojen myyntiin. Mistäs saat käytettyjä sähköautoja?

Ohjelma on raaka ja sydämetön -  vanhoista dieselautoista olisi päästävä eroon samalla kun kansalaisten olisi pakko ostaa isolla rahalla sadantonnin käytetty Tesla. Olisimme latauspisteiden armoilla.

Käytännössä tämä merkitsisi sitä, että me emme enää voisi liikkua autolla töihin ilman suolaisia laskuja; valtateillä ei olisi mahdollista liikkua tietullien, maksujen ja verojen takia. Autoilu kesämökille tulisi olemaan luksusta ja vain rikkaille.

Yksityisautoilusta tulisi siis ”syntiä”, josta voisi vapautua korkeintaan huippukalliilla aneilla. Herrojen taksit kyllä liikkuisivat.

.Askel No 2 – Suomen talouden ulosliputus ja pako maihin, jossa taloudellinen toiminta on mahdollista

Ohjelman mukaan ”EU:n on edistettävä Pariisin sopimuksen tehokasta toimeenpanoa sekä hiilidioksidipäästöjen hinnoittelua ja hiilijalanjälkilaskentaa maailmanlaajuisesti. Koko maailman kulkiessa kohti vähähiilisyyttä myös kunnianhimoinen ilmastopolitiikka tukee eurooppalaisen teollisuuden kilpailukykyä”.

Alkuvaiheessa teollisuus olisi pakotettu massiivisiin ”päästökauppoihin”. Se merkitsisi toteutuessaan sitä, että suomalainen teollisuus joutuisi maksamaan ylimääräisiä veroja, kun taas pääosa kilpailijoita selviäisi joko kokonaan ilman tai ainakin halvemmalla. Kun kansainvälisessä kilpailussa on kysymys pienistä marginaaleista, niin on helppo arvata kuka voittaa.

Yksityiselle kansalaiselle tämä merkitsisi katoavia työpaikkoja ja tuloverotuksen rajua kasvua yritysverotuksen tulosten laskun korvaamiseksi. Samoin se merkitsisi myös sitä, että lämmityksessä olisi pakko talven aikana laskea tasoja (ns. Romanian malli) sillä ”päästökauppaa on laajennettava kattamaan esimerkiksi kiinteistökohtainen lämmitys ja jäähdytys.”.

Maataloudelle, jota rasitetaan suuremmilla kuljetuskustannuksilla ja sinnekin tunkeutuvilla päästökaupoilla olisi nopeasti edessään kysymys lopettaako toiminta? Myös maankäyttöön ja yksityisomistamiseen tulisi rajoituksia, sillä ohjelma sisältää ns. ”kokonaisvaltaisen maankäyttösektorin nielupolitiikan. Kasvatamme Suomen hiilinieluja pitkäjänteisesti muun muassa lisäämällä metsien kasvua, käynnistämällä laajamittainen metsittäminen, hillitsemällä vahvasti metsäkatoa, vähentämällä turvemaiden päästöjä ja kehittämällä maatalouden hiilensidontaa…”

Lyhyesti: turvetta ei saa hyötykäyttää, ei edes ojitetuilla ja siis luontokäytölle jo pilatuilla soilla.. Loputkin pellot pitää metsittää ”hiilinielujen” luomiseksi. Taannutaan aikaan ennen peltojen raivaamista ts. kivikaudelle.

Askel No 3 – elämisen edellytysten loppuminen Suomesta

Ohjelman mukaan: ”Suomessa sähkön ja lämmön tuotannon tulee olla lähes päästötöntä 2030-luvun loppuun mennessä…” Tämä merkitsee sitä, että 10 vuodessa Suomen kansalaisten on joko muutettava Etelä-Suomen kaupunkeihin tai alettava elämään ns. ”museo-elämää” 1800-luvun malliin. Polttopuuta ei voi käyttää lämmitykseen, turve on tietenkin kielletty ja ainoa sähkö tulee suurista ydinvoimaloista – joiden vaarallinen uraani sitten kalliilla ostetaan ulkomailta. Metsissä pyörivät tuulihyrrät saisivat tukiaisia ja kannattaisivat – niiden omistajille. Hyrrien infraäänistä sairastuneet tavalliset tallaajat saavat syyttää itseään ”luulosairaudesta”. Kuvittelevat vaan.

Tärkein on kuitenkin ohjelman lause: ”kestävän kehityksen budjetointia tehostamme ottamalla ilmastokestävyysarvioinnin osaksi valtiontalouden suunnittelua.” Käytännössä tämä merkitsee Pohjois-Suomen ”siperialaistamista” ts. väestön keskittämistä taajamiin sillä ”ilmastokestävyyden” varjolla nykyinen elämisen muoto maaseudulla on kestämätöntä. Mallia otetaan Alaskasta tai Kanadasta, jossa ihmisiä on ainoastaan jossain sotilas- tai kaivoskaupungeissa tai sitten reservaateissa. Ohjelman mukaan muu-Suomi kehä III ulkopuolella olisi raaka-ainevarasto, jota maa ei itse kykenisi edes hyödyntämään (kt. Dragon Mining/ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9237a1be-6922-4ece-99e4-4774daf6e1b4).

Kevään tolkun yllätys

Kansalaisten huomattava enemmistö ei voi ymmärtää ulkoa saneltua ilmastokiihkoa vaan haluaa elää normaalisti. Kansainvälisessä vertailussa Suomi on erittäin ympäristöystävällinen hankalissa olosuhteissa. Me olemme Euroopan keuhkot suurien metsävarojemme takia.

Ylhäältä annetut neuvot ja irrationaalinen ilmastoraivo ovat muualta – tuontitavaraa. On ymmärrettävä, että hiilidioksidi ei ole mikään myrkky vaan hapen ja typen ohella nykyisen elämän perusta. Oikeitten, Suomen maata, vesiä ja ihmisiä kalvavien myrkkyjen torjunta sen sijaan unohtuu ilmastokiihkoilussa mappi Ö:hön.

Kansalaiset ovat jo alkaneet kysellä toisiltaan siitä mitä tämä vouhotus oikein merkitsee. Aprikointi on tuottanut tulosta. Keskustelut kertovat suuresta huolesta ja ihmetyksestä; mistä näitä senttejä oikein tulee? Näyttää siltä, että EU ei ymmärrä Suomea ja sen erikoisolosuhteita yhtään.

Ohjelma kertoo siitä, että Brysselissä kaivataan ”normaalia” riippuvaista ja alikehittynyttä arktista Suomea kansainvälisesti omistettuine kaivoksineen, vieraine sesonkityöläisineen ja kansallispuistoineen turisteille. ”Arktinen maatalous” on näille tahoille huvittava juttu. Vanhojen puolueiden kehittelemä ympäristöohjelma näyttääkin olevan ulkoatungettujen ohjeiden kirjoittamista suomeksi – henkisesti se on yritys saavuttaa luokan priimuksen asema.

Perussuomalaiset ovat looginen vaihtoehto siksi, että järkevät ratkaisut voittavat haihattelun, kiihkoilun ja vimman. Jokainen tolkun demari, kokoomuslainen, keskustalainen, suomenruotsalainen ja vihreä voi äänestää perussuomalaisia ihan sen takia.

Siellä äänestyskopissa voi valinnan tehdä turvalliselle mielellä – me emme mene tähän alarmistiseen vouhotukseen mukaan. Me kehitämme Suomea sen oman vanhan, koetun mallin pohjalta yhä tarkempaan menestykseen!

Arto Luukkanen (ps)

ps. Ilmastokiihkon naivia rajuutta voi tarkkailla katsomalla videon, jossa ministeri Mykkänen pursuaa vilpitöntä lapsenomaista riemua ohjelman hyväksymisestä. Se löytyy netistä. https://www.facebook.com/mykkanenkai/videos/1803166516477716/

ps. Kohta 15 000 rikki! Tästä se lähtee! https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3592

Aloitetaan toinen kampanjan viikko! Ei kun levittäkää ja nimiä aloitteeseen!

 

 

Arto Luukkanen pe 28.12. 18:39

Arto Luukkanen

Dosentti Arto Luukkanen toimii Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistolehtorina Helsingin yliopiston Renvall-instituutissa. Vuonna 1964 syntynyt Luukkanen on väitellyt vuonna 1994.

tuoreimmat

Pelastetaan lottopotti Järvenpään kaupungille

ma 25.03. 21:43

Roni Back on poliittinen henkilö?

su 24.03. 22:19

GCM-sammakosta suudellaan maahanmuuttoprinssia

la 23.03. 11:56

Maahanmuuton hintalappu tarkentuu

to 21.03. 10:26

Lapset marssilla - kuten suomettumisen aikana

pe 15.03. 20:46

Tapaus Safi jatkuu ministerin tyhjä vastaus

ma 11.03. 16:14

Se erosi!

la 09.03. 16:05

Miksi poliisi salli kiipeilyn eduskuntatalolle?

to 07.03. 00:01

Teologinen tiedekunta islamilaisen opintosuunnan ajajana

ke 06.03. 00:21

Lapsilisät - ei osakerahastoihin - vaan perheille

ti 26.02. 21:34

blogit

Vieraskynä

Ps-nuorten naiset: Nykyfeminismi tai sukupuolikiintiöt eivät edusta tasa-arvoa

ti 19.03.2019 20:01

Juha Ahvio

Vuosi 2019 totuuden valossa: Miksi kristityn tulee olla kansallismielisen isänmaallinen?

su 17.03.2019 10:23

Professorin Ajatuksia

Loogista ja tavallaan loogista

ma 25.03.2019 21:40

Jukka Hankamäki

Miksi "#Suostumus2018"-aloitteeseen ei pidä suostua?

ma 25.03.2019 21:44

Petteri Hiienkoski

The Telegraphin uutiset liikaa Facebookille: yhteisöpalvelu bannasi tiedonvälittäjän vaalien alla

ke 20.03.2019 19:18

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Riittää, että kansa on sitä mieltä

ti 05.03.2019 14:48

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Tapauskertomus: Muslimimaasta tullut valehteli ja sai turvapaikan

pe 22.03.2019 23:24

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Pelastetaan lottopotti Järvenpään kaupungille

ma 25.03.2019 21:43

Mika Niikko

Kuka opettaa sinun lapsellesi seksuaalisuudesta?

ma 28.01.2019 22:12

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Pekka Haavisto ja Paroni von Munchausen

la 23.03.2019 08:13

Heikki Porkka

Tappiosta tappioon

ti 26.03.2019 08:47

Tapio Puolimatka

"Homofobinen" professori haluttiin erottaa Oxfordin yliopistosta

pe 22.03.2019 21:47

Olli Pusa

Demokratia vaarassa?

ti 26.03.2019 12:22

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

ISIS-morsiamet - tätä dokumenttiä ei Yle esitä

ke 13.03.2019 20:09

Reijo Tossavainen

Journalistin päätoim. M. Pettersson: "Me vaikutamme äänestystulokseen"

to 14.03.2019 18:27

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Tyhjästä on paha nyhjästä

la 16.03.2019 11:29

Timo Vihavainen

Aikakauden alku

ma 25.03.2019 21:41

Matti Viren

Paula ja Donald

ma 25.03.2019 21:20