Blogi: Arto Luukkanen, pe 28.12.2018 18:39

Siperian Suomi vai tolkun Suomi?

Siperian Suomi vai tolkun Suomi?

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja, Markku Jokisipilä aprikoi ennen joulua tehdyssä haastattelussa tulevien eduskuntavaalien tarjoavan yllätyksen perussuomalaisten kohdalla (https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/731081-eduskuntatutkija-perussuomalaiset-voi-yllattaa-vaaleissa-jos-jollain-puolueella-on). Jokisipilä viittaa maahanmuuttopolitiikkaan mutta näyttää siltä, että tuleva ”tripla-yllätys” perustuu ennen kaikkea kansalaisten järkevän politiikan kaipuuseen.

Tolkun kaipuuseen.

Halu järkevään politiikkaan – pelko tulevista seikkailuista

Tämän kaipuun tunteen on vaistonnut turuilla ja toreilla kiertäessä. Tavalliset ihmiset haluavat välttää kokoomuksen, SDP:n, keskustan, vasemmistoliiton, ynnäs pienpuolueiden edustajien todellisuudentajun katoamista.

Tolkun ihmiset ovat huolissaan tulevista seikkailuista. Huoli on perusteltu; edellä mainitut puolueet ovat vakain aikein muuttamassa Suomea elinkelvottomaksi ulkomuseoksi, jossa ei voida normaalisti liikkua, elää tai harjoittaa taloudellista toimintaa. (https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/kahdeksan-eduskuntapuoluetta-paatti-yhteisista-ilmastopolitiikan-tavoitteista).

Askel No 1 - liikkumisen vaikeuttaminen

Ihmisiä ahdistaa wanhojen puolueiden ns. ”alarmistinen ilmastokiihko”, joka toteutuessaan merkitsee kajoamista tavallisten suomalaisten liikkumiseen, normaaliin elämään ja taloudelliseen toimintaan.  

Vanhojen puolueiden ilmasto-ohjelman mukaan:”teemme oman osamme maailman keskilämpötilan nousun rajoittamiseksi 1,5 asteeseen ja hiili-neutralisuuteen”. Suomen on laskettava ”päästöjä” 55% vuoteen 1990 verrattuna.

Liikenteessä tämä merkitsee hiljaista jäätymistä. Kuten ohjelmassa todetaan:” edistämme vähäpäästöistä ja päästötöntä liikennettä.”

Selkosuomeksi tämä merkitsee tyrmäysiskua suomalaiselle yksityisautoilulle ja vaikeuttaa huomattavasti liike-elämän autokuljetuksia. Tämä merkitsisi käytännössä dieselautoilla ajon kieltämistä –kuten on jo yhdessä Saksan suurkaupungissa tehty- ja sähköautojen massiivista tukemista.

Näyttää siltä, että keinovalikoimissa on rajoituksia, lisämaksuja, haittaveroja ja ankaria rangaistuksia. Suomelle tämä on vielä paljon turmiollisempaa kuin Keski-Euroopalle, koska Suomen autokauppa pohjautuu käytettyjen autojen myyntiin. Mistäs saat käytettyjä sähköautoja?

Ohjelma on raaka ja sydämetön -  vanhoista dieselautoista olisi päästävä eroon samalla kun kansalaisten olisi pakko ostaa isolla rahalla sadantonnin käytetty Tesla. Olisimme latauspisteiden armoilla.

Käytännössä tämä merkitsisi sitä, että me emme enää voisi liikkua autolla töihin ilman suolaisia laskuja; valtateillä ei olisi mahdollista liikkua tietullien, maksujen ja verojen takia. Autoilu kesämökille tulisi olemaan luksusta ja vain rikkaille.

Yksityisautoilusta tulisi siis ”syntiä”, josta voisi vapautua korkeintaan huippukalliilla aneilla. Herrojen taksit kyllä liikkuisivat.

.Askel No 2 – Suomen talouden ulosliputus ja pako maihin, jossa taloudellinen toiminta on mahdollista

Ohjelman mukaan ”EU:n on edistettävä Pariisin sopimuksen tehokasta toimeenpanoa sekä hiilidioksidipäästöjen hinnoittelua ja hiilijalanjälkilaskentaa maailmanlaajuisesti. Koko maailman kulkiessa kohti vähähiilisyyttä myös kunnianhimoinen ilmastopolitiikka tukee eurooppalaisen teollisuuden kilpailukykyä”.

Alkuvaiheessa teollisuus olisi pakotettu massiivisiin ”päästökauppoihin”. Se merkitsisi toteutuessaan sitä, että suomalainen teollisuus joutuisi maksamaan ylimääräisiä veroja, kun taas pääosa kilpailijoita selviäisi joko kokonaan ilman tai ainakin halvemmalla. Kun kansainvälisessä kilpailussa on kysymys pienistä marginaaleista, niin on helppo arvata kuka voittaa.

Yksityiselle kansalaiselle tämä merkitsisi katoavia työpaikkoja ja tuloverotuksen rajua kasvua yritysverotuksen tulosten laskun korvaamiseksi. Samoin se merkitsisi myös sitä, että lämmityksessä olisi pakko talven aikana laskea tasoja (ns. Romanian malli) sillä ”päästökauppaa on laajennettava kattamaan esimerkiksi kiinteistökohtainen lämmitys ja jäähdytys.”.

Maataloudelle, jota rasitetaan suuremmilla kuljetuskustannuksilla ja sinnekin tunkeutuvilla päästökaupoilla olisi nopeasti edessään kysymys lopettaako toiminta? Myös maankäyttöön ja yksityisomistamiseen tulisi rajoituksia, sillä ohjelma sisältää ns. ”kokonaisvaltaisen maankäyttösektorin nielupolitiikan. Kasvatamme Suomen hiilinieluja pitkäjänteisesti muun muassa lisäämällä metsien kasvua, käynnistämällä laajamittainen metsittäminen, hillitsemällä vahvasti metsäkatoa, vähentämällä turvemaiden päästöjä ja kehittämällä maatalouden hiilensidontaa…”

Lyhyesti: turvetta ei saa hyötykäyttää, ei edes ojitetuilla ja siis luontokäytölle jo pilatuilla soilla.. Loputkin pellot pitää metsittää ”hiilinielujen” luomiseksi. Taannutaan aikaan ennen peltojen raivaamista ts. kivikaudelle.

Askel No 3 – elämisen edellytysten loppuminen Suomesta

Ohjelman mukaan: ”Suomessa sähkön ja lämmön tuotannon tulee olla lähes päästötöntä 2030-luvun loppuun mennessä…” Tämä merkitsee sitä, että 10 vuodessa Suomen kansalaisten on joko muutettava Etelä-Suomen kaupunkeihin tai alettava elämään ns. ”museo-elämää” 1800-luvun malliin. Polttopuuta ei voi käyttää lämmitykseen, turve on tietenkin kielletty ja ainoa sähkö tulee suurista ydinvoimaloista – joiden vaarallinen uraani sitten kalliilla ostetaan ulkomailta. Metsissä pyörivät tuulihyrrät saisivat tukiaisia ja kannattaisivat – niiden omistajille. Hyrrien infraäänistä sairastuneet tavalliset tallaajat saavat syyttää itseään ”luulosairaudesta”. Kuvittelevat vaan.

Tärkein on kuitenkin ohjelman lause: ”kestävän kehityksen budjetointia tehostamme ottamalla ilmastokestävyysarvioinnin osaksi valtiontalouden suunnittelua.” Käytännössä tämä merkitsee Pohjois-Suomen ”siperialaistamista” ts. väestön keskittämistä taajamiin sillä ”ilmastokestävyyden” varjolla nykyinen elämisen muoto maaseudulla on kestämätöntä. Mallia otetaan Alaskasta tai Kanadasta, jossa ihmisiä on ainoastaan jossain sotilas- tai kaivoskaupungeissa tai sitten reservaateissa. Ohjelman mukaan muu-Suomi kehä III ulkopuolella olisi raaka-ainevarasto, jota maa ei itse kykenisi edes hyödyntämään (kt. Dragon Mining/ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9237a1be-6922-4ece-99e4-4774daf6e1b4).

Kevään tolkun yllätys

Kansalaisten huomattava enemmistö ei voi ymmärtää ulkoa saneltua ilmastokiihkoa vaan haluaa elää normaalisti. Kansainvälisessä vertailussa Suomi on erittäin ympäristöystävällinen hankalissa olosuhteissa. Me olemme Euroopan keuhkot suurien metsävarojemme takia.

Ylhäältä annetut neuvot ja irrationaalinen ilmastoraivo ovat muualta – tuontitavaraa. On ymmärrettävä, että hiilidioksidi ei ole mikään myrkky vaan hapen ja typen ohella nykyisen elämän perusta. Oikeitten, Suomen maata, vesiä ja ihmisiä kalvavien myrkkyjen torjunta sen sijaan unohtuu ilmastokiihkoilussa mappi Ö:hön.

Kansalaiset ovat jo alkaneet kysellä toisiltaan siitä mitä tämä vouhotus oikein merkitsee. Aprikointi on tuottanut tulosta. Keskustelut kertovat suuresta huolesta ja ihmetyksestä; mistä näitä senttejä oikein tulee? Näyttää siltä, että EU ei ymmärrä Suomea ja sen erikoisolosuhteita yhtään.

Ohjelma kertoo siitä, että Brysselissä kaivataan ”normaalia” riippuvaista ja alikehittynyttä arktista Suomea kansainvälisesti omistettuine kaivoksineen, vieraine sesonkityöläisineen ja kansallispuistoineen turisteille. ”Arktinen maatalous” on näille tahoille huvittava juttu. Vanhojen puolueiden kehittelemä ympäristöohjelma näyttääkin olevan ulkoatungettujen ohjeiden kirjoittamista suomeksi – henkisesti se on yritys saavuttaa luokan priimuksen asema.

Perussuomalaiset ovat looginen vaihtoehto siksi, että järkevät ratkaisut voittavat haihattelun, kiihkoilun ja vimman. Jokainen tolkun demari, kokoomuslainen, keskustalainen, suomenruotsalainen ja vihreä voi äänestää perussuomalaisia ihan sen takia.

Siellä äänestyskopissa voi valinnan tehdä turvalliselle mielellä – me emme mene tähän alarmistiseen vouhotukseen mukaan. Me kehitämme Suomea sen oman vanhan, koetun mallin pohjalta yhä tarkempaan menestykseen!

Arto Luukkanen (ps)

ps. Ilmastokiihkon naivia rajuutta voi tarkkailla katsomalla videon, jossa ministeri Mykkänen pursuaa vilpitöntä lapsenomaista riemua ohjelman hyväksymisestä. Se löytyy netistä. https://www.facebook.com/mykkanenkai/videos/1803166516477716/

ps. Kohta 15 000 rikki! Tästä se lähtee! https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3592

Aloitetaan toinen kampanjan viikko! Ei kun levittäkää ja nimiä aloitteeseen!

 

 

Arto Luukkanen pe 28.12. 18:39

Arto Luukkanen

Dosentti Arto Luukkanen toimii Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistolehtorina Helsingin yliopiston Renvall-instituutissa. Vuonna 1964 syntynyt Luukkanen on väitellyt vuonna 1994.

tuoreimmat

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02. 13:58

Sota-Lintilän horinat - Taivaan lahja Putinille?

su 11.09. 13:29

Löfvengate - kun Suomen valtiovalta luovutettiin suullisesti Ruotsille

ke 18.11. 17:19

Miljardien Sanna! Miljardien Matti!

su 25.10. 23:07

Marinin hallitus petti omat sanansa ja lopulta hallituskumppaninsa

su 27.09. 22:58

Päivi Räsäsen maalittaminen uskonnon yo-kokeessa

ma 21.09. 22:45

Puhtain asein puhtaan asian puolesta - avoin kirje Mikko Kärnälle ja Oula Silvennoiselle

su 13.09. 23:00

Lusikat jakoon! Kirkon perinteisten arvojen junttaus uhkaa uskonnonvapautta

ke 09.09. 22:28

Sanna Marin saa ihmiskunnan kalleinta koulutusta

ti 01.09. 22:56

Minskin "suutari" - vallankumous ei tule pelkästään kävelemällä

ma 24.08. 22:22

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03.2024 12:06

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44