Blogi: Arto Luukkanen, la 16.05.2020 23:13

Vihriälän visio: Suomesta tautinen Kurjala

Eilistä 13.5.2020 A-studiota katsoessa äilähti rintaan samanlainen lämmin ahaa-elämys kuin silloin, kun katsoo oikein tarkasti taikurin tai silmänkääntäjän temppua.

Mikä ilo kun tajuaa, että kysehän on sorminäppäryydestä ja nopeudesta!

Minua on huijattu! Ihanaa! Kyse on illuusion luomisesta, jolla hämätään ihmisiä; iloisesta humpuukista, josta ihmiset maksavat.

Ns. Vihriälän raportissa on kyse samasta silmänkääntötempusta. ( https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/162224).

Vihriälä = Berner & Sipilä

Luettuani tarkoin Vihriälän paperin ja katsottuani ohjelman tajusin, että tässä on kyse aivan samasta ”kilpailukykysopimuksesta” kuin ja ”kestävyysvajeen” torjunnasta kuin oli edellisen hallituksen aikana.

Ne eivät eroa toisistaan oikeastaan yhtään – Vihriälän pesuaine on ihan sitä samaa pesuainetta, jota Berner & Sipilä & Orpo yrittivät saada meidän kurkustamme alas.

Nyt nimike on toinen mutta sisältö on sama.

Tätä samaa vanhaa uudelleenlämmitettyä keittoa demarit ja Vihriälä tarjoilevat meille uudella nimellä. Sipilän & Bernerin innokas haamu kurkistaa siitä raportista erityisesti ns. kolmannesta askeleesta, jossa puhutaan nimikkeellä ”talouden vaurioiden korjaaminen ja julkisen talouden vakauttaminen kriisin jälkeen”. Se on itseasiassa armoton leikkauspaperi, jossa on juuri niitä kohtia, jotka tehokaksikko Berner-Sipilältä jäivät kesken. Nyt homma pannaan toimeen!

Niin Vihriälän mallissa kuin Berner-Sipilä-Orpo mallissa a) ei kajota kaverikapitalismin rakenteisiin b) menot rahoitetaan kovilla veroilla, joilla tavalliset duunarit ja keskiluokka isketään yhä alemmaksi c) viher-vasemmiston riemuksi kakkuun on leivottu vielä ns. moraaliposeeraus-hankkeita (autot pois, lihansyönti pois, öljylämmitys pois, omakotitalot pois…) d) molemmissa on USA:sta tuttuja ja edellisten hallitusten jenkkikonsulttien ohjeita kuten ”lukukausimaksut” ym. Kun tähän vielä yhdistetään eteläiselle Euroopalle maksettavat tuet – jotka siis menevät ranskalaisten pankkien pitämiseen pystyssä niin saadaan aikaan kuolettava eliksiiri.

Vihriälän porukka: mennään Ruotsin malliin hurlumhei!

Vihriälän suunnitelmassa koronaa ei oikeasti tukahduteta – tautia tarvitaan poikkeusolojen ylläpitämiseksi ja veronmaksajien valitusten estämiseksi. Kyse on sodasta, joka on ja ei ole. Koulujen aloittaminen on ihan ok ja kritiikistä todetaan, että :

”Sen vaikutusta ei kuitenkaan pysty eristämään muista samaan aikaan käyttöönotetuista rajoituksista sen paremmin Kiinan kuin Honkongin aineistolla. Aikaisemmat SARS epidemian leviämistä koskevat tutkimukset Kiinasta, Hongkongista ja Singaporesta viittaavat siihen, että koulujen rooli epidemian leviämisessä on pieni. Kirjoittajat päätyvätkin suosittelemaan epidemian leviämisen hidastamista koulujen sulkemista rajoitetummilla ja kustannuksiltaan pienemmillä interventioilla…”

Selkosuomeksi tässä paperissa argumentoidaan löysästi ja laiskasti. Kuitenkin niin, että sivistyssanojen määrä hämää toimittajia.

SARS oli aivan erilainen kuin korona eikä siitä kehittynyt pandemiaa. Ja se hävitettiin niin nopeasti, ettei koulujen vaikutuksesta voi tietää paljoakaan.

Mietintö haluaa myös mennä oitis Ruotsin ”laumaimmuniteettimalliin” vaikka ei käytä siitä sitä nimeä.

” Sen sijaan, jos rokotetta ei saada riittävän nopeasti käyttöön ja epidemia leviää lopulta kuitenkin koko väestöön, hitaampi polku on huonompi. Sairastuneiden ja kuolleiden määrä on kummallakin polulla sama, mutta hitaamman polun taloudelliset ja sosiaaliset kustannukset paljon suurempia. Kyse ei siis ole siitä, että tiukemmat rajoitukset johtaisivat tuhoisampaan epidemian ”toiseen aaltoon”.”

Ei sanaakaan siitä miten Färsaaret, Uusi-Seelanti, Mauritius tai useat suuret maat Aasiassa ovat kyenneet tukahduttamaan taudin. On siis joko a) kuoltava nälkään tai b) sairastuttava koronaan. Yhtä kaikki – yhteiskunta on avattava heti! Lapset voidaan laittaa saamaan laumatartuntaa ja syksyllä pyörät pyörimään!

Ihmisiä kuolee mutta eihän se mitään! Uusi normaali on sitä, että vanhuksia katsellaan lasin takaa tai puhelimesta. Ja jos tarttuu niin niidenhän pitääkin kuolla! Kunhan talous – tuo meidän aikamme kultainen vasikka säilyy.

Mikä ihaninta niin temppuilija Berner & Sipilä kuin myös silmänkääntäjä Vihriälä tekevät temppunsa teltassa, jossa kuuluu korvia vihlova meteli ja torvien soitto.

Kun oikeassa sirkuksessa bändi on oikea, niin meillä täällä Suomessa tunteita nostattaa Ylen oma orkesteri, joka ei ikinä kyseenalaista mitään eikä tee sitä tärkeintä työtään: journalismia.

Ajatusleikki – Suomi vuonna 2023 – Vihriälän malli

Kuvitellaan, että hienoa ja rikas aasialainen turisti tulee Suomeen Vihriälän visioimaan Suomeen.

Minkälainen Suomi oikein on? Mitä hän näkee? Minkälaiseksi Suomi on tullut Vihriälän opeilla?

Sanna Marinin noin 300 hengen kamarillaksi paisunut hallituslauma lopettelee silloin rapsakkaan eripuraiseksi äitynyttä vallankumoustaan. Meno on ollut villiä & hurjaa ja virkamiehet muistelevat vielä kauhulla sitä nuorisoälymystöä, jota piti kouluttaa 4 vuotta.

Suomesta on sukeutunut tautinen korona-Kurjula, jonka entistä loistoa ja rikkautta ihmetellään ja jonka nykyistä köyhyyttä surkutellaan. Yhtynyt viher-kepu-vasemmisto blokki on kasvattanut julkisen sektorin osuutta jo 80% saakka ja tuottavaa työtä tehdään ennätyksellisen vähän.

Se ei kuitenkaan haittaa sillä EU:n pankkitakuut ovat lauenneet ja me olemme menettäneet päätösvaltamme niin taloudessa kuin lainsäädännössä. Jonkinlainen eduskunta on kuitenkin vielä olemassa mutta sinne valitaan uuden lainsäädännön perusteella vain ”poliittisesti vastuullisia” ihmisiä. Onneksi sentään tänne pääsee Afrikasta suoraan ilmaisilla charterlennoilla ja maassa onkin noin 700 000 uutta asukasta, jotka pitää elättää.

Arvopohja on onneksi kunnossa. Lapsellinen EU-myönteisyys, yleinen vastuullisuus ja solidaarisuus vallitsevat. Suomalainen media-ilmiövaikuttaja soosi on samassa rähmässä kuin aikoinaan neuvostoaikana.

Siitä lainaus prof. Timo Vihavaiselta: ”Muistan hyvin, miten aikoinaan älymystömme esille tunkevin osa oli hyvin sisäistänyt sen asian, että Neuvostoliitto, tuo tasa-arvoisten kansojen vapaaehtoinen yhteenliittymä kaikkein parhaiten edusti myös jokaisen osatasavaltansa etuja ja toteutti niitä yhteisen edun puitteissa. Niinpä älykkömme katsoivat halveksunnan sekaisella paheksunnalla sellaista paikallista nationalismia, jota ilmeni esimerkiksi Baltian maissa. Mikä sai ne vastustamaan Neuvostoliittoa? Eivätkö ne nyt todellakaan ymmärtäneet, että niiden ainoa toivo oli pysyä yhdessä suuressa sosialistisessa isänmaassa. Muutenhan kapitalistiset sudet ne pistäisivät yhtenä suupalana poskeensa…” (https://timo-vihavainen.blogspot.com).

Suomen verotus on kasvanut niin, että suuri osa ihmisistä ei voi maksaa veroja vaan hankkii elatuksensa ”luontaistaloudesta” ja keräilee marjoja.

Keskiluokkaa ei ole, autoja ei ole kuin valtion virkamiehille ja väestö on siirretty maaseudulta rautateiden luokse rakennettuihin viher-jättislummeihin. Kansan on antanut niille jo oman nimensä: ”Maringrad”.

Näitä pikkuisia ”maringradeja” on eteläinen Suomi täynnä. Onneksi Pohjois-Suomesta on perustettu jättimäinen ”IPP-kansallispuisto” (tulee sanoista: ”Ihana Presidentti Pekka”). Kyseisessä reservaatissa paikallisten ihmisten on elettävä alkuperäisnomadeina ja tanssittava kansantansseja, lämmitettävä saunoja, kannettava saunavesiä ja opetettava samaanitansseja uteliaille turisteille. Kaivokset on lopetettu yhdessä rakentamisen ja muun elinkeinoelämän kanssa. Lihansyöntiä harjoitetaan vain Kruunuhaassa ja Kalliossa. Siellä naudan ja sian entrecotea ahmii napaansa (tosin salassa) maan yhä kasvava hippi-eliitti.

Vuosina 2020-2022 lomautetut ja työttömät on jätetty pienimmälle mahdolliselle tuelle. Rikollisuus on kasvanut, turvallisuus on järkkynyt mutta markkinauskovaisten ja EU-intoilijoiden mielestä asiat ovat erinomaisen hyvällä tolalla. Pääsystä yliopistoon pitää maksaa maltaita joten vain rikkaiden perheiden vesat pääsevät sinne. Koulut o

n siirretty paikallisiin jäähalleihin, joissa yksi opettaja keskellä opettaa – inkluusio ja integraatio juhlivat. Kiusaaminen on arkea ja kiusattujen pitää pitää suunsa kiinni.

Onneksi kuitenkin terveydenhoito on entistäkin kustannustehokkaampaa ja leipäjonot kilometrien pituisia. Hampaita sentään hoidetaan – yli 30 vuotialta ne poistetaan. ALV:tä on nostettu 40%.

Asiat ovat kertakaikkiaan hyvin)) Vihriälä teki tehtävänsä))

 

Arto Luukkanen la 16.05. 23:13

Arto Luukkanen

Dosentti Arto Luukkanen toimii Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistolehtorina Helsingin yliopiston Renvall-instituutissa. Vuonna 1964 syntynyt Luukkanen on väitellyt vuonna 1994.

tuoreimmat

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02. 13:58

Sota-Lintilän horinat - Taivaan lahja Putinille?

su 11.09. 13:29

Löfvengate - kun Suomen valtiovalta luovutettiin suullisesti Ruotsille

ke 18.11. 17:19

Miljardien Sanna! Miljardien Matti!

su 25.10. 23:07

Marinin hallitus petti omat sanansa ja lopulta hallituskumppaninsa

su 27.09. 22:58

Päivi Räsäsen maalittaminen uskonnon yo-kokeessa

ma 21.09. 22:45

Puhtain asein puhtaan asian puolesta - avoin kirje Mikko Kärnälle ja Oula Silvennoiselle

su 13.09. 23:00

Lusikat jakoon! Kirkon perinteisten arvojen junttaus uhkaa uskonnonvapautta

ke 09.09. 22:28

Sanna Marin saa ihmiskunnan kalleinta koulutusta

ti 01.09. 22:56

Minskin "suutari" - vallankumous ei tule pelkästään kävelemällä

ma 24.08. 22:22

blogit

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04.2024 17:57

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06.2024 22:26

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04.2024 15:30

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06.2024 11:03

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05.2024 08:02

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06.2024 10:23

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44