Tutkija: Uskon, että suurmoskeija on Muslimiveljeskunnan projekti

Salehzadehin mukaan Muslimiveljeskunta on levittäytynyt kaikkaille maailmaan, missä on sunni-muslimeita, siis myös Suomeen.

Kotimaa pe 17.03.2017 17:53

Menatto-konsultointiyrityksen johtaja ja geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija Alan Salehzadeh kertoi viime lauantaina Iltalehden verkkosivuilla julkaistussa artikkelissaan uskovansa, että Kalasatamaan kaavailtu suurmoskeija on Muslimiveljeskunnan ajama hanke. Hän kuitenkin myöntää, että selkeitä todisteita on vaikea esittää, koska Muslimiveljeskunta toimii suureksi osaksi julkisuudelta piilossa ja osaa kierrättää varoja eri järjestöjen kautta, hämärtäen yhteydet.

Salehzadehin mukaan Muslimiveljeskunta on levittäytynyt kaikkaille maailmaan, missä on sunni-muslimeita, siis myös Suomeen. Heidän ideologiaansa Salehzadeh kuvailee naisten oikeuksien, yksilönvapauksien ja tasa-arvon vastaiseksi. Hänen mukaansa erityisesti Bahrain, Turkki ja Qatar ovat pääosassa Muslimiveljeskunnan agendan ajamisessa ja ideologian levittämisessä. Bahrainin kuningaskunta on tarjoutunut rahoittamaan Helsingin suurmoskeija-hanketta.

Salehzadehin mukaan valtaosalla Suomen moskeijoista on jo nyt suora yhteys erinäisiin islamistisiin järjestöihin tai valtioihin. Hänen mukaansa näiden moskeijoiden toiminta estää muslimien integraatiota ja antaa vieraille valtioille ja ulkomaisille järjestöille vaikutusvaltaa Suomen sisällä. Hän nostaa esimerkkinä Iranin ja Saudi Arabian, alueelliset kiistakumppanit, jotka eivät salli toistensa rahoittaa tai perustaa moskeijoita omiin maihinsa juuri poliittisen vaikuttamisen estämiseksi.

“Tässä asiassa voisimme kerrankin ottaa mallia muslimimaasta”, Salehzadeh toteaa kirjoituksessaan.

Liberaaleille, jotka puolustavat suurmoskeijan rakentamista, Salehzadeh muistuttaa, että poliittinen islam toimii liberaaleja ja demokraattisia arvoja vastaan. Hänestä valtion tulisi ennaltaehkäisevästi estää haitallisen ideologian leviäminen. Kristinuskoa hän pitää yhteiskuntaan integroituneena ja reformoituna toisin kuin islamia.

“Poliittinen islam ei ole kokenut reformia, vaan etenee tasan samoin säännöin kuin 600-luvulla.”

Salehzadeh näkee yhtäläisyyksiä Venäjän vaikuttamispyrkimyksien ja poliittisen islamin levittämisen väillä. Koska hänen mukaansa lähes kaikilla Suomen moskeijoilla on kytköksiä islamismiin on syytä olla valppaana Muslimiveljeskunnan tapaisten toimijoiden vaikutuspyrkimyksiin ja yrityksiin saada poliittista jalansijaa Suomen muslimien keskuudessa.

Eilen Oikea Media uutisoi Turkin tukemasta DENK-puolueesta Hollannissa, joka nousi tällä viikolla pidetyissä vaaleissa maan parlamenttiin. Hollannin Turkkilaisen Neuvoston edustajien mukaan Turkki maksoi sunni-imaameille turkkilaistaustaisten ja muslimien mobilisoimiseksi puolueen äänestäjiksi. Aikaisemmin Ruotsissa julkaistun raportin mukaan Muslimiveljeskunta on saavuttanut johtavan aseman Ruotsin islamilaisten kansalaisjärjestöjen ja seurakuntien parissa.

Alarik Notis pe 17.03. 17:53

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot