Päivi Räsäselle syytteet kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

"Raamatun opetuksia en ala anteeksipyytämään, vaan seison niiden takana"

Kotimaa pe 30.04.2021 22:40

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen ykkösmaalitauluna ja ajojahdin kohteena ollut ex-sisäministeri, lääkärikansanedustaja (kd.) ja kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen saa syytteet kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Syyttäjälaitos kertoi torstaina 29.4.2021 tiedotteessaan, että syytteissä on kyse kolmesta eri asiakokonaisuudesta ja yhden rikosepäilyn osalta valtakunnansyyttäjä on lopettanut
esitutkinnan.

Valtakunnansyyttäjä katsoo, että Räsäsen lausumat ovat omiaan aiheuttamaan suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja vihaa homoseksuaaleja kohtaan.

Räsänen kertoo saaneensa puhelimitse tiedon valtakunnansyyttäjän päätöksestä
nostaa syytteen häntä vastaan kolmesta eri teosta.

Päivi Räsästä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan Luther-säätiön vuonna 2004 julkaistusta, hänen kirjoittamastaan 24-sivuisesta seksuaalisuutta, avioliittoa ja Raamatun tulkintaa käsittelevästä pamfletista ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen”.

Tästä syytetään myös kirjan julkaisseen Luther-säätiön asiamiestä Juhana Pohjolaa.

Toiseksi Räsästä syytetään 17.6.2019 Twitter-, Instagram- ja Facebook- päivityksestä, jossa
hän kyseenalaisti kirkon osallistumisen Pride-tapahtumaan ja liitti siihen kuvan Raamatun tekstistä, Roomalaiskirjeestä 1:24-27.

Kolmas syyte tuli Räsäsen lausunnoista Yle Puhe -radiokanavalla Ruben Stillerin 19.12.2019 keskusteluohjelmassa ”Mitä Jeesus ajatteli homoista?”.

Maaliskuussa 2020 selvittelyyn päätyivät myös Räsäsen puheet MTV3-kanavan Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Tämän rikosepäilyn osalta syyttäjä lopetti esitutkinnan, eikä tapaus etene oikeuteen.

Oikea Media on uutisoinut kaikista näistä neljästä Räsästä koskevasta tapauksesta laajoissa artikkeleissaan 25.6.2019 "Kirkkoa johtava eliitti ei enää välitä seurakunnastaan eikä Raamatun opista", 15.8.2019 "Halla-aho: Perussuomalaiset estävät Mäenpään poliittisen
syytteen etenemisen
", 27.8.2019 "Päivi Räsäsen rikostutkinta on synti ja häpeä" ja
6.3.2020 "Päivi Räsäsestä kaksi uutta rikostutkintapyyntöä: 'Pasilan poliisiaseman raamattupiiri saa jatkoa!'".

Päivi Räsänen kertoo tiedotteessaan pitävänsä valtakunnansyyttäjän päätöstä nostaa syytteet häntä vastaan "yllättävänä, jopa järkyttävänä".

"En katso syyllistyneeni minkään ihmisryhmän uhkaamiseen, panetteluun tai solvaamiseen. Näissä kaikissa on kysymys Raamatun opetuksista avioliitosta ja sukupuolisuudesta.

Lausunnoistani seuranneissa syytteissä on pohjimmiltaan kysymys siitä, saako Suomessa pitää esillä ja ilmaista vakaumusta, joka pohjautuu Raamatun ja kristillisten kirkkojen perinteisiin opetuksiin", Räsänen kirjoittaa.

Hän ei katso millään tavoin halventaneensa homoseksuaaleja, joiden ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia Räsänen on toistuvasti kertonut kunnioittavansa ja puolustavansa.

"Raamatun opetus on kuitenkin siinä selkeä, että avioliitto on miehen ja naisen välinen ja että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on Jumalan tahdon vastaista. Apostoli Paavalin opetuksissa ei ole kysymys pelkästään avioliiton puolustamisesta miehen ja naisen välisenä vaan siitä, miten ihminen pelastuu iankaikkiseen elämään.

Jos Jumalan sanan opetukset synnistä torjutaan, samalla tehdään tyhjäksi kristillisen uskon ydin: Jeesuksen ristinuhri kaikkien syntien sovitukseksi ja tieksi iankaikkiseen elämään", Päivi Räsänen alleviivaa.

Mahdollinen tuomio kiihottamisrikoksesta olisi siis jopa kaksi vuotta vankeutta tai sakkorangaistus. Räsänen näkee, että vielä suuremmaksi ongelmaksi tuomiota nousisi vaatimus sensuurista:

"Käsky poistaa sosiaalisen median päivitykset tai julkaisukielto kirjoitukselle. Mikäli tätä oikeuden päätöstä ei noudattaisi, se johtaisi kovenevaan uhkasakkokierteeseen. Samalla tällainen tuomio avaisi pään vastaavien julkaisujen kiellolle ja uhkan modernista kirjaroviosta."

Päivi Räsänen huomauttaa, että niin pamfletin kuin Stiller-ohjelman kohdalla poliisin mukaan esitutkintaa ei olisi edes tarvinnut käynnistää eikä epäillä rikosta. Poliisi totesi tässä päätöksessään: ”Mikäli esimerkiksi joidenkin Raamatussa esitettyjen näkemysten katsottaisiin sellaisenaan täyttävän kiihottamisrikoksen tunnusmerkistön, olisi myös Raamatun levittäminen tai saatavilla pitäminen lähtökohtaisesti kiihottamisrikoksena rangaistava.”

On siis kysymys hyvin syvästi uskonnon- ja sananvapaudesta, Räsänen painottaa.
"Jos nämä kirjoitukset kielletään, silloin kielletään paljon muutakin. Silloin tulevat modernit kirjaroviot, jotka kohdistuvat Raamatun opetuksiin. Raamatun opetuksia en ala anteeksipyytämään, vaan seison niiden takana", Räsänen vakuuttaa.

Päivi Räsänen kertoo lähtevänsä oikeuteen rauhallisin ja rohkein mielin luottaen siihen, että Suomi on oikeusvaltio, jossa kunnioitetaan perustuslakiin ja kansainvälisiin sopimuksiin perustuvia ihmisoikeuksia, sanan- ja uskonnonvapautta:

"Kristilliseen uskoon perustuva vakaumus on enemmän kuin mielipide. Varhaiset kristityt pysyivät vakaumuksessaan leijonien luolassa, miksi en siis minä käräjäsalissa. En peräänny siitä, mitä kirjoitin enkä pyydä anteeksi apostoli Paavalin opetuksia. Olen valmis puolustamaan sanan- ja uskonnonvapautta niin pitkälle kuin on tarve."

Samalla hän rohkaisee muitakin käyttämään sanan- ja uskonnonvapauttaan.
"Tämä päätös osoittaa, että nyt on aika puolustaa näitä vapauksia."

Valtakunnansyyttäjän päätöksestä nostaa syytteet Päivi Räsästä vastaan ovat uutisoineet muun muassa Yle, Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat ja MTV Uutiset.

Merkille pantavaa on lisäksi se, että Yle toi heti esille - kuuliaisena seksuaalisten vääristymien normalisointia ajavalle lobbausjärjestö Setalle - Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamon riemunkiljahdukset koskien "tavattoman tärkeää päätöstä", jonka valtakunnansyyttäjä teki
nostaessaan syytteet Päivi Räsästä ja Luther-säätiön Juhana Pohjolaa vastaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

"Valtakunnansyyttäjän päätös on tärkeä, koska valtaosa sateenkaari-ihmisiin kohdistuvasta syrjinnästä ja viharikoksista (ml. vihapuhe) jää Suomessa ilmoittamatta ja siten tutkimatta.
Valtakunnansyyttäjä osoittaa, että kyse ei ole vähäpätöisestä asiasta", Kerttu Tarjamo hehkuttaa.

Ei pidä suinkaan unohtaa sitä, millaisessa otteessaan seksuaaliradikalismia ajava propagandajärjestö Seta pitää valtamedian ohella myös Suomen poliisia,
oikeuslaitosta ja kirkkoa.

Räsäsen syytteeseen saaminen viimeistään osoittaa valtakunnansyyttäjän, gender-ideologiaa rummuttavien sateenkaariaktivistien ja punaviherkapinapappilegioonan yhteisen perimmäisen päämäärän, joka on päästä julistamaan täysin laittomaksi ja syrjiväksi perinteinen ja kristinuskon mukainen Raamattuun perustuva johdonmukainen ja selkeä opetus homoseksuaalisuuden harjoittamisesta, heidän näin voimakkaasti profiloituessaan
vastustamaan julkista kristillistä vakaumusta ja sanan- ja mielipiteenilmaisua.

Evangelical Focus -uutissivusto on niin ikään noteerannut Päivi Räsästä vastaan nostetut syytteet 29.4.2021 päivätyssä artikkelissaan "Finnish Christian politician Päivi Räsänen formally charged for hate crime against homosexuals".

Evangelical Focus Europe on uutissivusto, jolla on kristillinen näkemys Euroopan ajankohtaisiin kysymyksiin ja joka auttaa edistämään evankelisten kirkkojen ja koko yhteiskunnan lähentymistä.

Oikea Media uutisoi jo 28.2.2020 vaikutusvaltaisen ja satoja miljoonia ihmisiä tavoittavan amerikkalaisen kristillistä ohjelmaa välittävän tv-yhtiö CBN Newsin 18. helmikuuta 2020 julkaisemasta, neljä minuuttia kestävästä paljonpuhuvasta videosta, jossa ihmeteltiin sitä, miksi

Suomi - jossa 70 prosenttia kuuluu evankelis-luterilaiseen kansankirkkoon ja alle kolmannes väestöstä sanoo uskovansa Jumalaan ja jonka perustuslain mukaan kansankirkko saa julistaa Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa - on asettanut syytteeseen kansanedustajan, joka on julistanut Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa.

Raportissaan Suomesta CBN News teki tuolloin tiettäväksi jokaiselle katsojalle ja lukijalle, että "historiallisesti kristillinen kansakunta on hylännyt uskon ja kaiken kukkuraksi avannut rikostutkinnan kristityistä".

 

 

Tytti Salenius pe 30.04. 22:40

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06. 10:23

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot