Tavio: Polttoaineiden alv alas!

Hallituksen ilmastotoimiin, jotka vaikuttavat polttoaineiden hintoihin, tulee Tavion mielestä ottaa välittömästi aikalisä Ukrainassa käytävän sodan takia.

Kotimaa to 10.03.2022 22:56

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio ehdottaa bensiinin ja dieselin arvonlisäveron madaltamista. Vähintään veron keräämiselle tulee Tavion mielestä asettaa yläraja, koska arvonlisäveroa maksetaan kohonneidenkin öljyhintojen päälle.

– Ymmärtääkö hallitus hintalappua ihmisille, yrityksille ja valtiolle, jos Suomen pyörät eivät enää pyöri? Tavio kysyy.

Tavio katsoo myös, että dieselin käyttövoimavero ei ole oikeutettu kun dieselin hinta on lähellä bensiinin hintaa. Dieselautoilija ei pääse enää ajamalla hyötymään dieselauton valitsemisesta.

Hallituksen ilmastotoimiin, jotka vaikuttavat polttoaineiden hintoihin, tulee Tavion mielestä ottaa välittömästi aikalisä Ukrainassa käytävän sodan takia. Sodan alettua dieselin litrahinta on kohonnut jo yli 20 sentillä.

– Suomen hallitus pyrkii nostamaan autoilun hintaa jopa muuta EU:ta voimakkaammin, sillä Suomi tekee Euroopan kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa, kuten pääministeri Marin on myöntänytkin, Tavio sanoo.

– On käsittämätöntä, että keskusta ja kokoomus tukevat vihervasemmiston suunnitelmaa siitä, että Suomi toteuttaa ilmastotoimia 15 vuotta nopeammin kuin Euroopan unioni, Tavio moittii.

Bensiinin kuluttajahinnasta noin 60 prosenttia ja dieselin hinnasta noin 50 prosenttia koostuu erilaisista veroista.

 

 

Jukka Rahkonen to 10.03. 22:56

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

Klo 13:04.

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot