Tavio: Palautuslennot kurinalaisiksi ja tehtäväksi sotilaskoneilla

Nykyiset palautuslennot, joissa vähintään kaksi poliisimiestä saattaa yhtä palautettavaa, ovat poliisiresurssien tuhlausta

Kotimaa ti 07.08.2018 22:37
CASA C-295M

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio ehdottaa, että ulkomaalaisten palautuslentoja voitaisi myös toteuttaa kurinalaisina massapalautuksina sotilaskoneilla.

Tavion mukaan sopiva konetyyppi voisi olla  ilmavoimien omistama Casa C-295M.

Vaihtoehtoisesti ilmavoimille voitaisiin harkita uutta joukkojenkuljetuskonetta, jota hyödynnettäisiin jatkuvassa palautuslentokäytössä.

"Nykyiset palautuslennot, joissa vähintään kaksi poliisimiestä saattaa yhtä palautettavaa, ovat poliisiresurssien tuhlausta. Lisäksi palautuslento hankaloituu siviliikoneessa liikaa, jos palautettava alkaa käyttäytymään huonosti tai jos ulkopuolinen matkustaja aloittaa protestin."

"Sotilaskoneilla tehtävät massapalautukset olisivat kustannustehokas ja turvallinen vaihtoehto. Poliisimiehiä ei tarvittaisi saattajiksi yhtä paljon ja järjestyksen ylläpito olisi helpompaa. Lento ei estyisi vaikka palautettava huutaisi kurkku suorana koko lennon."

"Olen ollut itsekin ilmavoimien Casan kyydissä, joten tiedän sen soveltuvuuden. Jos yhteen kohteeseen palautettavia olisi kasassa riittävä määrä, voitaisiin heidät palauttaa Casassa", Tavio sanoo.

 

 

Jukka Rahkonen ti 07.08. 22:37

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot