Vain muutama sata äärivasemmistolaista kuunteli torilla kun Sofi Oksanen vertasi Trumpia Staliniin

"Marssijat kantoivat anarkistijärjestö Antifan lippuja. Niin ikään paikalla oli kolmansista maista laittomasti tulleita miehiä, joilla oli Irakin lippuja"

Kotimaa su 15.07.2018 19:07
Vain pari sataa ihmistä jaksoi jäädä torille kuulemaan Sofi Oksasta

Koko tapahtuma oli äärivasemmistolaisten antifa-aktivistien masinoima kulkue, jonka oli tarkoitus kokoontua Senaatintorille kuuntelemaan uuskommunistisia puheita. Puheet eivät kuitenkaan kiinnostaneet juuri ketään: Paikalle jäi vain pari sataa kulkueeseen osallistuneista. Torilla oli myös paljon turisteja, jotka eivät tienneet mikä tapahtuma oli kyseessä.

Toisin kuin tapahtuman viestinnässä ja valtamedian uutisoinnissa on väitetty, kokoon kuivunut tapahtuma ei edes ollut Trumpin tai Putinin vastainen teemoiltaan, vaan kyltit ja puheet keskittyivät lähinnä turvapaikkaturismia kannattaviin sloganeihin:

”No borders”

”No nation”

”Open borders”

”Stop deportations”

”Helsinki for refugees”

"Marssijat kantoivat anarkistijärjestö Antifan lippuja. Niin ikään paikalla oli kolmansista maista laittomasti tulleita miehiä, joilla oli Irakin lippuja", raportoi paikalta PT-Media.

Edustettuina kulkueessa olivat myös kulahtaneet sateenkaariliput.

Yle paisutteli tapojensa mukaan arvioissaan tapahtuman kokoa. Yle väitti, että tilaisuudessa olisi ollut 2 500 henkeä, joka ei pidä paikkaansa. Silminnäkijöiden mukaan marssillle osallistui alle 1 000 henkeä, mutta Senaatintorin puhetapahtumassa väkimäärä oli enää joitakin satoja. Ydinporukka, eli se, joka harrasti iskulauseita, oli noin pari sataa aktiivista antifaa ja ennenkin antifan tapahtumissa nähtyjä turvapaikka-aktivisteja, kertoo PT-Media.

Suurin osa paikalle saapuneista ihmisistä ei oikein tiennyt mihin olivat osallistuneet ja siksi porukka hajaantuikin niin pian Senaatintorilta. Hyvin harva jaksoi jäädä kuuntelemaan tyhjiä puheita, joista pohjanoteeraukseen kurotti Sofi Oksanen, joka vertasi Trumpia Staliniin.

 

Jukka Rahkonen su 15.07. 19:07

Pääuutiset

blogit

Pauli Vahtera

Etuoikeutetut

Klo 00:46.

Vieraskynä

Pääsiäinen ei unohdu edes taivaassa!

Klo 00:43.

Arto Luukkanen

Perussuomalaisille jokaisen ihmisarvo on jakamaton

Klo 00:38.

Timo Vihavainen

Taurian palatsi

Klo 00:31.

Professorin Ajatuksia

HS:n rikosuutisista pohjaa EU-vaaleihin

Klo 00:30.

videot