Turvapaikanhakijoiden joukkopako suunnitteilla Suomesta Ruotsiin

"Rasismi" on väsyttänyt ​​turvapaikanhakijoita ja he haluavat jättää Suomen, koska eivät toimeenpantujen palautusten takia tunne olevansa täällä enää turvassa.

Kotimaa to 24.08.2017 19:30

Suomi uskoo pääsevänsä ainakin osasta "turvapaikanhakijoita" eroon hetkellisesti, kun suuri joukko turvapaikanhakijoita Suomessa suunnittee yhdessä joukkopakoa Ruotsiin rajan kautta Torniosta Haaparantaan, kertoo Fria Tider.

Lähdön syyksi on kerrottu Suomen epäinhimilliset turvapaikkalinjaukset ja kielteisten vastausten saaminen turvapaikkahakemuksiin.

Nyt he toivovat, että Ruotsi ottaa heidät avosylin vastaan, raportoi Sveriges radio.

Tapahtumaa suunnittelevat turvapaikanhakijat ovat pääasiassa irakilaisia, somalialaisia ja afganistanilaisia, joilla ei ole perusteita turvapaikkaan eivätkä siis saa oleskella Suomessa. Ruotsissa he uskovat sen olevan mahdollista.

Turvapaikkamarssi tapahtuu syyskuun alussa ja heidän suunnitelmansa on kokoontua Tornioon 5. syyskuuta ja sitten vain kävellä suoraan Ruotsiin.

Massapaosta on keskusteltu Mass Migration -nimisessä Facebook-ryhmässä, jossa on noin 1 300 jäsentä.

Turvapaikanhakijoiden äänitorvena toimiva irakilainen Nuor Dawood on kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut turvapaikanhakija, jonka tapauksen Migri joutuu käsittelemään oikeuden määräyksestä uudelleen. Hän on turvapaikka-aktivisti.

Turun Sanomien mukaan Dawood ei ole Mass Migrationin järjestäjä eikä hän itse ole lähdössä Suomesta. Hän vain toimii puhemiehenä turvapaikanhakijoiden sekä viranomaisten ja median välillä.

Hänen mukaansa turvapaikanhakijoita voi olla satoja, ehkä jopa tuhansia. Dawood sanoo sen olevan heidän tapansa osoittaa tyytymättömyytensä turvapaikkapolitiikkaan.

"He toivovat heillä olevan enemmän mahdollisuuksia jäädä Ruotsiin", kertoo Nuor Dawood.

Nuor Dawood väittää myös, että laajalle levinnyt "rasismi" on väsyttänyt ​​turvapaikanhakijat ja he haluavat jättää Suomen, koska eivät toimeenpantujen pakkopalautusten takia tunne olevansa täällä enää turvassa.

"Ihmiset ovat väsyneitä tilanteesta. He haluavat vain saada apua ja päästä pois tästä paikasta."

Suurimmalla osalla turvapaikanhakijoista ei oletettavasti ole vaadittavia matkustusasiakirjoja, kuten passia tai viisumia, mutta "tässä tapauksessa" sillä ei kuitenkaan ole merkitystä, koska Suomen ja Ruotsin rajalla ei ole rajatarkastuksia, Turun Sanomat korostaa.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo kuitenkin toteaa, että Ruotsi toimii varmasti EU-maiden välillä solmitun Dublinin sopimuksen mukaan ja palauttaa rajan yli tulevat turvapaikanhakijat takaisin Suomeen.

Suomalaisviranomaiset varoittavat joukkopakoa suunnittelevia turvapaikanhakijoita, että heidän toiveensa turvapaikan saamisesta Ruotsista on epärealistinen.

Norranin (entinen Norra Västerbotten) mukaan puhutaan turvapaikanhakijoiden pettymyksestä Suomen poliisiin. Turvapaikanhakijat ovat traumatisoituneet viranomaisten kohtelusta ja lapset ovat alkaneet pelätä poliisia.

 

Tytti Salenius to 24.08. 19:30

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

GCM - mitätön - laiton?

la 15.12. 23:05

Professorin Ajatuksia

Pekka Haavisto ja Li Andersson viihteen parissa

la 15.12. 23:03

Mikko Paunio

Vihreä metsäpolitiikka aiheutti Kalifornian metsäpalot

la 15.12. 11:54

Jukka Hankamäki

Euroopan valtioiden itsenäistyminen etenee

la 15.12. 00:06

Timo Vihavainen

Hirmuisia asioita

la 15.12. 00:04

videot