Blogi: Heikki Porkka, ke 25.05.2022 13:12

Terrorismista, viher- ja demarihulluudesta sekä kokoomuslaisesta tragikomiikasta Suomen Nato-matkalla

 

Eilisillan (24.5.2022) A-studio tarjosi samaa, mitä eduskunnan kyselytunneilla on nähty viimeiset vuodet.

Vihreitä edustava kansanedustaja ja puolueensa varapuheenjohtaja Hanna Holopainen kierteli ja kaarteli kykenemättä vastaamaan selkeällä suomen kielellä kysymykseen, miksi Sanna Marinin (sdp) hallitus ei kykene esittämään Suomen lakiin hätätilapykälää, jonka myötä Suomella olisi mahdollisuus sulkea koko itäraja, mikäli Venäjä aloittaa hybridioperaation ja pyrkii työntämään suuren määrän ”turvapaikanhakijoita” Suomeen.

Holopainen ei tarjonnut A–studion lähetyksessä ainoatakaan selkeää ja suoraa vastausta toimittaja Marja Sannikan esittämiin kysymyksiin. Sen sijaan hän toisti sanoja, joiden mukaan suomalaiset voivat nukkua yönsä rauhassa, koska hänkin tekee niin.

Ymmärtäneekö Holopainen, että vihreiden eduskunnassa harjoittama toistuva väistely haitalliseen ja vaaralliseen maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä, jota Holopainen jatkoi A-studiossa, toimii täsmälleen päinvastaiseen suuntaan luomalla epävarmuutta ja –tietoisuutta kansalaisille. Vihreiden ja Holopaisen toiminnasta syntyy mielikuva, jonka mukaan he haluavat kaikin keinoin edistää kehitystä, joka palvelee Vladimir Putinia ja Venäjää.

Kuten perussuomalaisten ja eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja Riikka Purra totesi lähetyksessä, sen sijaan, että hallitus pyrkisi tekemään kaikkensa suojellakseen suomalaisia ja estääkseen Venäjän hybridioperaation, hallitus esittää asioita, joilla puututaan Suomen kansalaisten oikeuksiin.

Hallituksen esityksessä laajamittaisen maahantulon, toisin sanoen hybridioperaation mukaisessa tilanteessa valtio voisi rajaturvallisuustoimena ottaa käyttöön (haltuun) ajoneuvoja, rakennuksia ja kiinteistöjä.

Vihreiden kaksilla korteilla pelaaminen on mielenkiintoinen asia. Puolueen meppi Heidi Hautala ja ulkoministeri Pekka Haavisto ovat esiintyneet  Venäjä-kriittisinä, mutta tsetseenimyönteisinä henkilöinä. Mielenkiintoinen asetelma, sillä Ukrainan sodassa islaminuskoiset tsetseenit taistelevat Putinin joukoissa.

Unohtaa ei pidä sitäkään, että tsetseenit juhlivat Tsetseniassa monikymmentuhatpäisin joukoin, kun islaminuskoiset terroristit iskivät marraskuussa 2015 Pariisissa murhaten 132 ihmistä, jonka lisäksi ainakin 352 ihmistä haavoittui.

Vihreät ovat toistuvasti osoittaneet myötätuntoa ja ymmärrystä terroristeja kohtaan, kuten muistetaan ulkoministeri Haaviston toiminnasta, kun hän valehtelemalla ja lakia rikkomalla kuljetutti Isis-alueella terroristien joukossa vaikuttaneita henkilöitä Suomeen.

Suomi taitaa olla ainoa länsimaaksi luettu valtio, jossa islaminuskoisia Isis-terroristeja tukeneita tai terroristiseen toimintaan osallistuneita henkilöitä ei ole saatettu rikosoikeudelliseen vastuuseen tekemisistään. Turkin presidentti Erdogan ei näin ollen ole aivan väärässä syyttäessään Suomea terrorismin tukemisesta.

Terrorismin tukemisessa Suomella on itse asiassa pitkät perinteet. Puolueista erityisesti SDP oli Lähi-idän arabiterroristien ystävä muutaman vuosikymmenen ajan aina 2000-luvulle saakka.

Lähi-idän ikuisessa kriisissä Suomi myötäili neuvostoaikana itänaapurin tahtoa ja tässä suhteessa SDP omasi läheisiä suhteita terroristista toimintaa harjoittaneisiin arabeihin. Ei siis ihme, että kansanedustajana ja meppinä vaikuttanut Liisa Jaakonsaari oli Arabikansojen ystävyysseuran kunniapuheenjohtaja, jonka lisäksi eduskunnassa vaikutti vahvasti demarien miehittämä Arabikansojen ystävyyskerho vielä 2000-luvulla. 

Seppo Tiitisen (kesk) Supo-johtajuuden kaudella Suomessa oleili arabiterroristeja. Aiheesta kertoi aikoinaan muun muassa edelleen ilmestyvä suomalainen viikkolehti. Artikkelia ei löydy enää mistään, nähtävästi siksi, että se julkaistiin ennen nettiaikaa.

Lähi-itäläisten annettiin ”levätä” Suomessa oletettavasti siksi, koska suomalaispoliitikot halusivat miellyttää Neuvostoliittoa, joka teki yhteistyötä Lähi-idän terroristien kanssa. Neuvostoliiton motiivina Lähi-idässä olivat alueen öljyvarat ja arabivaltioiden sosialistisen kehityksen tukeminen. Internationalismi ja imperialismi kulkevat tällä tavoin käsi kädessä.

SDP:n innokkaimmat fanaatikot menivät jopa niin pitkälle, että veivät henkilökohtaisesti säkillisen valuuttaa Lähi-itään Jasser Arafatille. Paradoksaalista on, että Arafat vastaanotti aikoinaan Nobelin rauhanpalkinnon. No, saihan Yhdysvaltain Barack Obamakin Nobelin rauhanpalkinnon, vaikka pommitti erityisesti Lähi-idässä koko kahdeksan virkavuotensa ajan.

Suomalainen media on rakastanut Arafatia ja Obamaa sydämensä kyllyydestä, joten pitäisikö tästä tulla johtopäätökseen, jonka mukaan ”sota on rauhaa” suomalaistoimittajien enemmistön mielestä, kuten George Orwell neuvostososialismiin ja totalitarismiin vahvasti linkittyvässä dystopiaromaanissa 1984 kuvaili jo vuonna 1949.

Demarien vuosia kestäneestä innosta tukea Lähi-idän terroristeja eivät suomalaiset mediat ole kirjoittaneet riviäkään, joka ei sinänsä ole ihme, kun katsoo tänä päivänä mediassa näkyvää imelää Marin-fanitusta. Muotikuvia, leuanvetoa, biletystä, "ei minun vahtivuorollani Natoon" ja nahkatakki, siinä päällimmäiset asiat jotka tulevat pääministeristä mieleen sen lisäksi, että Marin väitti haastattelussa Suomen voittaneen sodan Neuvostoliittoa vastaan. 

SDP ja sen lähihistoria ovat Suomessa suojelukohde, nähtävästi siksi, että lähempi tarkastelu kertoisi varsin selvästi puolueen olevan käytännön toimiensa osalta kaikkea muuta kuin rauhan ja työväestön asialla oleva poliittinen liike. Moni suomalainen ei tiedosta sitäkään, että SDP on itsenäisen Suomen historian ainoa puolue, joka on aloittanut verisen sodan laillista valtiovaltaa vastaan.

Moni suomalainen ihmetteli  mistä syystä maan poliittinen johto otti niin myönteisen kannan islaminuskoisten vyörylle vuonna 2015 ja sen jälkeen. Ymmärtääkseen erityisesti SDP:n asennetta, kannattaa katsoa puolueen intoa olla edelleen mukana Sosialistisessa Internationaalissa, josta kaikkien muiden pohjoismaiden (Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti) sekä Viron ja Latvian demari- / työväenpuolueet ovat eronneet.

Internationaalin jäseninä on muun muassa lukuisia islamilaisten valtioiden / alueiden, kuten Irakin, Iranin, Jemenin, Pakistanin, Palestiinan, Azerbaidsanin ja Malin edustajia. Ehdokasjäsenien joukosta löytyy poliittisia ryhmiä esimerkiksi Turkista ja Syyriasta.

Eilisen A-studion alussa näytettiin myös lyhyt otos kokoomusjohtaja Petteri Orpon puheenvuorosta, jossa hän vaati Marinin hallitukselta toimia, joilla voidaan estää Venäjän mahdollinen operaatio Suomen itärajalla. Orpon puheen aikana hänen takanaan näkyi silmät ymmyrkäisenä Orpon kommentointia kuunnellut Sanni Grahn-Laasonen.

Tekopyhyydellä ei ole Suomen eduskunnassa mitään rajaa, sillä Orpo oli juuri se henkilö syksyllä 2015, joka olisi halutessaan voinut käännyttää joka ainoan Ruotsista Suomeen pyrkineen henkilön. Siis joka ainoan, mikäli Orpo ja Sipilän hallitus olisivat noudattaneet kansainvälisiä asetuksia ja sopimuksia, joihin Suomi on viime aikojen hallitusten mukaan sitoutunut niin voimakkaasti, että niiden voimalla voidaan kävellä Suomen kaikkien lakien yli unohtaen samalla oman kansan etu ja turvallisuus.

Petteri Orpo, sisäministeri, HS 22.8.2015:

"On kahta kriittisyyttä. Maahanmuuttopolitiikkaan voi suhtautua kriittisesti tai voi olla niin sanotusti maahanmuuttajakriittinen. Esimerkiksi pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia."

Petteri Orpo, sisäministeri, Verkkouutiset 18.8.2015:

”– Olemme kansainvälisissä sopimuksissa mukana YK:n kautta ja EU:n jäseniä. Emme voi laittaa rajoja kiinni. On väärin väittää, että se on mahdollista.”

Helsingin Sanomat 16.9.2015:

”Sisäministeri Petteri Orpo (kok) ei lämpene ajatukselle siitä, että Suomi palauttaisi rajatarkastukset Schengen-rajoilleen. Rajoja ei aiota sulkea esimerkiksi Pohjois-Suomessa, jonne on tullut Ruotsin kautta paljon turvapaikanhakijoita.”

Noudattamalla Dublin-asetusta ja Schengen-sopimusta Suomi olisi toiminut täysin laillisesti, jos ei olisi päästänyt ketään maahan Ruotsista.

Lisäksi, jos Suomi olisi kuitenkin päästänyt tulijat maahan, heidät olisi voitu sijoittaa suljetulle alueelle niin pitkäksi aikaa, että heidän motiivinsa ja todellinen henkilöllisyytensä saadaan selville. Vuoden 2015 lähes 33 000 tulijasta vain 20 prosentin henkilöllisyys saatiin varmuudella selvitettyä, joten turvallisuuden näkökulmasta katsottuna Orpon johdolla noudatettiin äärimmäisen leväperäistä ja vaarallista politiikkaa. Surulliset seuraukset tiedämme.

EU:lla on selvät direktiivit, joiden pohjalta toimien suomalaiset olisivat säästyneet tuhansilta rikoksilta, joista pahimpia ovat olleet kuolemaan johtaneet teot ja muu väkivalta, esimerkiksi seksuaalirikokset, joista merkittävä osa on kohdistunut lapsiin ja nuoriin.

Orpon lisäksi Sanni Grahn-Laasonen syyllisti Sipilän hallituksessa suomalaisia toistuvasti rasismista, jonka ehkäisyyn hän kaivoi ylimääräisiä miljoonia, joiden voimalla propagandaa suunnattiin erityisesti lapsiin ja nuoriin. Propagandan tarkoitus oli saada lapset ja nuoret hyväksymään kehitysmaista saapuneet henkilöt, jotka olivat siis juuri niitä, jotka ovat tehneet Suomessa valtavasti pahaa lapsille ja nuorille.

Vuoden 2013 ja 2014 vaihteen tienoilla eduskunnassa laadittiin lakialoite, jolla olisi rajoitettu ulkomaalaisten oikeutta ostaa kiinteistöjä Suomesta. Lakialoitetta vastustivat koko puolueen voimalla vihreät ja vasemmistoliitto sekä yksittäisistä henkilöistä muun muassa Sanni Grahn-Laasonen, joka kirjoitti blogiinsa 7.1.2014, että vaikka lakialoite koskisi kaikkia ETA-alueen ulkopuolelta tulleita, varsinainen syy aloitteeseen on Venäjä, ja vain yhdeltä kansallisuudelta kieltäminen olisi ”rasismia”.

Tammikuun alussa vuonna 2014 Grahn-Laasonen kirjoitti Nykypäivään kolumnin, jossa hän totesi muun muassa näin:

”Maakauppakeskusteluun liittyy paljon tunnepuhetta. Isänmaata ei olla ostamassa jalkojemme alta. Venäläisten maa- ja tonttiomistukset Suomessa ovat vahvasti liioiteltuja. Kaikkiaan ulkomaalaisten osuus kiinteistökaupasta on prosentin luokkaa.”

Samassa kolumnissa hän totesi, että kyse on epäluulosta, pelosta ja populismista.

Eduskunnassa helmikuun lopussa 2014 käydyssä lakiesitykseen liittyvässä lähetekeskustelussa Grahn-Laasonen oli varma siitä, että ”tulemme vielä keskustelemaan siitäkin, miten saamme venäläisten mielenkiinnon palautettua Suomeen”.

Muistaa tietysti täytyy, että jokaisen hallituksen ”ylivalvojana” istuu pääministeri, jolla on mahdollisuus torpata ministerien hulluimmat ideat ja esitykset. Näin ollen Orpon täydellisestä munattomuudesta päättäjänä kantaa osavastuun keskustan Juha Sipilä.

Vastaavasti Marinin hallituksen politiikasta koskien rajaturvallisuuden merkittävää parantamista sekä haitallisen maahanmuuton ja mahdollisten hybridioperaatioiden ennaltaehkäisyä, joiden kaikkien etenemistä erityisesti vihreät ja vasemmistoliitto ovat vastustaneet, päävastuun kantaa lopulta pääministeri Sanna Marin, jonka omat aiemmat lausunnot liittyen edellä mainittuihin kysymyksiin antavat kuvan, jonka mukaan Marin seisoo vihreiden ja vasemmistoliiton politiikan takuunaisena varsin myötämielisellä asenteella.

Mutta. Kuten vihreä poliitikko Hanna Holopainen eilisiltana (24.5.2022) totesi, nukkukaa hyvin arvon suomalaiset. On nimittäin totta, että huono nukkuminen ei muuta lainkaan totuutta, jonka mukaan suomalaisilla on tällä hetkellä ehkäpä historiansa vastuuttomin hallitus. Huono nukkuminen ei myöskään muuta miksikään todellisuutta, jossa elämme tänä päivänä.

Mitä? Sanoiko joku, että suomalaisilla on eduskunnassa mahtavan hienot päättäjät, joiden ennakointikyky ja vahvuus puolustaa omaa kansaa koti- ja ulkomaan kentillä ovat ehkä maailman parasta tasoa?

Luoja suomalaisia auttakoon. Tai jos ei luoja niin suomalaiset itse viisaammilla poliitikkojen valinnoilla tulevina aikoina.

Heikki Porkka ke 25.05. 13:12

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Kokoomus - turvallisuuden vai turvattomuuden edistäjä Suomessa?

to 09.03. 11:31

Ylen koulukone - hyvää palvelua koko kansalle

ti 21.02. 11:31

Mitä suomalaiset saavat, jos kokoomus ja SDP muodostavat seuraavan hallituksen?

su 19.02. 12:01

Jengirikollisuus puhuttaa - mielikuvapuolue kokoomus huijasi jälleen

pe 17.02. 11:01

Trump otsikoissa - Yle uutisoi ristiriitaisesti ja pimittää jälleen olennaista tietoa

to 26.01. 11:14

Muistatko, kun Yle ja koko suomalainen mediakenttä hehkuttivat Unelmaa?

ke 18.01. 12:29

Yle-sarja, osa 4

su 15.01. 19:23

Yle-sarja osa 3

ke 11.01. 09:17

Onko Suomen seuraava pääministeri selkärangaton, selkärankainen vai selfie

to 05.01. 11:53

Yle-sarja, osa 2

ti 20.12. 09:32

blogit

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08.2022 23:48

Juha Ahvio

Kapitalismi on markkinatalouden turmeltunut muoto

ti 07.03.2023 13:21

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Kansalaiset vaarassa! Nyt tarvitaan hätätilahallitus!

su 19.04.2020 22:47

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Jos Venäjän vastainen sotapolitiikka ei olekaan menestys?

su 19.03.2023 01:43

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Kokoomus ei ole talouspuolue sen enempää kuin muutkaan

ti 14.02.2023 12:04

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Hyvät Helsingin yliopiston edustajat (cc. Helsingin Sanomien Noona Backgren ja Pekka Paunio),

ti 21.03.2023 16:29

Heikki Porkka

Kokoomus - turvallisuuden vai turvattomuuden edistäjä Suomessa?

to 09.03.2023 11:31

Tapio Puolimatka

Eduskuntavaalit 2023 ovat vaalit perheiden tulevaisuudesta

su 12.03.2023 05:13

Olli Pusa

Eläkkeet ja hallitusohjelma?

pe 10.03.2023 19:05

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Jessica Vahtera

Kuuden euron kohtuus missä palkkatasa-arvo?

ma 11.05.2020 17:17

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Suurista erehdyksistä

to 23.02.2023 21:02

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44