Perussuomalaiset sisäministeri Ohisalolle: Turvapaikkashoppailu ei ole kenenkään oikeus!

"Uusi vihreä sisäministeri ei ole alkuunkaan tehtäviensä tasalla"

Kotimaa ke 28.08.2019 00:14

"Akuutein turvallisuusuhka Suomessa taitaa olla se, että sisäministerin salkku annettiin tällaisen puolueen käsiin."

Näin sadattelee kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman, joka on tyrmistynyt sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) Iltalehdelle ilmaisemasta linjauksestaan, jonka mukaan turvapaikan hakeminen on perusoikeus. Rydman pitää Ohisalon esittämiä näkemyksiä turvapaikkapolitiikasta Iltalehdessä "aivan järkyttävänä haastatteluna".

Rydman korostaa Facebookissa, että haastattelu "osoittaa, että uusi vihreä sisäministeri ei ole alkuunkaan tehtäviensä tasalla".

"Hän on kiinnostunut enemmän kaikesta muusta kuin johtamansa sisäisen turvallisuuden ministeriön ydinasioista."

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) toi Iltalehden haastattelussa maanantaina selvästi esille hallituksen tahtotilan tärvellä koko turvapaikkajärjestelmä.

Ohisalo korosti hallitusohjelman hengen olevan se, että turvapaikan hakeminen on perusoikeus maailmanlaajuisesti, joka menee kaiken - jopa kansallisen turvallisuuden - edelle.

Ohisalon mukaan Suomella on kansainvälisten sopimusten nojalla velvollisuus ottaa vastaan turvapaikanhakijoita eikä hän halua edes nähdä, mikä voisi olla "vaihtoehtona sille, että ihmiset eivät voisi hakea turvapaikkaa Suomesta".

"Suomi ei voi lähteä rikkomaan kansainvälisiä sopimuksia.

Emme voi olla maa, josta turvapaikkaa ei voi hakea", Ohisalo totesi Iltalehdelle.

Ohisalo ei halua uskoa, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet turvapaikanhakijat muodostaisivat turvallisuusuhkaa, vaan keskeistä hänen mielestään on "se, ettei tänne synny varjoyhteiskuntia".

Nykyinen ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) jo kaksi vuotta sitten vihreiden presidenttiehdokkaana ollessaan nosti esiin samaisen riskin "varjoyhteiskuntien syntymisestä" ja paperittomien radikalisoitumisesta. Haavisto on ollut huolissaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden eli niin sanottujen paperittomien määrän lisääntymisestä Suomessa ja tarjonnut ratkaisuksi väliaikaisen oleskeluluvan myöntämistä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille.

Ohisalon mukaan humanitäärisen suojelun poistaminen viime hallituskaudella on tuottanut paperittomuutta.

16. toukokuuta 2016 voimaan tullut lakimuutos poisti ulkomaalaislaista säädöksen, jonka mukaan turvapaikanhakija on voinut saada oleskeluluvan humanitäärisen suojelun perusteella. Jos turvapaikanhakija ei täyttänyt turvapaikan eikä toissijaisen suojelun kriteerejä, mutta hän ei voinut palata kotimaahansa huonon turvallisuustilanteen tai ympäristökatastrofin vuoksi, hänelle voitiin myöntää oleskelulupa humanitäärisen suojelun perusteella.

Köyhyystutkija- sisäministeri Ohisalo väisteli viimeiseen asti Iltalehden politiikan toimittaja Mika Koskisen kysymyksiä muslimimaahanmuuton aiheuttamasta turvallisuusuhkasta ja lieveilmiöistä, ja sen sijaan mainitsi turvallisuusuhkia aiheuttavaksi tekijäksi vain syrjäytymisen.

"No, turvallisuusuhka tulee tietysti aina siitä, että ihmiset ovat jollain tavalla marginaalissa tai reunoilla. Edellä mainittu syrjäytyminen aiheuttaa turvallisuusuhkia riippumatta siitä, onko täällä syntynyt vai ei", Ohisalo vastasi kierrellen Mika Koskisen esittämään täsmäkysymykseen: "ovatko he turvallisuusuhka, kyllä vai".

Iltalehti haki vastausta myös siihen, mikä on vasta muutaman kuukauden sisäministerinä päteneen Ohisalon vastuu lukuisista raiskauksista ja henkirikoksista, joihin turvapaikanhakijat tai oleskeluluvan jo saaneet ovat syyllistyneet Suomessa sekä miten hän saisi kuriin islamilaisista maista tulleiden maahanmuuttajien keskuudessa esiintyvän kunniaväkivallan, joka on islamilaisessa kulttuurissa normi --- ei "ilmiö tai ongelma, joka pitää vain tunnistaa", kuten Ohisalo näkee.

Ohisalo ehdotti laihaksi lääkkeeksi poliisien määrän nostamista tulevina vuosina, sosiaalista tukea uhreille ja ennalta ehkäisevän työn tekemistä "mahdollisimman paljon".

Nykyisen hallituksen, sen sisä- ja ulkopolitiikkaa johtavilla vihreillä ministereillä, islamin syötin nielleillä hyväuskoisilla länsimaisilla hölmöillä, on käsittämättömän huono islamin "lukutaito" eivätkä he joko halua myöntää tai he eivät ole käsittävinään vieläkään sitä, ettei oleskelulupia jakelemalla voida ratkaista muslimimaahanmuuton synnyttämien "varjoyhteiskuntien" - islamilaisten rinnakkaisyhteiskuntien ongelmaa, seksuaalirikoksia tai edes kunniamurhia, sillä islam ei noudata oleskeluluvilla palkitsemisesta riippumatta suomalaista oikeustajua eikä tule koskaan mukautumaan länsimaiseen demokratiaan ja arvopohjaan - kuten epäonnistunut "kotouttaminen" on esimerkiksi naapurimaissamme Ruotsissa ja Tanskassa selvästi osoittanut.

Perussuomalaiset huomauttavat yhteisrintamassa, että turvapaikkashoppailu ei ole kenenkään oikeus.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa askarrutti Facebookissa heti alkuunsa, ovatko sosialidemokraatit ja keskusta samaa mieltä kuin sisäministeri Ohisalo - että turvapaikanhakeminen on oikeus, joka menee kaiken muun edelle.

"Nuorten arabi-, afgaani- ja somalimiesten oikeus tulla Suomeen ilman papereita ja notkua täällä tyhjän panttina veronmaksajien rahalla on oikeus, joka menee kaiken muun - kuten suomalaisten turvallisuuden - edelle?

Näinhän toki on käytännössä ollut jo pitkään, mutta joko siitä on tullut virallinen doktriini?" Halla-aho pohtii.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelän mukaan Ohisalon haastattelu osoittaa vihreiden asettavan "vieraat omien edelle", eikä se "liene kellekään yllätys":

"Jos poliitikko asettaa avoimesti vieraat omien edelle, täyttääkö se haittapoliitikon määritelmän?" Jani Mäkelä arvuuttelee ja päättelee, että vihreiden puheenjohtajana Ohisalon kanta on vihreiden kanta ja sisäministerinä hänen näkemyksensä ilmentävät myös hallituksen kantaa.

"Tämä on siis sosiaalidemokraattien, keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja ruotsalaisen kansanpuolueen yhteinen kanta", Mäkelä painottaa.

Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja maahanmuuttoasioihin keskittyvän hallintovaliokunnan puheenjohtaja Riikka Purra taasen pitää sisäministeri Ohisalon lausuntoa Iltalehdessä "tyypillisenä ääriliberaalina näkemyksenä maahanmuutosta".

Purran mielestä sisäministerin tärkein tehtävä on huolehtia Suomen sisäisestä turvallisuudesta.

"Suomen valtiolla ei ole mitään tärkeämpää tehtävää kuin huolehtia kansalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Köyhyystutkija Ohisalo tietysti mielellään puhuu köyhyydestä ja marginalisoitumisesta, mutta eivät ne sisäministerin tontille kuulu", Purra kirjoittaa kovasanaisesti Facebook-julkaisussaan ja varoittaa, että turvapaikkainstituutiota käytetään globaalin muuttoliikkeen ja massasiirtolaisuuden kanavana.

"Mikäli Suomen sisäministeri ei ymmärrä tätä, vaan puhuu vain perusoikeuksista, jotka ylittävät kaiken muun, olemme todella suurissa vaikeuksissa.

Oikeus turvapaikan hakemiseen on kirjattu kansainväliseen ja kansalliseen lakiin. Sen sijaan velvollisuutta antaa turvapaikka juuri tietystä maasta, kuten Suomesta, ei ole", Purra huomauttaa.

Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Purra ihmettelee myös sisäministerin puheita turvapaikanhakijoiden näyttötaakan kohtuullistamisesta ja siitä, että kielteisen päätöksen saaneet voisivat jäädä maahan töihin.

"Turvapaikkajärjestelmän lopullisesti vesittävää ajatusta väläytteli jo edellinen hallitus ja sen kokoomuslainen sisäministeri. Nyt kokoomus oppositiosta tietysti kritisoi samaa ajatusta", Purra arvelee ja palauttaa mieleen niin ikään eduskuntavaalikampanjoinnin aikana ajatuksen tarjoilla työlupia kielteisen turvapaikan saaneille, jonka nosti esille Ylen vaalipaneelissa nykyinen pääministeri Antti Rinne (sdp.).

"Silloin puheita kritisoitiin muistakin leireistä kuin perussuomalaisista. Ajatusta pidettiin Rinteen lipsahduksena, vahinkona. Nyt tästä lipsahduksesta on kuitenkin tulossa Suomen maahanmuuttopoliittinen linja!" Riikka Purra näpäyttää.

Hänen mukaansa näyttää siltä, että hallituksen tavoitteena on nimenomaan lisätä kaikenlaista Suomelle haitallista maahanmuuttoa ja "kuorruttaa tämä toimi moraalipuheella tai työvoimapulapuheella".

"Kumpikaan argumentti ei kestä kriittisempää tarkastelua. Hallituksen maahanmuuttolinja on täysin irti todellisuudesta", Purra kritisoi.

"Uskomattoman sinisilmäistä jälleen nykyiseltä sisäministeriltä!" toteaa puolestaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio ja alleviivaa Ohisalon edustamaa kansallisvaltioita halveksivaa avointen rajojen politiikkaa kysymällä, "onko Suomi selvinnyt satavuotiaaksi pitämällä rajat auki":

"Mihin oikeastaan armeijaakaan enää tarvitaan, jos maahan saa tulla joka tapauksessa kuka vain? Avoimien rajojen politiikka johtaa Suomen osaksi Venäjää tai muslimimaiden siirtomaaksi."

Kun kyseiset viisi hallituspuoluetta ovat lisäksi hallitusohjelmaansa kirjanneet tavoitteekseen helpottaa turvapaikanhakijoiden oleskeluluvan saamista työn perusteella huolimatta kielteisestä turvapaikkapäätöksestä, murentaa se sekä turvapaikkajärjestelmän uskottavuutta että työvoiman saatavuusharkinnan perusteita.

"Onko tavoitteena pitää kaikki Suomeen pyrkivät maassa millä tahansa verukkeella?" perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen vuorostaan peräänkuuluttaa.

Suomessa on tällä hetkellä jo yli 7 000 vähintään yhden kielteisen päätöksen saanutta turvapaikanhakijaa. Maahanmuuttoviraston mukaan maassa oleskelee laittomasti noin 2 000 henkilöä.

Siitä huolimatta sisäministeri Ohisalo ilkeää herkistyä Suomen historian ensimmäisen islamilaisen terrori-iskun kaksivuotismuistopäivän edellä mieluummin kirjoittamaan mahtipontisen blogin vaarallisen äärioikeiston liikehdinnästä, jonka hän varoittaa olevan uhka avoimelle ja vapaalle yhteiskunnalle.

Uusi Suomi luonnollisesti ylistää Maria Ohisalon 16.8.2019 päiväämää, ylevämielisesti otsikoimaa "Luottamus peittoaa vihan" -blogia, jossa Ohisalo syyttää "maahanmuuttoa vastustavia piirejä sekä 'äärioikeistoa'" turvallisuuden tunteen rapauttamisesta, väkivaltaan yllyttämisestä, epäluulojen lietsomisesta ja kiilan lyömisestä eri ihmisryhmien välille.

Sisäministerin blogin pääasiallinen tarkoitus näyttää olevan leimata kaikki Turun puukotuksen vuosipäivää viettäneet kansallismieliset äärioikeistolaisiksi ryhmittymiksi ja väittää heidän pyrkivän käyttämään sitä "oman vihamielisen ja väkivaltaisen sanomansa levittämiseen".

"Me tarvitsemme toimivaa kansalaisyhteiskuntaa ja mediaa, jossa vihapuheeseen puututaan. Hallituskauden aikana toteutetaan poikkihallinnollisesti toimenpiteitä, joilla puututaan nykyistä vahvemmin järjestelmälliseen häirintään ja uhkailuun.

Emme saa antaa yhteiskunnassamme sijaa äärioikeistolaisille aatteille", Ohisalo pöyhistelee.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on pannut merkille Uuden Suomen ja vihreiden puheenjohtajan, sisäministeri Ohisalon symbioottisen suhteen ja heitä yhdistävän islamia ja muslimimaahanmuuttoa hyväilevän suhtautumisen Turun terrori-iskun muistopäivän yhteydessä ja hän ottaa kantaa Facebookissa Ohisalon blogia nuoleskelevaan Uuden Suomen uutiseen "Maria Ohisalo: 'Turvallisuuden tunnetta pyritään rapauttamaan tarkoituksella - Emme saa antaa sijaa äärioikeistolaisille aatteille'".

Jussi Halla-aho luettelee napakasti haittamaahanmuuton tuloksia:

- Kymmenittäin lapsia on raiskattu

- Maahan on syntynyt taantumuksellisia varjoyhteiskuntia, joissa rehottaa väkivalta ja kunniakulttuuri

- Ihmisiä tapetaan Allahin nimeen

- Koulut ja asuinalueet segregoituvat

- Satoja miljoonia euroja käytetään vuosittain joutilaan maahanmuuttajaväestön ylläpitoon ja "kotouttamiseen"

- Rakennus- ja ravintola-alalle on synnytetty orjatyömarkkinat

"Tämä luo vastakkainasettelua ja tuhoaa yhteiskuntaa. Sisäisestä turvallisuudesta vastaavaa ministeriä eivät tällaiset ilmiöt kuitenkaan kiinnosta. Hänen aikansa ja energiansa kuluvat taisteluun mörköjä vastaan.

Mielikuvitusnatsien rautasaappaiden töminä tunkeutunee ministeri Ohisalon uniinkin", Halla-aho päättää.


 

 

Tytti Salenius ke 28.08. 00:14

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Venäjän idea 2

Klo 16:33.

Tapio Puolimatka

Asiantuntijalausunto liittyen hallituksen esitykseen laiksi sukupuolen vahvistamisesta (HE 189/2022 vp)

pe 02.12. 22:26

Heikki Porkka

Epäluottamuksen tunne sisäministeriä, Yleä ja Poliisihallitusta kohtaan on terve ilmiö

su 27.11. 11:17

Henna Kajava

Espoon virkamiehet kieltävät jengiytymisilmiön

su 27.11. 03:41

Juha Ahvio

Yhteiskunnan perustus on perhe

pe 25.11. 19:47

videot