Blogi: Heikki Porkka, la 29.12.2018 09:32

Vaalisohvasta ja Ylen luotettavuudesta

 

Yle aikoo toteuttaa ohjelman, jonka nimi on Vaalisohva

Yle kertoo ohjelmasta seuraavaa:

”Ylen uusi ohjelma Vaalisohva tehdään suomalaisten kodeissa ja he valitsevat aiheet, joista haastavat kaksi ehdokasta keskustelemaan kanssaan.”

***

”Vaalisohva-ohjelman kuvaukset alkavat helmikuussa, kun ohjelmaan tulevat pariskunnat, perheet tai kaveriporukat on saatu valittua.

– Etsimme puheliaita, persoonallisia ja aiheeseensa sitoutuneita ihmisiä tammikuun ajan, sanoo Vaalisohvan vastaava tuottaja Sinikka Tuomi Ylestä.”

***

”Eduskuntavaalit järjestetään 14. huhtikuuta. Vaalisohvan kaikki jaksot julkaistaan kerralla Yle Areenassa noin kuukausi ennen vaaleja. Keskusteluita tehdään 12, eli yksi jokaisesta vaalipiiristä Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

– Tavoitteena on tehdä politiikkaa ihan uudella otteella ja lähellä ihmistä. Siinä puhutaan suoraan ja näytetään tunteet, sanoo vastaava tuottaja Sinikka Tuomi.”

Yle ei näytä Vaalisohva-lähetyksiä suorana lähetyksenä, joka on ainoa avoin ja rehellinen tapa toteuttaa poliittinen tosi-tv, jossa toimittaja ei pääse manipuloimaan lopputulosta.

Yleisradio ei halua antaa kansalaisille koko materiaalia nähtäväksi vaan toimii tapojensa mukaan ennakkosensorina:

”Toimittaja käy etukäteen tarkkaan aiheet ja näkökulmat läpi kahvittajien kanssa. Hän on myös mukana kuvaustilanteessa. Lisäksi toimittaja ja ohjaaja tekevät varsinaisen ohjelman leikkauspöydällä, kun noin tunnin materiaalista leikataan valmis 15 minuutin ohjelma.” 

Yle aikoo nähtävästi rakentaa draamaa (teatteria), kuten Sinikka Tuomen sanoista, ”tavoitteena on tehdä politiikkaa ihan uudella otteella ja lähellä ihmistä. Siinä puhutaan suoraan ja näytetään tunteet”, voi päätellä.

Koska kyseessä on suomalaisia monissa asioissa viime vuosina harhaan johtanut Yle, jonka toimittajakunta ei ole peitellyt punavihreän arvomaailman ja poliittisen värin suosimista, en luota sentin vertaa siihen, että Ylellä on aikomus toteuttaa ohjelmakokonaisuus ilman omaa, etukäteen mietittyä poliittista agendaa.

Milloin olet nähnyt Ylessä ohjelman, jossa maahanmuuttokriittisille merkittäville poliitikoille on annettu rauha puhua ilman toistuvaa ja aggressiivista keskeyttämistä?

Missä vaiheessa olet nähnyt Ylen ohjelmissa avointa keskustelua monikulttuurisesta yhteiskunnasta, siitä mihin sen tavoittelu on johtanut kaikkialla läntisessä Euroopassa?

Monikulttuurisuus = kiertoilmaus islamin sisäänajolle länsimaisiin yhteiskuntiin.

Entä kuinka uutterasti Yle on pimittänyt ikäviä asioita, jotka liittyvät ulkomaalaisten rikollisuuteen?

Muistatko, kun Yle yritti 17.10.2018 väittää, että ilmastonmuutos on ”EU-kansalaisten” suurin huolenaihe? Yle viittasi uutisessaan eurobarometriin, jonka tuloksista se uutisoi näyttävästi.

Ikävä kyllä, Yle valehteli tapojensa mukaan. Tosiasiassa ilmastonmuutos oli eurobarometrin mukaan vasta viidenneksi eniten huolta aiheuttanut asia, sillä kaikkein eniten eurooppalaisia huolestuttaa maahanmuutto.

Maahanmuuton lisäksi ilmastonmuutosta huolestuttavampi asia on barometrin mukaan terrorismi, jolla on nykyisessä Euroopassa vankka yhteys maahanmuuttoon, kuten suomalaisetkin tietävät Turun terrori-iskun myötä.

Terrorismi sijoittui huolenaiheissa neljänneksi, toisin sanoen yhtä sijaa ylemmäs kuin Ylen ykköseksi väittämä ilmastonmuutos. 

Yle on osoittanut kymmeniä, ellei satoja kertoja olevansa agendajournalismia tuottava media, jonka toimittajat eivät edes yritä kertoa asioista monipuolisesti ja neutraalisti vaan valitsevat usein linjan, joka edustaa toimituksen tai toimittajan näkemystä. Tästä näkemyksestä poikkeavat kannat jätetään säännönmukaisesti huomiotta.

Yle on esitellyt suomalaisille lukuisia maahanmuuttajia positiivisesta näkökulmasta. Kun Ylen suosima maahanmuuttajamannekiini on tehnyt jotain ikävää tai lainvastaista, ollaan Ylessä mieluummin hiljaa kuin tarjotaan henkilöstä katsojille uusi näkökulma. Toki poikkeuksia on, sillä kaikesta Yle ei ole voinut vaieta, koska tietyt tapaukset ovat saaneet massiivisesti julkisuutta.

Yle on esitellyt jihadismia ja islamilaista lakia, shariaa kannattavia muslimeja hyvinä tyyppeinä ja vastaavasti luonut jihadismia ja shariaa kritisoivista henkilöistä ikäviä mielikuvia.

Jihadismin ja sharian kannattaminen tarkoittaa sitä, että henkilö on länsi- ja demokratiavastainen, toisin sanoen potentiaalinen ongelmatapaus, jollainen pitäisi pikimmiten palauttaa isiensä maille.

Yle on osallistunut aktiivisesti ja näkyvästi mielenilmauksiin, joissa on tuettu äärimmäisen haitalliseksi osoittautunutta maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa. Sen sijaan ne, jotka ovat olleet alusta pitäen oikeassa maahanmuuton yhä järkyttävämmäksi muuttuneen todellisuuden suhteen, Yle on leimannut epäihmisiksi.

Kaikki kotimaan ja maailman tapahtumia viime vuosina seuranneet tietävät erinomaisen hyvin, että Ylen uutisointiin ei pidä luottaa, kun puhutaan esimerkiksi maahanmuutosta, monikultturismista, turvapaikkapolitiikasta, EU:sta, eurosta, perussuomalaisista, ilmastonmuutoksesta, Yhdysvalloista, Saksasta, Ruotsista, Unkarista, Puolasta ja ”äärioikeistosta”.

Ei pidä unohtaa myöskään Yleisradion Aku Louhimieheen kohdistunutta järjestelmällistä ja massiivista jahtia, jota voi hyvällä syyllä kutsua yritykseksi murskata Louhimiehen psyyke ja estää häneltä ammatin harjoittaminen.

Louhimiehen tapaus on edelleen kesken. Todennäköisesti ratkaisut tehdään tulevaisuudessa oikeusistuimessa.

Arabianrannassa tapahtuneessa lapsimurhassa Yle on vältellyt kaikin tavoin koko totuuden kertomista. Sen sijaan MTV on osoittanut kiitettävää kansalaisten palvelua. Paras ja kattavin tieto on kuitenkin saatu MV-lehdestä ja sosiaalisesta mediasta yksittäisen oululaisen maahanmuuttokriittisen kunnallispoliitikon toimesta.

Yle otsikoi viimeisimmän Arabianrannan murhaa käsittelevän artikkelinsa ”Tämä Arabianrannasta tiedetään nyt”.  Vastoin kuin otsikko antaa ymmärtää, Yle ei todellakaan kertonut kaikkea mitä tiedetään, vaan kirjoittaa murhaajasta ”miehenä” jättäen mainitsematta hänen ulkomaalaistaustaisuutensa sekä sen, että hän edustaa nimensä (Zulfigar Ali Sohrab (290482-)) ja sosiaalisesta mediasta selvinneen statuksensa perusteella samaa poliittis-uskonnollista taustaa, jota Oulun raiskausringin miehet ja Turun terroristi edustavat.

Yle ei edes yrittänyt kertoa kaikkia tähän asti tiedettyjä tosiasioita vaan osoitti jälleen kerran kuinka innokkaasti se pyrkii suojelemaan rikoksentekijää, kun tämä ei ole kantaväestön edustaja. 

Ylen artikkelista jää lukijalle valheellinen mielikuva, jonka mukaan kyse on suomalaisesta Espoossa asuvasta miehestä.

Kummallista on ollut myös poliisin tiedotus, sillä viimeisimmässä tiedotustilaisuudessa poliisin edustaja väitti, että poliisi ei tiedä lapsen murhanneen miehen kansallisuutta. Etnistä taustaa poliisi ei suostunut kertomaan, vaikka aiemmin sellaisen kertominen ei ole tuottanut ongelmia.

Poliisin sisällä olisi hiljalleen päätettävä palveleeko poliisi kokoomuksen puoluetoimistoa vai kansalaisia. Poliisin selkeä politisoituminen on äärimmäisen huolestuttava ilmiö Suomessa. Poliisin toimintaa ohjaava koko ketju on sisäministeriä myöten täydellisesti kokoomuksen taskussa. Ja kuten hyvin tiedetään, kokoomus edustaa punavihreiden (vas, vihr, sdp) kanssa arvopoliittista linjaa, joka suosii haitallista ja erittäin vaarallista maahanmuuttoa.

Lopuksi vielä lyhyesti Ylen Vaalisohva-ohjelmasta. Kuka uskoo ennakkoon, että Vaalisohva-ohjelmaa tekevä ryhmä ei editoi nauhoituksia tarkoitushakuisesti, rakentaen katsojien eteen draamaa, joka ei vastaa aidosti keskustelun asiasisältöä ja kokonaisuutta?

Millä kriteereillä Yle tekee valinnat sen suhteen, ketkä suomalaiset istuvat poliitikkojen kanssa keskustelemassa? Onko tarkoitus rakentaa tunteikasta draamaa ja osoitella jälleen negatiivisesti Ylen suosiman poliittisen linjan vastaisesti ajattelevia poliitikkoja?

Aina, kun Yle ei lähetä poliittista keskustelua tai ohjelmaa suorana lähetyksenä, pitäisi poliitikon miettiä kaksi kertaa miten toimii.

Vähintä, mitä jokaisen ohjelmaan osallistuvan tulisi tehdä, on nauhoittaa koko lähetys samalla kun sitä tehdään. Tällä tavoin säilyy mahdollisuus korjata nopeasti Ylen mahdollinen nauhoitusten väärinkäyttö.

Heikki Porkka la 29.12. 09:32

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Helsingin huuhaat, Turun tollot ja Oulun pöljät

ti 15.01. 14:21

Valtamedia islamin asialla

ma 14.01. 10:57

Sanna Marin, sdp ja oululaiset päättäjät

su 13.01. 10:38

Kai Mykkänen - haitallisen maahanmuuton vastuuministeri

la 12.01. 13:28

Tämä maa on Suomi - seinähullujen paratiisi

pe 11.01. 16:15

Kahden päivän fb-vierailu, osa 2

ke 09.01. 10:14

Kahden päivän fb-vierailu

ti 08.01. 20:34

Paula Risikko - trollaava kokoomuslainen

la 05.01. 19:28

Vaalisohvasta ja Ylen luotettavuudesta

la 29.12. 09:32

Sisäinen turvallisuus ja maahanmuutto

ke 26.12. 21:05

blogit

Vieraskynä

Vihapuhe on ihmisoikeus

ke 09.01.2019 17:44

Juha Ahvio

Vuosi 2019 totuuden valossa -luentosarja alkaa

la 12.01.2019 00:06

Professorin Ajatuksia

Mitä Sipilä ja Kekomäki jättivät kertomatta?

ma 14.01.2019 23:35

Jukka Hankamäki

Edessä maahanmuuttovaalit, ja miksi?

ti 15.01.2019 23:26

Petteri Hiienkoski

Pääministerin falskit selitykset

ma 14.01.2019 00:14

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Perussuomalaiset ovat ratkaisu

ma 14.01.2019 17:38

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Suomesta tulossa Espanjaa afrikkalaisempi

ma 14.01.2019 23:12

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Suvakkilan samba

ti 15.01.2019 23:25

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Elina Grundström on maineriski JSN:lle

to 20.12.2018 16:13

Heikki Porkka

Helsingin huuhaat, Turun tollot ja Oulun pöljät

ti 15.01.2019 14:21

Olli Pusa

Vastuunpakoilun SM-kisat?

la 12.01.2019 22:51

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Kuinka paljon puolue vastaa kannattajakuntaansa ?

la 22.12.2018 19:13

Reijo Tossavainen

Persujytky on viisauden alku - mutta vain vaalien alla

ma 14.01.2019 16:09

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Memento

ti 15.01.2019 23:23

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40