Sampo Terholta täystyrmäys HS-kolumnistille

"Merkittävin fasistinen piirre, jonka yleisyys itseäni Suomessa huolettaa, on halu leimata, häpäistä ja vaientaa erimielisiä ihmisiä."

Kotimaa su 19.03.2017 19:57
Sampo Terho, Kansanedustaja (ps.)

Helsingin Sanomien kolumnisti Yrjö Rautio kirjoitti 17.3., että Sampo Terhon tai Jussi Halla-ahon noustessa perussuomalaisten puheenjohtajaksi uhkaa puoluetta ”pimeyden ja pahuuden” aikakausi. Pitkän linjan kommunistina tunnetun Raution kolumnia käsittelivät OM-blogeillaan jo aiemmin entinen päätoimittaja ja kansanedustaja Reijo Tossavainen sekä Professorin ajatuksia -nimimerkillä kirjoittava akateeminen tutkija.

Nyt Raution hyökkäykseen reagoi myös perussuomalaisten puheenjohtajaksi pyrkivä Sampo Terho.

“Jouduin hieman hieraisemaan silmiäni; ei sitä joka aamu Suomen suurimmasta lehdestä lue itseään rinnastettavan rasismiin, fasismiin, natsismiin, raukkamaisuuteen ja saa vieläpä tietää omaavansa väkivaltaisia haluja ”murskata sisäisiä uhkia”, mitä ne sitten lienevätkin”, Terho kirjoitti Helsingin Sanomien mielipidesivulla.

Raution viittaukset natseihin ja fasisteihin ovat Terhon mielestä niin ala-arvoisia, ettei hän vaivaudu niihin edes vastaamaan.

“Kansallismielisiä toki puolueena olemme, mutta Snellmanin hengessä ilman mitään Raution maalailemia demonisia salajuonia. Haluamme ylläpitää kieltämme, kulttuuriamme ja elämäntapaamme osana monimuotoista maailmaa. Pimeys ja pahuus ovat kaukana suomalaisesta kansallismielisyydestä, jonka perinteisiä ihanteita ovat sivistys, yhteisöllisyys ja epäitsekkyys”, Terho kuitenkin täsmentää.

Merkittävin fasistinen piirre, jonka yleisyys Suomessa Terhoa huolettaa, on halu leimata, häpäistä ja vaientaa erimielisiä ihmisiä.

“Tämä kasvava asenne todella nakertaa kansakuntamme yhtenäisyyttä ja yhteiskuntarauhaa, katkoo keskusteluyhteyksiä ja yhteisymmärryksen edellytyksiä.”

“Tämä on se asenne, joka johtaa pimeyteen ja pahuuteen”, Terho kirjoittaa.

Marko Hamilo su 19.03. 19:57

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Heikki Porkka

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01. 18:08

videot