Blogi: Heikki Porkka, to 18.10.2018 14:13

Facebook on sananvapauden irvikuva

 

Sain 23.8.2018 facebookilta ilmoituksen, että useita vuosia aiemmin kirjoittamani teksti on yhteisönormien vastainen, rangaistuksena 30 päivää kirjoituskieltoa.

Sattumoisin juuri 23.8.2018 julkaisin seinälläni useita kuvia sisältävän kirjoituksen, jonka ensimmäiset kappaleet ovat seuraavat:

”Millä tavoin Suomi ja Yleisradio muistavat tänään naapurivaltion [Viro] kokemia kauhuja?

Toistaiseksi en ole löytänyt ainoatakaan mainintaa Yleisradion uutisvirrasta, vaikka tämä päivä (23.8.) on jopa EU:n vuonna 2008 virallistama päivä totalitarististen aatteiden uhriksi joutuneiden muistolle.

Totalitaristisia aatteita ovat ainakin sosialismi, kommunismi ja natsismi. Listaan pitäisi liittää mukaan laajalle levinnyt poliittis-uskonnollinen ideologia, jonka nimen kirjoittaminen saattaa johtaa banniin, joten jätän sen kirjoittamatta.”

Kirjoitus on edelleen julkisella fb-seinälläni, joten kuka tahansa voi käydä tutustumassa siihen ja sen sisältämiin kuviin

Kirjoituskiellon, bannin, piti päättyä syyskuun 22. päivänä. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan se on edelleen voimassa.

Monen muun kirjoituskiellon saaneen tavoin avasin toisen profiilin facebookiin. Tänään (18.10.2018) sain ilmoituksen, jonka mukaan 16.10.2018 uuden profiilin alla julkaisemani kirjoitus on yhteisönormien vastainen sisältäen vihapuhetta, jonka johdosta facebookin ylläpito asetti minulle 24 tunnin kirjoituskiellon.

Alla on kursiivilla kirjoitettuna bannin aiheuttanut kirjoitus, joka ehti saada 188 tykkäystä ja 77 jakoa ja jota facebookin ylläpito väittää yhteisönormien vastaiseksi:

”Suomalaisille jätetään säännönmukaisesti kertomatta Saksassa ja Ruotsissa tapahtuvia ikäviä ja vakavia asioita, kun ne liittyvät jollain tavoin maahanmuuttoon ja "monikulttuurisuuteen".

Seuraavassa on esimerkki toimittaja Pertti Rönkön seinältä. Rönkkö siteeraa saksalaista mediaa:

"Kölnin iskun tekijä on 55-vuotia syyrialainen turvapaikanhakija, kertoo Kölner Stadt-Anzeiger-lehti.
Hän sytytti ensin palopommin Kölnin aseman pikaruokalassa, jossa asiakkaana olleen 14-vuotiaan tytön jalat syttyivät palamaan. Ohikulkijat saivat tulen sammumaan ennen sen leviämistä.

Syyrialainen siirtyi automaattisten sammutuslaitteiden lauettua läheiseen apteekkiin, jossa hän kaappasi siellä olleen naisen panttivangikseen, sitoi hänen jalkansa yhteen ja valeli hänet bensiinillä.
Paikalle hälytetyt poliisit estivät viime hetkellä naisen polttamisen ampumalla syyrialaista vatsaan. Mies loukkaantui vakavasti.

Hänet elvytettiin ja hän makaa nyt koomassa sairaalassa. Syyttäjä on määrännyt hänet pidätettäväksi.

Poliisit ovat löytäneet syyrialaisen mukana olleesta matkalaukusta useita palopommeja ja teräskuulilla varustettuja kaasusäiliöitä. Miehen asunnosta löytyi runsaasti bensiiniä.

Asunnon seinille oli kirjoitettu: Jumala on suuri. Mohammed on hänen profeettansa. Apteekissa mies oli sanonut olevansa Islamilainen valtio - järjestön soturi, lehti kertoo."

Linkki Rönkön lähteenä käyttämään mediaan.

Sen sijaan, että Yle ja muu valtamedia kertoisivat asianmukaisesti Saksan ja Ruotsin krooniseksi muuttuneesta tilanteesta, valikoituu "luotettavan median" uutisiksi kaikki mahdollinen, jossa kritisoidaan jollain tavoin Trumpia.

Lisäksi valtamedia hekumoi toistuvasti uutisilla, joista on löydettävissä jotain rasismiin viittaavaa. On aivan sama missä päin maailmaa mahdollista rasismia on ilmennyt, siitä uutisoidaan aina, kun tilaisuus tulee.

Toisaalta valtamedia ei usein uutisoi, jos vakava rikollisuus on mustien tai muslimien tuottamaa.

Suomen ns. valtamediassa ei ole tällä hetkellä ainoatakaan mediaa, jonka yhteyteen voi liittää sanan journalismi.

Merkittävän tiedon pimittäminen tai suoranainen valehtelu tai asioiden yksipuolinen kertominen eivät ole journalismia vaan pyrkimystä manipuloida ihmisiä. Tällaista kutsuttiin aiemmin propagandaksi.
Propagandistinen toimitustapa tuntuu olevan nykyajan normaali viestintämetodi.

Miten ihmeessä suomalainen media on valunut niin alas?”

Jotta asiat näyttäytyisivät vielä kummallisemmalta, osui 24 tunnin kirjoituskielto melko ”sopivaan” ajankohtaan, sillä vajaa tunti ennen sen saamista olin päivittänyt fb-seinälleni seuraavan tekstin:

”MV

Varmaankin lähes jokaisella edes alkeellisesti ajattelemaan kykenevällä suomalaisella on mielipide MV-lehdestä.

On mielipide mikä hyvänsä, yhtä faktaa ei kukaan pysty kiistämään. Sitä, että MV-lehti aloitti uuden aikakauden suomalaisessa mediamaailmassa.

MV-lehti järisytti yhteiskuntaa monin tavoin. Lehden linja oli epävakaa, mutta vahvasti tunteita herättävä.

Kun poistaa pinnalta runsaasti huomiota herättäneet, tietoisen loukkaaviksi menneet kirjoitukset, voi sanoa, että tavallisille suomalaisille MV oli kohtuullisen tervetullut julkaisu.

MV:n rooli turvapaikanhakijoihin liittyvissä asioissa oli varsinkin invaasion alkuaikoina erittäin merkityksellinen. Se paljasti useita tavalliselle kansalaiselle vaarallisia asioita, joita sekä poliittinen johto että poliisijohto pyrkivät yhdessä valtamedian kanssa pimittämään.

Aamun Ylen uutisissa uutistenlukija yhdisti MV-lehteen sanan valemedia.
MV:n kokonaiskuvasta, siitä, löytyykö sen arkistoista väärää tietoa, en osaa sanoa, mutta sen sijaan Yleisradion uutisoinnista tiedän sadan prosentin varmuudella, että Ylen viimeisen kolmen vuoden uutisoinnista löytyy sekä valheita että pimitystä, joista kummatkin, valehtelu ja olennaisten tietojen pimittäminen, ovat vaikuttaneet ikävällä ja erittäin surullisella tavalla suomalaiseen yhteiskuntaan.

Tänään julistetaan käräjäoikeuden tuomio MV-lehden perustajalle Ilja Janitskinille. En ole kovin tietoinen syytteiden kirjosta, mutta käsittääkseni Janitskinia epäiltiin jossain vaiheessa Venäjän äänitorveksi, puhuttiin ruplarahoituksesta.

Epäilen, että valtiovallan Janitskiniin kohdistunut ja äärimmäisyyksiin yltynyt jahti perustui hyvin pitkälle käsitykseen, jonka mukaan Venäjällä on jonkinlainen rooli MV-lehden takana.

Mikäli Venäjä-yhteyksiä, ns. ruplarahoitusta ei ole löytynyt, asettuu valtiovallan, valtamedian ja poliisijohdon toiminta melko outoon valoon, sillä Janitskinia jahdattiin kuin suurrikollista, joka on syyllistynyt valtiopetokseen verrattavaan tekoon.

Valtamedian, poliisijohdon ja poliitikkojen olisi MV-lehteen ja Janitskiniin kohdistuvan syyttelyn sijaan katsottava peiliin ja mietittävä miksi MV:n kaltainen julkaisu ylipäätään sai niin valtavan suosion.

Olisiko syynä kenties se, että valtamedia on siirtynyt 2000-luvulla kauttaaltaan agenda- ja mielipidejournalismin tuottajaksi sen sijaan, että kertoisi rehellisesti kansalaisille millainen on asioiden todellinen laita?
Syntyikö poliitikkojen, valtamedian ja poliisijohdon sisällä paniikki siksi, että kansalaisille alkoi paljastua kuinka heikolla moraalisella pohjalla yhteiskunnallinen päätöksenteko, poliisin johto ja valtamedia toimivat?

Kyseisille tahoille on näyttänyt olevan tärkeämpää edistää erilaisia kansainvälisiksi väittämiään agendoja sen sijaan, että ne olisivat keskittyneet olennaiseen, suomalaisten edusta ja turvallisuudesta huolehtimiseen.

Ikävä kyllä, näyttää edelleen siltä, että valtamedia ja poliitikkojen enemmistö eivät ole oppineet mitään viime vuosien kompasteluistaan. Sama meno, tai oikeastaan entistä pahempi, jatkuu edelleen.

Kansalaisten olisi hyvä tiedostaa missä sen pahimmat viholliset luuraavat. Ne [kansalaisten pahimmat viholliset] löytyvät yleensä niistä piireistä, joiden arvostelusta joutuu poliitikkojen enemmistön ja valtamedian syyttelyn kohteeksi, pahimmassa tapauksessa käräjille.

Jotta ajatukset eivät säntää väärille urille, on syytä muistaa, että poliisijohto ja kenttämiesten pääosa ovat kaksi täysin eri asiaa. Toinen, poliisijohto, orjailee poliittisia päättäjiä, toinen, kenttämiesten enemmistö, pyrkii huolehtimaan siitä, että kansalaisten elämä olisi turvallisempaa.

Poliittiset päättäjät, toisin sanoen maan hallitus, sekä opposition punavihreät (vas, vihr, sdp) ovat tehneet viimeisen kolmen vuoden ajan kaikkensa, että suomalainen yhteiskunta muuttuisi Ruotsin kaltaiseksi.
Miksi poliisijohto orjailee tällaista toimintaa? Siksi, että kengän kuva ilmestyy takamukseen, jos asettuu poikkiteloin. En nimittäin aivan tältä istumalta usko, että koko poliisijohto olisi läpeensä mädäntynyt.

Janitskinin tuomiota odotellessa voi lukea ajankuluksi noin kaksi vuotta takaperin kirjoittamani tekstin "Kuka tilasi MV-lehden?"” 

Aiheuttiko MV-lehteä koskeva kirjoitus viimeisen bannin? Entä estääkö facebook siksi alkuperäiselle profiilille kirjoittamisen, koska käsittelen toistaiseksi viimeiseksi jääneessä tekstissä sosialistien ja kommunistien tekemiä julmuuksia?

Tunnettua on, että tämän päivän läntisessä Euroopassa saa leiman otsaansa, jos suhtautuu kriittisesti sosialismiin, kommunismiin, islamiin, monikultturismiin ja / tai haitalliseen maahanmuuttoon, johon EU-komissio yrittää pakottaa kaikki jäsenvaltiot.

Kirjoituskieltoni on kuitenkin suuressa kuvassa vain pieni osoitus siitä, millaisessa arvomaailmassa aiemmin sivistyksellään pullistellut Suomi lilluu. Huomattavasti kirjoituskieltojani vakavampi asia on se, että eilispäivänä (17.10.2018) Helsingin Kirjamessut perui Kiuas kustannuksen varaaman paikan messuilta. Syyksi kirjamessut ilmoitti Kiukaan arvot, jotka eivät sovi messujen henkeen.

Kiuas-kustannuksen osallisuuden perumisesta on vastuussa vasemmistolainen nuori nainen, joka kommunikoi ystävällisessä hengessä esimerkiksi anarkistien ja äärivasemmistolaisten kanssa.

Koko nykyistä Suomi-kuvaa katsellessa totuus on kuitenkin se, että ilman kokoomuksen vankkaa tukea vihervasemmisto, kulttuurimarxilaiset, uuskommunistit tai mitä nimeä kukin haluaa käyttää, eivät voisi toteuttaa toimenpiteitä, jotka tuovat mieleen totalitaristien toteuttamat kirjaroviot ja toisinajattelijoiden vainon useissa sosialisti-ja kommunistivaltioissa.

Kokoomuslaisia löytyy esimerkiksi internet-sensuuria ja sananvapauden rajoituksia kannattavista ”rasisminvastustajista” (Rasmus-ryhmä), kulttuuripolitiikan korkeimmilta poliittisilta palleilta (ministeri Grahn-Laasonen, joka on ajoittain vihervasemmistolaisempi kuin vihervasemmistolaiset itse), oikeusministeriöstä (ministeri Häkkänen, joka ei ymmärrä mitä sananvapaus tarkoittaa), valtiovarainministeriöstä (ministeri Orpo, joka puhuu arvoista, mutta ei koskaan kerro mitä tarkoittaa arvoilla), sisäministeriöstä (ministeri Mykkänen, jonka oikea paikka olisi vihreissä) ja Messukeskuksen hallinnosta

Suomen yhä surkeammaksi käyvä sananvapaustilanne ja yhteiskunnallinen ahdasmielisyys ovat edenneet nykyiselle tasolle sen myötä, kun kokoomus on puolueena asettunut tukemaan vihervasemmistolaista arvomaailmaa, jossa isänmaa ja itsenäisyys ovat goodbye, sen sijaan internationalismi, monikultturismi ja haitallinen maahanmuutto ihan yes.

Käytännössä kokoomus on muuttunut muutamassa vuodessa internationalismia edistäväksi puolueeksi, jossa ei ole häivääkään jäljellä siitä isänmaan ystävien puolueesta, joka se oli vielä hetki sitten. Internationalismi on ollut ainakin 150 edeltävää vuotta kaikkia maailman sosialisteja yhdistävä ideologia, jonka perimmäisenä tarkoituksena on rajojen poistaminen.

On ollut surullista ja surkuhupaisaa seurata muutamien kokoomuslaisten tuttavieni selittelyä siitä, kuinka puolueessa on vielä muutamia itsenäisyyttä ja länsimaisia arvoja kunnioittavia henkilöitä. En tiedä ketä he kuvittelevat huijaavansa, ehkä lähinnä itseään, koska ovat taloudellisesti sidoksissa kokoomuslaisiin tahoihin. Tosiasia kuitenkin on, että kokoomuslaiset ovat olleet jo pitkään vihervasemmistolaisten arvojen juoksupoikia ja –tyttöjä.

Osaisivat edes hävetä. Kokoomusnaisia on tosin turha pyytää edes häpeämään, sillä he ilmoittivat arvonsa jo silloin, kun kertoivat, että nyt on naisen vuoro ja asettuivat tukemaan sosialisti Tarja Halosta presidentiksi.

 

Heikki Porkka to 18.10. 14:13

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Pahimmat ministerit palkitaan - mistä löydämme tulevaisuudessa Marinin ja Tuppuraisen?

to 21.07. 12:58

Kenen tai keiden valtaan suostut antamaan itsesi?

to 16.06. 12:28

Terrorismista, viher- ja demarihulluudesta sekä kokoomuslaisesta tragikomiikasta Suomen Nato-matkalla

ke 25.05. 13:12

Li Andersson ja Petteri Orpo - notkeaselkärankaiset

ma 16.05. 19:32

Totta vai tarua - mediayhtiö Sanoma tukee sosialismin perintöä kantavan sensuuri-Putinin toimintaa?

ke 27.04. 11:37

Suomalainen, muista kiristää vyötä, italialaiset tarvitsevat rahojasi

ti 19.04. 10:21

NATOn kanssa tai ilman - Suomen tie on Ruotsin tie

su 17.04. 08:52

Tuhotaanko Suomea ranskalaisella maahanmuuttomallilla?

to 31.03. 15:13

Amnesty syyttää suomalaisia ja muita eurooppalaisia rakenteellisesta rasismista

ti 29.03. 20:57

Punakaartipäätösten Suomi

ma 28.03. 13:02

blogit

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08.2022 23:48

Juha Ahvio

Voiko liberaali demokratia johtaa totalitarismiin?

pe 17.06.2022 14:45

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Kansalaiset vaarassa! Nyt tarvitaan hätätilahallitus!

su 19.04.2020 22:47

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Miksi Yhdysvallat haluaa Suomen ja Ruotsin Natoon?

pe 20.05.2022 17:31

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Eurooppa tarvitsee kaasua!

la 04.06.2022 16:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

PS torppasi maksullisen pysäköinnin laajentamisen Espoossa

la 11.06.2022 20:37

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Löfvengate - kun Suomen valtiovalta luovutettiin suullisesti Ruotsille

ke 18.11.2020 17:19

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

V-median salatessa WEF:n pomon Klaus Schwabin sosiopatian ja pyrkimyksen maailmanvaltaan se samalla syyllistää WEF-kriitikot salaliittoteoreetikoiksi

su 07.08.2022 14:07

Heikki Porkka

Pahimmat ministerit palkitaan - mistä löydämme tulevaisuudessa Marinin ja Tuppuraisen?

to 21.07.2022 12:58

Tapio Puolimatka

Douglas Farrow: Kehittyvä Nowa Huta - globaali yhteiskunta, jossa kansalaiset ovat vain biometrisiä datapisteitä

to 07.07.2022 09:23

Olli Pusa

Venäjän toiminta

ti 09.08.2022 08:48

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Jessica Vahtera

Kuuden euron kohtuus missä palkkatasa-arvo?

ma 11.05.2020 17:17

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Modernin maailman syntysijoilta

ti 18.01.2022 23:48

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44