Ylen Akuutti "uudistui" - terveys-ohjelmasta tuli transagendan tyrkyttäjä

"Aikuiset ovat menettäneet järkensä ja kokevat, että on ok riskeerata lapsen mielenterveys ja tulevaisuus jonkun agendan vuoksi"

Kotimaa la 03.03.2018 09:34
Kuva: Ylen Akuutti jakson kansikuva

Akuutti oli ennen Ylen katsotuimpia asiaohjelmia.

Ylen kanavilla vuodesta 1994 esitetty, terveysmakasiiniohjelmana tunnettu Akuutti jakoi aikaisemmin katsojille tutkittua tietoa terveydestä, terveyspalveluista ja erilaisista hoitomenetelmistä.

Akuutin formaatin kehitti vuonna 1994 Karin Mariola yhdessä Hanna Puron kanssa. He tarjosivat ideaansa Yleisradiolle, jossa ei ollut silloin muita terveysohjelmia.

”On hyvä muistaa, että tekijät eivät omista sisältöjä, vaan Yle omistaa sisällöt ja brändit", painotti Yle Asian päällikkö Ilkka Lehtinen Helsingin Sanomille vuonna 2016.

Akuutin "toiminnan ja työntekijöiden keskittämisen" siirryttyä viime vuonna Oulusta Helsingin Pasilaan, terveys- ja hyvinvointiaiheiden kimppuun käydään nyt entistä "uudistuneempana" ja "persoona- ja tarinavetoisemmin".

Niinpä Akuutin palaaminen ruutuun pienen "sisällöllisten uudistusten" täytäntöönpanotauon jälkeen "uusin jaksoin ja uudella porukalla", muutti koko ohjelman tyylin.

Tilalle tulivat tietyn teeman ympärille kasatut jaksot - niistä viimeisimpänä on Ylellä meneillään oleva, ideologinen transsukupuolisuuden tyrkyttäminen ja sen erityinen kohdentaminen varsinkin lapsille.

Ylen rooli luonnottomuuden ja erilaisten vääristymien puolestapuhujana harhauttaa lapsia olemaan hyväksymättä biologista sukupuoltaan.

Yle julkaisi tiistaina "Akuutin Taloustutkimuksella teettämän kyselyn", jonka mukaan yli 70 prosenttia suomalaisista hyväksyisi sen, että lapsi haluaa olla toista sukupuolta.

17 prosenttia kyselyyn vastanneista väitettiin kertoneen, että olisi pettynyt lapsen ajatuksiin, mutta ei näyttäisi sitä lapselleen. Vain viisi prosenttia ei hyväksyisi, jos lapsi kyseenalaistaisi sukupuolensa.

Ylen "Äiti, kunpa minulle kasvaisi pippeli" -artikkelissa viitattiin Kouluterveyskyselyyn, jonka mukaan jopa 5 prosenttia suomalaisnuorista väitetään kokevan sukupuolensa muuksi kuin selkeästi tytöksi tai pojaksi.

"Ihmisoikeusjärjestöksi" itseään tituleeraavan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen äänitorven Setan puheenjohtaja Viima Lampinen ja Translasten ja -nuorten perheet ry:n Riikka Aapalahti ryydittivät Ylen transpropagandaa tiistain aamu-tv:n vieraina tekeytymällä asiantuntijoiksi koskien "lapsen käsitystä omasta sukupuolestaan".

Maanantaina Yle ylpeili, kuinka se oli päässyt "ensimmäisinä Suomessa kuvaamaan" kolmen lapsen isän, "Tiia" (Timo) Kovasen sukupuolenvaihdosleikkausta Töölön sairaalaan.

Keskiviikkona TV 1:n esittämässä Ylen Akuutin "Julia syntyi pojaksi" -dokumentissa nähtiin "Tiian" sukupuolenvaihdosleikkaushehkutuksen lisäksi "Julia", joka on "nyt onnellinen nuori nainen", sekä Kuisma, joka ei koe olevansa poika eikä tyttö.

Ylen toimittaja Risto Kuusisto ihasteli dokumentissa transsukupuolisten haastateltaviensa "tasapainoisuutta" ja herkisteli sairaalan sängyn laidalla "Tiian onnellisia silmiä" ennen leikkausta toivottaen Timolle "hyvää matkaa toiseen syntymiseen".

"Kolmen lapsen isä on nyt nainen", Yle juhlisti "vuosikymmeniksi miehen kehoon piilotetun naisen" pitkän "sukupuolenkorjausprosessin" loppuun saattamista ja "pääsyä vapauteen".

“Olen niin onnellinen, että uskalsin tehdä tämän”, Timosta Tiiaksi leikelty "perheen iskä" kuvaili iloisena onnistunutta leikkaustaan ja luonnehti sen täydentävän hänen "naiseuttaan".

"Sukupuoli on monelle yllättävän tärkee juttu, kaikille se ei ole syntymässään osunut kohdalleen. Onneksi lääketieteestä löytyy siihen jo tukea", Ylen Kuusisto tarinoi ohjelmansa lopussa.

Ylen mukaan "Tiian" jokainen lapsi suhtautui uuteen tilanteeseen "rauhallisesti". Ainoastaan perheen poikaa isän tuleva muutos ymmärettävästikin tietysti harmitti. Hän olisi nyt perheen ainoa poika Nacho-koiran lisäksi.

Setan sivuilta löytyneen transvestismiä käsittelevän tekstin ja Setan transtukipisteessä vietettyjen "juttelutuokioiden jälkeinen kevyt ja hyvä olo" sai Timon avaamaan transtukipisteen oven uudestaan ja uudestaan - ja lopulta Setan ohjeiden avulla "irrottamaan otteen miehisestä kuorestaan".

Oikealla Medialla blogeja kirjoittava "Musta Orkidea" on transsukupuolinen, mutta silti konservatiivi ja erittäin LGBT- sekä transkriittinen. Hän varoittaa transsukupuolisia menemästä sukupuolenvaihdoshoitoihin ja -leikkauksiin.

Hänellä on omakohtaista kokemusta ja hän vakuuttaa, että "se ei ole mikään huviretki ja takaisinpääsyä ei ole".

Musta Orkidea peräänkuuluttaa totuutta.

Hän kuvaa omaa sukupuolenvaihdosprosessiaan "lihamyllyyn menemisenä" ja luuloksi, että näin tulee joksikin paremmaksi ja todemmaksi ja elämä muuttuu hienompaan suuntaan.

"Esiintyessäni miehenä minä valehtelen. Minä valehtelen itselleni ja minä valehtelen muille. Uskottelen muille olevani jotakin, mitä en ole. Minun nimeni ei ole oikea nimeni. Minulla on väärät paperit. Minun identiteettini on keksitty identiteetti. Tuota ihmistä ei ole olemassa, vaan minun oikea nimeni on se nimi, jonka sain syntymässä vanhemmiltani, ja tuo nimi on tytön nimi. Minä elän valheessa ja yhteiskunta on legitimisoinut tuon valheen", hän kirjoittaa.

Hänen mukaansa se, että henkilö kokee lapsena hämmennystä sukupuolestaan ei tarkoita, että kyseinen henkilö on transsukupuolinen.

"Tällä hetkellä maailmalla on iso juttu niin sanotut translapset (transkids), mikä tarkoittaa sukupuolidysforiaa kokevia lapsia ja sukupuolenvaihdoshoitojen antamista lapsille."

Kyse on transaktivistien lapsiin kohdistamasta aivopesusta eikä siinä ole "järjen, todellisuudentajun ja maalaisjärjen hiventäkään". Hän pitää lapsen "transidentiteetin tukemista" vaarallisena.

"Maailma on täynnä esimerkkejä ihmisistä, jotka lakkasivat olemasta dysforisia aikuisina."

Hän huomauttaa, että transsukupuolisuutta ei voida luotettavasti diagnosoida lapselta ja että meillä on liian paljon esimerkkejä siitä, että lapsen pitäminen transsukupuolisena on todella hätiköityä.

"Lasta ei pidä koskaan pitää transsukupuolisena. Lapsen ongelmien selitykseksi ei pidä koskaan tarjota transsukupuolisuutta. Sukupuolenvaihdoshoitoja ei pidä milloinkaan antaa alaikäiselle."

Lapsen ja teinin identiteetti, minäkuva ja maailmankuva on erittäin kehittymätön:

"Lapsi ei edes kunnolla ymmärrä, mitä miehenä oleminen tai naisena oleminen oikeastaan tarkoittaa. On yllättävän yleistä, että henkilö kokee lapsena jonkin sortin sukupuolihämmennystä, mutta sitten kuitenkin teininä tai viimeistään nuorena aikuisena kasvaa siitä kokonaan ulos", Musta Orkidea tietää.

Oikea Media kertoi viime syyskuussa 12-vuotiaasta pojasta, josta ei tullutkaan "tyttö" hänen ymmärrettyään olevansa poika.

Sukupuolidysforiaksi diagnosoitu "sukupuolenvaihdosleikki" ja pojan anelu äidiltään lupaa vaihtaa sukupuoltaan päättyi estrogeenilääkitysten aiheuttamien radikaalien kehomuutosten jälkeen. Hän halusi jälleen olla normaali poika.

"Aloinkin ymmärtää, että minulla oli todella mukava olo kehossani poikana. Joka päivä minusta tuntui aina vain paremmalta", 12-vuotias Patrick Mitchell kertoi.

Musta Orkidea korostaa, että sukupuolenvaihdoshoidot ovat peruuttamattomia ja itse leikkaukset läpikäyneenä hän kertoo lopputuloksen tästä kaikesta olleen se, että hän ymmärsi tehneensä hirvittävän, kammottavan, brutaalin virheen:

"Et saa koskaan takaisin jotakin sellaista, joka on kerran leikattu irti. Myös hormonihoito tekee pysyvää jälkeä."

Hän painottaa, että leikkaukset eivät ole pikkujuttu, kehonmuokkaus ei ole helppoa ja siihen liittyy todella vakavia riskejä.

"Eihän kukaan vanhempi voi haluta lapselleen tällaista? Minä olen huolissani siitä, että jotkut aikuiset ovat menettäneet suhteellisuudentajunsa (lue: järkensä) ja kokevat, että on ok riskeerata lapsen mielenterveys ja tulevaisuus jonkun agendan vuoksi. On huolestuttavaa, että jotkut aikuiset eivät näe ongelmaa siinä, että lapsia voidaan uhrata tällä tavalla."

Musta Orkidea muistuttaa, että lapset ja nuoret eivät kykene tekemään harkittuja päätöksiä, niin kuin aikuinen.

Hän kehottaakin aikuisia ja vanhempia tekemään lapsille selväksi sen, että hänen sukupuolensa on se, jota hän fyysisesti edustaa, mutta on ok, jos hän haluaa tehdä epätyypillisiä asioita.

"Jos hän haluaa vaihtaa sukupuoltaan, niin tehköön sen päätöksen aikuisena."

Hän toteaa, että ei ole ikinä nähnyt suomalaisessa mediassa tai edes internetissä transasioista puhuvaa henkilöä, joka käyttäytyisi kuin normaali fiksu ihminen ja puhuisi esimerkiksi turvallisuudesta ja vastuusta.

"Ne ovat aina näitä maailmankuvaltaan pikkasen vinksahtaneita yksilöitä huutosakkeineen", hän kuvailee.

Translain "kokonaisuudistus" on Setan seuraava ideologinen tavoite tasa-arvoisen avioliittolain läpimenon ja eilen keskiviikkona eduskunnassa äänin 122-42 hyväksytyn Äitiyslaki -kansalaisaloitteen jälkeen.

Translain muuttaminen on Setan mukaan "yksi askel nuorten hyvinvoinnin ja oikeuksien parantamiseksi".

Ylen Trans-Perjantaissa vieraillut "transprosessin" hylännyt Viivi Luoma totesi julkisuudessa rummutetun "transhypen, transaktivismin ja transideologian lähteneen lapasesta ja saaneen käsittämättömiä mittasuhteita".

Hän otti myös kantaa "pakkosterilontiin" ja korosti, ettei Suomessa ole mitään pakkosterilointia, vaan hedelmättömyys on suora seuraus transsukupuolisille annettavasta hormonihoidosta.

"Ensinnäkin noi hormonihoidot steriloi ihmisen ihan luonnostaan ettei ole mitään tämmöistä pakkosterilointia jos sä syöt sitä mieshormonia niin sun kuukautiset lakkaa sä et oo enää hedelmällinen ja viimeistään sitten nää leikkaushoidot tekee susta hedelmättömän että kyseessä ei oo mikään rikos ja pakkosterilointi, vaan se kuuluu tähän prosessiin."

Musta Orkidea huomauttaa, että translakiuudistusvetoomuksissa ei mainita, miten transsukupuolisten hoitaminen pitäisi hoitaa:

"Jos juridisen sukupuolensa pitää saada muuttaa omalla ilmoituksella (käytännössä miten?), niin mites nyt sitten kaikki hormonihoidot ja leikkaukset ja sellaiset?  Pitääkö kenen tahansa saada saapastella sairaalaan ja sanoa, että haluan varata ajan leikkaukseen? Pitäisikö lääkkeitä voida ostaa ilman reseptiä?"

Hän alleviivaa, että transsukupuolisuus on sairaus ja sitä on myös kohdeltava sairautena.

"Ei ole normaalia tuntea kuuluvansa vastakkaiseen sukupuoleen. Tämän asian toteaminen ei ole syrjintää, mollaamista tai vihaamista. On täysin pähkähullu ajatus ja siten trollaukseen verrattava asia vaatia, että henkilön virallisen sukupuolen tulisi olla merkityksetön."

Transkysymys ei Musta Orkidean mukaan ole ihmisoikeuskysymys, eikä se siten kuulu Setalle tai Amnestylle.

"Se on potilasasia ja kuuluu Potilasliitolle", transmies Musta Orkidea tykittää.

"Ei kukaan voi vakavissaan sanoa, että tämä jotenkin poistaisi syrjintää tai parantaisi transsukupuolisten asemaa."

Tytti Salenius la 03.03. 09:34

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot