Keskusrikospoliisi MTV 3:lle: "Ruotsi on meitä edellä, mutta perässä tullaan"

"Tulokaskansalaiset" potentiaalisia jäseniä huimasti kasvaville järjestäytyneille rikollisjengeille väkivalta- ja rikostaustansa sekä "taitojensa" takia

Kotimaa to 25.01.2018 11:37
kuva: mtv3 uutisvideo

Ruotsissa on MTV 3 uutisten mukaan tapahtunut viime aikoina "poikkeuksellisen paljon" räjähdyksiä.

Niistä ei kuitenkaan ole uutisoitu suuremmin Suomen valtamediassa, vaikka väkivaltaisuudet ovat lisääntyneet hurjaa vauhtia Ruotsissa ja usein kohteena ovat olleet nyt myös poliisit.

Marraskuussa Oikea Media kirjoitti Ruotsin monikulttuurisesta rikollisuudesta sekä siitä, kuinka myös poliisien ajoneuvot ja poliisiasemat ovat olleet maalitauluna, joskus jopa poliisien kotien yksityiselämä.

Rikoksen tekijöistä ei valtamedia ole myöskään kertonut julkisuuteen mitään muuta, kuin että he ovat usein "syrjäytyneitä, koulunkäynnissään epäonnistuneita lähiöalueen nuoria" ja että rikollisjengien "jäseniksi rekrytoidaan syrjäytyneitä ja maahanmuuttajia".

MTV 3:n uutislähetyksessä maanantai-iltana haastateltavana ollut Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Christer Ahlgren kertoi, että Suomessa ollaan menossa huimaa vauhtia "Ruotsin kaltaisiin väkivaltaisuuksiin". Vaikka järjestäytyneen rikollisuuden määrä on meillä pienempi, suunta on selvästi sama kuin Ruotsilla.

"Tälläkin kertaa Ruotsi on meitä edellä, mutta perässä tullaan. Meillä on selvät viitteet siitä, että siihen suuntaan ollaan menossa", rikosylikomisario Ahlgren kommentoi huolestuneena.

Lisäksi Ahlgrenin mukaan suomalaisella järjestäytyneellä rikollisuudella on kiinteät yhteydet Ruotsiin ja maahanmuuttajat - MTV 3:n mukaan "tulokaskansalaiset" - nähdään jengeille "potentiaalisina jäseninä" juuri väkivalta- ja rikostaustansa sekä mahdollisten "taitojensa" takia.

Rikollisuuden määrän kasvu on ollut valtavaa vuoteen 2000 verrattuna, sillä rikosylikomisarion mukaan meillä Suomessa on nyt kahdeksan organisaatiota ja 89 ryhmää, kun vuonna 2000 oli vain kolme organisaatiota ja kahdeksan ryhmää.

"Jotta voimme olla yhtenä rintamana järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan" Ahlgren kehottaakin puhumaan ongelmasta ja pohtimaan asiaa, sillä hänen mukaansa "meillä on vielä aikaa toimia ja tehdä päätöksiä".

Ruotsissa kuoli viime vuonna ampumisten seurauksena 43 ihmistä ja yli 300 ampumavälikohtausta kirjattiin.

Vasta alussa oleva uusi vuosi 2018 ei ole osoittanut Ruotsin poliisijohtajan mukaan ainakaan "paranemisen merkkejä" "tappavan väkivallan" suhteen.

Ruotsin kansallisen poliisin johtaja Dan Eliasson lupaakin jälleen kerran tehdä kaiken paremmin ja pyrkiä saamaan laskettua rikosten määrää "tuntuvasti", mutta myöntää olevan vaikeaa lopettaa murhat kokonaan.

Vain muutamia päiviä sitten räjähti Malmön Rosengårdin poliisilaitoksen ulkopuolella. Tätä räiskintää poliisi kutsui "rikollisten vastaukseksi" heihin kohdistuvaan paineeseen eli poliisin tavalliseen työhön.

"Se osoittaa, että rikollisiin kohdistamamme työ ja paine saattavat valitettavasti odottaa tapahtuvan tällaisia ​​asioita", Malmön poliisipäällikkö Stefan Sintéus totesi.

Sitä ennen Malmön keskustassa olevan poliisiaseman ulkopuolelle pysäköity poliisiauto turmeltiin räjähteillä.

Etelä-Malmössä sijaitseva Rosengård on yksi Ruotsin 61 alueesta, joka on valtamedian käyttämän poliittisesti korrektin ilmaisun mukaan "haavoittuva" ja määritelty "maantieteellisesti alueeksi, jolla on matala sosioekonominen tilanne, jossa rikollisilla on vaikutusta paikallisyhteisöön". Eli toisin sanoen yksi näistä surullisen kuuluisista maahanmuuttajien valtaamista ja hallitsemista no-go -alueista.

Ruotsin kansallisen rikoksen torjuntaan erikoistuneen BRÅ: n julkaisemat luvut viime viikolta osoittivat, että ruotsalaiset ovat yhä enemmän huolissaan maansa rikollisuudesta.

Syyskuussa Oikea Media kertoi Suomen Poliisiylijohtajan myöntäneen, että Suomessakin on kohta no-go -alueita. Mikäli resursseja ei lisätä, uhkat ovat muuttumassa "kohtuullisen hyvin hallinnassa" olevassa Suomenkin sisäisessä turvallisuudessa naapurimaan Ruotsin kaltaisiksi.


 


 

Tytti Salenius to 25.01. 11:37

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

videot