Blogi: Heikki Porkka, ke 11.10.2017 23:20

Luotettavasti ja turvallisesti kansalaisten asialla?

Tästä lähdettiin liikkeelle: Hallituksen strateginen ohjelma, julkaistu 29.5.2015, s.36:”Suomi on maailman turvallisin maa asua, yrittää ja tehdä työtä.”

Samana kesänä (2015) alkoi etukäteen tiedossa ollut islamin invaasio, jonka väitettiin tulleen yllätyksenä.

Poliittinen johto presidentti Sauli Niinistöä, pääministeri Juha Sipilää ja sisäministeri Petteri Orpoa myöten puhui vastoin totuutta, sillä Kuntalehti kertoi jo 25.5.2015 mitä tuleman pitää: ”Sisäministeriön ohjeen mukaan laajamittaisen maahantulon varautumisessa majoituspaikkatavoite kaikkien ELY-keskusten alueella on yhteensä 80 000.”

Todellisuudessa tulijoiden tulvaan ryhdyttiin valmistautumaan jo helmikuussa 2013 aloitetun MAVA – Järjestöjen tehtävät maahantulovarautumisessa -hankkeen myötä. Valmistautumissuunnitelmia tehtiin sadantuhannen (100 000) tulijan varalle. Ulkomaista tukea hanke sai Euroopan pakolaisrahastolta, kotimaisesta rahoituksesta vastasivat Maahanmuuttovirasto, sisäasiainministeriön maahanmuutto-osasto, sosiaali- ja terveysministeriö ja Suomen Punainen Risti (SPR). Yhteistyökumppaneita olivat mm. Aluehallintovirastot (AVI), Elinkeino- ja ympäristökeskukset (ELY), Suomen pelastusalan keskusliitto (SPEK) ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu (Vapepa).

MAVAsta kertoi 13.11.2015 blogissaan Timo Isosaari. Valitettavasti blogissa oleva linkki hankkeesta kertovaan dokumenttiin ei enää toimi. SPR on jostain syystä poistanut tiedot.

Suomen poliittinen johto ei voinut olla tietämättä invaasiosta. Näin ollen suomalaisille valehdeltiin poliittisen johdon suulla useissa uutis- ja ajankohtaisasioita käsitelleissä tv-ohjelmissa ja lehtiartikkeleissa.

Laittomasti maahan tulleiden muslimimiesten saavuttua Suomessa toteutui sama kehitys kuin muualla Euroopassa, jonne islam saapui rytinällä. Ulkomaalaisten tekemien seksuaalirikosten määrä kasvoi räjähdysmäisesti.

Totuutta yritettiin alkuvaiheessa peitellä sisäministeriön ja poliisin johdon toimesta, mutta peittely-yritys paljastui 21.10.2015, kun Uusi Lahti kertoi poliisin saamasta kirjelmästä, jonka sisältö koski kaikkia Suomen poliisilaitoksia.

Suojelupoliisin 3.11.2015 uutisoidun lausunnon mukaan Suo­meen koh­dis­tu­nut ter­ro­riuh­ka on ko­hon­nut ja mo­ni­muo­tois­tu­nut edellisvuo­den (2014) ta­sos­ta. Uhkataso nousi ensimmäiselle portaalle, joka tarkoittaa matalaa terroririskiä.

Kesäkuun 14. päivänä 2017 Suojelupoliisi kohotti terroriuhan tasoa neliportaisen asteikon kakkostasolle, jota kuvaa sana kohonnut [terrori-iskun mahdollisuus].

Syy uhkatason korotukseen selvisi muutamaa päivää myöhemmin, kun mediassa kerrottiin Temppeliaukion kirkkoon mahdollisesti suunnitellusta terrori-iskusta.

Elokuun 18. päivänä 2017 toteutui Suomen ensimmäinen terrori-isku, jossa islaminuskoinen terroristi murhasi kaksi naista ja haavoitti kahdeksaa muuta ihmistä, joista osa sai vakavia vammoja.

Iskun jälkeen Supo ilmoitti välittömästi, 19.8.2017, että uhkatasoa ei nosteta.

Tiistaina, 22.8.2017 presidentti Sauli Niinistö otti kantaa rajavalvonnan aloittamiseen ja totesi suurlähettiläspäivien puheessaan, että Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse” .

Yksikään toimittaja ei kysynyt presidentiltä ovatko Saksa, Itävalta, Ruotsi, Tanska ja muutamat muut EU-maat sulkeutuneet aloittaessaan rajavalvonnan, jonka pituus on vaihdellut kuukaudesta useisiin kuukausiin. Kulisseista on lisäksi kantautunut tietoja, joiden mukaan Saksa ja Ranska haluavat mahdollistaa rajan sulkemisen jopa neljäksi vuodeksi, jos olosuhteet ovat poikkeukselliset.

Supo ei nostanut terroriuhan tasoa, vaikka kaikki merkit viittaavat siihen, että uhka on kohonnut. Aamulehden 13.9.2017 julkaistun uutisen mukaan Puolustusvoimien henkilökuntaa, varusmiehiä ja palveluksessa olevia reserviläisiä on ohjeistettu välttämään liikkumista ”yksin pimeään aikaan” ja muistutettu"ekstravarovaisuudesta" univormu yllä liikuttaessa”.

Iltasanomat uutisoi 16.9.2017 tiedon, jonka mukaan varusmiehiä on kehotettu lomalle lähtiessämenemään suoraan kotiin ja vaihtamaan siviilivaatteet päälle”.

Iltalehden kahdessa (yksi, kaksi) 21.9.2017 päivätyssä artikkelissa kerrotaan rekkakuskeille annetuista ohjeista, joiden mukaan on syytä olla erityisen valpas ja pitää ovet aina lukittuna. Pirkanmaalaisesta liikenneyrityksestä kerrottiin, että varautumisen takana on Suojelupoliisin ohjeistus, jonka mukaan uhkatilanne on kohonnut.

Lokakuun 2. päivänä 2017 uutisoidaan pelastushenkilökuntaa koskevasta muutoksesta, jonka mukaan ensihoitajat ja palomiehet varustellaan jatkossa luodinkestävillä kypärillä ja suojaliiveillä”. Muutos perustuu poliisin kanssa tehtyyn riskiarvioon. Varustusta tarvitaan, koska ”viranomaisiin kohdistunut väkivalta ja sen uhka antaa aihetta aiempaa tehokkaammalle suojautumiselle”.

EU:n läntisten maiden turvallisuustilanne on huono. Tästä kertoo useiden kaupunkien kaduille ilmestynyt näkymä raskaasti aseistetuista poliiseista ja sotilaista. Käytännössä useat Euroopan maat ovat sodanomaisessa tilassa, mutta eivät kykene tunnustamaan sitä julkisesti.

Itä-Euroopan osalta ei olla samanlaisessa tilanteessa, joka johtuu yksinkertaisesti siitä, että ne eivät ole noudattaneet [sosialistisen] kurjuuden logiikkaa, jonka mukaan tasa-arvo toteutuu vasta siinä vaiheessa, kun kaikilla valtioliiton kansalaisilla on yhtä turvaton olo.

Suomen osalta koko poliittinen ”turvallisuusrintama” EU-komissaarista ja presidentistä sisäministeriin ja Suojelupoliisin johtoon on kokoomuksen käsissä. Poikkeuksen linjasta tekee pääministeri, joka edustaa keskustaa. Heidän käsissään on päätös siitä, aloittaako Suomi rajavalvonnan. Rajan yli saapuu edelleen noin 450 laitonta tulijaa joka kuukausi. Ruotsi on turvallinen maa, joten käännyttäminen on mahdollista, jos tahtoa riittää. Toistaiseksi ei ole riittänyt.

EU-direktiivi ei estä rajavalvonnan aloittamista, jos sisäinen turvallisuus on uhattuna. Sisärajoja koskevan direktiivin luvun II artiklan numero 25 ensimmäisessä kohdassa lukee: ”…yleiseen järjestykseen tai sisäiseen turvallisuuteen kohdistuu jäsenvaltiossa vakava uhka, jäsenvaltio voi poikkeuksellisesti palauttaa rajavalvonnan kaikille sisärajoilleen tai niiden tiettyihin osiin rajoitetuksi, enintään 30 vuorokauden ajaksi tai, jos vakava uhka kestää pitempään kuin 30 vuorokautta, sen arvioidun keston ajaksi….”

Jos Suojelupoliisi kohottaa uhan kolmostasolle, tarkoittaa se korkeaa terrorismin uhkaa, joka puolestaan antaa selkeän oikeutuksen rajavalvonnan aloittamiselle.

Kummallista on, että Supo kohotti edellisen kerran uhkatasoa ennen Temppeliaukion kirkon oletettua iskua, joka ei toteutunut, mutta ei korottanut uhka-arviota Turun toteutuneen iskun jälkeen.

Uhan kroonistumisesta ja pahenemisesta kertovat kuitenkin kaikki toimenpiteet, joita yhteiskunnassa on tehty Turun iskun jälkeen, mutta Suojelupoliisi ei reagoi tasoa korottamalla. Täytyy muistaa, että Turun iskun tekijä ei kuulunut niiden noin 350 henkilön joukkoon, jotka ovat tarkemmassa seurannassa.

Ottaako Supo riskin siksi, että Suojelupoliisin johtaja (kok) toimii sisäministeriön (kok) ja EU-komissaarin (kok) ukaasien mukaisesti? Tällaista ajatusta ei voi välttää, kun seuraa sivusta tilanteen kehitystä.

Poliittinen johto vaikuttaa tehneen päätöksen, jonka mukaan kaikkien maailman ihmisten vapaa liikkuvuus eli pääsy Suomeen on tärkeämpi arvo kuin satunnaisen kantaväestön edustajan elämä.

Katolinen Soini, joka on koko poliittisen uransa puhunut elämän kunnioituksesta, vaikuttaa olevan samalla linjalla muun poliittisen johdon kanssa. Soinin motiivina lienee oma etu, jonka myötä hän on myynyt kaikki aiemmin häneen yhdistetyt merkittävät periaatteet.

Suomi elää sotien jälkeisen ajan surullisinta ja selkärangattominta aikaa, mitä tulee poliittisten päättäjien moraaliin ja omista kansalaisista huolehtimiseen.

EU:n, ahneuden ja omahyväisyyden kolmiyhteys on kansalaisnäkökulmasta ikävä yhdistelmä, joidenkin kohdalla jopa tappava.

 

Heikki Porkka ke 11.10. 23:20

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Hybridivaikuttamisesta ja manipulaatiosta

Klo 14:16.

Strasbourgilla ratsastaen

ke 12.12. 11:16

Ei mitään tekemistä islamin kanssa?

ti 11.12. 11:38

Yle, YK, islam, Viro ja GCM

ma 10.12. 10:56

Suojelua suomalaislasten elämää tuhoamalla

su 09.12. 12:43

Nollatoleranssi ja arvopohja

pe 07.12. 18:45

Facebook on uusi Stasi

pe 07.12. 14:50

Äärivasemmisto on valtiovallan suojeluksessa

pe 07.12. 12:15

Facebook - sananvapauden vihollinen

to 06.12. 21:53

Oulun seksuaalirikosvyyhti kertoo myös poliittisen johdon ja valtamedian rappiosta

ke 05.12. 13:53

blogit

Vieraskynä

Kirja-arvio: Kiinalainen juttu

su 18.11.2018 00:00

Juha Ahvio

Sananvapaus on uhattuna Suomessa

to 06.12.2018 13:01

Professorin Ajatuksia

Strasbourgin tapaus saattoi pelastaa Macronin

ke 12.12.2018 23:32

Jukka Hankamäki

Tapahtuneiden tosiasioiden edessä

ma 10.12.2018 23:34

Petteri Hiienkoski

Ylen sokeat politrukit "natsijahdissa"

pe 07.12.2018 05:29

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Afrikan tulevaisuus huumeiden varjossa

su 09.12.2018 15:21

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Suomen johto GCM pakokauhussa?

ke 12.12.2018 23:36

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Jani Toivola, vammaiset ja vihreä identiteettilässytys

to 20.09.2018 16:44

Heikki Porkka

Hybridivaikuttamisesta ja manipulaatiosta

to 13.12.2018 14:16

Olli Pusa

Länsimaiden perikato?

su 02.12.2018 22:56

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Yle asennekasvatuksen asialla

to 23.08.2018 14:57

Reijo Tossavainen

Agendatoimittajat turvautuvat jo natsien propagandajohtaja Göbbelsin oppeihin

la 08.12.2018 18:28

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Kieliparkamme on vaarassa

ke 12.12.2018 23:33

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40