Perussuomalaisten syrjäyttämisen taustalla liittovaltioprosessin kiirehtiminen?

"Väärät skeptiset mielipiteet työnnetään marginaaliin - nyt isketään armotta ja suljetaan vääräoppisten suut"

Kotimaa ma 12.06.2017 16:21
Euroopan keskuspankki, Frankfurt

Macronin menestys Ranskan parlamenttivaaleissa ja Perussuomalaisten johdon vaihtuminen Eu-kriittiseen nelikkoon sattuivat samalle viikonlopulle. 

"Presidentti Macronin oman puoluekyhäelmän saaman alustavan parlamenttivaalivoiton myötä EU:n yhdistymisessä koittaa aivan uusi aika. On syntymässä kahden parihevosen johtama valjakko, joka vie Unionin kohti tiukempaa federalisaatiota ja yhdentymistä. Saksa johtaa ja Ranska seuraa kiltisti. Tässä ydinreaktiossa toimitaan päättäväisesti. Uusi Barad-dur on pystytetty", analysoi dosentti Arto Luukkanen (Ps) blogissaan eilen illalla.

"Väärät skeptiset mielipiteet työnnetään marginaaliin - nyt isketään armotta ja suljetaan vääräoppisten suut. Suomen Perussuomalaisten puoluekokouksen henkilövalinnat sattuivat siinä mielessä 'onnekkaasti' ja 'epäonnisesti'. PS:n johto aiotaan syödä eurooppalaisen yhteistahdon ilmauksena - Aamiaiseksi."

Luukkasen mukaan Saksa ja Ranska tulevat vaatimaan euromyönteisiltä päättäjiltä selviä toimia kaikkia euroskeptisiä johtajia vastaan. Luukkanen arvioi sen tarkoittavan sitä, että Kokoomuksen "isot pojat"ovat ottaneet Petteri Orpon tiukasti syliinsä ja antavat nyt lähiopetusta siitä mitä pitää tehdä.

"Nyt pelataan härskisti. Jos luulitte, että jonkun puolueen demonisoinnin rajat on nähty, niin te ette tiedä mitään.", dosentti summaa.

Suomea aikanaan Euroopan unioniin puskeneen Sauli Niinistön näkyvä puuttuminen hallituskeskusteluihin saattaa poliittisten asiantuntijoiden mukaan myös viitata taustalla olevan Euroopan liittovaltiota tavoittelevan integraatioprosessin nopeaan kiihdyttämiseen.

Mikäli oletukset pitävät paikkansa, epämääräiset puheet "arvoista" ja "jakamattomasta ihmisoikeudesta" ovat näiden todellisten motiivien peittelyä.

Jukka Rahkonen ma 12.06. 16:21

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Voiko liberaali demokratia johtaa totalitarismiin?

pe 17.06. 14:45

Heikki Porkka

Kenen tai keiden valtaan suostut antamaan itsesi?

to 16.06. 12:28

Henna Kajava

PS torppasi maksullisen pysäköinnin laajentamisen Espoossa

la 11.06. 20:37

Tapio Puolimatka

Jay Bhattacharaya: Sulkutoimien laillinen, eettinen ja poliittinen merkitys. Keskustelu lordi Sumptionin kanssa

pe 10.06. 05:34

Olli Pusa

Suomen Nato-jäsenyydestä

ke 08.06. 13:12

videot