Blogi: Heikki Porkka, pe 17.02.2023 11:01

Jengirikollisuus puhuttaa - mielikuvapuolue kokoomus huijasi jälleen

 

Eduskunnan kyselytunnilla (16.2.2023) kokoomus kertoi olleensa jo pitkään huolissaan jengirikollisuudesta.

Ymmärrettävästi kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinosen esittämä väite, ”me kokoomuksessa olemme varoittaneet jengirikollisuuden noususta jo pitkään”, herätti hilpeyttä monien kansanedustajien keskuudessa.

Jengirikollisuudessa on suurelta osin kyse noudatetun maahanmuuttopolitiikan hedelmistä. Ja kuten hyvin tiedetään, tosiasiassa kokoomus on nimenomaan tukenut maahanmuuttopolitiikkaa, jonka myötä Suomeen on saapunut kahmalokaupalla potentiaalisia jengirikollisia.

Kokoomus on viime aikoina esittänyt toistuvasti johtajiensa suulla tarveharkinnan poistamista, joka tarkoittaisi käytännössä avoimia ovia kolmannen maailman edustajille.

Suomeksi sanottuna kokoomus haluaa edelleen kasvattaa sellaisten henkilöiden määrää, joilla on suuri potentiaali siirtyä jengirikollisuuden maailmaan.

Kokoomuksella on pitkä perinne haitallisen maahanmuuton tukemisessa. Seuraavassa on muutamia kokoomuksen maahanmuuttopoliittiseen toimintaan liittyviä lähihistorian asioita muistin virkistämiseksi.

Kokoomuksen taival kohti haitallisen maahanmuuton tukemista alkoi Harri Holkerin ajasta. Holkeri oli kokoomuksen puheenjohtaja, joka teki kokoomuksesta lopullisesti "Neuvostoliiton hyväksymän puolueen" ja hän esti myös niin sanotun somalipykälän kirjaamisen lakiin.

Presidentti Mauno Koivisto oli vahvasti somalipykälän takana. Hän kirjoitti muistelmissaan:

"Sanoin heille: 'Somalialaiset on syytä pysäyttää rajalle. Otetaan nimet ylös ja luvataan harkita. Todetaan, että Neuvostoliitto on turvallinen maa. Jos joku on eri mieltä, niin sitten riidellään'. Sanoin, että ellei näitä pysäytetä, miten sitten muitakaan."

Salassa laaditun pykälän voimalla Suomi olisi torjunut ensimmäisen somalien massarantautumisen ja oletettavasti lain käyttöönotolla olisi ollut vaikutusta myös tulevien vuosien maahanmuuttopoliittisiin ratkaisuihin.

Harri Holkerin tiedetään vastustaneen somalipykälän hyväksymistä. Toki pykälän hyväksymistä on vastustanut myös muutama muu eli riittävän moni, jotta pykälää ei koskaan otettu käyttöön, vaan luonnos haudattiin arkistoihin. Holkeri oli kuitenkin pääministerinä vastuullisin.

Holkerin munattomuuden seurauksena ensimmäinen somaliaalto – 160 somalia, valtaosa 20 – 25 –vuotiaita miehiä - rantautui Suomeen Neuvostoliitosta Georg Ots –laivalla helmikuun alussa vuonna 1991.

Vuonna 2008 kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen (kok) väitti, että Suomi tarvitsee satoja tuhansia maahanmuuttajia vuoteen 2020 mennessä. Lausunnon antaessaan Katainen oli keskustan Matti Vanhasen II hallituksen valtiovarainministeri.

Vuoden 2009 lokakuun lopussa sisäministeri Anne Holmlund (kok) piti Etelä-Suomen poliisipäällystöpäivillä puheen, josta seuraava lainaus:

"Turvapaikanhakijoiden määrä on viime vuosina noussut voimakkaasti ja turvapaikkahakemusten käsittelyajat ovat pidentyneet. Turvallisuusviranomaisten kannalta keskeinen haaste on maahanmuuttovastaisuuden vähentäminen …..”

Noin kuusi kuukautta aiemmin, huhtikuussa 2009, Aamulehti oli uutisoinut sisäministeri Holmlundin veljen hankkeesta, jossa vastaanottokeskusten perustaminen nähtiin alkuna uudenlaiseen liiketoimintaan, ”humanitaariseen logistiikkaan”. 24.4.2009 päivätyn artikkelin otsikkona komeili ”Yksityiset yrittäjät näkevät hyvän bisneksen pakolaiskeskuksissa”. Alaotsikkona oli ”Pakolaiskeskukset: valtion varmat vuokratulot houkuttavat”.

Kuriositeettina mainittakoon, että Suojelupoliisin nykyinen johtaja, kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikon serkku, Antti Pelttari (kok), oli sisäministeri Anne Holmlundin poliittinen valtiosihteeri vuodesta 2009 vuoteen 2011, jolloin hän siirtyi Suojelupoliisin johtajaksi. Pelttarin johtaman Supon maahanmuuttoa sivuava tiedotus- ja toimintapolitiikka on ollut turvallisuusnäkökohtia ajatellen hyvin outoa.

Supo ei muun muassa nähnyt mitään ongelmaa siinä, että Suomeen saapui islamilaisia radikaalisaarnaajia, joista osalla oli porttikielto moniin länsimaisiin sivistysvaltioihin. Supo ei myöskään reagoinut siihen, kun sille ilmoitettiin monesta suunnasta Turussa terrori-iskun toteuttaneen henkilön radikalisoitumisesta.

Kuinka paljon Supon vaakakupissa painoi kokoomuslainen maahanmuutto- ja monikulttuurisuusagenda, sitä on vaikea sanoa, mutta mikään salaisuus ei ole, että Supo on poliittinen poliisi.

Maaliskuun 19. päivänä vuonna 2010 Helsingin Sanomat valisti suomalaisia ulkoministeri Alexander Stubbin (kok) maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen liittyvillä kommenteilla ja mielipiteillä.

Helsingin Sanomat, lainauksia artikkelista:

"Suomen pitää olla kansainvälinen ja monikulttuurinen", ulkoministeri Alexander Stubb (kok) sanoo. Hänen mukaansa Suomessa vellova maahanmuuttokeskustelu on kääntynyt pahasti vinksalleen.

"Maahanmuuttokriittinen näkökulma, se ääripää, dominoi keskustelua. Keskustelu on liian yksipuolista. Siinä haiskahtaa rasismi, siinä haiskahtaa nationalismi, populismi ja ksenofobia (muukalaisviha). Se on hyvin vastenmielistä", Stubb sanoo.

Hän antaa tämän haastattelun omasta aloitteestaan. "Aihe on lähellä sydäntäni", Stubb perustelee ministerisalkkunsa ulkopuolisen aiheen kommentointia.

***

”KOKOOMUKSEN sisällä maahanmuuttokysymyksissä on ristivetoa. Kokoomuksen nuorten liiton puheenjohtajan Wille Rydmanin mukaan monikulttuurisuuden korostaminen on väärin. Rydmanin mukaan kiintiöpakolaisten ottamisesta pitäisi luopua.

Stubb tyrmää Rydmanin ajatukset täysin. "Joka puolueessa on rydmaneja. Heidän ajatuksillaan ei ole mitään tekemistä kokoomuksen maahanmuuttolinjan kanssa. Ei mitään", Stubb painottaa.

Hän ei osaa arvioida, kuinka paljon kannatusta Rydmanin ajamalla tiukalla linjalla on kokoomuksessa. "Uskon ja toivon, että mahdollisimman vähän. Ehkä promillen verran." ”

Vuonna 2011 kokoomus oli pääministeripuolue, kun hallitus helpotti kansalaisuuden saamisen ehtoja, vaikka ehtoja olisi todellisuudessa pitänyt kiristää esimerkiksi myöntämällä kansalaisuus aluksi vain ehdollisena koeajaksi.

Pääministerinä istui Jyrki Katainen ja valtiovarainministerinä Jutta Urpilainen (sdp).

Kokoomus oli mukana myös edellisissä hallituksissa (Vanhanen II, Kiviniemi), kun kansalaisuuslakia valmisteltiin.

SPR julkaisi vuonna 2013 MAVA-oppaan, pidemmältä nimeltään Maahantulovarautumisen opas järjestöille ja seurakunnille.

Euroopan Pakolaisrahastolta rahoitusta saaneessa MAVA-hankkeessa ovat olleet mukana esimerkiksi Maahanmuuttovirasto, sisäasiainministeriön maahanmuutto-osasto, sosiaali- ja terveysministeriö sekä Suomen Punainen Risti (SPR). Suomen hallituksessa ei ole voitu olla tietämättömiä asioiden etenemisestä. MAVA-hankkeen valmistelun aikana Suomen pääministerinä istui Jyrki Katainen.

MAVA-hanke ennakoi tulevaa Lähi-idän ja Afrikan ihmisvirtaa Euroopan eri kolkkiin.

Toukokuun 25. päivänä 2015 eli juuri ennen pakolaistulvan varsinaista alkamista Kuntalehti julkaisi uutisen, jossa luki seuraavaa: ”Sisäministeriön ohjeen mukaan laajamittaisen maahantulon varautumisessa majoituspaikkatavoite kaikkien ELY-keskusten alueella on yhteensä 80 000”.

Kunnilta edellytettiin tilojen etsimistä ja suunnitelmien sekä aiesopimusten tekoa mahdollista pidempiaikaista majoitusta varten.

Lehden artikkelissa kerrotaan lisäksi, että ”kuntia pyydetään nyt tekemään touko-kesäkuun aikana, viimeistään elokuussa aiesopimukset siltä varalta, että Suomessa alkaa laajamittainen maahanmuutto. Maahantulon ja pakolaisten sijoittamisen järjestelyn organisoinnissa on tarvittaessa mukana koko viranomaiskenttä: kuntien ohella sisäministeriö, ELY-keskukset, poliisi, puolustusvoimat sekä järjestöjä, muun muassa SPR”.

Petteri Orpon (kok) ja kumppanien väitteet siitä, että heinä-elokuussa 2015 alkanut massojen saapuminen tuli yllätyksenä, ovat täyttä puppua.

Kesäkuun puolessa välissä vuonna 2015 sisäministeri Orpo valehteli suomalaisille, että enemmistö EU:n sisäministereistä kannattaa taakanjakoa.

Taakanjako nousi esiin, kun Lähi-idästä ja Afrikasta virtasi EU:n ulkorajan kautta EU-alueelle tuhatmäärin turvapaikanhakijaksi ilmoittautuneita henkilöitä. Todellisuudessa vain kymmenen 28:sta jäsenvaltiosta kannatti taakanjakoa. Oikean tiedon kertoi saksalainen Welt-lehti.

Elokuussa vuonna 2015 alkoi Suomen rajojen yli vyöryä tuhatmäärin ihmisiä, jotka olivat vaeltaneet Suomen rajalle seitsemän turvallisen eurooppalaisen valtion kautta.

Schengen-sopimus ja Dublin-asetus olivat pelkkää vessapaperia, vaikka kokoomuspoliitikot olivat yhdessä punavihreiden kanssa toistuvasti väittäneet, että sopimuksia ja yhteisesti sovittuja sääntöjä tulee noudattaa.

Elokuussa 2015 sisäministeri Orpo totesi HS:n haastattelussa, että ”esimerkiksi pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia”.

Verkkouutisten 18.8.2015 julkaiseman artikkelin mukaan Orpo väitti lisäksi seuraavaa:

”– Olemme kansainvälisissä sopimuksissa mukana YK:n kautta ja EU:n jäseniä. Emme voi laittaa rajoja kiinni. On väärin väittää, että se on mahdollista.”

Orpo valehteli. Mikään YK:n tai EU:n sopimus ei kiellä rajan sulkemista, kun sisäinen turvallisuus on uhattuna.

Kaiken lisäksi EU-direktiivit olisivat sallineet ja itse asiassa ne jopa suosittelevat tulijoiden sijoittamisen suljetulle alueelle, mikäli heidän henkilöllisyydestään ja motiiveistaan ei voida olla varmoja. Ja kuten tiedetään, Maahanmuuttoviraston kertoman tiedon mukaan esimerkiksi vuoden 2015 noin 33 000 tulijasta vain 20 prosentin henkilöllisyys saatiin selville

Luku tarkoittaa, että sisäministeri Orpon piittaamattomuuden seurauksena pelkästään vuonna 2015 Suomessa vaelsi lähes 27 000 pääosin islamilaisesta maailmasta saapunutta henkilöä, joiden todellista henkilöllisyyttä ja motiivia ei tiennyt kukaan muu kuin tulija itse.

Seksuaalirikostilasto lähtivät syksystä 2015 alkaen rakettimaiseen nousuun, jonka lisäksi tulijat syyllistyivät monenlaisiin muihin väkivaltarikoksiin sekä varkauksiin. Seuraavina vuosina tulivat mukaan muun muassa henkirikokset, ryöstöt ja laittoman maahantulon järjestämiset.

Kaikesta huolimatta kokoomuksessa katsottiin, että Petteri Orpo on sopiva henkilö puolueen puheenjohtajaksi ja Suomen tulevaksi pääministeriksi, jos kokoomus voittaa vaalit. Vuonna 2016 Orpo syrjäytti Alexander Stubbin kokoomuksen puheenjohtajan ja valtiovarainministerin pallilta.

Pitkällä aikavälillä katsottuna vaikuttaa siltä, että kokoomus toteutti kahden kärjen politiikkaa.

Ensinnäkin puolueen taustahenkilöt suunnittelivat laajamittaisia bisneksiä pakolaispolitiikan siivellä, jonka myös toteuttivat SDP:n ja kokoomuksen yhteisenä toimintana Luona Oy:n puitteissa.

Toisaalta laittomien vapaata maahantuloa on epäilty halpatyövoiman tuottamiseksi.

Luona Oy:n alkuperäisessä hallituksessa istui tuttuja nimiä. Sanna Lauslahti (kok), kansanedustaja ja Espoon kaupunginvaltuutettu, Paavo Voutilainen (sdp), joka oli aiemmin Helsingin sosiaalijohtaja, Ulpu Iivari (sdp), entinen demariaktiivi ja silloinen viestintäkonsultti sekä Pasi Natri, joka on europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin (sdp) puoliso ja kokoomustoimiston entinen työntekijä.

Kauppalehden Luona Oy:sta 26.9.2015 julkaistun artikkelin mukaan ”Ulpu Iivari on sanonut että vastaanottobisnes on bisnestä siinä missä mikä muu tahansa”.

Raakaa poliittista peliä, jossa hallituksessa istuvat kokoomuslaiset takasivat poliittisella toiminnallaan bisneksen, jossa kupattiin miljoonia veronmaksajien rahaa kavereiden ja tovereiden taskuun.

Luona Oy:n vastaanottokeskustoiminta oli erittäin kannattavaa vuonna 2016. Suomen Kuvalehden artikkelin (12.9.2017) mukaan Luona teki 3,2 miljoonan euron voiton kolminkertaistaen liikevaihtonsa edellisvuodesta 52,8 miljoonaan euroon. Ennen vastaanottokeskustoiminnan aloittamista Luonan toiminta oli tappiollista.

Helmikuun 15. päivänä vuonna 2016 kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen kertoi Ylen aamutelevision lähetyksessä, että kokoomus aikoo vesittää hallituksen kaavaileman perheenyhdistämistiukennuksen.

Kokoomuksen tahtona oli jättää lakiin erilaisia ”porsaanreikiä”, jotka käytännössä vesittäisivät hallitusohjelmassa sovitun tiukennuksen.

Kesäkuussa 2016 Orpon tilalle sisäministeriksi siirtyi Paula Risikko (kok), joka esti hallitusneuvotteluissa sovitun perheenyhdistämistiukennuksen etenemisen. Risikon (ja kokoomuksen) asenne selvisi, kun perussuomalaisten Juho Eerola tiedusteli asiaa eduskunnan kyselytunnilla torstaina 23.2.2017.

Helmikuun 19. päivänä vuonna 2017 kansanedustaja Alexander Stubb julkaisi englanniksi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpille osoitetun tviitin, josta seuraavassa sanatarkka suomennos:

”Hyvä Donald Trump, Ruotsi on maahanmuuttoystävällinen, kansainvälinen ja liberaali maa. Yksi menestyneimmistä, rikkaimmista ja turvallisimmista paikoista maailmassa.”

Tosiasiassa Ruotsi oli jo tuolloin Euroopan ykkösvaltio a) raiskauksissa, b) autojen poltossa, c) ampumistapauksissa, d) kranaatti-iskuissa ja e) koulupaloissa.

Kaikilla edellä mainituilla asioilla on vankka yhteys Ruotsin noudattamaan maahanmuuttopolitiikkaan ja niin sanotun monikulttuurisen yhteiskunnan rakentamiseen. Monikulttuurisen yhteiskunnan rakentamisella tarkoitetaan käytännössä islamin voimakasta rantautumista länsimaiseen yhteiskuntaan. Ja kuten tiedetään, monikulttuurisen yhteiskunnan rakentaminen on epäonnistunut järkyttävällä tavalla kaikkialla Euroopassa, minne on suuntautunut runsaasti maahanmuuttoa islamilaisesta maailmasta.

Julkaisin Ruotsin edellä kerrotusta ”ennätystehtailusta” kertovan blogin 9.1.2018 otsikolla ”Monikulttuurinen Ruotsi on sotatanner”. Ja heti seuraavalla viikolla, 15.1.2018, edelliseen blogiin viittaavan ja sitä täydentävän tekstin otsikolla ”Ruotsi on ihmiselle EU:n vaarallisin maa”

Saksan luetuin media, iltapäivälehti Bild heräsi kolme ja puoli vuotta myöhemmin julkaisten 25.10.2021 artikkelin, jonka otsikkona oli ”Ruotsi on Euroopan vaarallisin maa”. 

Alla on suomennettu ote Bild-lehden artikkelista:

”Entinen pohjoismainen mallimaa on muuttunut todelliseksi painajaiseksi vuodesta 2005 lähtien. Murhien määrä on laskussa kaikkialla Euroopassa. Vain Ruotsissa se kasvaa tasaisesti. Tämän osoittaa muun muassa Ruotsin rikoksentorjuntakomitean Brottsførebyggande rådetin (BRÅ) tekemä tutkimus.

EU:ssa keskimäärin kahdeksan ihmistä miljoonaa asukasta kohden joutuu tappavan väkivallan uhriksi. Ruotsissa luku vuonna 2020 oli kaksitoista ihmistä miljoonaa asukasta kohden. Ampuma-aserikosten uhrien osalta ero Euroopan ja Ruotsin välillä on vielä suurempi. EU:ssa keskimäärin 1,6 ihmistä miljoonaa ihmistä kohti kuolee ampumahaavoihin – Ruotsissa luku on neljä, lähes kolme kertaa enemmän.

Ero kasvaa entisestään, jos tarkastellaan vain 20–29-vuotiaiden ikäryhmää. Useimmissa EU-maissa luku on nollasta neljään ampuma-aseella tapettua uhria miljoonaa asukasta kohden. Ruotsissa sen sijaan kuolee 18 ihmistä miljoonaa asukasta kohden. Toisella sijalla on Alankomaat, jossa on myös "vain" kuusi kuolemantapausta 20–29-vuotiaiden ikäryhmässä miljoonaa asukasta kohden.”

Lisäksi tiedetään, Ruotsin poliisin kertomana, että maassa on yli 60 laajaa kaupunkialuetta, joilla poliisi ei kykene takaamaan kansalaisten turvallisuutta riittävällä tavalla. Alueita terrorisoivat pääosin maahanmuuttajataustaisten muodostamat jengit, jollaisia on viime vuosina syntynyt myös Suomeen pääkaupunkiseudulle ja Turkuun, mahdollisesti myös muutamiin muihin suurempiin kaupunkeihin.

Stubbin Yhdysvaltain presidentille osoittama tviitti oli emävale ja kertoi ainoastaan siitä, kuinka sokeaksi ihminen voi tulla, kun hän uskoo vankasti utopistiseen ideologiaan, jonka mukaan länsimaista yhteiskuntaa vihaavan ja vieroksuvan sekä naisia alistavan kulttuurin edustajat sujahtavat ilman vakavia ongelmia yhteiskunnan lait ja säännöt hyväksyviksi humaaneiksi ihmisiksi.

Helmikuussa 2018, vain päivää ennen sisäministeriksi siirtymistään, kokoomuksen Kai Mykkänen kertoi olevansa valmis kymmenkertaistamaan Suomen pakolaiskiintiön.

Ja kuten tekstin alussa kerroin, kokoomus on toistuvasti vaatinut tarveharkinnan poistamista eli avoimia ovia kolmansista maista saapuvalle maahanmuutolle.

Mikäli kokoomus onnistuu tavoitteessaan, tarkoittaa se lisää levottomuuksia [kuten Ruotsissa] ja tarkoittaa se myös ankeita aikoja suomalaisille duunareille.

Kokoomus puhuu työperäisestä maahanmuutosta, mutta tarkoittaa todellisuudessa halpatyövoimaa, joka puolestaan luo lisärasitteita valtiontaloudelle.

Kokoomuksen malli on käytännössä pyramidihuijaus, jonka maksajina toimivat kaikki veroa maksavat kansalaiset ja yritykset. Aina otetaan uusi erä halpatyöntekijöitä, kun entiset hoksaavat, että Suomessa voi elää vallan hyvin yhteiskunnan siivellä.

Haitallisen maahanmuuttopolitiikan kannatus on ollut kokoomuksessa vahvaa ainakin parin vuosikymmenen ajan.

Lisäksi on syytä muistaa, että kokoomus on täysin kontallaan Brysselin komission edessä.

Kokoomus kannattaa vihreiden tavoin täysin avoimesti kaiken merkittävän päätösvallan siirtoa Brysseliin

Käytännössä kokoomuksen kanta tarkoittaa, että se ei kannata Suomen itsemääräämisoikeutta / itsenäisyyttä. Aika nopeasti on aiemmin varsin voimallisesti itsenäisyyttä vaalinut puolue valahtanut toiseen ääripäähän.

Kun motiivina vaikuttaa olevan ainoastaan mammonan tavoittelu ja päällimmäisenä luonteenpiirteenä ahneus, seuraa siitä ikävä lopputulos kaikille niille, jotka arvostavat aitoa vapautta ja haluavat pitää Suomen sisäisistä asioista päättämisen omissa käsissä.

Heikki Porkka pe 17.02. 11:01

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

EU-vaalit, maahanmuutto, monikulttuurisuus ja poliittinen vastuu

pe 07.06. 10:17

Islamofobia, Yle, SDP, punavihreät ja Iltalehti

ti 04.06. 17:17

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

blogit

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04.2024 17:57

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06.2024 22:26

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04.2024 15:30

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06.2024 11:03

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05.2024 08:02

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06.2024 10:23

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44