Blogi: Heikki Porkka, to 10.02.2022 19:22

Poliisin määrärahoista ja luottamuksesta

 

Poliisin rahapulasta puhutaan jälleen kerran. Poliisin rahoitus on hallituksen ja eduskunnan vastuulla, mutta juuri nyt ei ole kiinnostavaa pohtia sitä, mitkä puolueet ovat tähän mennessä toimineet siten, että poliisitoimen rahoitus on Suomessa täydellisen jälkeenjäänyttä. Taitaa nimittäin olla niin, että yksikään vuoden 2019 vaaleissa parlamenttiin valittu eduskuntapuolue ei saa tältä osin puhtaita papereita, jos historiaa ryhdytään penkomaan suurennuslasin avulla.

Järkevintä on tällä hetkellä miettiä millä tavoin poliisille suunnattua rahasummaa saadaan kasvatettua siinä määrin, että poliisien määrä nousee riittävän suureksi.

Eurostatin taulukossa on verrattu poliisien määrää 100 000 asukasta kohti. Luvut edustavat vuosien 2017 – 19 keskiarvoa.

Ylivoimaisena hännänhuippuna on Suomi. Taulukon perusteella voidaan sanoa, että Suomessa on eurooppalaisittain poikkeuksellisen vähän poliiseja.

EU-maiden keskiarvo on noin 340 poliisia / 100 000 asukasta. Suomen vastaava luku on noin 130 poliisia.

Koska tässä tekstissä kirjoitetaan hetken päästä suurista rahasummista, seuraavassa Sanna Marinin feministihallitukselle tiedotus [koska epäilen useiden ministerien kykyä erottaa miljoona ja miljardi toisistaan], joka kuuluu näin:

yksi miljardi on 1 000 miljoonaa (miljardi = 1 000 000 000).

Vertailun vuoksi, tosin ei poliisin osalta. Yhdellä miljardilla voidaan työllistää 20 000 sote-alan ammattilaista vuosittain.

Neljällä miljardilla, joka vapautuisi, mikäli hukkaan menevä kehitysapu lopetettaisiin ja humanitaarinen maahanmuutto pysäytettäisiin kokonaan, paikataan paitsi sote-sektorin määrärahavaje, voidaan lisäksi kohdistaa reilusti apua esimerkiksi nuorille suunnattuun mielenterveystyöhön ja moneen muuhun akuuttiin ongelmaan, jonka parissa kantaväestö Suomessa painii.

Tällaisesta summasta lohkeaisi riittävästi rahaa myös poliisin tarpeisiin, mutta toistaiseksi kaikki hallitukset ovat katsoneet kaukaisten maiden asukkaat ja kehitysmaalaisten tulon Suomeen tärkeämmiksi kohteiksi kuin esimerkiksi suomalaiset vanhukset, nuoret (mielenterveysongelmat kasvavat jättivauhdilla, rahaa ei ole), poliisit, pelastustoimi ja vammaiset.

Asiat ovat vastakkain, kun valtion budjetista jaetaan rahaa. On itsepetosta väittää, että eivät ole.

Vuoden 2021 budjetissa poliisin määräraha oli 806,1 miljoonaa euroa (806 100 000 €).

Vertailun vuoksi, kehitysmaille budjetoitiin samana vuonna yli miljardi euroa, tarkalleen ottaen 1 257 000 000 euroa, joka on lähes puoli miljardia, 450 900 000 euroa enemmän kuin Suomen poliisille osoitettu vuosibudjetti.

Kehitysavun voimalla suomalaiset veronmaksajat tukevat omaa kansaansa alistavia diktaattoreita, jotka kasvattavat valtaansa ja lompakkonsa paksuutta suomalaispoliitikkojen typeryyttä ja omahyväisyyttä hyväksi käyttämällä.

Toisin kuin moni kuvittelee, kehitysapu on tehotonta eikä se yleensä vähennä köyhyyttä, vaan lisää sitä. Tästä huolimatta esimerkiksi Pekka Haavisto (vihr) on niittänyt mainetta hyvänä ihmisenä, vaikka todellisuudessa hänen kaltaisensa hyödylliset idiootit kasvattavat suosimallaan rahanjaolla kohdemaiden hirmuvaltaa sekä kiihdyttävät Eurooppaan suuntautuvaa haitallista maahanmuuttoa, kuten Ghanan presidentti osuvasti totesi puheessaan Ranskan presidentti Emmanuel Macronille

Kehitysapuakin merkittävämpi summa uppoaa vuosittain humanitaariseen maahanmuuttoon, jonka voimalla Ruotsista on kehittynyt asukkailleen Euroopan vaarallisin valtio. Ruotsi on Euroopan ykkönen raiskauksissa, ampumistapauksissa ja kranaatti-iskuissa sekä tahallaan sytytettyjen koulupalojen ja autojen polton osalta.

Humanitaarisen maahanmuuton vuosittaiset kustannukset ovat Suomessa ainakin kolme miljardia euroa (3 000 000 000 €). 

Suomi seuraa humanitaarisen maahanmuuton yhteiskuntarauhaa pahasti järkyttävien seurausten osalta Ruotsin jalanjäljissä, kuten jokainen älyssään oleva suomalainen on voinut viime vuosina konkreettisesti havaita.

Viimeisen parin päivän aikana on puhuttu väkivaltaisten etnojengien toiminnasta, jonka juuret ovat median ja viranomaisten mukaan gangsta-rapissa ja syrjäytymisessä.

Selittely mediassa ja viranomaisten suunnassa on samaa tasoa kuin se on ollut vuosien ajan Ruotsin virallisten instanssien kohdalla. Totuuden väistelyä, koska pelätään rasistileimaa.

Ruotsissa ovat lamput syttyneet jo joidenkin päättäjien pääkopassa, mutta karvas totuus lienee se, että Ruotsi ei enää välty entistä vakavammilta seurauksilta tulevien vuosikymmenten aikana.

Suomen poliittisessa johdossa ja viranomaisten piirissä ei edelleenkään kyetä myöntämään, että väkivaltainen ongelmien selvittely liittyy olennaisesti lähi-itäläiseen ja pohjoisafrikkalaiseen ongelmanratkaisukulttuuriin.

Alueiden islamilaisissa valtioissa, joissa elämä määrittyy koraanin ja islamilaisen sharialain pohjalle, sivistyksen taso ei päätä huimaa. Vitsan, viidakkoveitsien, pommien ja aseiden käyttöä ei kaihdeta, kun ongelmat astuvat eteen. Itsenäistä ja vapaata elämää kaipaavien naisten kuoliaaksi kivitystä unohtamatta.

Kun Suomen poliittiselta johdolta kysytään mistä saadaan rahat kasvaviin menoihin, löytää keskustan vahvistama sosialistihallitus aina varman konstin - korotetaan veroja.

Kokoomus puolestaan on valmis leikkaamaan, mutta kohdistaa leikkaukset yleensä sektoreille, joissa leikkausten kohteena on kantaväestö.

Yksikään muu puolue kuin perussuomalaiset ei ole valmis leikkaamaan kovalla kädellä kehitysapua ja humanitaariseen maahanmuuttoon kytkeytyviä massiivisia rahavirtoja, vaikka juuri niistä olisi mahdollisuus siirtää satoja miljoonia tai jopa miljardeja euroja oman kansan hyväksi.

Yhteiskunnan turvallisuudesta vastaava poliisi tarvitsee lisää rahaa, se on täysin selvä asia, mutta poliisin toiminnassa on myös piirteitä, jotka herättävät yhä enemmän hämmästystä.

On merkillistä, että samaan aikaan, kun kerrotaan akuutista rahapulasta, poliisilla on varaa tuhlata valuuttaa tyhjää jauhaviin dialogipoliiseihin. Heistä näkyvin on ylikomisario Jari Taponen, jonka kommentointi sosiaalisessa mediassa herättää toistuvasti hämmästystä nimenomaan siksi, että se ei vastaa todellisuutta, jonka kansalaiset ympärillään aistivat ja näkevät.

Lisäksi Taponen on kirjannut julkisuuteen erittäin kyseenalaisia kommentteja liittyen terroristeihin ja etnojengeihin, joiden olemassaolon hän on kieltänyt useaan otteeseen.

Perin kummallista on myös se, että Helsingin poliisijohto esitti vielä viime keväänä väitteen, jonka mukaan jengejä ei ole olemassa. Pakottiko sisäministeriö sanomaan vai onko Helsingin poliisijohto oikeasti niin kuutamolla todellisuudesta, ettei se tiedä mitä ympäristössä tapahtuu?

Viimeisin barometri kertoo, että kesällä 2015, Petteri Orpon (kok) sisäministerikaudella valitun Poliisihallituksen poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen ja tällä hetkellä äityislomalla olevan sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) aikana kansalaisten luottamus poliisiin on heikennyt.

Varsinkin erittäin paljon poliisiin luottavien määrä oli selkeästi vähentynyt. Tämä ei ole mikään ihme, sillä nähtävästi sisäministeriön pakottamana poliisi satsasi suuren määrän henkilöstöä kyttäämään netin vihaista puhetta. Sisäministeriö aloitti tällä tavoin laajamittaisen sananvapauden rajoittamisoperaation, jonka ilmiselvänä tarkoituksena oli pelotella kansalaiset hiljaisiksi. 

Puhuttiin jopa muutamista kymmenistä poliiseista, jotka könöttivät tietokoneruudun ääressä valvomassa kansalaisten kommentointia.

Melko orwellilaiseen totalitarismiin viittaavaa menoa, jolla heikennettiin varmuudella poliisin kenttätyöskentelyä ja kansalaisten poliisia kohtaan kokemaa luottamusta.

Poliisihallitus vaaransi lisäksi kansalaisten – erityisesti tyttöjen ja naisten - turvallisuutta lähettämällä kaikille poliisilaitoksille syksyllä 2015 ohjeistuksen, jonka mukaan rikoksesta uutisoitaessa ei mainita epäillyn asemaa turvapaikanhakijana

Kuinka moni tyttö tai nainen koki tämän seurauksena kohtalonsa seksuaalirikoksen uhrina? Kuten tiedetään, ajankohtana, jolloin ohjeistus lähetettiin, lokakuun puolivälissä 2015, Poliisihallituksessa tiedettiin jo varmuudella, että ”turvapaikanhakijat” olivat jo siihen mennessä syyllistyneet lukuisiin seksuaalirikoksiin.

Äärimmäisen halveksuttavaa ja vastuutonta toimintaa viranomaistaholta, jonka tehtävänä pitäisi olla kansalaisten mahdollisimman turvallisen elämän takaaminen. Poliisihallitus yritti väärentää todellisuutta, kuten orwellilaisessa totalitarismissa on tapana tehdä, kun pyritään haluttuun lopputulokseen.

Poliisi tarvitsee juuri nyt kipeästi lisää rahaa, selvä se, mutta samaan aikaan sisäministeriössä ja Poliisihallituksessa olisi hyvä tehdä suursiivous poistamalla kummastakin virastosta henkilöt, jotka yllyttävät kentällä toimivaa poliisia salaamaan todellisuutta aiheuttaen samalla ongelmia rauhaa rakastaville kansalaisille, jotka ovat ainakin aiemmin luottaneet siihen, että poliisi pyrkii tiedotuksellaan ehkäisemään rikollisuutta sen sijaan, että estää oikean tiedon saannin turvallisuuteen liittyvissä asioissa.

Heikki Porkka to 10.02. 19:22

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

Mitä Yle ei kerro, se sinun on syytä tietää antisemitismiin, homovihaan ja Ranskan mellakoihin liittyen

ti 04.07. 10:05

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Vaihtoehdot moninapaisessa maailmassa

ti 06.06.2023 16:58

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02.2024 11:36

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44