Blogi: Heikki Porkka, ti 11.01.2022 14:49

Sosialistien ja Restelin röyhkeys, Suuri nollaus (Great Reset) - enteitä totalitarismin noususta?

 

”Et omista mitään. Ja olet onnellinen.” Lausepari löytyy Klaus Schwabin perustaman ja johtaman WEF:n, Maailman talousfoorumin (World Economic Forum) vuonna 2016 julkaisemasta kampanjamainoksesta, josta löytyy näyte Australian skynews-videon kohdasta 2:06 – 2:24.

Uskooko joku aidosti sanoihin, joiden takana seisoo osa maailman talouseliitistä, jolla on vahva kytkös useiden valtioiden poliittiseen johtoon? Että ihminen on onnellinen, kun ei omista mitään, on puilla paljailla ja jonka ainoana toivona on, että valtion tai valtioiden liiton johtajat ovat armollisia?

Aivan kuten kommunismissa, jossa kukaan ei omista mitään, vaan kaikkea hallitsee poliittinen eliitti, joka valvoo kaikkea sekä tekee puolestasi päätökset ja tarkkailee elämääsi kaikkialla, missä se suinkin on mahdollista.

Entä mitä yhtäläisyyttä Great Resetiin liittyen voi nähdä suomalaisen Tradekan omistaman Restel-ravintolaketjun toiminnassa? Tähän aiheeseen palaan Tradeka-Restel –katsauksen jälkeen.

SDP:n ja Vasemmistoliiton hallitseman Osuuskunta Tradekan omistaman Restel-ravintolaketjun nettisivuille ilmestyi joulukuun (2021) viimeisellä viikolla seuraava ilmoitus:

”Laajennamme Hemingway´s- ja Wanha Mestari -ketjuja ja haemme uusia liikepaikkoja kautta Suomen. Olemme erityisen kiinnostuneita ostamaan ravintola-alan liiketoimintoja: pubeja, ravintoloita ja vastaavia.”

Tradekan hallituksen puheenjohtaja on Eero Heinäluoma (sdp), varapuheenjohtajina istuvat Mikko Raudaskoski (vas) ja Miia Nahkuri (sdp).

Heinäluoma on EU:n sosialistiryhmää (S&D) edustava meppi sekä Sosialistisen Internationaalin varapuheenjohtaja, Raudaskoski Oulun kaupunginvaltuuston vasemmistoliiton ryhmää johtava eläkeläinen ja Nahkuri Riihimäen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Sivuhuomiona mainittakoon, että Suomen SDP on ainoa pohjoismainen demaripuolue, joka ei ole eronnut Internationaalista. Norjan työväenpuolue erosi vuonna 2016, Ruotsin, Tanskan ja Islannin demarit vuonna 2017, kuten teki myös Viron sosialidemokraattinen puolue.

Edellä mainittujen henkilöiden lisäksi Tradekan hallituksessa istuvat muun muassa eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä (sdp) ja ex-kansanedustaja, poliisivihastaan sekä velkoja ei tarvitse maksaa –lausunnostaan tunnettu Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas).

Puheenjohtajat mukaan lukien Tradekan hallitukseen kuuluu yhteensä 22 jäsentä, jotka kaikki ovat kytköksissä joko demaripuolueeseen (sdp) tai vasemmistoliittoon (vas).

Tradekan 85-jäsenisessä edustajistossa istuvat muun muassa seuraavat ”syrjäytyneiden ja vähävaraisten ystävät”, kuten vasemmistopoliitikkojen sananparteen usein kuuluu:

Maria Guzenina, Antti Lindtman, Tuula Väätäinen, Anneli Kiljunen, Matias Mäkynen ja Jukka Gustafsson sdp:n eduskuntaryhmästä, Johannes Yrttiaho, Jari Myllykoski, Aino-Kaisa Pekonen ja Merja Kyllönen vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä.

Entisiä kansanedustajia Tradekan edustajistossa ovat ainakin Mikko Rönnholm (sdp), Antti Vuolanne (sdp), Lasse Lehtinen (sdp), Pilvi Torsti (sdp), Jouni Backman (sdp), Eila Tiainen (vas), Anne Huotari (vas) ja Marjatta Stenius-Kaukonen (vas).

Yksityisyrittäjyyttä maan tasalle lanaamaan pyrkivän Tradekan edustajistossa istuu edellisten lisäksi myös muita valtakunnallisesti tunnettuja nimiä, kuten ex-uimari Jani Sievinen (sdp) ja ex-jalkapalloilija Jukka Ikäläinen (sdp).

SDP ja Vasemmistoliitto ovat Sanna Marinin johtamassa vasemmistohallituksessa, jonka aikana yksityisten omistajien ravintolabisnes on ajettu ahtaalle. Osa yksityisten tahojen omistamista ravintoloista on joutunut laittamaan lopullisesti lapun luukulle, osa sinnittelee edelleen hallituksen edistämien rajoitusten määräämässä tahdissa.

Tradekan omistaman Restel-ketjun etusivulla ollut ilmoitus katosi, kun useat tahot, poliittiset ja ei-poliittiset henkilöt, nostivat asian esiin sosiaalisessa mediassa.

Selvää on, että Restel (Tradeka) pyrkii käyttämään hyväkseen yhteiskunnallista tilaa, joka on syntynyt ja synnytetty Marinin hallituksen koronapolitiikan voimalla.

Vasemmistopoliitikot hyötyvät monin tavoin Restelin menestyksestä, sen sijaan yksittäisten ravintoloiden hyvä menestys ei kasvata poliittisen päättäjän valtaa tai pankkitilin saldoa.

Tiistaina 22.9.2020 pidetyn Osuuskunta Tradekan varsinaisen edustajiston jatkokokouksen pöytäkirjasta ilmenevän tiedon mukaan hallituksen puheenjohtajalle (Heinäluoma) maksetaan kuukausittain 1550 euroa, varapuheenjohtajille (Raudaskoski, Nahkuri) 1250 euroa kuukaudessa. Hallituksen muut jäsenet (mm. Arhinmäki ja Ojala-Niemelä) joutuvat tyytymään kuukausittaiseen 700 euron ”apurahaan”.

Mutta ei tässä vielä kaikki, sillä kaikille puheenjohtajille ja hallituksen jäsenille maksetaan lisäksi 550 euron korvaus jokaisesta kokouksesta, jossa he ovat läsnä.

Huomionarvoista on, että Tradekan edustajisto korotti korona-ajan keskellä kaikkia palkkioita 100 – 150 euroa, joka viittaa siihen, että Marinin hallituksen ravintolatoimintaa kurittava sulkupolitiikka ei ole heikentänyt Tradekan ja sen alaisuudessa toimivien organisaatioiden taloutta merkittävällä tavalla, kuten on käynyt useiden yksityisomisteisten ravintolayritysten kohdalla.

Jotta Tradekan edustustonkaan jäsenille ei tullut paha mieli, edustajisto (85 henkilöjäsentä) päätti 22.9.2020 korottaa myös omaa kokouspalkkiotaan sadalla eurolla, 450 eurosta 550 euroon / kokous.

Tradeka on jakanut reippaalla kädellä vaalirahaa ja puoluetukea SDP:lle ja Vasemmistoliitolle, jonka lisäksi runsaskätistä avustusta on herunut vasemmistopuolueisiin sidoksissa oleville organisaatioille, kuten Kalevi Sorsa –säätiölle ja Vasemmistofoorumille. Edellä mainittujen lisäksi Tradeka on muun muassa tukenut kymmenillä tuhansilla euroilla kommunistien hankkeita sekä antanut avustusta murha-aatteen isän Karl Marxin Pääoma-teoksen uudelleen julkaisulle.

Vasemmistopuolueiden Tradekan kautta harjoittama toiminta edustaa puhdasta poliittista korruptiota, jota jokainen Tradekan / Restelin palveluja käyttävä kansalainen tukee tietoisesti tai tietämättään. Restel Oy:n omistamat ravintolaketjut ja ravintolat on luetteloitu Wikipedian artikkelin loppuosaan.

Restel Oy:n lisäksi Osuuskunta Tradekan alaisuuteen kuuluvat Lehtipiste Oy, A-katsastus Oy, Tradeka-sijoitus Oy, Med Group (Onni) ja Tradeka-Yhtiöt Oy.

Vastikään (10.1.2021) julkaistu uutinen kertoo, että Restel on ostanut Hangon Makaronitehtaan ja Classic Pizza Ravintolat. Restelin uusin kaappaus pitää sisällään 23 ravintolaa.

Näin se homma (punaisten poliitikkojen taloudellinen tukiryhmä) kasvaa samalla, kun Restel on entistä selkeämmin ravintola-alan suurin toimija.

Edellä kerrottujen faktojen perusteella saattaa syntyä mielikuva poliittisesta punaklikistä, joka edistää eduskunnasta käsin yksityisomistuksessa olevien ravintoloiden tuhoa ja ajautumista poliitikkojen johtamien korporaatioiden, kuten Tradekan [ja S-ryhmän] syliin.

Entä millä tavalla Tradekan / Restelin toimintaa voidaan pienessä mittakaavassa rinnastaa Maailman talousfoorumin ajamaan (WEF = World Economic Forum) Great Resetiin, Suureen nollaukseen, jota WEF:n alaisuudessa toimiva Young Global Leaders –yhteisö tukee?

YGL (Young Global Leaders) –verkosto on syytä mainita tässä yhteydessä, sillä sen jäsenistö pitää sisällään useita suomalaisia. Aktiivipoliitikoista ja ex-poliitikoista YGL-verkoston jäseniä ovat ainakin Sanna Marin (sdp), Annika Saarikko (kesk), Jyrki Katainen (kok), Pia-Noora Kauppi (kok), Alexander Stubb (kok) ja Sanni Grahn-Laasonen (kok), joiden lisäksi verkoston jäsenten nimilistalta löytyvät muun muassa Kataisen hallitukselta varsin avokätisesti rahaa saanut filosofi Pekka Himanen sekä tekoälyn parissa työskentelevä Tero Ojanperä ja peliyhtiö Supercellin Ilkka Paananen.

Young Global Leadersin suomalaisten poliitikkojäsenten osalta on varsin selvästi nähtävissä, että koulutettavaksi on valikoitunut henkilöitä, jotka - he itse ja heidän puolueensa – ovat valmiita kansallisvaltioiden alasajoon (rajat auki) ja vallan keskittämiseen (kaikki merkittävä valta Brysselin komissiolle).

Ulkomaisista poliitikoista on YGL:n yhteydessä syytä mainita Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg, joka totesi keväällä 2015, että Suomen pitäisi ”vapauttaa maahanmuuttopolitiikkaansa” talouskasvun edistämiseksi. Borg on ollut todella aktiivinen WEF-toimija, hänen käsialaansa on foorumin julkaisema erikoisraportti vuoden 2016 riskitekijöistä

Borg edustaa poliittisesti kokoomuksen sisarpuolue Moderaatteja, jonka vallassaolon aikana Ruotsi toteutti aiempaa tuhoisampaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Marraskuun 6. päivänä 2012 Tukholman yliopistossa pitämänsä luennon yhteydessä Moderaattien tuolloinen puheenjohtaja Fredrik Reinfeldt paljasti vuoden 2010 valtiopäivävaalien jälkeen vihreiden kanssa tehdyn avoimien ovien maahanmuuttosopimuksen johtuneen siitä, että ruotsalaisille haluttiin osoittaa Ruotsidemokraattien äänestämisen johtavan vain entistä massiivisempaan maahanmuuttoon. Reinfeldtin järjetön kosto-operaatio perustui vuoden 2010 vaalitulokseen Ruotsidemokraattien ylitettyä ensimmäistä kertaa äänikynnyksen saatuaan 20 edustajaa parlamenttiin.

Suomessa kokoomus ja vihreät ovat ykköspuolueita, mitä tulee EU:n liittovaltiokehityksen ja totaaliavoimien rajojen (yksi WEF:n päämäärä) politiikan tukemiseen. Petteri Orpon (kok) toiminta sisäministerinä vuoden 2015 invaasiossa on hyvässä muistissa ainakin niiden kymmenien tuhansien suomalaisten mielessä, jotka joko itse tai joiden läheiset joutuivat kärsimään sisäministeri Orpon ja Sipilän hallituksen vastuuttoman politiikan seurauksena.

Orpo väitti vuonna 2015, että kansainväliset sopimukset velvoittavat Suomen vastaanottamaan pääosin Lähi-idän muslimivaltioista saapuneita henkilöitä (merkittävä osa taistelukuntoisia miehiä, joista osa oli sotilaskarkureita, osa poliiseja), joiden motiiveista ja taustoista ei todellisuudessa tiedetty mitään, vaikka sisäministeriön kansliapäällikkönä istunut Päivi Nerg toisin väitti (valehteli).

Orpo(kin) valehteli, sillä nimenomaan kansainvälisten sopimusten (Schengen-sopimus ja Dublin-asetus) mukaan Suomi olisi voinut käännyttää kaikki Ruotsista Suomeen pyrkineet henkilöt.

Ainoat merkittävät suomalaispoliitikot, jotka vastustivat äänekkäästi Orpon noudattamaa linjaa, olivat perussuomalaisten Jussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari. Oppositiossa istuneiden vihervasemmistolaisten kansanedustajien mielestä Orpo oli Sipilän hallituksen paras ministeri.

Sipilän hallituksen aikana eduskunnassa ja hallituksessa korostettiin arvoja ja ihmisoikeuksia, tosin näkökulma oli kovin suomalaisvastainen, kun ajattelee millaisia seurauksia orpolaisella maahanmuuttopolitiikalla on ollut.

Jonkinlaisesta väkivallan ja rikollisuuden arvostuksesta ja suomalaisvastaisuudesta kertonee se, että Orpo kertoi medialle tammikuussa 2019 tiedostaneensa vuoden 2015 maahanmuuttopolitiikan mukanaan tuomat riskit.

Sipilän hallituksen ja EU:n noudattama maahanmuuttopolitiikka sekä YK:n Agenda2030 tukevat WEF:n tavoitteita, joiden myötä itsenäisten valtioiden asema heikkenee radikaalisti. EU:n liittovaltiotavoite, jota useat Suomen eduskuntapuolueet (kok, sdp, kesk, rkp, vihr) edistävät tietoisesti, palvelee sekin osaltaan WEF:n toivomaa linjaa.

Huomionarvoista on, että vuoden 2015 invaasion hetkellä Suomen EU-komissaarina istui Jyrki Katainen (kok). Hän ei jättänyt missään vaiheessa epäselväksi tavoitettaan, jonka mukaan Suomen täytyy vastaanottaa massiivisesti maahanmuuttoa, jolla kokoomuksen, keskustan, rkp:n ja vihreiden sekä Suomen entisten työväenpuolueiden (sdp, vas) edustajat tarkoittavat yleensä halpatyövoiman tuontia, vaikka väittävät tarkoittavansa erityisosaajia.

YGL:n toimintaa kaitsevan WEF:n suomalaisia aktiiveja ovat esimerkiksi islamilaista Turkkia EU:n jäseneksi väen vängällä puskenut Olli Rehn (kesk), jonka massamedia pyrkii nostamaan Suomen seuraavaksi presidentiksi.

Rehnin roolia WEF:n ja Uuden maailmanjärjestyksen tavoittelun puitteissa suomalainen media ei liiemmin esittele, mutta talousfoorumin omien sivujen avulla voi tutustua siihen, kuinka innokas keskittämispolitiikan ystävä Brysselin Bobrikoviksi aikoinaan kutsuttu toveri Rehn lopulta on.

WEF-aktiivina voidaan pitää myös Nokian ex-johtajaa, entistä Keskustapuolueen aktiivia Jorma Ollilaa, joka on esittänyt seurantalaitteiden asentamista autoihin.

F-Securesta ja Nokiasta tutun Risto Siilasmaankin nimi löytyy WEF:n nettisivuilta.

Presidentti Sauli Niinistö on vieraillut talousfoorumin Davosin tapaamisessa vuonna 2016, jonka jälkeen hän on muutamaan otteeseen lausunut julkisuudessa sanat Uusi Maailmanjärjestys, jolla viitannee Schwabin unelmaan maailmasta, jossa kukaan ei omista mitään ja jossa kaikki ovat siksi niin onnellisia!! 

Viime vuoden (2021) marraskuussa WEF kokoontui Dubaissa, jossa keskustelua kävivät muun muassa Klaus Schwab ja Arabiemiraattien kabinettiministeri Mohammad Abdullah Al Gergawi. Arabiemiraattien kabinettiministeriön päätehtävät ovat pääministerin, hallituksen ja ministerineuvoston sekä erilaisten komiteoiden ja neuvostojen toiminnan tukeminen.

Schwabin ja Al Gergawin keskustelussa nousi esille kaikkien hallintojen yhdistäminen samalle päätöksentekofoorumille. Lisäksi puhuttiin muun muassa kaikkien kansojen rauhaisasta rinnakkaiselosta riippumatta siitä, mitä etnistä tai uskonnollista taustaa kukin edustaa.

Yllä olevien kappaleiden sisältö (ei omistusta, kaikki onnellisia ja rauha vallitsee) tuo mieleen Neuvostoliiton harjoittaman propagandan, jossa korostettiin kaikkien maailman kansojen rakastavaa ja rauhaisaa yhteiseloa sen jälkeen, kun internationalistit (sosialistit ja kommunistit) ovat saavuttaneet tavoitteensa ja kommunismin ilosanoma on vallannut koko maailman.

SDP:n, keskustan ja kokoomuksen (sekä vihreiden) viime vuosien poliittisessa tahdossa ja päätöksenteossa on ollut selkeästi nähtävissä linja, joka tukee paitsi EU:n liittovaltiopyrkimyksiä (mm. elpymispaketti), myös Klaus Schwabin kesäkuussa vuonna 2020 pitämän puheen tavoitetta, jossa hän totesi, että ”[korona]pandemia edustaa harvinaista, mutta lyhytkestoista mahdollisuutta pohtia, kuvitella uudelleen ja nollata maailmamme”.

Nollaaminen = omaisuuden ja vallan uusjako, maailmanhallitus, jollaista vasemmistoutopistit (internationalistit) ovat pitäneet päämääränään jo yli sadan vuoden ajan.

On hyvä tiedostaa, että kaikissa totalitarioissa on aina poliittinen johtoelin, eliitti, jolla on tukenaan vahva väkivaltakoneisto. Totalitaristinen vallanpito ei onnistu ilman tiukkaa kuria ja kroonisen uhan ilmapiiriä.

Kokoomus on ollut puolueista innokkain koronapassin / rokotepassin vaatimisen suhteen, vaikka olettaa täytyy, että puolueessa ymmärretään varsin hyvin, ettei passi suojaa ketään tartunnoilta tai taudin levittämiseltä. Sen sijaan koronapassi toimii ”hyvänä” testinä siitä, millä tavoin kansa pakotetaan yhteen ruotuun.

Samalla, kun ihmettelee kokoomuksen halua heikentää kansakunnan koheesiota jakamalla kansaa kahteen toisilleen vihamieliseen leiriin, voi miettiä mikä on saanut niin monet kokoomuksen edustajat innostumaan totalitarismin ja äärivasemmistolaisuuden mieleen tuovan yhteiskuntakehityksen tukemisesta.

Itse kutsun kokoomuksen kansainvälistymiseksi väitettyä toimintaa ideologiseksi takinkäännöksi, jollaista ei ole Suomen poliittisessa historiassa koskaan nähty.

Keskustalaisten, kuten Olli Rehn, totalitarismia myötäilevässä ajattelussa ei ole mitään ihmeteltävää, sillä vasemmistolaisten tavoin keskustassa koettiin lukkarinrakkautta totalitarismiin jo neuvostoaikana (suomettuminen).

Kokoomuksessa on nähtävästi unohdettu, että aito kansainvälisyys ei tarkoita päätösvallan antamista ulkoiselle taholle eikä vapaaehtoista itsenäisen valtion perusominaisuuksista luopumista, vaan keskinäistä kaupankäyntiä ja ystävällisten suhteiden luomista.

Laki tuomitsee jo pelkän yrityksen, jolla pyritään vaarantamaan Suomen itsemääräämisoikeutta. Rikoslain 12 luvun ensimmäisessä pykälässä todetaan:

”Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantaminen

Joka tarkoituksenaan väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla taikka vieraan valtion sotilaallisen tai taloudellisen painostuksen tai tuen avulla

1) saattaa Suomi tai osa Suomea vieraan valtion alaiseksi,

2) irrottaa osa Suomea muusta valtakunnasta tai

3) muulla vakavuudeltaan näihin rinnastettavalla tavalla rajoittaa Suomen valtiollista itsemääräämisoikeutta

tekee teon, josta aiheutuu sanotun tarkoituksen toteutumisen vaara, on tuomittava Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantamisesta vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.”

Nykypäivän kokoomuslaisten käytös tarjoaa mielikuvan, jonka mukaan kokoomus häpeää Suomea ja suomalaisuutta niin paljon, että pyrkii edistämään politiikkaa, jonka myötä suomalaisia koskevista merkittävistä asioista päättävät aivan muut tahot kuin Suomen kansa, jonka edunvalvojana eduskunnan tulisi toimia.

WEF:n Great Reset –suunnitelman tukemisen lisäksi on syytä muistaa puolueen varapuheenjohtaja Elina Valtosen (ent. Lepomäki) vuoden 2020 heinäkuussa MTV:n lähetyksessä lausumat sanat, joiden mukaan "me kokoomuksessa kannatamme 1) yhteistä puolustusunionia (yhteinen armeija), 2) pankkiunionia, 3) pääomamarkkinaunionia ja 4) ilmastonmuutoksen vastaista unionia". Lisäksi Valtonen totesi puolueen kannattavan 5) yhteistä maahanmuuttopolitiikkaa ja sitä, että EU:lla olisi 6) verotusoikeus jäsenvaltioihin.

Valtosta ennen puolueen puheenjohtaja Orpo oli todennut jo toukokuussa 2018, että ”Suomi aikoo pulittaa yhä enemmän rahaa EU:lle - ja se on ilon ja onnen paikka”.

Nyt, kun ilmastonmuutos ei nähtävästi enää kiihota ja pelota kansaa riittävällä volyymilla, löytyi koronasta sopiva pelon lietsonnan ase, jonka varjolla voidaan edistää Schwabin tahdon mukaista talousfoorumin nollaustavoitetta!

Helsingin Sanomien toimittaja Tommi Nieminen väitti 9.1.2022 twitterissä, että ”Tuo WEF:n fiksu hanke on se, johon äärioikeiston samanniminen Great reset -salaliittoteoria juuri koettaa iskeä. Googlaile lisää.”

Toimittaja Niemisen mielipiteen voi nähdä poliittisena kannanottona (”fiksu hanke”), jolla hän varmistaa vanhan totuuden, jonka mukaan Hesarista on äärimmäisen vaikea löytää neutraalia ja / tai puolueetonta journalismia.

Mitä tulee Niemisen ”äärioikeiston” salaliittoteoriaksi väittämään Great Resetiin, aivan toisenlaista totuutta kertoo se, että WEF:n perustaja ja johtaja Klaus Schwab on julkaissut heinäkuussa 2020 yhdessä Thierry Malleret’n kanssa opaskirjasen ”COVID-19: The Great Reset” .

Hieman ennen kirjasen julkaisua, kesäkuussa 2020, Schwab totesi tässä blogitekstissä jo aiemmin ylöskirjatut sanat ”[korona]pandemia edustaa harvinaista, mutta lyhytkestoista mahdollisuutta pohtia, kuvitella uudelleen ja nollata maailmamme”.

Kantaako Helsingin Sanomien toimittaja sielussaan kaipuuta totalitarismiin, kuten niin monet toimittajat ovat viimeisten vuosikymmenten aikana tehneet? Paha sanoa, mutta Great Resetin kutsuminen fiksuksi hankkeeksi tarjoaa jonkinlaisen osviitan toimittajan ideologiseen maailmankuvaan.

Schwab käyttää nollauksesta puhuttaessa sanaa sidosryhmäkapitalismi, vaikka historian valossa kyse on askelista kohti totalitaristista (esim. kommunismi) yhteiskuntamallia a’la Kiina, jossa poliittinen eliitti ohjaa ja valvoo rakentamansa digitaalisen koneiston (esim. koronapassi / rokotuspassi jatkojalostettuna ja autoihin asennettava seurantalaite) avulla kansalaisen jokaista askelta.

Talousfoorumin (WEF) vuoden 2016 videolta löytyvät kampanjalauseet, ”You’ll own nothing. And you’ll be happy” (Et omista mitään. Ja olet onnellinen), tuovat väistämättä mieleen kommunismia tavoitelleen Neuvostoliiton vankileirien saariston Gulagin joidenkin sisääntuloporttien päältä löytyneen tekstin "Työskentely Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liitossa [CCCP] on kunnian ja ylpeyden aihe".

Kuten Schwabin tavoitteleman Suuren nollauksen mainoksessa todetaan omistamisesta, Neuvostoliiton tavoittelemassa kommunismissa kukaan ei omista mitään, sillä työläisten ja kansakuntien muodostamassa paratiisissa kaikki on yhteistä ja kaikki elävät kuin satujen maailmassa onnellisina elämänsä loppuun asti.

Tosiasiassa kommunismin nimissä on maailmassa murhattu enemmän ihmisiä kuin minkään muun poliittisen ideologian piirissä. Kommunistit ovat ideologian suosion kasvun alusta alkaen keskittyneet enimmäkseen omien kansalaistensa murhaamiseen, vangitsemiseen ja leirittämiseen, mikäli nämä ovat esittäneet kritiikkiä järjestelmää vastaan.

Jo pelkkä epäilys väärästä ajattelusta on johtanut ja johtaa edelleen mustalle listalle. Ja kuten moni on havainnut, läntinen maailma, Suomi mukaan lukien, on tältä osin edennyt suuntaan, jossa yksittäisen kansalaisten vapauksia rajoitetaan enenevässä määrin.

Hyökkäykset sananvapautta vastaan eivät ole lainkaan harvinaisia Suomessa, kuten nykyisen valtakunnansyyttäjän, vihervasemmiston ja kokoomuksen johdon kommenteista ja toiminnasta on varsin selkeästi tullut esiin.

Ja kuten totalitarismin kehityksessä aina, vapauden rajoituksia perustellaan hyvillä aikeilla ja hyvällä tahdolla sekä vapaudella, niin ironiselta kuin se kuulostaakin.

Koronapassi vapauttaa, on sanapari, jota sekä Marinin hallituksen että kokoomuksen suunnasta on lausuttu useaan otteeseen. Järjissään olevat ihmiset ovat ymmärtäneet jo aikaa sitten, ettei passi vapauta, vaan jakaa ja rajoittaa. Ironista on, että juuri koronapassin haltijat ovat olleet merkittävä ryhmä viruksen levittäjinä sen jälkeen, kun passi otettiin käyttöön.

Kansainvälisellä kentällä pisimmälle totalitarismin suhteen on edennyt Australia, jossa ihmisiä on viety suljettuun leiriin pelkästään sen vuoksi, että henkilö on altistunut koronalle, ollut tietämättään koronavirusta kantaneen ihmisen seurassa hetken aikaa. Leiriltä ei ole päässyt ainakaan kahteen viikkoon pois, vaikka testit näyttäisivät toistuvasti nollaa.

Itävalta aikoo aloittaa pakkorokotukset. Ranska ja Italia kiristävät jatkuvasti otettaan rokottamattomien kurkulla. Suomen kokoomus pyrkii kohti samaa maalia, joten kasvavat puheet kokoomuksesta Suomen fasistisimpana puolueena eivät ole tuulesta temmattuja. Kokoomuksen puheenjohtaja Orpo ja Helsingin kokoomuslainen demaripormestari Juhana Vartiainen ovat vaatineet entistä tiukempaa rokotepassikontrollia kaikkialle.

Natsien hallitsemassa Saksassa keskitysleirin portin päällä luki teksti, jossa todettiin työn vapauttavan, ”arbeit macht frei”.

Sanna Marinin hallituksen ministerit ja useat kokoomuspoliitikot ovat kertoneet suomalaisille koronapassin vapauttavan yhteiskuntaa. Toisin kävi, sillä koronapassi on jakanut kansalaiset hyviin kansalaisiin ja paaria-luokkaan. Saman tekivät keskitysleirin portit Hitlerin Saksassa, ulkopuolelle jäivät hyvät ihmiset, aitaukseen roudattiin ”saastunut” väki.

Entä rinnastanko Tradekan politrukkien toiminnan Klaus Schwabin johtaman Maailman talousfoorumin haluun kaapata valta ja varallisuus harvojen käsiin, jonkinlaiselle maailmanhallitukselle ja sen tukena toimivalla talouseliitille?

En suinkaan, mutta Tradekan / Restelin toiminta edustaa pienessä mittakaavassa samantyyppistä himoa kahmia mahdollisimman paljon valtaa (ja valuuttaa), jotta päästään määräävään asemaan, josta käsin voi painostaa ja säätää alan käytäntöjä sekä kerätä kaikki irtonainen raha totalitarismia kohti etenevän politiikan tukemiseksi.

Samalla tavalla kuin Suuri nollaus pyrkii päämäärään, jonka mukaisesti kansalainen on entistä riippuvaisempi valtiosta, Tradekan / Restelin tahtona vaikuttaa olevan ravintolatyöntekijöiden entistä suurempi riippuvuus keskusyksiköstä, korporaatiosta, jollaista Restel ravintola-alalla edustaa.

Harvainvaltaan perustuvan totalitaristisen mallin edistäminen millä tahansa elämänalueella on äärimmäisen huono asia kaikkien yksittäisten kansalaisten, paitsi tietysti poliittiseen ja taloudelliseen eliittiin kuuluvien osalta.

Rikastumista vastaan minulla ei ole koskaan ollut mitään, mutta kansalaisten aitoon vapauteen puuttuminen, poliittinen korruptio, poliitikkojen krooninen valehtelu ja vallanpitäjien harjoittama kansalaisten silmään sahaaminen sekä minkä tahansa totalitarismiin viittaavaan ideologisen suuntauksen edistäminen millään tasolla ovat aina kohottaneet verenpainetta.

Vallan ja varallisuuden mahdollisimman tehokas keskittäminen tuo lopulta hyvää ainoastaan valtaa pitävälle politiikan ja talouden eliitille sekä heidän elämänsä turvaavalle väkivaltakoneistolle.

Se [vallan ja varallisuuden keskittäminen] heikentää radikaalisti yksittäisen kansalaisen mahdollisuutta vaikuttaa omaan elämäänsä. Aito vapaus katoaa, joka puolestaan ei johda onnen olotilaan, vaan henkiseen vankilaan – ja mikäli historiaan luotamme, toteutuessaan ”nollauspolitiikka” johtaisi monien osalta myös fyysiseen vankilaan, jos sattuu olemaan eri mieltä kehityksen suunnasta.

Mikään totalitaristinen, voimakkaaseen keskittämiseen pyrkivä ideologia ei etene ilman pakottamista, mutta se ei taida haitata Suuren nollauksen edustajia. Historia on osoittanut jo useaan otteeseen kuinka tyynesti fanaattiset idealistit suhtautuvat matkalla syntyviin ruumiskasoihin.

Entä millä tavoin ihmiset voivat vastustaa kehitystä, joka johtaa mitä suurimmalla todennäköisyydellä totalitarismin nousuun tarkoittaen samalla jo murenemaan alkaneen länsimaisen demokratian ja vapauden ajan päättymistä?

Rauhanomainen keino on olla äänestämättä totalitaarisia ideologioita ja / tai menetelmiä tukevia puolueita kaikissa mahdollisissa vaaleissa. Edellä olevasta tekstistä pitäisi selvitä, mitkä puolueet ovat viime vuosien ja vuosikymmenten poliittisen toiminnan seurauksena vaarallisimpia aidon länsimaisen demokratian ja yksilönvapauksien näkökulmasta katsottuna.

WEF:n yhteiskuntateoreettinen malli johtaa väistämättä dystooppiseen yhteiskuntaan vapaan maailman sijaan. Ja Suomen poliittinen kerma presidenttiä myöten seisoo suunnitelmien takana?

Heikki Porkka ti 11.01. 14:49

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

Mitä Yle ei kerro, se sinun on syytä tietää antisemitismiin, homovihaan ja Ranskan mellakoihin liittyen

ti 04.07. 10:05

Suomalaiset ovat orjuuden maailmanmestareita

ke 14.06. 22:34

Yle - leikattavaa ja poistettavaa riittää

su 11.06. 11:49

Mitä Yle ei kerro, se sinun on hyvä tietää - maahanmuutto muslimivaltioista huolestuttaa Viron Suojelupoliisia

to 01.06. 12:02

RKP - maahanmuutto jäsenhankinnan välineenä

ke 17.05. 18:45

blogit

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08.2022 23:48

Juha Ahvio

Presidenttiehdokkaiden turvallisuuspolitiikka

pe 22.09.2023 00:24

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Vaihtoehdot moninapaisessa maailmassa

ti 06.06.2023 16:58

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Klaus Schwabin ja Thierry Malleretin kyyninen "Suuri Kertomus" on kauhistuttavan "Suuren Resetin" toimeenpano-ohjelma

ti 19.09.2023 16:25

Heikki Porkka

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08.2023 15:45

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

Presidenttipeliä?

la 09.09.2023 19:52

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44