Blogi: Heikki Porkka, pe 19.02.2021 17:14

Kokoomus ja vihreät - käsi kädessä kohti liittovaltiota

 

Alla oleva teksti valaisee kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon ja varapuheenjohtaja Elina Lepomäen linjauksia Euroopan Unioniin liittyen, jonka lisäksi teksti nostaa esiin faktan, jonka mukaan kokoomuksen ja vihreiden suurin yhteinen nimittäjä on pyrkimys edistää EU:n siirtymistä liittovaltioksi.

Liittovaltiohanke on selkeästi tärkein liima, jonka voimalla kokoomus ja vihreät harjoittavat poliittista kimppakivaa nyt ja myös tulevaisuudessa.

Toki kokoomuksella ja vihreillä on muutakin yhteistä kuin pakkomielle liittovaltiosta, esimerkiksi kova into tukea yhteiskunnan turvallisuutta ja taloutta rapauttavaa haitallista maahanmuuttoa ja monikultturismia, jotka ovat rakennuspalikoita liittovaltiokehityksen edistämisessä.

Haitallinen maahanmuutto ja monikultturismi heikentävät kansallisvaltion sisäistä koheesiota, joten niiden edistäminen helpottaa liittovaltiokehityksen etenemistä. Riitainen, heikon koheesion omaava valtio, joka kaiken lisäksi velkaantuu hurjaa tahtia, on huomattavasti vahvaa kansallisvaltiota helpompi "kaapata" Brysselin keskushallinnon alaisuuteen. 

Kokoomus ei ollut mukana perussuomalaisten alulle panemassa ja kristillisdemokraattien ja Liike Nytin tukemassa EU:n elpymispakettia koskeneessa välikysymyksessä. Puolueen poissaoloa ei ole syytä ihmetellä, kun tarkastelee, millaisia kommentteja kokoomuksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan suunnasta on lausuttu viime vuosina.

Iltalehti 18.5.2018:

”Petteri Orpo: Suomi aikoo pulittaa yhä enemmän rahaa EU:lle - ja se on ilon ja onnen paikka (otsikko)

Valtiovarainministeri Orpo Päivärinta-ohjelmassa 18.5.2018: - Me olemme yhdessä ministerivaliokunnassa linjanneet, että Suomi on valmis maksamaan enemmän. ”

Verkkouutiset 18.1.2018:

"– On mahdollista, että joudumme valitsemaan, haluammeko syventää EU:n integraatiota vai pysyä paikoillaan, Orpo sanoi tänään torstaina puhuessaan Ulkopoliittisen instituutin seminaarissa.

Orpon mukaan valintatilanne saattaa liittyä pysyvään taakanjakomekanismiin, jolla turvapaikanhakijoita uudelleensijoitetaan, euroalueen budjettiin tai johonkin muuhun.

– Suomi saattaa joutua valitsemaan. Pitäisikö meidän valita tie, joka vie syvempään integraatioon, vai pitäisikö meidän lyödä jarrut pohjaan? Minulle vastaus on ehdottoman selvä. Meidän täytyy olla mukana siinä ryhmässä, joka valitsee Euroopan integraation syventämisen tien huolimatta mahdollisesta lyhyen aikavälin pinteestä, Orpo linjasi. "

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Lepomäki on kertonut liittovaltiokantansa useaan otteeseen sen jälkeen, kun osallistui Bilderberg-kokoukseen 7 - 10.6.2018 Italian Torinossa.

Ennen Torinon Bilderbergiä Lepomäki oli kritisoinut liittovaltiohanketta useaan otteeseen alkaen 5.12.2012 kirjoittamastaan blogikirjoituksesta Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla.

Blogissaan (5.12.2012), jonka otsikko on "Suomi ei kaipaa liittovaltiota", Lepomäki toteaa selkeästi esimerkiksi seuraavaa: 

"Erityisesti pienen jäsenvaltion kannalta liittovaltio tarkoittaa selvää demokratiavajetta. Suomi ei ole Saksa edes pienoiskoossa. Se tarkoittaa suomenkielellä sitä, ettei meillä ole eikä meille tule merkittävää päätösvaltaa siihen, mihin unionia jatkossa kehitetään. Siksi päätös on kannaltamme varsin binäärinen: ollako vai eikö olla tuon liittovaltion pohjoisin provinssi."

Lepomäki on poistanut kyseisen blogin, mutta tekstin voi edelleen lukea tästä linkistä.

Bilderberg-kokouksen jälkeen Lepomäen takki kääntyi totaalisesti.

Välittömästi Torinon kokouksen jälkeen, 13.6.2018, Demokraatti-lehti otsikoi

"Kokoomuksesta vaatimus: ”On otettava askelia kohti Euroopan liittovaltiota”"

Lisää kokoomuksen liittovaltiokannasta saatiin tietää, kun Lepomäki ja perussuomalaisten Laura Huhtasaari istuivat 28.7.2020 MTV:n aamussa keskustelemassa EU:n liittovaltiokehityksestä.

MTV:n uutisaamussa Lepomäki kertoi, että "eurooppalaisessa traditiossa liittovaltio tarkoittaa vallan hajauttamista".

Lepomäki haluaa, että EU-tasolle (Brysseliin) saadaan "aitoja toimivaltuuksia".

Hän kertoi, että "me kokoomuksessa kannatamme 1) yhteistä puolustusunionia (yhteinen armeija), 2) pankkiunionia, 3) pääomamarkkinaunionia ja 4) ilmastonmuutoksen vastaista unionia".

Lisäksi Lepomäki totesi puolueen kannattavan 5) yhteistä maahanmuuttopolitiikkaa ja sitä, että EU:lla olisi 6) verotusoikeus jäsenvaltioihin.

On täysin selvää, että Orpo, Lepomäki ja kokoomus kannattavat liittovaltion muodostamista, joka tarkoittaa merkittävän päätösvallan siirtämistä pois Suomelta ja muilta EU-jäsenyyden omaavilta kansallisvaltioilta. 

Mikäli kokoomus istuisi keskustan sijalla Marinin hallituksessa, sen [kokoomuksen] edustajat puolustaisivat suurella todennäköisyydellä elpymispakettia sen sijaan, että esittävät nyt oppositiossa monenkirjavia puheita, jotka tuovat mieleen Paavo Väyrysen (kesk) legendaariset lausahdukset ”en ole puolesta enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin” ja ”niinhän minä sanoin, mutta en minä sitä tarkoittanut” sekä Anneli Jäätteenmäen (kesk) lyhyeksi jääneellä pääministerikaudellaan lausuman ”olen yrittänyt puhua mahdollisimman totta”.

Kokoomuksen ohella liittovaltioleirissä istuvien vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo on tehnyt vuosien ajan selväksi liittovaltiomyönteisyytensä.

Ohisalo oli jo reilut kahdeksan vuotta sitten, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton (ViNO) puheenjohtajana, liittovaltiokehityksen kannalla.

Vihreä Langan artikkelissa (5.12.2012) otsikon ”Vihreät nuoret: EU:sta tehtävä liittovaltio”  alta löytyy ViNOn vasta valitun puheenjohtajan Maria Ohisalon lausunto: 

”Vahva liittovaltio pystyy puuttumaan esimerkiksi ympäristö- ja ihmisoikeusongelmiin tehokkaammin kuin yksittäinen jäsenmaa.”

Ollessaan vihreiden eurovaaliehdokkaana vuonna 2014, toimittaja kysyi Ylen vaalivideolla Ohisalolta ”Sanotko kyllä liittovaltiolle?” Ohisalon vastaus ei jättänyt arvailuille sijaa, hän totesi yksiselitteisesti: ”Kyllä”. 

Vihreä Lanka –lehti kirjoitti 29.5.2019

”Yksi väittämistä kuuluu ”Suomen tulee pyrkiä aktiivisesti kehittämään EU:sta liittovaltio".

Ehdokkaista noin puolet on väitteen kanssa jokseenkin samaa mieltä. Yksi tätä mieltä olevista on vihreiden tuleva puheenjohtaja Maria Ohisalo.”

Petteri Orpo on useaan otteeseen painottanut kokoomuksen olevan Suomen johtava EU-puolue. Se, mitä Orpo tarkoittaa johtavalla EU-puolueelle, näyttää kokoomuksen politiikkaa sivusta seuranneen mielestä asenteelta, jonka mukaan Brysselin käskytystä noudatetaan periaatteessa aina, vaikka se olisi suomalaisten kannalta erittäin haitallista.

Ensimmäisenä nousee mieleen vuoden 2015 syksy, jolloin sisäministerinä istunut Orpo katsoi avuttomana vierestä, kun enimmäkseen Irakista saapuneet tuhannet turvapaikkahuijarit astelivat Ruotsin valtion ja suomalaissotilaiden avustamina Haaparannan kautta Tornion vastaanottokeskukseen.

Myöhemmin paljastui, että irakilaisten joukossa oli runsaasti sotilaskarkureita ja karkuun lähteneitä poliiseja. Sen sijaan hätää kärsivät naiset ja lapset, joiden varjolla suomalaismedia ja Suomen poliittinen eliitti perustelivat ”turvapaikanhakijoiden” tuloa, loistivat pääsääntöisesti poissaolollaan.

Suomalaisia kurittavan politiikan suosimisen suhteen kokoomus ei liiemmin poikkea haitallisen maahanmuuttopolitiikan jo muutama vuosikymmen sitten käynnistäneistä demareista, joita edustava ministeri, toveri Tytti Tuppurainen väitti heinäkuussa 2020, että oma kansa ensinajattelu on vahingollista.

Niin uskomattomalta kuin tuntuu, Tuppurainenkin on joidenkin suomalaisten eduskuntaan valitsema kansanedustaja ja ministeri. Monen muun kansanedustajan ja ministerin tavoin hän ei tunnu ymmärtävän, että suomalaisen parlamentaarikon tärkein tehtävä on nimenomaan suomalaisten edun puolustaminen.

Sdp:n kera Marinin hallituksessa istuvat keskusta ja rkp kuuluvat EU-parlamentissa Renew Europe -ryhmään, joka on parlamentin liittovaltiomyönteisin koalitio. Keskustan kansanedustajien kiemurtelu EU:n elpymispaketin suhteen (kertaluonteinen, ei enää koskaan jne.) on perin kaksinaamaista puuhastelua, jolla kansalaisia sahataan silmään samaan aikaan, kun puolueen EU-liittolaiset pyrkivät kaikin tavoin edistämään liittovaltiokehitystä.

Tulevaisuudesta kertovaa kristallipalloa katsellessa mieleen nousee näkymä kokoomuksen ja sdp:n liitosta, kun Suomessa käydään seuraavan kerran hallitusneuvotteluja. Mikäli perussuomalaisten kannatus ei kasva reippaanlaisesti, on mitä todennäköisintä, että puoluetta ei oteta mukaan seuraavaan hallitukseen, vaikka se (ps) saavuttaisi vaaleissa ykköspaikan.

Perussuomalaiseen puolueeseen kohdistuvan mahdollisen poliittisen syrjinnän ymmärtää, kun tarkastelee asioita edellä kerrotulla tavalla EU:n liittovaltiokehityksen näkökulmasta.

Suomalaisista puolueista kokoomus, vihreät, keskusta ja sdp ovat käytännössä varmoja liittovaltiopuolueita, joille suomalaiset äänestäjät edustavat lähinnä tukevaa jalustaa ja ponnahduslautaa, joiden avulla haetaan henkilökohtaista asemaa kansainväliselle kentälle. Nykypäivän politiikka on kovin usein raadollista oman edun tavoittelua, josta isänmaallisuus ja itsenäisyyden aito kannattaminen ovat loistaneet poissaolollaan vuosien ajan.

Se tietysti ihmetyttää mistä syystä liittovaltiomyönteisten puolueiden kansanedustajat osallistuvat vuodesta toiseen itsenäisyyden juhlintaan.

On melko skitsofreenista ja paradoksaalista seurata pingviiniasuihin ja juhlakaapuihin pukeutuneiden kansanedustajien maljojen kilistelyä itsenäisyyden kunniaksi, kun tiedostaa, että sama väki pyrkii kaikin tavoin edistämään kehitystä, jonka myötä Suomesta tulee liittovaltion pohjoinen provinssi.

Heikki Porkka pe 19.02. 17:14

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Sebastian Tynkkysen tuomio ja Lars Vilksin kuolema todistavat aikamme poliittisesta mädännäisyydestä

ti 05.10. 14:38

Kokoomus on sisäisen turvallisuuden vihollinen numero yksi

pe 24.09. 10:41

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) antaa väärän todistuksen lähimmäisestään

ke 14.07. 12:01

Ruotsin poliisimurha - Yle uutisoi mielipiteen faktana

pe 02.07. 11:29

Kantaväestön korvautuminen ei ole salaliittoteoria vaan tilastollinen fakta

la 29.05. 12:50

Sanna Marinin hallitus poliisia ja yhteiskuntarauhaa pilaamassa

ke 26.05. 20:07

Onko pääministeri Sanna Marinilla taipumus valehdella?

ke 14.04. 12:24

Pois alta, valtioneuvostosta puskee [intersektionaalinen] feministivalta

to 08.04. 11:15

Valtakunnansyyttäjä Toiviaisessa kulminoituu poliittisen eliitin patologinen sananvapauden vastaisuus

pe 02.04. 13:47

Onko pääkaupunkiseutu Suomen itsetuhoisimpien kansalaisten asuinalue?

to 01.04. 16:18

blogit

Vieraskynä

EPIDEMIOLOGINEN TUTKIMUS: Rokotekattavuus ei korreloi COVID-19 tapausten lukumäärään

ma 18.10.2021 21:05

Juha Ahvio

Todellisuus on James Bond -tarua ihmeellisempää

su 10.10.2021 22:18

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Kansalaiset vaarassa! Nyt tarvitaan hätätilahallitus!

su 19.04.2020 22:47

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Ilmastopolitiikka systemaattisessa harhassa

su 23.05.2021 18:06

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

AUKUS yllätti EU:n

ti 21.09.2021 14:41

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Gangsta rap lisännyt väkivaltaisuutta mamunuorissa

pe 15.10.2021 23:00

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Löfvengate - kun Suomen valtiovalta luovutettiin suullisesti Ruotsille

ke 18.11.2020 17:19

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

David Shor: USA 2024: Trump presidentti ja republikaaneilla voi olla Senaatin superenemmistö

la 23.10.2021 14:41

Heikki Porkka

Sebastian Tynkkysen tuomio ja Lars Vilksin kuolema todistavat aikamme poliittisesta mädännäisyydestä

ti 05.10.2021 14:38

Tapio Puolimatka

Ovatko rokottamattomat itsekkäitä ja moraalittomia?

ti 19.10.2021 21:01

Olli Pusa

Koronarokotukset ja logiikka

la 16.10.2021 12:13

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Jessica Vahtera

Kuuden euron kohtuus missä palkkatasa-arvo?

ma 11.05.2020 17:17

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Luonteikas kansa

pe 08.10.2021 01:15

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44