Blogi: Heikki Porkka, to 07.11.2019 10:07

Miksi perussuomalaisten kannatus kasvaa jatkuvasti?

 

Politiikan toimittajat kaikkialla Suomessa, ja varsinkin television aamulähetyksessä, hämmästelevät perussuomalaisten suosion jatkuvaa kasvua.

Kumma juttu, eivätkö toimittajat ole kuulleet, että minä ja monet muut olemme ostaneet tänä vuonna perinteisen levysoittimen vinyylilevyjä kuunnellaksemme.
On nimittäin niin, että vinyyli, jos mikä, toistaa kestävimmällä ja parhaalla tavalla laulun ja soiton, sekä tarjoaa väkevimmin kaikessa elämässä tarvittavan tunnetilan.

CD on toistovälineenä kylmä ja kaiken maailman nettitikut vielä kylmempiä, vinyyli sen sijaan on lämmin ja pitää sisällään kestävää tunnearvoa vuosikymmenten ajan.

Toisin sanoen kansalaiset ovat havainneet, että vinyylissä vara parempi. Kestävä tuote, joka tarjoaa parhaan kuuntelukokemuksen tarjoillen musiikin ohella myös tunteen siitä, että ollaan aidon asian äärellä.

No joo. Todellisuudessa toimittajien ei kannattaisi tehdä asioista niin vaikeita. Esitän seuraavassa muutamia asioita, joiden vuoksi kasvava kansalaisten joukko antaa tukensa perussuomalaisten politiikalle.

1. Jussi Halla-aho

Toimittajakunnan vuosikausia rasistiksi ja ksenofobiksi sättimä mies on kyennyt osoittamaan järkevällä, rauhallisella ja vakaalla esiintymisellään, että hän ei ole lainkaan sellainen persoona, jollaiseksi massamedia hänet leimasi vuosien ajan.
Ainoa puoluejohtaja, joka on selkeästi suomalaisten puolella.

2. Perussuomalaiset on ainoa vaihtoehto yhteen ääneen puhuvia konsensuspuolueita vastassa

Esimerkkeinä laajasti vaikuttavat poliitiset teemat, kuten lähes joka asiaan vaikuttava maahanmuuttopolitiikka ja järkyttävät mittasuhteet saanut ilmastopolitiikka sekä duunarien, yrittäjien ja syrjäisemmillä seuduilla asuvien ihmisten elämään rankasti vaikuttava polttoaineiden verotus.

3. Suomalaisten ja pohjoiseen sivistysvaltioon sopeutuvien maahanmuuttajien puolue

Laajasti ottaen perussuomalaiset on ainoa puolue, joka kumartaa mieluummin kantaväestön kuin muualta tulleiden JA sopeutumattomien henkilöiden / kansanryhmien suuntaan.

Ja toisin kuin massamedia antaa toistuvasti ymmärtää, perussuomalaiset ei ole maahanmuuttovastainen puolue vaan haittamaahanmuuttovastainen puolue.
Mitä tarkoittaa haitallinen maahanmuutto, sen kertoo Suomen Perustan tutkimus, joka löytyy netistä kenen tahansa luettavaksi.

4. Erittäin onnistunut markkinointi, jota useat yksittäiset nettijulkaisut ja kirjoittajat tukevat

Kertaus on opintojen äiti, sanoo vanha viisaus eikä erehdy senttiäkään.
Perussuomalaisten poliittiset teemat ovat pitkäkestoisia ilman opportunismista (tuulen haistelu) kertovaa poukkoilua.

Perussuomalaisten tukena on ollut jo vuosien ajan nettikirjoittajien toisistaan riippumaton joukko, joka ei toimi yhteistyössä puolueen kanssa.
Tämä tarkoittaa, että myös kritiikkiä sataa, kun siihen löytyy aihetta. Riipumattomat kirjoittajat ovat pitäneet toiminnallaan huolen, että perussuomalaisten "halla-aholainen" linja pysyy oikeilla raiteilla, mikäli lipsumista tapahtuu.

Timo Soinin johtamat perussuomalaiset lipsuivat ja kuten hyvin muistetaan, heidän loppunsa oli melko kakkamainen ja häpeällinen.

Kokonaisuudessaan Halla-ahon perussuomalaisten saama luottamus tarkoittaa, että kansalaiset voivat vihdoin ja viimein luottaa edes yhteen eduskuntapuolueeseen.

5. Massamedian toiminta

Valheella on pitkät jäljet, sanoo sananlasku. Kuten useimmat sananlaskut, tämäkin vanha viisaus pitää paikkansa, sillä massamedian harjoittama pimitys ei ole enää onnistunut samalla tavoin kuin ennen internetin aikaa vaan tosiasiat tunkevat esiin vaikka väkisin, koska kansalaiset eivät enää hyväksy elämäänsä vaikeuttavaa tietojen vääristelyä.

Lähihistoriaan katsova havaitsee, että massamedian harjoittama panettelu (Halla-aho, Laura Huhtasaari ja muutamat muut kohteena) ja tietojen pimitys erityisesti maahanmuuttopolitiikassa, on johtanut epäluottamukseen massamediaa kohtaan samalla, kun yhä useampi suomalainen hankkii tietonsa jostain muualta kuin Ylestä, Helsingin Sanomista tai muista valtamedian julkaisuista.

Internetillä on ollut merkittävä rooli perussuomalaisten nousussa jo vuosien ajan. Timo Soinin noudattaman, liiallisesti kokoomuksen ja keskustan tavoitteita mielistelleen politiikan myötä perussuomalaiset menetti hetkeksi kannatuksensa, joka [kannatuksen lasku] näkyi netin palstoilla jo ennen ensimmäistäkään laskusta kertovaa gallupia.

6. Usko omaan politiikkaan

Kuudentena, mutta ei vähäisimpänä syynä on perussuomalaisten aktiivien, kansanedustajien, kentällä työtä tekevien ja puoluetoimiston linjanvetäjien usko omaan politiikkaan.
Usko suomalaisen yhteiskunnan muutokseen, joka tarkoittaa turvallisempaa ja kantaväestölle ystävällisempää yhteiskuntaa tulevina vuosina.

7. Erinomaiset ehdokkaat ja edustajat kaikista kansankerroksista

Perussuomalaiset ovat onnistuneet keräämään ehdokkaiksi kansalaisia kaikista kansankerroksista, joka liittynee siihen, että perussuomalaisten politiikan keskipisteenä ovat useita kansankerroksia yhdistävät asiat, joista erittäin haitallinen maahanmuuttopolitiikka näyttelee merkittävää osaa.

Massamediassa ihmetellään miten perussuomalaiset ovat onnistuneet keräämään saman katon alle duunarit ja yrittäjät.

Olisiko niin, että perussuomalaisten ajatuksena tässä kuviossa on se, että duunarilla ja yrittäjällä on paljon yhteisiä etuja, kuten työpaikkojen säilyminen Suomessa ja yrityksen mahdollisimman hyvä sisäinen henki, jotta yritys menestyy ja voi työllistää ja maksaa asiallista palkkaa työntekijälle.

Perussuomalaiset on vielä toistaiseksi melko miesvaltainen puolue, mutta en epäile hetkeäkään naisten määrän kasvua puolueen näkyvissä edustajissa. Katsokaa eduskuntaa, esimerkkeinä hyvin esillä olleet Riikka Purra, Arja Juvonen, Mari Rantanen ja Leena Meri. Heidän joukostaan löytyy koulutusta ja vankkaa kenttäkokemusta hyvässä suhteessa.

8. Viimeisenä nostan esiin sanan rehellisyys, jota en kamalan paljon selittele, sillä politiikka kertoo puolestaan, mitä sanalla tarkoitan.

Muista puolueista poiketen perussuomalaisilla on tapana sanoa asiat kuten ne ovat, kaunistelematta ja hienostelematta, selkeällä suomella.
Konsensuspuolueiden ongelmana oleva koukeroinen puhe ja hienohelmaisuus eivät vaivaa perussuomalaisia. Tästä huolimatta kyse ei ole öykkäröinnistä, sillä suora ja rehellinen puhe ovat täysin eri asia kuin järkeä vailla oleva öyhötys.

Totta kai on olemassa myös muita henkilöitä ja syitä kuin yllä mainitut (1 - 8), mutta koska tämä kirjoitus ei ole väitöskirja eikä gradu, jätän listauksen tarkoituksella vajaaksi.

Lopuksi vielä Jussi Halla-ahon tulevaisuutta ennakoivia sanoja Ylen ykkösaamusta syyskuun 21. päivänä 2019:

”Kun muut puolueet sopeutuvat tähän uuteen tilanteeseen ja hahmottavat sen, että ne syyt, minkä takia perussuomalaisia äänestetään, eivät katoa mihinkään. Ja että perussuomalaiset ei ole tilapäinen häiriö puoluekartalla. Totta kai halukkuus tehdä yhteistyötä ja kompromisseja muiden puolueiden taholta lisääntyy vähitellen.”

PS. Jos lukiessa tuli mieleen, että olen perussuomalaisten sanansaattaja eli jonkinlainen kentällä toimiva puoluetoimiston jatkovarsi, kerron epäilijöille, että en ole minkäänlaisessa yhteydessä perussuomalaisten puoluetoimistoon enkä liiemmin edes kansanedustajiin tai valtuutettuihin. Olen totaalisen itsenäinen ihminen enkä ota vastaan kirjoitusohjeita keneltäkään. Vastaan aina kirjoittamastani henkilökohtaisesti, joten jos joku erehtyy joskus viittaamaan minuun puhuessaan perussuomalaisten tekemisistä, hänelle voi haistattaa pitkän kakan.

Heikki Porkka to 07.11. 10:07

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Maria Ohisalo on sisäiselle turvallisuudelle vaarallinen henkilö

la 28.03. 08:40

Törkeä, törkeämpi, Facebook

to 26.03. 11:32

Marinin hallitus leikkii ihmisten hengellä

ti 24.03. 01:17

Vasemmistoliitto kommunismin aisankannattajana

ma 09.03. 14:35

Vihreä valta tarkoittaa turvattomuuden maksimointia

ma 02.03. 14:50

Yleisradio pimitti olennaista tietoa Hanaun joukkomurhasta

pe 21.02. 11:05

Yleisradio valehtelee jälleen

to 20.02. 12:26

Iltasanomat tyrkyttää suomalaisnaisille monikulttuurisia suhteita

ke 12.02. 11:41

Äitiä ja isää ei enää ole, uusia veroja kehitellään ja demokratiaa vihataan

ti 11.02. 11:11

Punavihreää toimittamista

pe 07.02. 09:52

blogit

Vieraskynä

Piispa Teemu Laajasalo on väärässä ja johtaa kristikansaa harhaan

ma 09.03.2020 23:42

Juha Ahvio

Koronavirus horjuttaa utopioita ja palauttaa todellisuuteen

ma 23.03.2020 23:21

Professorin Ajatuksia

Ilouutinen ja sen varjot

pe 27.03.2020 01:16

Marko Hamilo

Kaksi kirjaa humanismin hulluudesta

su 22.12.2019 00:08

Jukka Hankamäki

Korona on joukkotiedotuksen henkinen AIDS

pe 20.03.2020 23:49

Petteri Hiienkoski

Koronakriisin synkkä varjo Suomen yllä

to 26.03.2020 01:08

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Globalismista kansallismielisyyteen

pe 27.03.2020 14:29

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Maahanmuutto vie nuorilta asunnot

la 07.03.2020 12:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Hätätilahallituksen paikka?

pe 27.03.2020 01:18

Mika Niikko

Liittyen Suomen Kuvalehden uutisointiin (20. ja 21.1.2020)

ke 22.01.2020 22:20

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Mikä ihmeen Woke?

pe 21.02.2020 00:16

Heikki Porkka

Maria Ohisalo on sisäiselle turvallisuudelle vaarallinen henkilö

la 28.03.2020 08:40

Tapio Puolimatka

Sukupuoli muutoksessa

ke 19.02.2020 21:42

Olli Pusa

Koronan taloudellinen hinta?

ti 24.03.2020 11:02

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Silakat - vasemmistofasismin valeviitta ?

ma 13.01.2020 20:49

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Jessica Vahtera

Työhyvinvointia yhteiskunnan piikkiin

to 22.08.2019 16:17

Pauli Vahtera

On aivan sama

su 08.03.2020 18:38

Timo Vihavainen

Ruttolippu

pe 27.03.2020 01:17

Matti Viren

5 miljardia

ma 23.03.2020 23:19