Blogi: Heikki Porkka, ke 23.10.2019 11:19

Harhaanjohtaja Petteri Orpo

 

Satakunnan Kansa 22.10.2019

”Orpo otti yleisönsä haukkumalla ensin Antti Rinteen (sd.) ”pikavippihallituksen” ja sitten perussuomalaiset. Hänen mukaansa perussuomalaiset paukuttavat suutansa vailla vastuuta.

– Ei me voida laittaa rajoja kiinni. Emme me elä sellaisessa maailmassa, että voidaan olla täällä keskenämme. Silloin ei tehdä Mersuja Uudessakaupungissa, eikä laivoja Turussa.”

Petteri Orpo huijasi kuulijoita rajojen kiinni laittamisesta puhuessaan.

Mikäli hän olisi puhunut

1) kokoomuksen halusta tuoda halpatyövoimaa,

2) EU-direktiivin sallimasta rajavalvonnan käyttöönotosta rajojen sulkemisen sijaan,

3) Dublin-asetuksen noudattamisesta ja

4) säilöön ottamisen sallivasta EU-direktiivistä,

olisi hänen sanailunsa ollut edes himpun verran totuudenmukaista.

Nimittäin...

(1) ...yksikään suomalainen ei voi olla niin tyhmä, että ei ymmärrä kokoomuksen tarkoituksena olevan halpatyövoiman haaliminen Suomeen.

Jokainen järjissään oleva ymmärtää myös sen, että EU-alueella on jatkuvasti tarjolla työvoimaa, mikäli työvoimapula on aito ongelma.

Orpo tietää varsin hyvin, että ammattitaitoisen työvoiman saannin päällimmäisenä esteenä - jos este on olemassa - on palkka. Siis se, että työntekijälle ei makseta sellaista palkkaa, jolla hän tulee toimeen esimerkiksi pääkaupunkiseudulla.

(2) ...rajavalvonnan käyttöönotto tarkoittaa, että maahan pyrkivällä täytyy olla asianmukaiset paperit ja riittävästi painetta pankkitilillä tai lompakossa, jotta hän tulee toimeen vierailunsa aikana.

EU-direktiivin mukaan rajavalvonnan voi aloittaa, jos maan sisäinen turvallisuus vaarantuu.

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2016/399, III osasto, II luku, 25 artikla, kohta 1:

”Jos alueella, jolla ei suoriteta sisärajavalvontaa, yleiseen järjestykseen tai sisäiseen turvallisuuteen kohdistuu jäsenvaltiossa vakava uhka, jäsenvaltio voi poikkeuksellisesti palauttaa rajavalvonnan kaikille sisärajoilleen tai niiden tiettyihin osiin rajoitetuksi, enintään 30 vuorokauden ajaksi tai, jos vakava uhka kestää pitempään kuin 30 vuorokautta, sen arvioidun keston ajaksi. Sisärajoille väliaikaisesti palautetun rajavalvonnan laajuus ja kesto eivät saa ylittää sitä, mikä on uhan vakavuuden vuoksi ehdottoman välttämätöntä.”

Pelkästään vuonna 2015 alkaneen invaasion seurauksena ovat toteutuneet Turun kaksi ihmishenkeä vaatinut terrori-isku, terrori-uhan kroonistunut kohoaminen, Kajaanin Otanmäessä tapahtunut miestappo, ainakin kolme murhaa, yli 2 000 pahoinpitelyä, yli sata laittoman maahantulon järjestämistä, seksuaalirikollisuuden järkyttävä kasvu ja monia muita turvapaikanhakijoiden tekemiä  "perinteisiä" rikoksia, kuten ryöstöjä ja varkauksia.

Ja kyse on siis ihmisistä, jotka ovat omien sanojensa mukaan tulleet hakemaan turvaa.

Iltasanomien joulukuussa 2018 julkaisema, poliisin ja Tilastokeskuksen tietoihin perustuva vuotta 2017 koskeva tilasto kertoo muslimimiesten karmeasta yliedustuksesta seksuaalirikollisuuden saralla.

Tilaston mukaan afganistanilaiset saavat 10 000 henkeä kohti seksuaalirikosten osalta suhdeluvun 138,12, irakilaiset 133,86, syyrialaiset 41,49 ja turkkilaiset 40,77.

Suomalaiset ovat kaukana perässä, sillä heidän kohdallaan suhdeluku on 3,33.

Tätä rajan yli vapaasti marssinutta ihmisjoukkoa on verrattu median ja joidenkin poliitikkojen taholta Karjalan evakoihin sekä suomalaisiin sotalapsiin, joita vietiin esimerkiksi Ruotsiin ja Tanskaan!!

(3) ...jos rajan ylittävä henkilö lausuu sanan asylum pyrkiessään Suomeen Ruotsista, voidaan hänet kansainvälisten sopimusten mukaan käännyttää, koska Ruotsi on turvallinen valtio.

(4) ...mikäli asylum-henkilö otetaan kuitenkin sisään, hänet voidaan EU-direktiivin mukaisesti pitää säilössä niin pitkään, kunnes hänen henkilötietonsa ja motiivinsa on saatu varmuudella selville.

Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2013/33/EU, II luvussa, artiklassa 8 todetaan esimerkiksi näin: 

"Hakija voidaan ottaa säilöön

-jotta voidaan määrittää tai varmentaa henkilön henkilöllisyys tai kansalaisuus

-jotta menettelyn yhteydessä voidaan tehdä päätös hakijan oikeudesta tulla alueelle

-kun se [säilöönotto] on tarpeen kansallisen turvallisuuden tai yleisen järjestyksen vuoksi"

Kun Petteri Orpo oli Suomen sisäministeri, jonka vastuulla on maan sisäinen turvallisuus, ei Orpo vaatinut Dublin-asetuksen ja EU-direktiivien noudattamista, vaan tulijat saivat välittömästi luvan liikkua vapaasti kaikkialla Suomessa.

Orpo väitti [vastoin tosiasioita], että Suomi ei voi "sulkea rajaa" eli aloittaa rajavalvontaa.

Hassua, että esimerkiksi Ranska, Tanska, Ruotsi ja Norja ovat valvoneet kaikkia rajojaan tai osaa rajoistaan yhtäjaksoisesti jo lähes neljän vuoden ajan, vuoden 2015 syksystä alkaen! Norjaa lukuun ottamatta kyseiset maat ovat EU:n jäsenvaltioita.

Orpo valehteli, kuten tekivät presidentti Sauli Niinistö ja kaikki Juha Sipilän hallituksen ministerit, jotka ottivat kantaa rajavalvonnan aloittamista vastaan.

Ylen otsikko ja ingressi presidentti Niinistön Helsingissä suurlähettiläspäivillä 22.8.2017 pitämästä puheesta Turussa 18.8.2017 tapahtuneen terrori-iskun jälkeen: 

”Presidentti Niinistö: "Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse"

Niinistön mukaan Suomea sitovat kansainväliset sopimukset pakolaisista ja turvapaikanhakijoista.”

Petteri Orpon istuessa sisäministerinä Suomen hallitus oli niin "jalomielinen", että määräsi varusmiehet kantamaan irakilaisten sotilaskarkurien laukkuja

Voi vain kuvitella, millaisen käsityksen suomalaispoliitikkojen edistämä toiminta on iskostanut irakilaisten sotilaskarkurien mieleen!!

Diplomaatit, hotellivieraat ja erityisen arvokkaaksi koetut henkilöt saavat usein vastaanoton, jossa pikkolot tai palvelijat kantavat kunniavieraiden laukkuja.

Myöhemmässä vaiheessa, kun tiedettiin ”turvapaikanhakijoiden” syyllistyneen valtavaan määrään seksuaali- ja väkivaltarikoksia sekä tiedettiin myös se, että suuri osa heistä on sotilaskarkureita, Petteri Orpo kertoi tienneensä riskit, joita tulijoihin liittyy.

Iltalehden 15.1.2019 julkaistun artikkelin mukaan "valtiovarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo, että pakolaiskriisin turvallisuusuhat ovat olleet alusta asti hänen tiedossaan"

Orpo viittaa Satakunnan Kansan artikkelissa mersujen tekoon Uudessakaupungissa ja laivojen rakentamiseen Turussa. Osaako Orpo vastata kuinka monta irakilaista, somalia tai afgaania työskentelee ammattitaitoa vaativassa duunariammatissa Uudenkaupungin autotehtaalla tai Turun telakalla?

Veikkaan, että vastauksen sisältö on samantyyppinen kuin Jari Sarasvuon yritysten somalityöntekijöiden määrä. Nolla tai hyvin lähellä nollaa.

Sarasvuo paheksui vastikään suomalaisia työnantajia Ylen lähetyksessä. Hänen mukaansa työnantajat eivät ymmärrä, että erilaisia etnisiä taustoja edustavat henkilöt rikastavat yritystä monin tavoin.

Sarasvuon tuohtuneisuus johtui siitä, että työnantajat palkkaavat mieluummin suomalaisella nimellä varustetun henkilön kuin esimerkiksi somalin tai irakilaisen. Sosiaalisessa mediassa otettiin välittömästi kantaa ja tiedusteltiin, montako yrityksen ilmapiiriä ja toimintakulttuuria piristävää somalia Sarasvuon yrityksissä on työskennellyt viime vuosina.

Petteri Orpon todellisesta tavoitteesta ei ole jäänyt viime vuosien toiminnan perusteella minkäänlaista epäselvyyttä. Liittovaltiokehitystä edistäessään Orpo pyrkii samaan kuin kaksi edeltäjäänsä, Jyrki Katainen ja Aleksander Stubb. Hän on liittovaltion aktiivinen kannattaja, globalisti, jonka silmissä kiiluu kultainen oksa jättipalkkaisen EU-viran muodossa.

Heikki Porkka ke 23.10. 11:19

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04.2024 00:17

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03.2024 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03.2024 08:51

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04.2024 13:56

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44