Blogi: Heikki Porkka, to 02.05.2019 22:00

Suojelupoliisi ongelmien keskiössä

 

Mediassa tänään kerrotun tiedon mukaan Hussein al-Taeen tapaus on poliisin tutkinnassa. Lisäksi on tiedotettu, että al-Taee on sairaalahoidossa. Seuraavien rivien tarkoitus ei ole lyödä lyötyä vaan tarjota lisää tietoa, jolla on yhteys suojelupoliisin melko leväperäiseltä vaikuttavaan toimintaan viime vuosina.

Tiistain (30.4.2019) blogitekstissä kerroin, millä tavoin al-Taee johti suomalaisia harhaan (valehteli) väittäessään Helsingin Sanomien joulukuun 2015 ja Yleisradion maaliskuun 2016 haastatteluissa, että ei ole olemassa todisteita, joiden mukaan Isis lähettää terroristeja turvapaikanhakijoiden seassa Eurooppaan. Tosiasiassa EU:n terrorismiasiantuntija, Saksan kansallisen tiedustelupalvelun päällikkö sekä useat ulkomaiset tahot (diplomaatit, poliitikot, tiedusteluorganisaatiot) ja mediat olivat kertoneet ja varoittaneet jo pitkään muslimiterroristien tulosta Eurooppaan turvapaikanhakijoiden mukana.

Al-Taee on pyrkinyt hämärtämään turvapaikanhakijoiden virtaan liittyvää todellisuutta myös muulla tavoin. Brysselin terrori-iskujen (22.3.2016) jälkeisenä päivänä al-Taee viesti Ylen ruotsinkielisille uutisille käsitystä, jonka mukaan Isis tai joku muu taho pyrkisi terrori-iskujen myötä syyllistämään turvapaikanhakijoita kärjistääkseen yleistä ilmapiiriä ja aiheuttaakseen lisää epävakautta Eurooppaan.

Hommaforumin nimimerkki Roope kirjasi talteen al-Taeen sanat, jotka hän lausui 23.3.2016 ruotsinkieliselle Ylelle:

"Eli onko se, että sinne lähtee paljon pakolaisia, niin pystytäänkö sillä kyykyttämään Eurooppaa, onko se se agenda sillä hetkellä? Vai onko se se, että sitten kun pakolaiset ovat siellä, niin kärjistetään se tilanne? Heitetään se väärennetty passi Pariisissa sinne yhdelle pommin räjähdyspaikalle, mahdollisesti syyrialaisen henkilön väärennetty passi, mukamas pakolaisen passi, syyllistetään pakolaisia tästä tilanteesta."

Tosiasia on, että Pariisin iskuihin osallistunut terroristi saapui Eurooppaan pakolaisten seassa käyttäen hyväkseen väärennettyä passia, mutta faktat eivät ole ennenkään häirinneet suvaitsevaisiksi itseään katsovia henkilöitä tai ihmisiä, jotka haluavat jostain syystä vähätellä turvapaikanhakijoiden tuloon liittyviä vakavia riskejä.

Hussein al-Taeen takaa paljastuneiden tietojen valossa asettuu suojelupoliisi (supo) merkilliseen valoon. MTV:lle 23.4.2019 antamassaan haastattelussa supon viestintäpäällikkö Jyri Rantala (ex-Yle-uutiset) kertoo, että ”tähän mennessä edes julkisia some-päivityksiä ei ole hyödynnetty turvallisuusselvityksissä”.

Rantalan mukaan ei ole selvää salliiko laki julkisten some-tilien tutkimisen.

Tällaisen pöljyyden edessä loppuvat sanat vilkasluonteiseltakin ihmiseltä. Peruspoliisi kyttää netissä kansalaisten somekirjoittelua ja kutsuu sen myötä suomalaisia vihapuhekuulusteluun, sen sijaan suojelupoliisissa mietitään voiko julkisia some-tilejä tutkia turvallisuusselvitysten yhteydessä. Tämän on pakko olla unta?

Totta se kuitenkin on, eikä sinänsä edes ihmeellistä, kun tiedostaa millä tavoin supo on tyrinyt aiemmin turvallisuusasioissa, kun mahdollisella turvallisuusriskillä on ollut jotain tekemistä islamin kanssa.

MTV3 uutisoi 18.3.2014 radikaalin muslimisaarnaajan Bilal Phillipsin saapumisesta Suomeen. Kutsun Phillipsille oli esittänyt Suomen islamilainen akatemia.

MTV:n mukaan Helsingin muslimit oli jo aiemmin esittänyt Phillipsille kutsun, mutta perunut sen, koska yhdistyksessä oletettiin, että Phillips ei saa maahantulolupaa. Phillipsillä oli Suomeen tulonsa aikana maahantulokielto ainakin Yhdysvaltoihin (Barack Obama presidenttinä), Australiaan, Britanniaan, Saksaan ja Keniaan.

Supo ei katsonut Phillipsiä niin vaaralliseksi, että hänen tulonsa olisi estetty. Suojelupoliisin edustaja totesi MTV:n toimittajalle: ”Olemme tietoisia hänen tulostaan, mutta siihen ei ole erityisellä tavalla varauduttu.”

Alle puoli vuotta Phillipsin vierailun jälkeen Iltasanomat otsikoi 2.9.2014:”Terroristien riveihin lähtenyt suhteessa eniten suomalaisia”.

Suomi oli maailmanmestari mitä tulee terroristien riveihin matkanneiden henkilöiden määrän suhteeseen maassa asuvien muslimien lukumäärään.

Kuinka moni lähti siksi, että supo salli Phillipsin vierailun, jonka aikana hän on nähtävästi kiihottanut muslimeja osallistumaan pyhään sotaan kalifaatin muodostamiseksi?

Supon edustaja kommentoi Suomen kyseenalaista maailman kärkisijaa seuraavasti, Iltasanomat 2.9.2014: ”Se on sitten jo vähän vaikeampi kysymys arvioida, minkä takia tällainen lähtö tapahtuu. Siinä voi olla erilaisia sosiaalisen tutkimuksen aiheita, mutta ehkä Syyria vaan vetää tällaisia taisteluun haluavia henkilöitä tällä hetkellä.”

Vuotta ennen Phillipsin tuloa supo ei nähnyt ongelmaa myöskään toisen islaminuskoisen radikaalisaarnaajan Anjem Choudaryn saapumiselle Suomeen maaliskuun lopussa 2013. Choudaryn mukana Suomeen matkasi useita muita erittäin radikaaliksi mainittuja muslimisaarnaajia. 

Choudary muistetaan Suomessa lausunnostaan, jonka mukaan eduskuntatalon salossa liehuu vielä joskus islamin lippu. Choudary on tukenut avoimesti islamilaista Isis-terroristiorganisaatiota, jonka lisäksi hän pitää islamilaista shariaa ainoana oikeana lakina, jota tulee kunnioittaa.

Syyskuun 6. päivänä 2016 Choudary sai Britanniassa viiden ja puolen vuoden vankeustuomion tuen keräämisestä Isis-organisaatiolle. 

Torstaina 27.7.2017 julkaisin blogitekstin ”Pahimmat viholliset tulevat keskuudestamme” , joka käsitteli muutamien päättäjien ja ”asiantuntijoiden” suomalaisvastaista toimintaa. Lyhyt lainaus kirjoituksesta:

”Muslimimiesten tuloa seurannut järkyttävä seksuaalirikollisuuden kasvu, suomalaismiehen surmaaminen ja terrorismin uhkatason nousu eivät nähtävästi ole riittävä syy rajavalvonnan aloittamiselle? Entä millaisen uhan kansalaisille muodostavat teillä tietämättömillä olevat tuhannet turvapaikanhakijoina saapuneet henkilöt?”

Kansainväliset sopimukset, kuten EU-direktiivi ja Schengen-sopimus olisivat mahdollistaneet rajavalvonnan aloittamisen välittömästi, kun tuhansien tuntemattomien henkilöiden virta saapui Suomen Ruotsin vastaiselle rajalle.

Schengen-sopimuksessa (2.artikla, kohta kaksi) todetaan:

”Jos kuitenkin yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus sitä edellyttää, sopimuspuoli voi neuvoteltuaan muiden sopimuspuolten kanssa päättää, että sisärajoilla suoritetaan rajoitetun ajan tilanteen edellyttämiä kansallisia rajatarkastuksia. Jos yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus edellyttää välittömiä toimia, kyseinen sopimuspuoli toteuttaa tarvittavat toimet ja ilmoittaa niistä mahdollisimman pian muille sopimuspuolille.”

Turvallisuuspolitiikan näkökulmasta ihmettelin kyseisessä blogitekstissä (27.7.2017) Suomen hallituksen vastuutonta suhtautumista suomalaisten turvallisuuteen:

”Ehkä Suomen hallitus odottaa ensimmäistä ”islamilaista jytkyä”, jonka jälkeen asiaa harkitaan uudelleen.”

Noin kolme viikkoa ihmettelyn jälkeen terroristi iski Turussa tunnetuin seurauksin. 

Turun terrori-iskuun liittyen supo teki jälleen radikaalin virheen jättäessään huomiotta selkeät varoitukset, joita terrori-iskuun syyllistyneen muslimimiehen radikalisoitumisesta oli annettu.

Terroriuhan taso on edelleen kohonneella tasolla ja satoja tai tuhansia ”turvapaikanhakijoita” on teillä tietymättömillä eikä rajavalvontaa ole aloitettu.

On mielenkiintoista nähdä valvotaanko rajoja huolellisemmin Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella, kuten esimerkiksi Viro teki omalla puheenjohtajakaudellaan.

Valkokaulusherrat ja tärkeät EU-tädit ovat nähtävästi tavallisia kansalaisia arvokkaampia ihmisiä toisin kuin juhlapuheissa ja ihmisarvohöpinöissä väitetään. Jos valtion edustajat olisivat huolissaan tavan kansalaisten turvallisuudesta, olisi rajavalvonta normaalia arkipäivää eikä laittomia ja paperittomia paapottaisi kuin pikkulapsia vaan he odottaisivat säilössä siihen asti, että heidät poistetaan maasta tai he poistuvat vapaaehtoisesti.

Kuten yllä kerrotuista tapauksista voi havaita, suojelupoliisin tekemät virheet liittyvät tismalleen saman uskonnollisen ryhmän edustajiin, jotka ovat nauttineet vuosien ajan erityissuojelua poliittisen johdon ja valtamedian taholta. Suojelupoliisi puolestaan on näyttäytynyt koko historiansa ajan poliittisena poliisina, jollainen se vaikuttaa edelleen olevan mitä suurimmassa määrin.

Heikki Porkka to 02.05. 22:00

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Älä koskaan luota Ylen uutisointiin tarkistamatta faktoja

ti 28.04. 09:51

Irakin Alin valekuolema ja suomalaisvastaiset suomalaiset

la 25.04. 15:38

Marinin hallituksen on aika väistyä

ma 20.04. 10:53

Marinin hallitus ja sdp - vastuu siirtyy toisaalle

la 11.04. 21:19

Sanna Marinin murkkuhallitus kiukuttelee, syyttelee ja väistää vastuuta

to 09.04. 10:56

Sosiaali- ja terveysministeri(ö) pakoilee vastuuta

ke 08.04. 11:29

Suomalaisten hengelle ja terveydelle vaarallinen sisäministeri Ohisalo

ti 31.03. 09:54

Maria Ohisalo on sisäiselle turvallisuudelle vaarallinen henkilö

la 28.03. 08:40

Törkeä, törkeämpi, Facebook

to 26.03. 11:32

Marinin hallitus leikkii ihmisten hengellä

ti 24.03. 01:17

blogit

Vieraskynä

Suomen vaiennettu raiskausepidemia: Miten suomalaiset valjastettiin rakastamaan hyväksikäyttäjiään

la 13.06.2020 00:30

Juha Ahvio

Vaatiiko evankeliumi tukemaan marxilaista vallankumousta?

ke 01.07.2020 23:05

Professorin Ajatuksia

Suru-uutisia maailmalta

ke 08.07.2020 23:38

Marko Hamilo

Kansalaiset vaarassa! Nyt tarvitaan hätätilahallitus!

su 19.04.2020 22:47

Jukka Hankamäki

Valtamedia todisti kirjani väitteet oikeiksi reaktioillaan

ke 01.07.2020 22:51

Petteri Hiienkoski

Koronavirustaudin maailmanlaajuinen tuhovoima pandemiavertailussa

la 09.05.2020 16:34

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Keskusjohtoisuus ei ole ratkaisu

ti 07.07.2020 20:43

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Rasismiin auttaa ainoastaan tiukka maahanmuuttopolitiikka

pe 03.07.2020 18:41

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

"R-idioottien" riemukinkerit

ke 01.07.2020 22:54

Mika Niikko

Liittyen Suomen Kuvalehden uutisointiin (20. ja 21.1.2020)

ke 22.01.2020 22:20

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Mikä ihmeen Woke?

pe 21.02.2020 00:16

Heikki Porkka

Älä koskaan luota Ylen uutisointiin tarkistamatta faktoja

ti 28.04.2020 09:51

Tapio Puolimatka

Hermostuiko Seta uuden kirjani paljastuksista?

ke 01.07.2020 23:07

Olli Pusa

Valheiden verkko

ke 08.07.2020 10:04

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rakenteellinen rasismi

ke 01.07.2020 13:05

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Jessica Vahtera

Kuuden euron kohtuus missä palkkatasa-arvo?

ma 11.05.2020 17:17

Pauli Vahtera

Jos Suomessa olisi 3 miljoonaa asukasta

la 13.06.2020 00:01

Timo Vihavainen

Patsaiden kohtaloita

ke 08.07.2020 23:39

Matti Viren

Paljonko Suomi maksaa?

ke 01.07.2020 22:52