PS:n Halla-aho kannatuksen noususta: "Tavoite on olla suurin puolue"

Muut puolueet ovat vasta nyt vaalien lähestyessä siirtymässä maahanmuuttoon ja vanhustenhoivaan liittyvissä kysymyksissä vähitellen perussuomalaisten linjoille.

Kotimaa to 07.02.2019 23:30
Kuva: IltaLehden video

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-aho toteaa, että vanhustenhoivan ongelmat eivät johdu niinkään rahasta vaan tahdosta. Halla-ahon sanoo, että kyse on valinnoista. - Hoitajamitoituksen nostaminen tasolle, jossa yhtä hoidettavaa kohti on 0,7 hoitajaa, maksaa reilut 200 miljoonaa euroa. Suomi käyttää tänäkin vuonna moninkertaisen määrän maahanmuuttajien täysin tehottomaan kotouttamiseen.

"Perussuomalaisten kannatus alkoi näyttää nousun merkkejä viime syksynä ja kääntyi Taloustutkimuksen ja Alman kyselyissä selvään nousuun jo joulukuussa", uutisoi IltaLehti.

"Nyt mitattu 12 prosentin kannatus on korkein Taloustutkimuksen PS:lle mittaama lukema sitten elokuun 2015, jolloin PS:n kannatus oli 15 prosenttia."

Halla-aho kommentoi puolueensa kannatusnousua Iltalehdelle torstaina. Hän arvioi, että entiset PS:n kannattajat ovat olleet katsomossa ja ovat nyt palaamassa sieltä puolueen kannattajiksi.

– Kun vaalit lähestyvät, ihmiset alkavat tietysti enemmän ajatella politiikkaa.

– Mutta tähän vaikuttavat myös ihan oikeat politiikan kysymykset, kuten energia- ja ilmastopoliittiset keskustelut sekä maahanmuuttoon liittyvät tapahtumat Oulussa ja muualla sekä monet muut asiat.

Muut puolueet ovat vasta nyt vaalien lähestyessä siirtymässä maahanmuuttoon ja vanhustenhoivaan liittyvissä kysymyksissä vähitellen perussuomalaisten linjoille.

Tilanne vaikuttaa siltä, että muut puolueet ovat nyt jo pienessä paniikissa perussuomalaisten alkaneesta nousukiidosta ja heidän on pakko muuttaa omia linjauksiaan asioissa, joissa ne ovat arvostelleet ja tuominneet perussuomalaisia aina vaalien jälkeen tai asioissa, jotka näitä muita puolueita kiinnostavat ainoastaan vaalien alla.

– Muut puolueet ovat joutuneet tekemään näissä kysymyksissä hyvin tiukkoja u-käännöksiä ja takinkäännöksiä, viimeksi nyt vanhusten hoivapalveluihin liittyvissä asioissa. Luulen, että se nakertaa jonkin verran luottamusta näihin puolueisiin myös niiden perinteisissä äänestäjissä, Halla-aho kertoo

– PS:n tavoitteena on ollut kaiken aikaa olla suurin puolue näissä vaaleissa.

Sama takinkääntöilmiö kuin maahanmuuttokysymyksissä on nyt nähty myös vanhustenhoidon ympärillä vellovassa poliittisessa keskustelussa.

– Kaikki ovat tienneet pitkään, että tilanne on karmea niin kotihoidossa kuin laitoshoidossa. Viime päivinä on keskusteltu paljon hoitajamitoituksen kirjaamisesta lakiin ja valvonnan parantamisesta. Nämä ovat toki tärkeitä asioista, mutta ne eivät puutu itse suureen ongelmaan, joka on rahanpuute.

Useat kunnat joutuvat riittämättömien valtionosuuksien vuoksi ostamaan palvelut sieltä, mistä ne halvimmalla saa.

– On irvokasta, että näiden konsernien johtavilla paikoilla istuu nykyisiä ja entisiä poliitikkoja niin kokoomuksesta, sosiaalidemokraateista kuin vasemmistoliitosta, Halla-aho sanoi.

– Hoitajamitoituksen nostaminen 70 prosenttiin maksaa reilut 200 miljoonaa euroa. Suomi käyttää tänäkin vuonna suuremman summan maahanmuuttajien täysin tehottomaan kotouttamiseen, Suomi käyttää suuremman summan ulkomaalaisille maksettaviin toimeentulo- ja asumistukiin ja Suomi käyttää melkein saman summan vastaanottokeskustoimintaan, vaikka kriisi on kuulemma ohi.

 

Jukka Rahkonen to 07.02. 23:30

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot