Yksi Oulun seksuaalirikoksen uhreista menehtyi oman käden kautta

"Viranomaiset tekevät kaikkensa, jotta tekosarjojen vakavuus jäisi suurelta yleisöltä ymmärtämättä ja valtamedia säestää tätä"

Kotimaa to 10.01.2019 00:13

Yksi Oulun raiskausten uhreista ei jaksanut enää kantaa tapahtumasta aiheutunutta häpeää, ahdistusta ja pelkoa. Hän menehtyi oman käden kautta aiemmin syksyllä. Asia on ollut oululaisten kansalaisjournalistien tiedossa jo pitkään, mutta asiaa ei ole julkaistu ennen virallista vahvistusta. Poliisi ensin kiisti, että tällaista olisi tapahtunut.

Nuori, vain 14-vuotias tyttö, menehtyi oman käden kautta lokakuun lopussa. Tyttö ja hänen kaverinsa houkuteltiin Oulun kauppakeskus Valkeasta useamman arabin joukolla Tuiraan. Raiskaus tapahtui Tuirassa sijaitsevalla asunnolla. Tässä tapahtumasarjassa raiskattiin kaksi tyttöä. Miehet olivat käyttäneet tyttöjen houkutteluun mm. alkoholia.

Tytöt olivat tehneet asiasta rikosilmoituksen vasta useiden päivien jälkeen itse raiskauksesta. Oletettavasti raiskaajat olivat uhanneet tyttöjä pitämään suut kiinni. Myös häpeän tunteet ja itsesyytökset tapahtuneesta voivat aiheuttaa asiasta vaikenemisen.

Oulun poliisin tiedotus ja valtamedia valehtelivat syksyllä yhdessä päin naamaa yleisölle, kertoessaan että tällaista ei ole poliisin tiedossa.

"Viranomaisilla ja valtamedialla paletti on nyt todella pahasti sekaisin. Viranomaiset tekevät kaikkensa, jotta tekosarjojen vakavuus jäisi suurelta yleisöltä ymmärtämättä ja valtamedia säestää tätä.", kirjoittaa PT-Media.

 

Jukka Rahkonen to 10.01. 00:13

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot