Johtava maahanmuuttovirkamies kyykytti punavihreitä poliitikkoja

Ylijohtaja Jorma Vuorio IS:lle: Poliitikot antoivat paperittomille väärän viestin

Kotimaa ke 22.03.2017 14:06
Kuva: IltaSanomat 22.3.2017

Hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa arvostelevat puoluejohtajat Antti Rinne (sd.), Ville Niinistö (vihr.), Li Andersson (vas.) ja Anna-Maja Henriksson (r.) vaativat yhteisessä kannanotossaan Turun Sanomissa paluuta käytäntöön, jossa vapaaehtoisesta paluusta kieltäytyvälle henkilölle myönnetään tilapäinen oleskelulupaa Suomessa.

Poliitikot ovat saattaneet antaa tuellaan väärää viestiä Rautatientorilla mieltään osoittaville turvapaikanhakijoille, sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylijohtaja Jorma Vuorio sanoi Ilta-Sanomille (ei verkossa).

“Joku saattaa kuvitella, että saa jäädä. Mikään ei tule muuttumaan. Ei tule tilapäistä oleskelulupaa.”

Vuorio ihmetteli IS:n haastattelussa myös kirkkojen toimintaa. Seurakunnat avasivat kirkkoja hätämajoitustiloiksi, mutta niihin meni asunnottomia suomalaisia.

“Minun mielestäni sitä toimintaa olisi voitu jatkaa ja antaa se mahdollisuus asunnottomille suomalaisille, mutta ne luukut pantiin kiinni, kun he näkivät ettei tule turvapaikanhakijoita.”

Katso myös kansanedustaja Reijo Hongiston (ps.) haastattelu Oikeassa Mediassa: Rautatientorin leiri voi olla kasvava ilmiö.

Marko Hamilo ke 22.03. 14:06

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Heikki Porkka

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01. 18:08

videot