Perussuomalaiset eivät harjoita kaksinaismoralistista toimintaa

Perussuomalaiset on poliittinen puolue - ei kristillinen lähetysjärjestö

Kotimaa su 25.11.2018 00:30
Suomalaisten lähettien tavaroita joiden hallussapidosta ja jakamisesta heitä syytetään

Muslimienemmistöisessä Malesiassa pidätettiin tällä viikolla turistien suosimalla Langkawin saarella neljä suomalaista kristillisen materiaalin jakamisesta. Yksi pidätetyistä on perussuomalaisten kansanedustajan, Mika Niikon entinen vaalipäällikkö Timo Valtonen. Valtonen on muun muassa nuorisokahvilatoimintaa pääkaupunkiseudulla, etsivää katutyötä sekä tukihenkilötoimintaa järjestävän nuorisojärjestön, Joosua Mission toiminnanjohtaja.

Verkkosivuillaan Joosua Missio kertoo tavoitteekseen rohkaista ja tukea nuoria terveelliseen ja päihteettömään elämäntapaan kristillisten arvojen kautta.

Jos suomalaiset tuomitaan, arvellaan rangaistusseuraamuksen voivan olla kahdesta viiteen vuotta vankeutta.

Lähi-idän konflikteihin erikoistunut tutkija Alan Salehzadeh syyttää Iltalehden Näkökulma -artikkelissaan "Suomalaisten pidätykset Malesiassa ovat kaksinaismoralismin taidonnäyte sekä muslimimailta että perussuomalaisilta" perussuomalaisia kaksinaismoralistisesta toiminnasta ja epäasiallisesta islamin kritisoinnista sekä nimittää Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä Malesiassa toteuttaneita evankelistoja "integroitumisen puolesta jyriseviksi perussuomalaisiksi", jotka "ovat käännyttämässä ihmisiä omaan uskontoonsa ulkomailla, kun kotimaassa he jyrkästi vastustavat muslimien vastaavia pyrkimyksiä".

Hän tarkoituksellisesti yhdistää Malesiassa pidätetyt evankeliumia julistamassa olleet kristityt perussuomalaisiin, koska yksi heistä on Mika Niikon kampanjapäällikkönä kaksissa edellisissä vaaleissa toiminut Timo Valtonen.

On erityisesti huomattava, että perussuomalaiset ei ole kristillinen lähetysjärjestö, "joka kulkee käännyttämässä paikallisia pois heidän valtauskonnostaan", kuten Alan Salehzaleh päättelee - vaan poliittinen puolue.

Sinänsä vaikka he lähetystyötä tekevinä kristittyinä sattuisivatkin olemaan perussuomalaisia, se tuskin monenkaan mielestä olisi vahingollista ylipäätään kenellekään - päinvastoin - mutta eivät he olleet siellä eduskuntavaaleihin tähtäävällä vaalikampanjakiertueellaan jakamassa perussuomalaiset -puolueen esitteitä, pinssejä tai kyniä - vaan kristillistä materiaalia lähetystyöntekijöinä.

Ydinongelma onkin siis Salehzadehin artikkelissa se, että hän tekee törkeällä tavalla ja täysin aiheettomasti perussuomalaiset -puolueesta "syntipukin" ja pyrkii antamaan isänmaallisesta ja kristillissosiaalisesta puolueesta, mutta myös kristinuskosta maailmalla kertovista lähetystyöntekijöistä lukijoille harhaanjohtavan ja negatiivisen kuvan.

Salehzadehin ilmiselvä tarkoitus lienee pilkata epäsuorasti sekä kristittyjä että perussuomalaisia, sillä hän kirjoittaa:

"Perussuomalaiset ovat pitkään olleet huolissaan islamin leviämisestä Suomessa. Erityisesti heitä huolestuttaa se, että kyseinen uskonto leviää täällä ulkomaalaisten vuoksi."

Alan Salehzadehin jatkaessa vihjaamalla (Timo) Valtosen olevan Malesiassa ulkomaalainen, päästään asian ytimeen kun hän kysyy:

Miten voi vaatia muita elämään Suomessa “maassa maan tavalla” ja sulautua valtauskontoon, jos itse kulkee ympäri maailmaa tekemässä päin vastoin?

Salehzadeh ilmoittaa pitävänsä erikoisena sitä, että "samat ihmiset rikkovat tieten tahtoen toisen maan lainsäädäntöä, mutta ovat samaan aikaan huolissaan siitä, että ulkomaalaiset rikkovat Suomessa paikallisia lakeja".

Lähi-idän tutkija tuntee ilmeisesti Koraanin paremmin kuin Raamatun, sillä hän ei tiedä tai halua tunnustaa tässä kohtaa tietävänsä, mitä eroa on muslimien "lähetystyöllä", käännyttämisellä, dawalla - puhumattakaan jihadista - ja Jeesuksen opetuslapsilleen antamalla käskyllä: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille".

Minkä käskyn Muhammed antoi seuraajilleen? Kylvää vihan siemeniä, alistaa ja tappaa "vääräuskoiset", aiheuttaa sortoa, vallata ja tuhota länsimainen vapaa ja demokraattinen yhteiskunta sekä korvata se ankarilla sharia-laeilla. Islamilla on tunnetusti poliittinen tähtäin, toisin kuin kristinuskolla.

Mitä on evankeliumi? ”Ilosanoma” tai ”hyvä sanoma” - kristinuskon ydinsanoman kertomista Jeesuksesta Kristuksesta ja hänen ihmisille valmistamastaan pelastuksesta.

He siis toteuttivat Malesiassa Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä, kuten Niikkokin toteaa ja kristinuskon "suurinta käskyä", rakkauden kaksoiskäskyä: rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseään.

"Timo on evankelista henkeen ja vereen. Hän juttelee ihmisten kanssa ja antaa heille kättä pitempää", todistaa Mika Niikko.

Tai kun Niikko sanoo, että Valtosen elämäntapa on kertoa Jeesuksesta, eikä ilosanoman kertomista ole tarvinnut koskaan piilottaa.

Lisäksi Niikko uskoo nyt vaan käyneen niin, että oli kaiken lisäksi profeetta Muhammedin syntymäpäivä ja uutiskynnys ylittyi sen vuoksi. Sen vuoksi huomio on suuri.

Jotta maailma olisi parempi paikka, Salehzadeh ehdottaa ratkaisuksi "avointa ja asiallista uskonnollista keskustelua kaikkialla" ilman pelkoa turvallisuutensa puolesta.

Hän viittaa pakistanilaisen kristityksi kääntyneen Asia Bibin tapaukseen, missä kahdeksan vuotta allahinpilkka-syytöksistä vankina olleen kristityn saatua vapauttavan päätöksen Pakistanissa hänen päätään ovat vaatimassa vadille nyt vihaiset äärimuslimit.

"Hänen tapauksensa, suomalaisten pidätykset Malesiassa ja perussuomalaisten epäasiallinen islamin kritisointi osoittavat, että edelleenkään näin ei ole", kirjoittaa Alan Salehzadeh.

Missä kohtaa perussuomalaiset ovat kritisoineet islamia epäasiallisesti?

Onko kristillisten vihkosten jakaminen muslimeille islamin epäasiallista kritisointia?

On kaikille päivänselvää, että islamilaisissa maissa muslimin on kiellettyä kääntyä kristityksi ja muslimienemmistöisessä maassa kristittyjen tekemä lähetystyö ja materiaalin jakaminen muslimeille on jyrkästi kiellettyä eli laitonta. Sen tietää, vaikka ei ole lähetystyöntekijäkään.

Muslimit saavat kyllä toki itse laillisesti ja pakolla käännyttää muiden ryhmien jäseniä lähes kaikkialla maailmassa. Islamin mukaan on kiellettyä rakastaa ei-muslimia ja hyväksyä heitä edes läheisiksi ystäviksi.

"Islam ei suvaitse muita uskontoja ja vain siksi Timo Valtonen ryhmineen on pidätetty", Mika Niikko kommentoi ja jatkaa, että Malesiassa pitäisi olla uskonnonvapaus: "tosin tämä ei taida pitää paikkansa missään muslimimaassa".

Timo Valtosella on vakava sydänsairaus eikä Niikon mukaan montaa päivää ole aikaa odottaa.

Mika Niikon saamien tietojen mukaan vangitut tarvitsevat nopeasti lakimiehen ja tulkin.

"Muutama tunti on taas tänään omaisten kanssa selvitelty asioita. Mutta tietoa ei tahdo saada ulos. Ei vaan löydy riippumatonta tahoa, joka vahvistaisi pidätettyjen terveydentilan ja varmistaisi lääkkeiden saamisen", kertoi Jerusalemista tavoitettu Mika Niikko perjantaiaamuna Radio Dein suorassa lähetyksessä.

Niikko pyytää esirukousta pidätettyjen puolesta.


 

Tytti Salenius su 25.11. 00:30

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Floydin kuoleman vaikutus valtasuomalaisiin

to 04.06. 17:53

Arto Luukkanen

"Bongoryhmä" Unkarin kimpussa?

ti 02.06. 23:48

Timo Vihavainen

Nähdä Kuola ja kuolla.

ti 02.06. 23:47

Professorin Ajatuksia

Mitä tehdä terroristivaimoille ja heidän lapsilleen

ti 02.06. 23:46

Olli Pusa

Wollt ihr den totalen Krieg?

ti 02.06. 00:03

videot