Helsingin perussuomalaiset: Ulkomaalaiset yhä suurempi uhka kaupungin turvallisuudelle

Rajat ylittänyt järjestäytynyt rikollisuus jo arkipäivää

Kotimaa ke 08.03.2017 10:58

Helsingin Perussuomalaiset ovat huolissaan kaupunkilaisten katuturvallisuudesta ja vaativat
päättäjiltä sekä viranomaisilta nopeita toimenpiteitä asukkaiden turvaamiseksi.

Helsingin sisäistä katuturvallisuutta ja julkisten liikennevälineiden käyttöä uhkaa muualta Helsinkiin tulleiden ulkomaalaisten turvapaikanhakijoiden, paperittomien henkilöiden ja katukerjäläisten hallitsematon kasvu, joka näyttäytyy roimasti nousseina julkisissa välineissä tapahtuvina ryöstöinä ja varkauksina. Tämä rikollisuus kohdistuu tällä hetkellä päivittäin kaupunkimme asukkaisiin, PS Helsinki sanoo tiedotteessaan.

”Näistä johtuvia arkipäivän haasteita kaupungin asukkaille ovat rajat ylittävän järjestäytyneen ja tehokkaasti organisoidun rikollisuuden muodot. Kaupunkilaisten turvallisuusympäristön muutokseen liittyy vahvasti täällä oleskelevien taloudelliset ongelmat ja järjestäytynyt rikollisuus.”

Perussuomalaisten mukaan kaupunkilaisten turvallisuudesta ei ole aikaisemmin tiedotettu systemaattisesti Helsingin kaupungin, poliisin tai HSL:n toimesta. Helsinki ja sen asukkaat ovat uudessa tilanteessa, johon tämän hetkiset kaupungin päättäjät eivät ole kokonaisvaltaisesti vieläkään heränneet.

Vuonna 2015 Helsingissä kirjattiin noin 75 000 rikosilmoitusta ryöstöistä ja varkauksista. Tällä hetkellä ilmoituksia on kirjattu poliisin järjestelmään jo 16 500, vaikka varsinainen ryöstöjen sesonki eli turistikausi ei ole edes käsillä, Perussuomalaiset tähdentää.

”On siis odotettavissa, että näiden rikosten määrä ylittää tänä vuonna reilusti yli 100 000 ilmoituksen määrän. Lisäksi on odotettavissa henkilöön kohdistuneiden rikosten määrän kasvavan.”

Tiedotteessa todetaan, että viranomaisilla on tiedossa kaupungin asukkaisiin päivittäin kohdistuvan järjestäytyneen rikollisuuden kasvaminen. Helsinkiä riivaa tällä hetkellä muun muassa ammattimainen laukkuvarkaiden joukko, jotka iskevät päivittäin kaupunkimme asukkaiden kimppuun. Rikollisilla on käytössään teknisiä pankkikorttien tunnukset selvittäviä laitteita, joilla he pääsevät välittömästi nostamaan tutuilta Otto-automaateilta varat uhrin pankkitililtä.

Perussuomalaiset antavat kiitosta HSL:lle, että se on ottanut vartijat valvomaan metroasemien turvallisuutta ja vaativat myös raitiovaunujen ja bussien turvallisuusvalvonnan nostamista.

”Tilanne esimerkiksi ruuhkaisissa raitiovaunuissa on siellä kulkeville tällä hetkellä suorastaan vaarallinen. Riski joutua ammattimaisen varastajaliigan kohteeksi on merkittävästi kohonnut.”

Perussuomalaiset vaativat raitiovaunuihin tiedotteita, joissa varoitetaan varkauden uhriksi joutumisesta ja poliisia ja kaupunkia lisäämään turvatiedottamista muun muassa metron näyttötauluilla julkisten liikennevälineiden käyttäjille ja niin poliisin kuin kaupunginkin verkkosivuilla.

Myös Rautatientorilla lähes kuukauden käynnissä ollut kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden laiton leiri pitää lopettaa tai siirtää muualle virkamiesvoimin.

”Laiton leiri haittaa katujen ja aukion normaalia käyttöä, sekä nostaa alueen turvallisuusuhkaa.”

Tytti Salenius ke 08.03. 10:58

Pääuutiset

blogit

Petteri Hiienkoski

Sulaako Bidenin "voitto" laittomien äänien myötä?

ma 23.11. 00:04

Olli Pusa

EU:n liittovaltio vaikeuksissa

su 22.11. 21:27

Juha Ahvio

Olivatko vaalit USA:n historian turvallisimmat?

to 19.11. 23:34

Arto Luukkanen

Löfvengate - kun Suomen valtiovalta luovutettiin suullisesti Ruotsille

ke 18.11. 17:19

Matti Viren

Gallupit eivät äänestä, vai äänestävätkö?

ke 18.11. 17:06

videot