IS: Huhtasaari olisi valmis luopumaan pohjoismaisesta passivapaudesta - "En halua Ruotsista turvapaikanhakijoita tänne"

Huhtasaaren mielestä Pohjoismaiden passivapaus voitaisiin jäädyttää ainakin väliaikaisesti.

Kotimaa to 04.01.2018 16:38

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari olisi valmis luopumaan pohjoismaisesta passivapaudesta, jos Suomen ja Ruotsin vastaisen rajan yli alkaisi taas saapumaan maahan suuria määriä pakolaisia, kuten vuonna 2015 kävi, kertoo IltaSanomat.

Laura Huhtasaari muistutti, että Pohjoismaista myös Tanskan ja Ruotsin välillä ovat rajatarkastukset tälläkin hetkellä voimassa.

Ruotsi ilmoitti lokakuussa aikovansa jatkaa rajatarkastuksia Tanskan vastaisella rajallaan ja perusteli päätöstään turvallisuussyillä.

Rajatarkastukset aloitettiin EU:ssa vuonna 2015, kun unionin alueelle saapui Balkanin maiden kautta suuri määrä pakolaisia.

"En halua Ruotsista turvapaikanhakijoita tänne, joten joka tapauksessa meidän pitäisi pystyä se estämään. Jos sieltä tulee turvapaikanhakijoita, niin silloin me rajoitamme sitä samalla tavalla kuin Ruotsi rajoittaa Tanskasta", hän sanoi.

Pohjoismaisen passivapauden lisäksi Huhtasaari on ilmoittanut aiemmin syksyllä olevansa valmis lakkauttamaan Schengen-sopimuksen, joka on aiheuttanut paljon turvallisuusongelmia ja mahdollistanut erityisesti rikollisuuden vapaan liikkuvuuden Schengen-alueeseen kuuluvien maiden välillä.

"Suomen ei tule hyväksyä pakollista taakanjakomekanismia maahanmuutossa. Schengen on aikansa elänyt. Schengen pitäisi lopettaa", Huhtasaari sanoi tuolloin.

 

Viro on kaavaillut myös passitarkastuksia Suomesta tuleville matkustajille - samoista syistä. Suomesta on muodostumassa turvallisuusuhka Virolle Suomen liberaalin maahanmuuttopolitiikan vuoksi, mikäli tiukempia rajatarkistuksia ei oteta Viron rajalla käyttöön.

Jukka Rahkonen to 04.01. 16:38

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

Klo 13:04.

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot