Kiuas Kustannus jakaa kansanedustajille Hege Storhaugin bestsellerin: "Islam -Yhdestoista vitsaus"

Tempauksen tarkoituksena on kiinnittää Suomen päättäjien huomio poliittisen islamin aiheuttamaan uhkaan Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa.

Kotimaa ti 24.10.2017 22:41
Norjalainen kirjailija ja poliittinen aktivisti, Hege Storhaug. Kuva: Cezary Piwowarski, Wikimedia

Helsingissä toimiva kustannusosakeyhtiö Kiuas jakaa keskiviikkona 25.10.2017 norjalaisen kirjailijan Hege Storhaugin teoksen "Islam - Yhdestoista vitsaus" kaikille Eduskunnan 200 kansanedustajalle ja 13 europarlamentaarikolle. Tempauksen tarkoituksena on kiinnittää Suomen päättäjien huomio poliittisen islamin aiheuttamaan uhkaan Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa, kertoo Kiukaan lehdistötiedote.

Hege Storhaug (s. 1962) on norjalainen kirjailija ja poliittinen aktivisti. Hän on julkaissut yhdeksän teosta, kirjoittanut lukuisiin norjalaisiin sanomalehtiin ja toimii Human Rights Service -järjestön tiedottajana. "Islam - Yhdestoista vitsaus" ilmestyi Norjassa vuonna 2015 ja oli ilmestymisvuonnaan maansa suurimpia bestsellereitä, vaikka valtavirtainen media jätti sen aluksi lähes tyystin huomiotta. Kirja pohtii laajan aineiston tuella, ovatko islamilaisten maiden tyypilliset piirteet kuten uskonnollinen diktatuuri, suuret erot kansan ja hallitsijoiden välillä, naisten alistettu asema ja vakavat väkivaltaiset konfliktit leviämässä myös pohjoismaisiin yhteiskuntiin. Teos ilmestyi Suomeksi viikko sitten.

 

Oikea Media tavoitti Kiukaan kustannustoimittajan, Timo Hännikäisen haastatteluun.

OM: "Onko olemassa tutkittua tietoa, millainen käsitys ja millaiset tiedot kansanedustajilla on islamista?"

TH: "Tietääkseni tutkimuksia ei asiasta ainakaan Suomessa ole tehty. Uskoisin käsitysten ja tietotason vaihtelevan hyvinkin jyrkästi. Islamin varjopuolista ei ole tapana puhua islamia käsittelevissä tietoiskuissa ja asiaohjelmissa. Näistä ovat politiikan tasolla puhuneet lähinnä jotkut perussuomalaisten kansanedustajat."

OM: "Suurmoskeijahanke nousee toistuvasti esille ja sitä yhä edistetään jatkuvasti tapahtuvista islamilaisista terrori-iskuista huolimatta ja jopa muslimiasiantuntijoiden varoitellessa hankkeesta? Mistä tämä johtuu ja voiko tällä kirjalla olla vielä vaikutusta päätöksiin?"

TH: "Helsingin suurmoskeijahankkeen etenemisellä on kaksi keskeistä syytä: ulkomaisten arabiliikemiesten avokätinen rahoitus ja täkäläinen suvaitsevaisuuspakkomielle. Uskotaan, että tällaiset hankkeet lisäävät kantaväestön ja muslimien välistä yhteisymmärrystä, vaikka esimerkiksi Storhaugin kirjassa kaikki aineisto viittaa siihen, että juuri Euroopan suurkaupunkien moskeijat edistävät julkisivunsa takana kaikkein konservatiivisinta ja fundamentalistisinta islamin tulkintaa ja toimivat integraation jarruna. Kaikkein oudointa on Helsingin Diakonissalaitoksen ja kirkkohallituksen aktiivinen rooli suurmoskeijahankkeessa. Tietenkin toivon, että kirjalla voi vielä olla vaikutusta asiaan, ja olisi ehkä hyvä jakaa se lähitulevaisuudessa myös kaupunginhallituksen jäsenille."

OM: "Onko suunnitelmissa järjestää kansanedustajille kirjan lisäksi avointa tilaisuutta, jossa kirjan aihetta ja sisältöä avaisi joku aihepiirin asiantuntija - ehkä Hege Storhaug itse?"

TH: "Sellaista on suunniteltu, mutta aika ja resurssit eivät välttämättä riitä toteuttamaan sitä vielä tämän vuoden puolella. Ensi vuoden alku lienee todennäköisin ajankohta."

 

Kansanedustajille kirjan mukana lähetetty saatekirje:

Arvoisa vastaanottaja,

 

Yhteiskunnalliseen ja filosofiseen kirjallisuuteen erikoistunut helsinkiläinen kirjankustantamo Kiuas Kustannus on jakanut 24.10.2017 kaikille Suomen kansanedustajille ja europarlamentaarikoille Hege Storhaugin kirjan "Islam - Yhdestoista vitsaus". Teos ilmestyi suomeksi viikko sitten, 17.10.2017. Tempauksen tarkoituksena on kiinnittää Suomen päättäjien huomio niihin ongelmiin, joita poliittinen islam Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa tuottaa.

Hege Storhaug on norjalainen kirjailija ja poliittinen aktivisti. (https://en.wikipedia.org/wiki/Hege_Storhaug) Hän on julkaissut yhdeksän teosta, kirjoittanut lukuisiin norjalaisiin sanomalehtiin ja toimii Human Rights Service -järjestön tiedottajana. "Islam - Yhdestoista vitsaus" ilmestyi Norjassa vuonna 2015, ja ilmestymisvuonnaan se oli yksi Norjan myydyimmistä kirjoista, vaikka valtavirtaiset tiedotusvälineet vaikenivat siitä aluksi lähes täysin.

Storhaug käsittelee kirjassaan islamin, erityisesti sen poliittisten muotojen, vaikutusta pohjoismaisiin yhteiskuntiin. Hän kysyy, onko islamilaisten maiden tyypillisistä piirteistä kuten uskonnollisesta diktatuurista, kansan ja hallitsijoiden välisistä suurista eroista, naisten alistetusta asemasta ja vakavista väkivaltaisista konflikteista tulossa osa omaa yhteiskuntaelämäämme. Storhaug kertoo näkemänsä, tutkimansa ja kokemansa perusteella, mitä islamin leviäminen tarkoittaa kaduilla, koulumaailmassa, perhe-elämässä, politiikassa, mediassa ja niin edelleen.

"Islam - Yhdestoista vitsaus" sopii luettavaksi riippumatta siitä, mitä poliittista kantaa lukija edustaa. Se kertoo ongelmasta, joka koskettaa koko länsimaisen elämänmuodon perusteita ja sen myötä meitä kaikkia. Erityisesti toivomme päättäjien kiinnittävän huomiota lukuihin, joissa Storhaug kuvaa muun muassa Oslon ja Lontoon moskeijoita. Niissä osoitetaan, kuinka ulkomaalaisrahoitteiset moskeijat toimivat julkisivunsa takana uskonnollisen fundamentalismin äänitorvina ja maahanmuuttajien integraation tulppina. Helsingin suurmoskeijahankkeen ollessa käynnissä nämä kuvaukset ovat ajankohtaisempia kuin koskaan.

Toivotamme ajatuksia herättäviä lukuhetkiä.

Kiuas Kustannus
www.kiuaskustannus.com
[email protected]

 

 

Kiuas on keväällä 2016 toimintansa aloittanut, yhteiskunnalliseen ja filosofiseen kirjallisuuteen erikoistunut kustantamo. Sen internetsivut löytyvät osoitteesta www.kiuaskustannus.com.

 

Jukka Rahkonen ti 24.10. 22:41

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Venäjän idea 2

Klo 16:33.

Tapio Puolimatka

Asiantuntijalausunto liittyen hallituksen esitykseen laiksi sukupuolen vahvistamisesta (HE 189/2022 vp)

pe 02.12. 22:26

Heikki Porkka

Epäluottamuksen tunne sisäministeriä, Yleä ja Poliisihallitusta kohtaan on terve ilmiö

su 27.11. 11:17

Henna Kajava

Espoon virkamiehet kieltävät jengiytymisilmiön

su 27.11. 03:41

Juha Ahvio

Yhteiskunnan perustus on perhe

pe 25.11. 19:47

videot