Uuskommunistit mellakoivat Tampereella - savupommit lensivät ja nyrkit heiluivat

Tapahtumien yhteydessä poliisi otti kiinni neljä vasemmistolaista.

Kotimaa su 22.10.2017 00:14
Kuva: Junes Lokka

Poliisi aikoo tutkia Tampereella riehuneiden uuskommunistien väkivaltaisuuksia. Lähtökohtana on, että vasemmistolaisten mellakoitsijoiden toimia tutkitaan epäiltynä väkivaltaisena mellakkana.

Paikalla ollut Poliisi oli hyvin hidas tarttumaan tilanteeseen kun vasemmistolaiset aloittivat väkivaltaisuudet ja yleisen järjestyksen häirinnän.

Parhaillaan poliisi koostaa asiasta esitutkintamateriaalia.

Poliisin mukaan vasemmistolaiset heittelivät savuavia paukkupommeja toisia mielenosoittajia, poliisia ja autoja kohti. Lisäksi joukko yritti hyökätä paikalla rauhallista ja luvallista kokoontumista pitäneen ryhmän kimppuun.

Poliisin tietojen mukaan kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut paukkupommeista.

Yhteensä vasemmistomellakoitsijoiden aloittamien väkivaltaisuuksien aikana otettiin kiinni neljä vasemmistolaista. Yksi otettiin kiinni pahoinpitelystä epäiltynä, yksi vaaran aiheuttamisesta ja kaksi poliisilain perusteella rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.

Vasemmistomellakoiden takia liikenne kaupungin kaduilla oli useita kertoja pysähdyksissä ja junaliikenne Poriin ja Vaasaan muutaman hetken pysähdyksissä mellakoitsijoiden käveltyä kiskoilla.

Kaikkiaan poliisi luonnehti tapahtumia poikkeuksellisiksi. Loukkaantumisia poliisin tietoon ei ole tullut.

Jukka Rahkonen su 22.10. 00:14

Kommentit: 5

Mitä tapahtuu su 22.10.2017 01:47 3

KAS kummaa!!! Kun kuuntelin uutimet vale-valtameedioista, niin luulin oikeistolaisten mellakoineen laittomasti ja aiheuttaneen väkivaltaisuutta. Nyhän mä vasta bonjasin, että asia oli päinvastoin, oikeistolaiset toimikin ryhdillä, mutta punaviherkommarit alkoivat laittomasti mellakoimaan ja joutuivat aiheellisestikin tyrmään.

Markku Salmela su 22.10.2017 11:13 5

Kiitos tästä! Oli siinä määrin hyvin kirjoitettu uutinen, että liityin julkaisun kommentoijaksi. Suomen journalismin tila nk. valtamediassa Tampereen mellakan uutisoinnissa, esim. Aamulehti, on kuvottava.

Juha. su 22.10.2017 11:54 2

Niin, että heittelivät "parempia" savupommeja sekä kävelivät paremmin junaraiteilla. Kaikkihan oli "natsien" "syytä" kun näin kävi. Kuten aina. Muutoinhan nämä aina rauhall - ei kun - räyhälliset kommunistien kehnot perilliset osaavat käyttäytyä anarkismin vaatimalla tavalla särkien jotain "pientä", josta valtamediat ja poliisit eivät nakkaa yhtikäs mitään sillä "vihapuhe" satuttaa kauan, mutta rauniot savuavat vain kerran.

Kaarle Akkanen ma 23.10.2017 11:12 1

Tämä toinen ääripää näyttää olevan valtamedioiden "suojeluksessa"! Anarkia tuomitaan kyllä jyrkästi jos se sattuisi sen toisen ääripään toimesta. Ja jos ei, niin tuomitaan kuitenkin! Kyllä on todella "uskottavaa" uutisointia!!!

Saara ma 23.10.2017 23:06 1

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005418781.html

HS tarjoaa vastamielenosoittajien näkemyksen asiaan. Kommenttiosastolla vasemmiston propaganda jyllää mutta he tuntevat jäävänsä alakynteen ja syyttelevät natsien suosimisesta poliiseja, poliisin tiedottajia ja jopa HS:a.

Naamiohyökkääjille ei sympatiaa heru. Vastamielenosoitus on poliittisesti typerä keino, koska se johtaa mellakointiin ja väkivaltaan, mikä kääntyy vastamielenosoittajia itseään vastaan. Natsileimojen heittely (aiheetta tai aiheesta) ei oikeuta mielenosoituksen väkivaltaista vastustamista mellakoivalla vastamielenosoituksella.

Jos hyökkääjät ovat olleet vain erillisiä ryhmään kuulumattomia yksittäistapauksia, niin koko vastamielenosoitusporukan syyttäminen on sitten vain heidän oman lääkkeensä syöttämistä heille itselleen, ei sen kummempaa...Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10. 23:10

Timo Vihavainen

Legioonien aika

la 13.10. 23:03

Professorin Ajatuksia

Australian ilmastohistoria meni uusiksi

la 13.10. 23:02

Olli Pusa

Aki Kangasharju ja asuntovirsi

pe 12.10. 23:29

Juha Ahvio

Sananvapaus uhattuna Suomessa ja somessa

pe 12.10. 20:50

videot