Mitä Alahärmän koulukeskuksessa tarkalleen tapahtui 4.9.2017?

"Apuun oli haettu opettaja, joka ei ollut pärjännyt tilanteessa. Hän kutsui kooltaan raavaampia opettajia apuun. Siltikään tilannetta ei saatu hallintaan ja päädyttiin kutsumaan poliisi paikalle."

Kotimaa to 14.09.2017 18:29

Oikean Median toimitus on saanut tarkempaa tietoa siitä mitä Alahärmän koulukeskuksessa tapahtui 4.9.2017. Tiedot tapahtumista perustuvat paikalla olleiden ja osallisiksi joutuneiden lasten omiin kertomukisiin.

Tapahtumasarja sai alkunsa turvapaikanhakijoiden peittelemättömästä ja häiritsevästä tuijottelusta joka kohdistui koulua käyvien tyttöjen takapuoliin. Lopulta eräs tyttö sanoi heille tympääntyneenä, että "ottakaa nyt vielä kuvakin". Turvapaikanhakijat suuttuivat huomautuksesta ja alkoivat huorittelemaan tyttöä ja lopulta sylkivät tytön naamalle.

Suomalainen tapahtunutta todistanut poika oli näyttänyt kauempana suuttuneena keskisormea, jolloin turvapaikanhakijat hyökkäsivät hänen kimppuunsa. Suomalaisia koululaisia oli tullut apuun ja tappelu jatkui koulukeskuksen käytävällä, kun oppilaita kutsuttiin luokkiin.

Apuun oli haettu opettaja, joka ei ollut pärjännyt tilanteessa. Hän kutsui kooltaan raavaampia opettajia apuun. Siltikään tilannetta ei saatu hallintaan ja päädyttiin kutsumaan poliisi paikalle.

Koululta tullut tiedotus on antanut käsityksen, että tilanne on ollut lievä. Oppilaiden mukaan se on ollut kaukana lievästä ja koulun käytävillä on veri valunut nenästä ja nyrkit heiluneet.

Rehtori oli painottanut oppilaille, että asiasta ei saa puhua eikä kertoa mitään ja että tiedottaminen hoidetaan koulun toimesta. Kauppakeskuksessa järjestetyssä tilaisuudessa rehtori selitti noin sadalle vanhemmalle, että jos suomalaisnuoret vain ottaisivat nämä turvapaikanhakijat ystävikseen, niin tällaista ei tapahtuisi.

Monille on jäänyt tunne, että nämäkin tapahtumat ovat lasten oma syy ja että he kantavat vastuun näiden pakkosijoitettujen toimista. Koulusta oli tapahtumien seurauksena erotettu neljä häiriköinyttä turvapaikanhakijaa, mutta jäljelle jääneet ovat jakaneet tytöille tappouhkauksia tapahtuneen jälkeen. Nyt tytöt joutuvat pelkäämään heitä.

Paikallisten kertoman mukaan pitkin kevättä on ollut tapauksia, joissa turvapaikanhakijat ovat
puristelleet tyttöjen takapuolia ja naisopettaja, jolle on asiasta kerrottu, on kuitannut asian
kiusoittelemalla, että turvapaikanhakijat taitavat vain tykätä näistä tytöistä.

Teinitytöillä ei siis ole koulussa ollut edes oikeutta määrätä omasta kehostaan ja asiaa on opettajien taholta vähätelty. Rehtori on kertonut, että turvapaikanhakijoiden toimesta on ollut vuoden aikana 40 konfliktitilannetta.

Rehtori on omien sanojensa mukaan varma turvapaikanhakijoiden iästä, että ovat maksimissaan 14-15 vuotiaita. Useimmat koululaiset ja näiden vanhemmat epäilevät etteivät nämä ikätiedot pidä paikkaansa.

Artikkelin tiedot perustuvat tapahtumien aikana paikalla olleiden ja osallisiksi joutuneiden lasten, sekä muiden paikallisten todistuksiin. Lapset ja vanhemmat kokevat, että koulun toimesta lasten turvallisuudesta ei huolehdita, vaan heidän pitää edelleen pelätä, kantaa vastuu ja olla hiljaa.

 

Pohjalaiset aikuiset ovat kokoontumassa joukkovoimannäyttöön Alahärmän koulukeskuksessa 22.9. klo 12.00.

 

Jukka Rahkonen to 14.09. 18:29

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

Klo 08:02.

Juha Ahvio

USA:n ääretön valtionvelka ja keskuspankkirahoitus

la 11.05. 19:26

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

videot