Vokin opettajalla tuli mitta täyteen: Turvapaikkajärjestelmä on valhetta - "Tulijat pitävät meitä hölmöinä"

"Harva irakilainen osasi aakkosia kuukausien koulutuksen jälkeen. Monella oli suuria vaikeuksia päästä sängystä ylös ennen puolta päivää"

Kotimaa ke 13.09.2017 12:48

Vastaanottokeskuksessa opettajana toiminut Pekka ei halunnut enää jatkaa työtään turvapaikanhakijoiden kanssa. – Tökkii niin pirusti tämä rahanhaaskuu ja valehtelu, kertoo Suomen uutiset.

Pekka on opettanut vastaanottokeskuksessa suomen kieltä noin 160 maahanmuuttajalle, joista valtaosa on ollut alle 30-vuotiaita irakilaismiehiä, artikkelissa kerrotaan.

"Harva irakilainen osasi aakkosia kuukausien koulutuksen jälkeen. Monella oli suuria vaikeuksia päästä sängystä ylös ennen puolta päivää", Pekka kertoo.

Vain hyvin harvoilla on oikeasti hätä. Pekan mukaan vain harvat heistä vaikuttivat vakavasti traumatisoituneilta.

Opettajan näkökulmasta suurin turvapaikkaan liittyvä ongelma on valehtelu. Koko systeemi on kuin valheiden kudelma alkaen papereiden väärentämisestä ja ihmissalakuljetuksesta.

"Valheilla voi saada turvapaikan, koska systeemi ymmärtää valehtelua".

Suomalaiset suhtautuvat lapsellisen laupiaasti tulijoiden epärehellisyyteen, vaikka normaalisti edellytämme suoraselkäisyyttä ja sitä, että miehen on oltava sanojensa mittainen.

"Rettelöitsijät siirretään vähäksi aikaa toiseen vokkiin, mutta sanktioita ei seuraa valheista, pettämisestä, työharjoitteluissa varastelusta tai vaikkapa siitä, että lähtee salista pois kesken naisten oikeuksien luennon", Pekka luettelee ja muistelee erään naispuolisen kollegansa sanoja.

"Hän ei ollut kahdessa vuosikymmenessä kuullut niin paljon valheita kuin viimeisen kahden kuukauden aikana vastaanottokeskuksessa."

”Pekka” ei esiinny Suomen uutisten jutussa omalla nimellään, sillä hänen edustamansa järjestön työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus. Se herättää opettajassa ristiriitaisia tunteita.

Tarvittaisiin oikeaa tietoa eikä siloteltuja tarinoita. Salassapito estää avoimuuden.

Lue koko artikkeli Suomen uutisista.

Jukka Rahkonen ke 13.09. 12:48

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Maahanmuuton seuraukset

to 28.09. 21:59

Juha Ahvio

Presidenttiehdokkaiden turvallisuuspolitiikka

pe 22.09. 00:24

Mikko Paunio

Klaus Schwabin ja Thierry Malleretin kyyninen "Suuri Kertomus" on kauhistuttavan "Suuren Resetin" toimeenpano-ohjelma

ti 19.09. 16:25

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08. 20:50

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08. 19:21

videot