Juha Sipilä on sopinut Macronin kanssa EU:n yhteisen puolustuksen rakentamisesta

"Me ollaan sovittu Macronin kanssa, että liittoudumme yhteisen puolustuksen eteenpäinviemiseksi. Saksa on siinä kolmas kumppani"

Kotimaa ti 12.09.2017 12:39

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi Ylen Haloo Eurooppa -podcast-ohjelmassa Suomen liittoutuneen Ranskan kanssa Euroopan yhteisen puolustuksen rakentamiseksi, kertoo Verkkouutiset.

"Me ollaan sovittu Macronin kanssa, että liittoudumme yhteisen puolustuksen eteenpäinviemiseksi. Saksa on siinä kolmas kumppani", Sipilä totesi.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron aloitti viime perjantaina Ateenasta Euroopan kiertueensa, jonka yhteydessä hänen on määrä esitellä omaa visiotaan Euroopan uudistamiseksi. Visioon sisältyy euroalueen uudistamisen lisäksi Euroopan puolustuksen rakentaminen.

Sipilä lupasi, että "Euroopan yhteisen puolustuksen kehittämisen odotetaan etenevän suurin harppauksin" Saksan syyskuun vaalien jälkeen.

Saksassa järjestetään 24. syyskuuta liittopäivävaalit. Kannatusmittausten perusteella näyttää siltä, että saksalaiset valitsisivat liittokansleri Angela Merkelin neljännelle liittokanslerikaudelleen.

Merkelin ja Macronin odotetaan kertovan pian Saksan vaalien jälkeen askelmerkeistä Euroopan unionin uudistamiseksi, kertoo Verkkouutiset.

Ensimmäisiä merkkejä tulevista askelmerkeistä Euroopan unionin integraation syventämiseksi saadaan tulevana keskiviikkona, kun komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pitää kansakunnan tilaa koskevan puheensa.

Jukka Rahkonen ti 12.09. 12:39

Kommentit: 2

Juha. ti 12.09.2017 13:32 2

"Euroopan uudistamiseksi" olevia visioita. Eräs niistä uusista merkittävistä "visioista" on nähtävissä Suomessa ministeriön selvitystyö sen suhteen, että voitaisiin aikuisten pakkohoitolain tulkintaa höllentää myös koskevaksi aikuisia. Lapsethan saadaan jo vietyä helposti. Kun idiootti hallituksemme pyrkii "helpottamaan" näin kansalaisten elämää. Merkitsee se loppupeleissä sitä, että ns. toisinajattelijoita tullaan viemään mielivaltaisesti mielivaltaisen lääkärin kirjoittamalla passituksella poliisin karhukopla -tason miehityksellä noutamaan mielisairaalaan, koska sehän ilmi selvä mielenterveyden romahduksen merkki, ettei ymmärrä EU:n uudistamiskehityksen hunajan päälle kuin ei myöskään sitä, että yhä suuremmat haittamaahanmuuttajain laumat tallovat alleen kaiken sen mitä Euroopan kansakunnat ovat satojen sukupolvien ajan rakentaneet ja vain siksi, että näiden kansakuntien työmuuraihaiset ovat sen parhaakseen katsoneet aina siihen saakka kunnes mädättyneet poliitikot ovat virkasokeassa ahneudessaan ja matalamielisyyksissään valmiit tuhoamaan sen tieltä, joka merkitsee kuolemaa ja tuhoa sekä alhaista mieltä alimpien vaistojen varassa. Sen määrätessä kaiken elämässä ja etenkin kuolemassa, joka on aina läsnä kärsimysten tiellä, joka peittää keskipäivän auringonkin valon taakseen. Allahu Akbar EU ja Sipilä. Siinä on teidän "yhteistyönne" hedelmä, joka on läpimätä kurakasa niin kuin se vain voi olla päistä, jotka ovat kupan pehmentämät ja josta on kaikki moraali karannut aikaa sitten.

Jukolan Jussi ke 13.09.2017 00:07 2

Minulla oli sellainen käsitys että sotilaallinen liittoutuminen edellyttäisi jonkinlaista parlamentaarista prosessia.



Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Vieraskynä

Logiikan halveksuntaa: Hamasin ja Fatahin sovinto johtaa rauhaan

to 19.10. 22:07

Timo Vihavainen

Apteekin hyllyltä

to 19.10. 17:52

Jukka Hankamäki

Helsingin Sanomien kultaiset kuohijat vaarallistavat seksin

to 19.10. 10:32

Professorin Ajatuksia

Sikailua toisten juhlissa

to 19.10. 10:20

Henry Laasanen

Touko Aalto vihapuhuu setiä vastaan

to 19.10. 08:40

videot