Huhtasaari valisti eduskuntaa: Suomessa käynnissä islamisaatio

"Onko Suomen hallituksella kanttia puolustaa Suomea, suomalaisia ja suomalaista identiteettiä?"

Kotimaa la 09.09.2017 09:16

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat esittivät keskiviikkona luottamuksensa suomalaisen oikeusvaltion toimivuudesta ja viranomaistoiminnasta keskusteluun perustuvassa tilannekuvapäivityksessä Suomen sisäisestä turvallisuudesta ja kansalaisten huolista.

Yhteisvetoomuksen tavoitteena oli hillitä ja estää yhteiskunnallista keskustelua Suomen sisäisestä turvallisuudesta ja muun muassa turvapaikanhakijoiden palautuksista kärjistymästä.

Vetoomuksessa puheenjohtajat tuomitsivat jyrkästi terrorismin kaikissa muodoissa sekä kaikenlaisen väkivallan ja vihapuheen sekä sitoutuivat omien puolueiden edustajina huolehtimaan Suomen turvallisuuden ja yhtenäisyyden rakentamisesta.

Pääministeri Juha Sipilän rakentavaksi, rauhalliseksi, tosiasioihin perustuvaksi ja kunnioittavaksi kuvaama "yhteinen" eduskuntapuolueiden puheenjohtajien julkilausuma nousi esille myös torstaina eduskunnan kyselytunnilla.

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari nosti esille eduskunnan kyselytunnilla terroristien vihapuheen suomalaisia ja länsimaisia arvoja kohtaan ja korosti perussuomalaisten tuomitsevan sen.

Huhtasaari valaisi asiaa ja sanoi Suomessa olevan käynnissä islamisaatioilmiö, joka etenee koko ajan. Hän totesi myös, että radikaalin islamistisen terrorismin uhka on Suomessa kohonnut ja sitä mukaa sisäinen turvallisuus on heikentynyt.

Huhtasaari muistutti, että islamin normit poikkeavat länsimaisen yhteiskunnan normeista ja laajamittainen muslimimaahanmuutto johtaa muslimien eriytymiseen isäntäyhteiskunnasta sekä muslimiväestön kasautumiseen omille alueilleen, joissa vallitsee islamilaiset arvot.

Huhtasaari kysyi myös, mitä hallitus aikoo tehdä, ettei Suomi seuraisi huonossa kehityksessä muita Euroopan kaupunkeja. Hän huomautti eurooppalaisten johtajien ja poliitikkojen vain katselevan, kun Euroopan kaupunkien kokonaisia alueita muutetaan ulkomaisiksi vyöhykkeiksi.

"Onko Suomen hallituksella kanttia puolustaa Suomea, suomalaisia ja suomalaista identiteettiä?" Huhtasaari tiedusteli ja huomautti Unkarin toimivan toisin.

"Mahtaa Unkarin kansa olla ylpeä johtajistaan", Huhtasaari vakuutti.

Ylen mukaan muut puoluejohtajat olivat pitäneet Huhtasaaren lausumia sanoja islamisaatiosta ja Unkarista vaarallisena, epämiellyttävänä ja hirvittävänä.

Ainoa helpottunut oli ollut perussuomalaisista irtaantuneen sinisten ministeriryhmän vetäjä, urheilu- ja kulttuuriministeri Sampo Terho, joka oli kiitellyt nykyistä asemaansa, missä "ei enää tarvitse edes noteerata näitä puheita".

Tämän viikkoisilla Jyväskylän vastaanottokeskuksessa poliisien maastapoistamisen täytäntöönpanotehtävää estävällä mielenosoittajajoukon aiheuttamalla kaaoksella ja Kauhavan Alahärmän yläkoulussa tapahtuneella turvapaikanhakijoiden nujakalla sekä parin viikon takaisella Turun terrori-iskulla on arveltu olevan vaikutuksensa tuoreessa Ylen kannatusmittauksessa näkyneessä perussuomalaisten nousussa. Viime viikkojen vilkkaana käyneen keskustelun turvapaikkapolitiikasta ja sisäisestä turvallisuudesta pelätään nyt siivittävän suosiota perussuomalaisille.

Ylen mukaan puolueen kannatus nousi Jussi Halla-ahon puheenjohtajakauden aikana ensi kertaa kaksinumeroisiin lukuihin, 10,3 prosenttiin. Edellisestä tutkimuksesta suosio lisääntyi 1,5 prosenttiyksiköllä.

Jopa Helsingin Sanomat pitää Perussuomalaisten Laura Huhtasaaren menestystä presidentinvaaleissa "varmana asiana".

HS myöntää, että Huhtasaari pystyy erottumaan muista ehdokkaista parhaiten ja väittää hänen osaavan "käyttää tilannetta hyödykseen".

"Huhtasaari ottaa tarjotun ilmatilan tehokkaasti haltuun."

Myös Iltalehti on arvioinut, että Huhtasaarella olisi hyvät edellytykset erottua presidentinvaalissa muista ehdokkaista maahanmuuttokriittisillä teemoilla. Ne puhuttavat tällä hetkellä suomalaisia "erittäin paljon, itse asiassa paljon enemmän kuin pelkästään valtamediaa seuraamalla voisi kuvitella".

Vihreiden uusi puheenjohtaja Touko Aalto sen sijaan ihastelee tuoretta Ylen gallupia, jossa vihreiden suosion väitettiin nousseen ennätyskorkealle toiselle sijalle ja Vihreät suunnittelevat jo tulevia hallituskumppaneiden valintoja.

"Ainoa puolue, jonka kanssa en ole valmis menemään hallitukseen, on Halla-ahon perussuomalaiset", hän kirjoittaa Facebookissa ja olettaa sillä saavan politiikalleen kansan avoimen tuen.


 

Tytti Salenius la 09.09. 09:16

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot