Halla-aho: "Surunvalittelut ja latteudet eivät riitä"

Päättäjien on kannettava vastuu harjoittamansa politiikan seurauksista, tunnistettava terroristien motiivit ja ryhdyttävä toimiin, jotta terroriaalto saadaan katkaistua.

Kotimaa su 20.08.2017 13:52
Kuva: J.S. Valtanen

Jussi Halla-aho (ps) kirjoittaa 19.8. facebook seinällään:

"Tämänhetkisten tietojen mukaan Turussa on tehty kaksi kuolonuhria ja useita loukkaantuneita vaatinut terrori-isku. Tapaus ei ole odottamaton vaan mitä ilmeisimmin osa islamististen iskujen sarjaa Euroopassa. Kuten monissa muissakin Eurooppaa kuohuttaneissa iskuissa, teosta epäilty on turvapaikkajärjestelmää hyväksikäyttänyt arabimies.

Perussuomalaisen puolueen ja eduskuntaryhmän johto esittää osanottonsa uhreille ja näiden omaisille. Samalla muistutamme, että islamilainen terrorismi on seurausta pitkään jatkuneesta holtittomasta maahanmuuttopolitiikasta ja tulijoiden epäonnistuneesta integroinnista.

Surunvalittelut ja latteudet eivät riitä. Päättäjien on kannettava vastuu harjoittamansa politiikan seurauksista, tunnistettava terroristien motiivit ja ryhdyttävä lainsäädännöllisiin ja muihin toimiin, jotta syyttömiin sivullisiin kohdistuva terroriaalto saadaan katkaistua.

Tavallisten kansalaisten liikkumista ja vapauksia rajoittavat turvatoimenpiteet eivät ole oikea eivätkä edes tehokas toimintamalli. Turvapaikanhakijoiden virta turvallisten maiden kuten Ruotsin kautta on katkaistava. Turvapaikkahakemukset on käsiteltävä ripeästi, ja kielteisen päätöksen saaneet on poistettava maasta viipymättä. Maasta poistamista odottavia henkilöitä ei saa laskea vapaalle jalalle, koska riski yleiselle turvallisuudelle on ilmeinen."

Halla-aho muistuttaa kommenteissa myös:

"Samaan aikaan toisaalla hallitus myöntää viisi miljoonaa euroa lisää laittomasti maassa olevien sosiaaliturvaan."

 

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on tilanteessa neuvoton ja toteaa Valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa: "Koko Eurooppa suree meidän kanssamme. Olemme kaikki samassa veneessä ... Nyt tarvitaan malttia ja luottamusta ihmisten välillä."

Sisäminiseri Paula Risikko (kok) totesi tiedotustilaisuudessa: "Suomi ei ole mikään lintukoto, vaan olemme osa yhteiskuntaa, jossa tapahtuu tällaisia tekoja."

 

Kommentti:

Hallitus vaikuttaa täysin toimintakyvyttömältä. Hallituksen edustajien kannanotot kehoittavat kansalaisia vain tottumaan tilanteeseen ja terrorismin jatkumiseen. 

 

Jukka Rahkonen su 20.08. 13:52

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Kohti pinnan katkeamista

to 16.09. 23:47

Vieraskynä

Koronakriittinen lähdekritiikki ei horju

ma 13.09. 22:43

Mikko Paunio

Valeisradio hämärtää tarkoituksellisesti (?) uutisoinnillaan Interceptin uuden WUHAnin laboratorioraportin poliittisen merkityksen

pe 10.09. 11:09

Tapio Puolimatka

Rokotepassien avulla kohti digitaalista diktatuuria?

to 09.09. 21:09

Olli Pusa

Ilmastonmuutoksen kulissi putoaa?

ma 06.09. 11:19

videot