Poliisi tutkii Turun iskua terroritekona - tekijä 18 vuotias Marokon kansalainen

Kansalaiset odottavat uutta paremmin informoivaa ja vähemmän kansalaisten omaa älyä loukkaavaa tiedotustilaisuutta tänään.

Kotimaa la 19.08.2017 11:52

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) yritti viimeiseen saakka uskotella, ettei kyse ole terrori-iskusta. Eilen Helsingin Sanomat uutisoi: "Pääministeri Sipilä: Ei ole mitään näyttöä siitä, että Turun puukotukset olisivat olleet terroritekoja". Myös sisäministeri Paula Risikko (kok) ja poliisi kiirehtivät eilen kiistämään, että tekoa tutkittaisiin terroritekona.

Nyt Poliisi on lauantaina 19.8. 11:00 ilmoittanut tutkivansa Turun ilmiselvää terrori-iskua terroritekona. Poliisi on nyt myös vahvistanut, että tekijä on 18 vuotias Marokon kansalainen. 

Teon luonne oli ulkomaista mediaa ja silminnäkijöiden todistuksia seuranneille täysin selvä jo eilen iltapäivällä. Poliisin ja sisäministeriön hidas kyky yhdistellä ilmiselviä asioita hämmentää suomalaisia sivustaseuraaajia.

Sisäministeri Paula Risikko ei kertonut poliisin tiedossa ollutta totuutta eilen varsinaisessa tiedotustilaisuudessa. Oikean Median saaman tiedon mukaan niin tekijän kansallisuus kuin asuinpaikkakin olivat poliisin tiedossa tiedotustilaisuuden alkaessa. Myös islamilaisille terroriteoille tyypillinen tekotapa oli poliisin sekä haavoittuneita hoitaneiden viranomaisten tiedossa.

Kansalaiset odottavat uutta paremmin informoivaa ja vähemmän kansalaisten omaa älyä loukkaavaa tiedotustilaisuutta tänään. 

 

Paikalle pääseviä median edustajia pyydetään kysymään seuraavia asioita:

Mistä takaa-ajaville ulkomaalaisille ilmestyi pesäpallomaila kouraan? Onko astalon kantaminen heidän yleinen tapansa?

Oliko tekijän islamilaisesta taustasta ja aktiivisuudesta merkkejä?

Olivatko mailamiehet tekijän tuttuja? Samasta kulttuuri- tai uskontopiiristä?

Missä sairaalassa nyt makaava tekijä on asunut Suomessa?

Millainen status tekijällä on? Onko hän Vokissa asuva turvapaikanhakija, yksi kateissa olleista vai jotain muuta? Jos hän oli Vokissa asuva, oliko hänellä päätös turvapaikasta?
Kuinka kauan hän on ollut Suomessa?

 

Jukka Rahkonen la 19.08. 11:52

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Kohti pinnan katkeamista

to 16.09. 23:47

Vieraskynä

Koronakriittinen lähdekritiikki ei horju

ma 13.09. 22:43

Mikko Paunio

Valeisradio hämärtää tarkoituksellisesti (?) uutisoinnillaan Interceptin uuden WUHAnin laboratorioraportin poliittisen merkityksen

pe 10.09. 11:09

Tapio Puolimatka

Rokotepassien avulla kohti digitaalista diktatuuria?

to 09.09. 21:09

Olli Pusa

Ilmastonmuutoksen kulissi putoaa?

ma 06.09. 11:19

videot