Poliisi salailee Turun terrori-iskun yksityiskohtia - tiedotustilaisuus fiasko

Tiedotustilaisuudessa ei kerrottu mitään sellaista, joka ei olisi jo ollut yleisessä tiedossa.

Kotimaa pe 18.08.2017 19:44

Poliisin klo 19.00 järjestämä tiedotustilaisuus oli informaatioarvoltaan nolla. Koko Suomen kansa on pystynyt ulkomaalaisia tiedotusvälineitä seuraten saamaan tapahtuman yksityiskohtia luotettavasti ja nopeasti tietoonsa heti tapahtuman jälkeen.

Tiedotustilaisuudessa ei kerrottu mitään sellaista, joka ei olisi jo ollut yleisessä tiedossa. Poliisin edustajat ja sisäministeri Paula Risikko salasivat muunmuassa puukotuksen olennaisen islamilaiseen teloitustapaan viittaavan yksityiskohdan sekä puukottajan etnisen taustan.

Näistä kahdesta salatusta yksityiskohdasta pystyy lähes täydellä varmuudella vetämään johtopäätöksen, että teko oli islamilainen jihad-isku, yksi uusi isku jo kauan jatkuneessa tekojen sarjassa. 

Ambulansseilla kesti noin 20 minuuttia saapua terrori-iskun tapahtumapaikalle. Hälyytyskeskus sai hälyytyksen 16.02 ja poliisi taltutti terroristin ampumalla tätä reiteen 16.05 IltaLehden mukaan.

Kansalaisten kykyä puolustaa itseään ja läheisiään on myös jatkuvasti lainsäädännöllä heikennetty tarpeettomasti tiukentamalla itsepuolustukseen tarvittavien aseiden hankintaa ja kanto-oikeutta.

Vastuu terrori-iskuista on tekijöiden lisäksi niillä, jotka ovat tehneet turvallisuustilanteen radikaaliin heikkenemiseen johtaneita päätöksiä.

Turun terrori-iskussa on kuollut kaksi ja kuusi henkilöä on haavoittunut vakavasti. Osa loukkaantuneista on saamassa leikkaushoitoa. Isku tapahtui Turussa tänään vähän ennen neljää iltapäivällä. Hätäkeskus sai hälyytyksen 16.02.


EDIT 22:19: Korjattu poliisin paikallesaapumisaika (3 min) IltaLehden tietojen perusteella. Ylen välittämässä tiedotustilaisuudessa poliisi ensin kertoi, että hyökkääjä saatiin pysäytettyä 20 minuuttia hälyytyksen jälkeen.

 

Jukka Rahkonen pe 18.08. 19:44

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Kohti pinnan katkeamista

to 16.09. 23:47

Vieraskynä

Koronakriittinen lähdekritiikki ei horju

ma 13.09. 22:43

Mikko Paunio

Valeisradio hämärtää tarkoituksellisesti (?) uutisoinnillaan Interceptin uuden WUHAnin laboratorioraportin poliittisen merkityksen

pe 10.09. 11:09

Tapio Puolimatka

Rokotepassien avulla kohti digitaalista diktatuuria?

to 09.09. 21:09

Olli Pusa

Ilmastonmuutoksen kulissi putoaa?

ma 06.09. 11:19

videot