Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari: Suomen kansa ei äänestänyt federalistiseen EU:hun liittymisestä

Presidenttiehdokas Huhtasaari pitää Islantia, Norjaa ja Sveitsiä parhaina esikuvina myös Suomelle.

Kotimaa pe 04.08.2017 22:35

Huhtasaari korosti Perussuomalaisten tuumaustunnilla pitämässään puheessa ulkopoliittista realismia ja hyviä suhteita niin Ruotsiin ja Viroon kuin myös Venäjään ja Yhdysvaltoihin, kertoo Suomen Uutiset.

"Suomi tarvitsee Huhtasaaren mielestä pitkäjänteistä talous- ja teollisuuspolitiikkaa, jossa maan infrastruktuuri ja investointikulttuuri voidaan virittää uudenlaiseen nousupositioon."

"Tarkoituksena on, että niin omat kuin ulkomaisetkin osaajat kokisivat vahvasti sen, että tähän maahan kannattaa investoida ja tässä maassa on tulevaisuutta", Huhtasaari sanoo.

Huhtasaari kritisoi sanoja säästelemättä Euroopan Unionia.

"Näinkö Suomi taas päätti? Että Suomen metsiä ei EU:ssa lasketa hiilinieluksi. Suomi ei näin päättänyt, mutta EU päätti Suomen puolesta. Pitää muistaa, että metsäteollisuus on Suomelle hyvin tärkeä ja tulee aina olemaan."

"Suomen kansa ei vuonna 1994 äänestänyt tällaiseen federalistiseen EU:hun liittymisestä."

Esimerkkinä kansan tahdon ohittamisesta Huhtasaari pitää siirtymistä markasta euroon.

"Se tapahtui lakimiesten tempuilla ilman kansan ääntä. Ihmisille ilmoitettiin silloisen ministerin Sauli Niinistön suulla, että euroon liityttiin jo äänestyksessä EU-liittymislaista."

"Pahinta on henkinen miehitys. Sanat koti, uskonto ja isänmaa arvopohjana on häivytetty pois ja tilalle on tuotu asioita, joita meille kaupitellaan eurooppalaisten arvojen nimissä", Huhtasaari toteaa.

Presidenttiehdokas Huhtasaari pitää Islantia, Norjaa ja Sveitsiä parhaina esikuvina myös Suomelle.

"En halua Eurooppaan yhtä valtiota, joka johtaa harvainvaltaan. Haluan itsenäisten kansallisvaltioiden yhteistyötä. Norja, Sveitsi ja Islanti toimivat viisaasti, kun eivät liittyneet EU:hun. Koska, jos ne olisivat aiemmin liittyneet ja nyt haluaisivat erota, EU yrittäisi kostaa keinolla, jos toisellakin."

Puoluehallitus esitti puoluevaltuustolle Huhtasaarta puolueen presidenttiehdokkaaksi. Puoluevaltuusto tekee päätöksen myöhemmin.

Jukka Rahkonen pe 04.08. 22:35

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Kohti pinnan katkeamista

to 16.09. 23:47

Vieraskynä

Koronakriittinen lähdekritiikki ei horju

ma 13.09. 22:43

Mikko Paunio

Valeisradio hämärtää tarkoituksellisesti (?) uutisoinnillaan Interceptin uuden WUHAnin laboratorioraportin poliittisen merkityksen

pe 10.09. 11:09

Tapio Puolimatka

Rokotepassien avulla kohti digitaalista diktatuuria?

to 09.09. 21:09

Olli Pusa

Ilmastonmuutoksen kulissi putoaa?

ma 06.09. 11:19

videot