Halla-aho: "Perussuomalaisilta oma ehdokas presidentinvaaleihin" - julkistetaan 4. elokuuta

"Puoluekentältä erinomaisen selkeä viesti siitä, miten tässä tulee toimia"

Kotimaa to 20.07.2017 23:07

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho pitää "hyvin todennäköisenä" oman ehdokkaan asettamista vuoden 2018 presidentinvaaleihin, kertoo Uusi Suomi.

Halla-aho kunnioittaa puoluekenttää ja kuuntelee äänestäjiä. Jo vahvistaessaan perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkuuttaan hän sanoi "puoluejohdon tulee sanoissa ja teoissa paremmin heijastaa niiden ihmisten huolia ja toiveita, jotka äänestivät meitä".

"Niin moni tavallinen ihminen on äänestänyt meitä sanoakseen ja muuttaakseen jotain", Halla-aho sanoi tuolloin.

Halla-ahon mukaan kesäkuisen paikallisyhdistyskyselyn jälkeen kentältä tuli "erinomaisen selkeä viesti siitä, miten tässä tulee toimia".

Perussuomalaisilla on puolueessa, sekä jäsenistön keskuudessa että puoluejohdossa päätetty, että he eivät ainakaan "missään tapauksessa asetu kannattamaan istuvaa presidenttiä".

"Meillä on jäsenistö ja kannattajakunta hyvin pettynyt siihen, miten Sauli Niinistö puuttui perussuomalaisten sisäisiin asioihin ja hänelle kuulumattomin asioihin tämän hallituskriisin yhteydessä", Halla-aho toteaa Uudelle Suomelle.

Halla-aho korostaa aina uskollisuutta omalle linjalle. Siitä liikaa tinkimällä kannatus romahtaa eikä enää ole "vipuvartta" vaikuttaa asioihin.

”Minä en pelkää tehdä ikäviä ratkaisuja, jos koen että sellaiset ratkaisut ovat oikeita ja tarpeellisia”, näin Halla-aho sanoi maaliskuussa päättäessään lähteä tavoittelemaan perussuomalaisten puheenjohtajuutta.

Perussuomalaisten hajoamisessa ja hallituskriisissä puoluepakka meni kokonaan "uusiksi" ja se herätti heti kysymyksiä, kenet perussuomalaiset voisivat asettaa mahdollisesti omaksi presidenttiehdokkaaksi: Onko se ensimmäinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari, itse Jussi Halla-aho vai kenties joku muu vaihtoehto?

Halla-ahon mukaan kanta asettumisesta istuvan presidentin taakse on muuttunut sitten kesäkuun puoluekokouksen, mutta vieläkö hän on "jyrkästi" sitäkin vastaan, ettei itse lähde ehdolle presidenttikisaan.

Huhtasaari on sanonut harkitsevansa puolueensa presidenttiehdokkaaksi ryhtymistä ja kertonut tekevänsä ratkaisun loppukesällä.

Jyväskylän puoluekokouksen ylivoimaisesta voittajakaksikosta ja kenttäväen joukosta kaikuvasta vahvasta kannatuksesta päätellen sekä Halla-ahossa että Huhtasaaressa voisi olla sitä varteenotettavaa "vipuvartta" presidenttiehdokkaaksi.

Halla-ahon mukaan asia on esillä puoluehallituksessa 4. elokuuta ja puoluevaltuusto tekee asiasta päätöksen syyskuussa.

Tytti Salenius to 20.07. 23:07

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot