Halla-aho ylivoimaisesti suosituin seuraavaksi pääministeriksi 18-49 vuotiaiden äänestäjien joukossa

"Nuorten, 25-34 -vuotiaiden ikäryhmässä, Halla-aho on selvä ykkönen. Tästä ikäryhmästä 24 prosenttia pitää Halla-ahoa sopivimpana tulevaksi pääministeriksi."

Kotimaa la 01.07.2017 17:07

IltaLehden kyselytutkimuksen mukaan Halla-aho on erityisesti nuorten aikuisten suosikki seuraavaksi pääministeriksi. Ilmiö noudattelee Euroopassa nähtävillä olevaa poliittista trendiä, arvioi tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma IltaLehden uutisessa.

"Jussi Halla-aho on pian johtanut kuukauden ajan perussuomalaisia. Iltalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan tuore puheenjohtaja nauttii erityisesti nuoremman väen suosiosta: 25-30-vuotiaista vastaajista lähes viidennes piti Halla-ahoa sopivimpana vaihtoehtona seuraavaksi pääministeriksi", kertoo Iltalehti.

Poliittinen kenttä on polarisoitumassa. Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen verkoston tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoman mukaan kyse on yleiseurooppalaisesta ilmiöstä, joka on nähtävillä monissa Euroopan maissa: nuoret kannattavat radikaaleja poliitikkoja niin oikealta kuin vasemmalta laidalta.

"Eurooppalaiset nuoret ovat valmiita kannattamaan perinteisestä poliittisesta valtavirrasta poikkeavia ehdokkaita. Usein näillä ehdokkailla on räväkät mielipiteet ja pari asiaa, joita he pitävät esillä. Valtavirtapoliitikot, jotka pitävät asioita esillä laajemmin eivät välttämättä vetoa nuoriin", Aunesluoma sanoo IltaLehden artikkelissa.

Miehet pitävät Halla-ahoa pääministeriksi sopivana selvästi enemmän kuin naiset, kertoo IltaLehden toinen uutinen tutkimuksen yksityiskohdista.

"Nuorten, 25-34 -vuotiaiden ikäryhmässä, Halla-aho on selvä ykkönen. Tästä ikäryhmästä 24 prosenttia pitää Halla-ahoa sopivimpana tulevaksi pääministeriksi. Tästä ikäryhmästä Sipilää pitää sopivimpana 10% ja Orpoa 11 prosenttia."

"Jos laskemme mukaan kyselyn kaikki kolme alle 50-vuotiaiden ikäryhmää (18-24, 25-34 ja 35-49), niin pääministerisuosikkien kärjessä on Halla-aho."

"Näistä kolmesta ikäryhmästä yhteenlaskettuna Halla-ahon prosentiksi tulee 20,2. Orpoa pitää sopivimpina seuraavaksi pääministeriksi 15,8 ja Sipilää 13,5 prosenttia."

Yli 50-vuotiaat suomalaiset ovat edelleen takertuneita vanhojen valtapuolueiden edustajiin, jotka saavat heiltä edelleen isoimmat kannatusluvut. 

 

Jukka Rahkonen la 01.07. 17:07

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Etiopialaiset mysteerimiehet junassa

Klo 13:44.

Professorin Ajatuksia

Sademetsätuhon syyt

su 16.06. 23:39

Mikko Paunio

HBO Chernobyl sarja - Greenpeacen valheellista narratiivia

su 16.06. 10:20

Juha Ahvio

"Vihapuheen" torjunta, sananvapauden rajoittaminen ja ilmastohulluus etenevät

la 15.06. 22:54

Arto Luukkanen

Natsittaja Ohisalon pitää vastata puheistaan

la 15.06. 22:51

videot