Halla-aho vastaa Soinin syytöksiin: "Erikoista, että vain yhden ehdokkaan kohdalla kampanjointi on junttaamista"

IS: Perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho vastasi puoluetoimistolla Timo Soinin plokissaan esittämiin syytöksiin.

Kotimaa pe 16.06.2017 23:46

Timo Soini syytti torstaina plokissaan ”Suomen Sisun junttaporukkaa” härskistä ja hävyttömästä toiminnasta Jyväskylän puoluekokouksessa. Soinin mukaan junttaporukka yritti mielivaltaisesti muuttaa piirijärjestöjen yhteistuumin sopimaa listaa, kertoo IltaSanomat.

Viikonloppuna puheenjohtajaksi valittu Jussi Halla-aho kiistää Soinin syytökset. Suomen Sisun toiminta puoluekokouksessa oli hyvin pienimuotoista, eikä juuri saanut kannatusta, kertoo Halla-aho.

"Siellä oli yksi Suomen Sisun pusakkaan pukeutunut henkilö, joka esitti omaa B-listaansa. Sitä kutsuttiin Suomen Sisun listaksi ja se sai muistaakseni 130 ääntä kokouksessa. Se osoittaa aika hyvin, että jos sisulaiset onnistuvat valitsemaan puolueelle puheenjohtajiston, miksi he eivät onnistuneet junttamaan sitä niin sanottua Suomen Sisun listaa läpi?", Halla-aho kysyi.

Soini epäili plokissaan myös, että hänen kuvailemansa puolueen vallankumouksen takana olisi ollut kuukausien salainen junttatyö internetin suljetuilla keskustelupalstoilla. Halla-ahoa väite ei hetkauttanut.

"Internetissä on ollut paljon keskustelua puheenjohtajavalinnoista. Olen nähnyt, että siellä on ollut paljon kampanjointia Sampo Terhon puolesta ja paljon kampanjointia omasta puolestani. Se on normaalia, että vaalien alla kampanjoidaan. On erikoista, että yhden ehdokkaan kohdalla kampanjointi on junttaamista ja muiden kohdalla normaalia", Halla-aho vastasi Soinin syytökseen IltaSanomien artikkelissa.

Halla-aholla oli vielä maanantaina vilpitön käsitys siitä, että Juha Sipilä ja Petteri Orpo keskustelivat vakavissaan hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa. Viikolla esiin tulleet asiat ovat saaneet hänet uskomaan, että koko kuvio oli etukäteen käsikirjoitettu.

"Uudet tiedot ovat asettaneet tämän tilanteen uuteen valoon. Näyttää siltä, että viimeistään toukokuussa, kun alkoi mielipidekyselyissä näyttää siltä, että tällainen lopputulos on mahdollinen puoluekokouksessa, alettiin tehdä suunnitelmaa ja soitella ihmisiä läpi ja suostutella kansanedustajia loikkaamaan."

Jukka Rahkonen pe 16.06. 23:46

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot