Ville Tavio (Ps): Hallituksen laillisuus on kyseenalainen

"Loikkarihallitus on tosiasiallisesti eri kuin se, jolle kansalaiset ovat vaaleissa antaneet mandaatin"

Kotimaa pe 16.06.2017 09:47

Perussuomalaisten juristikansanedustaja, eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Ville Tavion mukaan pääministeri Juha Sipilän loikkarihallitus on valtiosääntöoikeuden näkökulmasta kyseenalainen.

– Tämä loikkarihallitus on tosiasiallisesti eri kuin se, jolle kansalaiset ovat vaaleissa antaneet mandaatin. Perussuomalaisista loikanneiden muodostama eduskuntaryhmä Uusi vaihtoehto ei ole saanut eduskuntavaaleissa yhtään ääntä, eikä sillä ole olemassa selkeää linjaa tai puolueohjelmaa, Tavio sanoo.

Puolueista loikanneiden kanssa muodostettua enemmistöhallitusta ei ole nähty koskaan aiemmin Suomen 100-vuotisessa historiassa.

Pääministeri Sipilän olisi Tavion mukaan pitänyt selvittää loikanneiden kanssa muodostettavan hallituksen perustuslainmukaisuus ja laillisuuskysymykset oikeuskanslerilta.

Suomessa ei kuitenkaan ole tällä hetkellä oikeuskansleria.

Helsingin Sanomien artikkelissa 24.5. Suomen johtavat valtiosääntöoikeuden oikeusoppineet pitivät oikeuskanslerin puuttumista täysin kestämättömänä perustuslain kannalta.

Jukka Rahkonen pe 16.06. 09:47

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot