Turun yliopisto kutsuu luennoimaan pommi-iskuihin 60- ja 70-luvuilla syyllistyneitä terroristijohtajia

Kysyttäessä Bill Ayersilta tekisikö hän pommi-iskut uudestaan hän vastasi "ettei halua sulkea pois sitä mahdollisuutta"

Kotimaa to 11.05.2017 09:45
Kuva: Turun yliopiston sivut

Turun yliopiston John Morton -keskus on järjestämässä lauantaina 13.5. tapahtumaa, jossa puhujina ovat militantin äärivasemmistolaisen terroristijärjestö Weather Undergroundin entisiä johtajia, Bill Ayers ja Bernardine Dohrn. 1960- ja 1970-luvuilla toiminut järjestö syyllistyi lukuisiin pommi-iskuihin ja pyrki syrjäyttämään Yhdysvaltain laillisen hallituksen kommunistisella vallankumouksella.

"Ayers liittyi Students for a Democratic Society -järjestöön ja toimi sen Detroitin paikallisosaton johtajana. Vuonna 1970 joutui pakenemaan poliisia useiden ystäviensä kanssa sen jälkeen, kun hänen silloinen tyttöystävänsä Diana Oughton ja kaksi muuta kuolivat tapaturmaisesti käsitellessään räjähteitä. Hän osallistui useisiin Weather Undergroundin pommi-iskuihin: New Yorkin poliisiasemalle vuonna 1970, Capitoliin vuonna 1971 ja Pentagoniin vuonna 1972.", kirjoitetaan Wikipediassa. Pommi-iskuissa ei kuollut ihmisiä.

"The New York Times julkaisi Ayersin haastattelun 11. syyskuuta 2001, jossa hän toteaa "ettei kadu pommien asettamista" ja "Tunnen, etten tehnyt tarpeeksi." Kysyttäessä tekisikö hän sen uudestaan vastasi "ettei halua sulkea pois sitä mahdollisuutta"", Wikipedia jatkaa.

Turun yliopisto markkinoi tapahtumaa pommi-iskuja tehneiden terroristijohtajien Bill Ayersin ja Bernardine Dohrnin henkilökohtaisilla puheenvuoroilla, jonka jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää heille kysymyksiä. Tapahtumassa esitetään dokumenttielokuva, joka markkinoi radikaalia aktivisimia, jossa myös terrorismin keinot hyväksytään. Elokuvan esittämistä perustellaan pohdinnoilla siitä miten aktivistien tulee toimia tilanteessa, jossa rauhanomainen mielenosoitus ei ole riittävän tehokasta, mutta väkivallan todetaan luovan lisää väkivaltaa.

"Onko Turun yliopistolla joitakin yleisiä ja avoimia kriteereitä siitä, millaisia puhujavieraita otetaan vastaan tai vastaavasti onko jotain kriteerejä sille millaisia puhujavieraita yliopistolle ei oteta?", Oikea Media tiedusteli Turun yliopistolta 8.5.2017.

Turun yliopisto ei kommentoinut sähköpostitse tehtyyn kyselyyn.

Yliopiston opiskelijalta saadun tiedon mukaan, opiskelijoita on kannustettu osallistumaan tapahtumaan tarjoamalla siitä merkintää luentopassiin. Luentopassimerkinnät auttavat opintopisteiden keräämisessä ja opintojen suorittamisessa. Kaikista yliopistolla järjestettävistä tapahtumista ei saa luentopassimerkintää.

 

KOMMENTTI:

On erikoista, että Turun yliopisto normalisoi tällaista toimintaa. Varsinkin kun ottaa huomioon, minkälaisen kohun Matias Turkkilan vierailu viime vuoden lopulla aiheutti. Monen mielestä häntä ei olisi pitänyt kutsua puhumaan ollenkaan, mutta tästä tilaisuudesta ei ole juurikaan kuulunut kritiikkiä julkisuudessa. Onko Turun yliopistolla avoimia, tasapuolisia ja yleisiä kriteerejä, joilla arvioidaan millaisia puhujavieraita yliopistolle kutsutaan ja millaisten tapahtumien osallistumisesta jaetaan opiskeiljoille luentopassimerkintöjä?

Jukka Rahkonen to 11.05. 09:45

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Klaus Schwab`s and Thierry Malleret`s cynical "The Great Narrative" is the executive program of "The Great Reset"

ma 30.12. 17:24

Petteri Hiienkoski

Miten Suomesta tuli merirosvovaltio?

ma 30.12. 00:42

Juha Ahvio

Donald Trump murskavoitolla jälleen USA:n presidentiksi

pe 08.11. 15:49

Vieraskynä

Tp-Utva historian polttopisteessä

to 03.10. 15:30

Heikki Porkka

Kultamunat ovat kuoriutuneet - Pisa-tutkimus paljastaa

ti 01.10. 14:12

videot