Saarakkala: "homorummutus" suurempi uhka yhteiskunnalle kuin satunnainen ja organisoimaton "rasismi"

"Yksikään perinteistä avioliittokäsitystä julkisesti puolustava taho ei ansaitsisi sananvapautta tai edes löytäisi töitä, jos valta olisi punavihreillä tai vasemmistoporvareilla"

Kotimaa pe 28.04.2017 16:36

Ilkka kertoo vaasalaislähtöistä Setan varapuheenjohtaja Aleksi Koivistoa vaivaavan kurikkalaisen kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalan (ps.) maaliskuinen blogikirjoitus, jossa Saarakkala otti kantaa tasa-arvoisen avioliittolain ympärillä pyörivään "homorummutukseen".

Saarakkala oli bloginsa loppuun listannut "mahdollisen poliittiseen mielipiteeseen perustuvan syrjinnän osalta tarkkailtavat yritykset ja yhteisöt", jotka olivat osallistuneet Tahdon2013-kampanjaan.

Koivisto pitää Saarakkalan blogia "lakeuksien lapsellisimpana blogikirjoituksena" ja Saarakkalan listaa "kansakunnan vihollisista surkuhupaisana".

Vesa-Matti Saarakkala kiistää Setan vpj:n väitteet vääristelynä ja oli ilmoittanut toimitukselle kirjoituksensa homorummutuksesta olleen täysin asiallinen ja perusteltu.

Ilkka ei kuitenkaan kerro, mikä Saarakkalan blogista tekee Setan varapuheenjohtajan mielestä lapsellisen, sillä blogissahan Saarakkala kuvasi perusteellisesti, mitä "väärä mielipide sukupuolikysymyksiin" eli perinteistä avioliittokäsitystä julkisesti kannattaneet saivat kokea lainmuutosvyörytyksen aikana.

"Perinteistä avioliittokäsitystä puolustavat tahot joutuivat suoranaisen vihan, pilkan ja ivan kohteiksi. Kyse oli homorummutuksesta, jolla yritettiin vaientaa kaikki kulttuurinen, historiallinen ja älyllinen argumentointi sukupuolineutraalisuutta vastaan", Saarakkala kuvailee "ilmiötä, joka nosti rumaa päätään" taannoin käydyissä avioliittokeskusteluissa.

Setaa edustava Koivisto ei näe lakimuutoksen vieneen tai uhanneen kenenkään mielipiteen- tai sananvapautta. Sen sijaan hän keskittyy jo seuraaviin etappeihin ja murehtii sukupuolivähemmistöjen kokemaa syrjintää nyt Etelä-Pohjanmaalla.

"Äitiyslaki on vielä kesken, translaki on uudistettava, pyrimme tekemään yhteistyötä ja käymään vuoropuhelua kaikkien puolueiden kanssa."

Saarakkala painottaa, että kaikki perinteinen pyrittiin leimaamaan yksinkertaisiksi, epä-älyllisiksi, sivistymättömiksi ja suvaitsemattomiksi. "Pilkkakirveet kourissaan" he korottivat itsensä toisten yläpuolelle ja käyttivät kaikkia mahdollisia retorisia keinoja vaientaakseen ja leimatakseen vastapuolen epärakentavalla tavalla.

"Jos kovimmat homofanaatikot olisivat saaneet päättää, yksikään perinteistä avioliittokäsitystä julkisesti puolustava taho ei ansaitsisi sananvapautta, ja jos valta olisi punavihreillä tai vasemmistoporvareilla, niin ei taitaisi perinteisesti ajatteleville ihmisille löytyä edes töitä", Saarakkala luonnehtii kovin sanoin avioliittolain muutoksen ympärillä koettua "tuntumaa".

Saarakkala pitää valtakunnallista homorummutusta "mylvimisenä", jossa mielipiteen vapaus jyrätään, vaiennetaan ja tukahdutetaan vastapuoli häpäisten. Se on hänen mukaansa paljon suurempi uhka yhteiskunnalliselle koheesiolle, kuin yksilöiden toimesta tapahtuva satunnainen ja organisoimaton "rasismi".

Yleinen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen tähtäävä kannanottaminen eri kulttuureihin ei ole rasismia, vaan filosofiaa ja politiikkaa, Saarakkala perustelee.

"Maahanmuutto- ja monikulttuurikriittisyys, joita rasismiin usein samaistetaan, ovat parhaimmillaan erittäin rakentavia tulokulmia arkeen ja yhteiskuntaan. Sen sijaan homorummutuksen valtakunnallisesti näkyvimmät ja kuuluvimmat toimet ovat olleet totaalisia: Niissä on kaikunut anarkistien rautakärkimaihareiden päin juoksuaskeleet ja möly sekä mökä."

Tytti Salenius pe 28.04. 16:36

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot