Poliisien laillista työtä estänyt ja provosoinut seurakuntapastori karkaa Suomesta rasismin takia

"Toiveeni oli saada kotiini joku komea nuori mies, muslimi"

Kotimaa to 20.04.2017 15:42
Kuva: twitter

Laittomasti maassa oleskelevien turvapaikanhakijoiden puolustaja ja palautuslentoja vastaan innokkaasti taistellut Oulunkylän seurakunnan pastori Marjaana Toiviainen kertoo Facebook-päivityksessään jättävänsä Suomen.

Ihmeissään oleville ihmisille hän Facebookin kommenttiketjussaan kertoo muuttavansa Tansaniaan: "Muutan sinne."

Hän on asunut maassa aiemminkin ja puhuu sujuvaa swahilia.

Turvapaikanhakijoiden kotimajoitusta organisoivan Refugees Welcome -kansalaisverkoston  perustaja on nyt päättänyt lyödä hanskat tiskiin ja karata ulkomaille Suomessa esiintyvän rasismin takia.

Rasimiksi hän määrittelee oman itsekkään "valkoisen naisen" ja "eriväristen ystäviensä" pelot, joita ei hänen kotiinsa asennettu "hälytysjärjestelmäkään ja piippaava nappi, jolla saa paikalle apua" poista. Anarkistipapin mielestä "kukaan ei auta ja poliisi sanoo, ettei mitään ole tehtävissä".

Toiviainen on pettynyt Suomen hallitukseen ja poliisien lainvalvontatoimenpiteisiin.

"En voi asua tässä maassa enää. Muutan pois ensi kuussa. Terveiset hallitukselle: voititte."

Hänen mielestä turvapaikanhakijoiden käännytyspäätöksiä ja palautuslentoja toteuttavien poliisien laillista työtä pitää häiritä ja provosoida. Toiviainen itsekin yritti viimeksi huhtikuun alussa estää afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden palautuslentoa Kabuliin ja oli eturintamassa vastustamassa poliisien virkatoimia ja poliisiautojen liikkumista.

Toiviaisen toiminnasta on tehty Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin tähän mennessä jo 26 kantelua.

Toiviainen ei näe omassa toiminnassaan mitään väärää tai laitonta ja onkin sanonut, että "kaikki lähtee tottelemattomuudesta."

"Monet todella pahat asiat maailmassa ovat johtuneet siitä, että ihmiset ovat kuunnelleet yhteiskunnan, vallanpitäjien tai vaikkapa ystäviensä ääntä. Joskus tottelemattomuus on välttämätöntä."

Hän paheksuu Facebook-julkaisussaan myös kaasutuksia rautatientorilla, polttopulloja ja "uusnatseja", jotka seuraavat hänen ystäviään, mutta ei tarkemmin osaa yksilöidä keitä tarkoittaa.

"Tai mitä he ovatkaan vainoavat heitä, kun he saavat satoja ja tuhansia tappouhkauksia."

Toiviaisen valinta Naistoimittajien Kellokkaaksi vuonna 2016 perusteltiin hänen merkittävällä ihmisoikeustyöllään "sotaa pakenevien auttamiseksi ja suvaitsevaisuuden lisäämiseksi".

Toiviainen haluaa kaikki uskonnot mukaan ja näkyville. Hän kertoi muutamia syitä, miksi hän itse on majoittanut turvapaikanhakijoita kotiinsa.

”Minun toiveeni oli saada kotiini joku komea nuori mies, muslimi, jolla on ainakin kaksi älypuhelinta.”

Tytti Salenius to 20.04. 15:42

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot