PS:n Tavio: Lääke ei saa olla tappavampi kuin sairaus

Tavio arvioi, että ihmisten olisi helpompaa noudattaa 2-3 viikon kattavaa karanteenia kuin määräämättömän pituisia varotoimia.

Kotimaa ma 06.04.2020 22:45

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kertoo blogissaan, että perussuomalaiset ehdotti hallitukselle kirjallisesti 12.3. kattavampia koronarajoituksia kuin mitä Suomessa on vieläkään tehty:

– Ajatuksena oli sallia lähinnä kaupassa ja apteekissa käynti. Emme julkaisseet ehdotusta, jotta hallitus ei torjuisi sitä sillä perusteella, että esittäjänä ovat perussuomalaiset. Nyt asian voi nähdäkseni kertoa jo historiankirjoituksenkin kannalta, Tavio kirjoittaa.

Tavio arvioi, että ihmisten olisi helpompaa noudattaa 2–3 viikon kattavaa karanteenia kuin määräämättömän pituisia varotoimia. Kattavan karanteenin hyötynä olisi Tavion mukaan, että yhteiskunta voisi sen jälkeen jälleen käynnistyä nopeammin normaalitilaa kohti.

– Kuukausia tai jopa vuosia kestävän yhteiskunnan sulkemisen seuraukset saattavat olla haitallisemmat kuin itse koronavirus. Lääke ei saa olla tappavampi kuin sairaus, Tavio kirjoittaa.

Koronaviruksen levitessä nopeasti olisi Tavion mielestä loogista ottaa yhteiskunnassa ensin käyttöön tiukimmat toimenpiteet ja sitten tilanteen parantuessa purkaa rajoituksia asteittain. Tavion mukaan on mahdollista, että kaikesta jo tehdystä huolimatta joudutaan edelleen ryhtymään tiukkaan karanteeniin.

– Käykö nyt silti niin, että kattavampi karanteeni joudutaan yhä lopulta tekemään? Hallitus ei ehkä tahtonut tehdä sellaista aiemmin, mutta onko peruste, ettei sitä kannattaisi tehdä vielä nyt? Nopeasti leviävän viruksen torjunnassa on tuhoisaa olla aina askeleen jäljessä, Tavio pohtii.

 

Jukka Rahkonen ma 06.04. 22:45

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Soteen ja saveen

su 18.10. 22:08

Professorin Ajatuksia

Sananvapaus ja fasistinen ideologia

su 18.10. 22:06

Mikko Paunio

Rudy Giulianin paljastukset vasta raapaisseet pintaa - Kaikkien aikojen poliittinen skandaali

su 18.10. 22:05

Henna Kajava

Kirja Jussi Halla-ahosta ja konservatismin moninaisuus

pe 16.10. 01:14

Olli Pusa

Maskigate

su 11.10. 13:54

videot