Ajaako Habiba Ali espoolaisten asioita kunnanvaltuustossa?

Espoon kaupunginvaltuustoon pääsi muuan somalialainen seitsemän lapsen yksinhuoltaja Habiba Ali

Kotimaa ti 11.04.2017 17:52
Habiba Ali

Hän on seitsemän lapsen yksinhuoltaja. Tämä ei ole oleellista, on selvää, että hän käyttää miehensä kanssa hyväkseen suomalaista sosiaaliturvajärjestelmää. Oleellisempaa on missä Habiba Ali työskentelee.

Hän työskentelee Kirkon Ulkomaanavun ”radikalisaation vastaisen hankkeen projektikoordinaattorina”. Kirkon Ulkomaanavun informaation mukaan Habiba Alin yksi toimenkuvaan kuuluva tehtävä on työ ”entisten vierastaistelijoiden integroimiseksi yhteiskuntaan”.

Toisin sanoen Habiba Ali puuhastelee kirkon virassa niiden afrikkalaisten ja arabien parissa, jotka ja ovat lähteneet Suomesta Syyriaan isikseen tai Somaliaan al-Shabaabiin tappamaan ihmisiä.

Habiba Ali kertoo kirkon Ulkomaanavun nettisivulla:

– Jos nuori lähtee esimerkiksi sota-alueelle, tämä on kriisin paikka perheessä. Voi olla että nuoresta on oltu huolissaan jo pidemmän aikaa mutta ei ole tiedetty, millaista apua olisi tarjolla tai tunnistettu avun tarvetta ajoissa. Näistä asioista voi olla vaikea puhua ulkopuolisille.

Habiba Alin ja Kirkon Ulkomaanavun mukaan kotiin palaavien jihadistien paijaaminen ennaltaehkäisee heitä edelleen värväämästä muita nuoria isikseen.

Toimiiko tällainen?

Ei tietenkään toimi, jos katsoo esimerkkejä Ruotsista.

Esimerkiksi Örebron kaupunki, josta on matkustanut kymmeniä musliminuorukaisia tappohommiin Lähi-itään ja Somaliaan, yritettiin ”integroitumista takaisin yhteiskuntaan”. Kun muslimi saapui kotiin Örebroon hänelle annettiin asunto ja hän pääsi kaupungin puisto-osastolle tukityöllistettynä töihin.

Kuitenkaan tämä ei auttanut. Ilmeni, että jihadistit kävivät vain paikkaamassa haavojaan ruotsalaisten veronmaksajien kustannuksella, lepäsivät ja lähtivät takaisin jihadiin. Jihadisteja ei siis yksinkertaisesti voi käännyttää rauhalliseen länsimaiseen elämäntyyliin. Vaikka heille annettaisiin kaikki, he pysyvät ”radikalisoituneina”.

Myös Tukholmassa on yritetty samaa. Kun jihadisti saapuu takaisin Rinkebyhyn, hänelle annetaan asunto, terapiaa, sairaanhoitoa ja sosiaalirahaa. Toisin sanoen jihadisti saa palkinnon kun hän palaa tappohommista. Jos siihen asti on ollut ilmainen ylläpito, jatkuu täyshoito entistä ehompana.

Veronmaksajan kannalta on aiheellista kysyä, pitääkö heidän maksaa ISIS:ssä haavoittuneelle tai psyykkisesti romahtaneelle jihadistille ilmainen loppuelämän kestävä ylläpito eläkkeen muodossa. Pitääkö jihadisti, joka lähtee ISIS:iin uskonvakaumuksensa takia, palkita huolenpidolla? ISIS:ssä  olevat muslimit kun ovat aivan niitä samoja muslimeja, joita oli Tukholman terroristi, Nizzan tai Pariisin terroristit.

Kysymys on erittäin aiheellinen.

Suomessa asuvat sotapakolaiset tai heidän jälkeläisensä ovat osoittaneet jihadiin lähdöllä, että eivät ole oikeita sotaa ja vainoa paenneita vaan juuri niitä, jotka aiheuttavat ihmisistä pakolaisia.

Miksi heitä sitten pitää elättää Suomessa?

Habiba Ali ei aja Espoon kunnanvaltuustossa espoolaisten asioita. Hänen sympatiansa eivät ole espoolaisten puolella vaan somalialaisten ja sen jälkeen muslimien. Hänen intresseissään eivät ole Leppävaaran kaavoitusasiat, Kivenlahden uimarannan kunnostus tai Bembölen katuvalaistus vaan somalien ja muiden muslimien etuoikeudet. Habiba Ali ei käytännössä tiedä Espoosta, sen teknisistä asioista tai muistakaan kunnallisen puolen asioista yhtään mitään. Se ei häntä edes kiinnosta.

 

Artikkeli julkaistu Kansalainen.fi:n luvalla

Jukka Rahkonen ti 11.04. 17:52

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot